ASUS ESSENCE ST

Reaction score
11
Απάντηση: ASUS ESSENCE ST

DACMAGIC VS ASUS ST

α)Dac Magic: Για σύνδεση μέσω USB σε PC/LAPTOP που τροφοδοτείται με ρεύμα, (όχι μπαταρία), το jitter φθάνει τα 3.000 ps! To λέει ο ίδιος ο κατασκευαστής στο "STEREOPHILE"! Για δες:

"In particular, we've found that, with laptops, using battery power results in very good total correlated jitter similar to TosLink or S/PDIF (<200ps or lower at 44.1kHz, and with about the same noise floor), but using the typical switch-mode PSU with the same laptop can result in 3000–3500ps of jitter."

β)Specs DACMAGIC vs ASUS

S/N: 112 db vs 124 db
THD @ 1000 HZ:0.001% VS 0.0003%

CROSSTALK: -100 db vs -132 db (1000 hz)

γ)Μέσω USB είναι μόνο 16/44!

Aλλά δεν τελειώσαμε!

:107:

Reaction score
122
Re: Απάντηση: Re: ASUS ESSENCE ST

Σα να λες πως το dacmagic παίζει καλύτερα από το weiss!

Eίδες ότι δεν είναι τόσο απλά;

Την ST είχες η την STX; Μονίμως όλοι αποφεύγουν την διάκριση!

(Σε λίγο θα δεις και προδιαγραφές συγκριτικά).

Σα να λες πως το dacmagic παίζει καλύτερα από το weiss!
Φίλτατε εσύ το υποστηρίζεις αυτό, όχι εγώ:103:.

Την ST είχα και την έδωσα εδώ στις αγγελίες.

Τα είχα και τα δύο αρκετό καιρό για να τα συγκρίνω στο σύστημά μου και με το δικό μου ηχητικό γούστο. Σε κάποιον άλλο μπορεί να αρέσει η ST.

Και το weiss το 202 έχω ακούσει και στο σύστημα που έπαιζε δεν μου άρεσε ο συνολικός ήχος. Φταίει το dac; Ποιός μπορεί να ξέρει εάν δεν κάνει δοκιμές;

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ASUS ESSENCE ST

Φίλτατε εσύ το υποστηρίζεις αυτό, όχι εγώ:103:.

Την ST είχα και την έδωσα εδώ στις αγγελίες.

Τα είχα και τα δύο αρκετό καιρό για να τα συγκρίνω στο σύστημά μου και με το δικό μου ηχητικό γούστο. Σε κάποιον άλλο μπορεί να αρέσει η ST.

Και το weiss το 202 έχω ακούσει και στο σύστημα που έπαιζε δεν μου άρεσε ο συνολικός ήχος. Φταίει το dac; Ποιός μπορεί να ξέρει εάν δεν κάνει δοκιμές;
Με HD υλικό δοκίμασες την ST; Εκεί πραγματικά διαπρέπει.

Αλλά αφού δεν σου άρεσε ούτε το WEISS των 3.000, (και βάλε;), ευρώ, μάλλον δεν έχω να σου προτείνω...

(Δες στις συγκριτικές δοκιμές όπου πάτησε pickup κάποιων χιλιάδων, η σχεδόν τέλος πάντων με βάση την κυλιόμενη αφήγηση που αλλάζει τα δεδομένα συνεχώς,
στην "ΑΝΑΚΡΟΥΣΙΣ" :142:).

Reaction score
122
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ASUS ESSENCE ST

Με HD υλικό δοκίμασες την ST; Εκεί πραγματικά διαπρέπει.

Ναι, κατέβασα από κάτι link εδώ στο forum με τα ίδια αποτελέσματα.

Τα specs και τα reviews σαφώς είναι ένας οδηγός αγορών αλλά καλό είναι να πειραματίζεται κανείς όσο είναι δυνατόν.

Έχεις δοκιμάσει κάποιο άλλο dac στο σύστημά σου;

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ASUS ESSENCE ST

Ναι, κατέβασα από κάτι link εδώ στο forum με τα ίδια αποτελέσματα.

Τα specs και τα reviews σαφώς είναι ένας οδηγός αγορών αλλά καλό είναι να πειραματίζεται κανείς όσο είναι δυνατόν.

Έχεις δοκιμάσει κάποιο άλλο dac στο σύστημά σου;
Όχι. Συγκρίνω με pickup.

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ASUS ESSENCE ST

Ok.
Όταν δοκιμάσεις, εδώ είμαστε.
Σωστό!

Ωστόσο δεν έχω κανένα λόγο να αμφισβητήσω τις δοκιμές άλλων που παραθέτω άφθονες.

Επί πλέον δεν με ενδιαφέρει από την στιγμή που καλύπτομαι απόλυτα.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ASUS ESSENCE ST

Σωστό!

Ωστόσο δεν έχω κανένα λόγο να αμφισβητήσω τις δοκιμές άλλων που παραθέτω άφθονες.

Επί πλέον δεν με ενδιαφέρει από την στιγμή που καλύπτομαι απόλυτα.

Σωστό, δεν είναι και εποχές να μπαίνει κανείς σε έξοδα (σοβαρά το λέω).

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ASUS ESSENCE ST

Ωστόσο, για να μην υπεραπλουστεύουμε, ρίξε μια ματιά στην δοκιμή στην "ANAKΡΟΥΣΙΣ" να δεις "κανένα" που προέβλεψε το αποτέλεσμα...

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?p=1237163#post1237163

Υ.Γ. Είμαι ειδικός στο να αντλώ κεφάλαια εκ΄του μηδενός! ('Ορα και απόδοση ST=WEISS και άλλα πολλά παραδείγματα που... σκανδαλίζουν και αποφεύγω να αναφέρω πλέον).

D

deleted user 10898

Guest
Το dacmagic τo πήρα από ebay και όντως μου ακούστηκε καλύτερα από την ST (με την SPDIF σύνδεση). Για αυτό και την πούλησα.

Αλλά νομίζω ότι το dacmagic καινούριο κάνει 350 ευρώ ενώ η ST λιγότερο από 200.

Καμμιά άλλη πρόταση στην ίδια κατηγορία τιμής με την ST;
κωστα απαντα στο παιδι γιατι θα μουρλαθει εδω μεσα...

Reaction score
11

Μονον αυτο, http://www.stereophile.com/computeraudio/asus_xonar_essence_ststx_soundcards/ ,τα υπολοιπα,ειναι θορυβος...
Ίσως δεν πρόσεξες αυτό:

http://www.guru3d.com/article/asus-xonar-essence-st-deluxe-review/1

Πολύ καλό βέβαια και του "STEREOPHILE", όπου αποδεικνύει πως υπάρχει "hiend" από τα 200 €, αλλά δεν συγκρίνεται με το παραπάνω... Έχει και κάποια...ψιλολαθάκια... (Π.χ. αγνοεί εντελώς την ανώτερη δομή της ST με το ειδικό antijitter clock που δεν υπάρχει στην STX, στην οποία συνεχώς αναφέρεται. Νταξ' το "STEREOPHΙLE" καλό είναι αλλά, ολοφάνερα, δεν είναι και guru...).

Reaction score
11

Aυτο το Η6,που αναφερουν οι Αμερικανοι,υπαρχει,ή δε βγηκε ακομη;
Απ' ότι ξέρω υπάρχει γιατί είναι το ίδιο που έμπαινε στις προηγούμενες πολυκάναλες κάρτες ASUS.

Τώρα που και αν πωλείται δεν έχω ιδέα. Σίγουρα βρίσκεται με λίγο googling η και από το κεντρικό της ASUS.

Reaction score
11

Επειδή κάποιος μπορεί να μην έχει την διάθεση να διαβάσει όλο το review από "guru", έτσι καταλήγει:

"Final Words & Conclusion

The verdict is easy on this one based on some very extensive testing this card sounds excellent and provide sound quality well beyond its price point. This card produces sound quality on par with sources many times the listed price. The DAC's, filters, power section and circuit designs are all intended to produce the best sound for this price point. The card produces a warm "tubey" type of sound with balanced bass, smooth midrange and highs. The detail and clarity on this card is very pronounced, the card hides nothing allowing you to hear exactly what you have in your music."

Και για την πολυκάναλη:

"The ASUS Essence ST Deluxe 7.1 is easily one of the best sounding cards we have had in our audio lab. If you are looking for a high quality cards for music, movies and some gaming then you should definitely put the Essence ST Deluxe 7.1 at the top of your list."

http://www.guru3d.com/article/asus-xonar-essence-st-deluxe-review/15

Reaction score
11

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ