εγγραφη sacd και dvd-a

Reaction score
3.085
Τιμές

παναγιωτη απο το δικο σου λινκ πηρα την τιμη σε δολλαρια και την εκανα ευρω αλλα βλεπω μονο αμερικη-καναδα
Α, εντάξει, Βαγγέλη. Προφανώς η άλλη μεριά του Ατλαντικού είναι φθηνότερη, αλλά με τα μεταφορικά και το τελωνείο, μπορεί να είναι μία η άλλη.

Στην Ευρώπη (και Ελλάδα) η χαμηλότερη τιμή που βρίσκω είναι 2100 ευρώ, και μάλιστα στην Ελλάδα.

Εδώ.

Reaction score
3.085
Ερώτηση: δουλεύει το discWelder STEEL με τα παλιά players?

το πρωτο το εχω οπως επισης και το SurCode MLP,για το δευτερο θα αρχισω ψαξιμο τωρα,
Καλησπέρα

Μιαν ερώτηση, μιας και είσαι χρήστης του discWelder STEEL. Τα δισκάκια που φτιάχνει, αναπαράγονται από παλιό κλασσικό DVD-Audio Player, όπως π.χ. το Denon DVD-A1 ή κάποιο άλλο της ίδιας εποχής, τότε που το DVD-Audio έκανε τα πρώτα του βήματα;
-

Reaction score
1.188
Απάντηση: Ερώτηση: δουλεύει το discWelder STEEL με τα παλιά players?

Καλησπέρα

Μιαν ερώτηση, μιας και είσαι χρήστης του discWelder STEEL. Τα δισκάκια που φτιάχνει, αναπαράγονται από παλιό κλασσικό DVD-Audio Player, όπως π.χ. το Denon DVD-A1 ή κάποιο άλλο της ίδιας εποχής, τότε που το DVD-Audio έκανε τα πρώτα του βήματα;
-
Να σου απαντήσω εγώ που το έχω ψάξει. Το DiscWelder Chrome που χρησιμοποιώ εγώ έχει την δυνατότητα σε κάθε κομμάτι, track που παίζει να βάζεις και κάποια εικόνα, μία φωτογραφία του καλλιτέχνη ή οτιδήποτε άλλο θέλεις...
Στο παλιό Denon A1 αν έχεις βάλει φωτογραφίες στα tracks δεν παίζει. Αν έχεις αφήσει τα tracks μόνο με μουσική χωρίς εικόνα παίζουν μια χαρά! Τέλεια θα έλεγα.

Reaction score
3.085
Αξίζει, λοιπόν, τον κόπο;

Να σου απαντήσω εγώ που το έχω ψάξει. Το DiscWelder Chrome που χρησιμοποιώ εγώ έχει την δυνατότητα σε κάθε κομμάτι, track που παίζει να βάζεις και κάποια εικόνα, μία φωτογραφία του καλλιτέχνη ή οτιδήποτε άλλο θέλεις...
Στο παλιό Denon A1 αν έχεις βάλει φωτογραφίες στα tracks δεν παίζει. Αν έχεις αφήσει τα tracks μόνο με μουσική χωρίς εικόνα παίζουν μια χαρά! Τέλεια θα έλεγα.
Ευχαριστώ πολύ!

Αν το βρω, δηλαδή, και το περάσω στο PC μου, θα μπορέσω ας πούμε να ψηφιοποιήσω κάποια από τα βινύλιά μου σε δισκάκια DVD-/+R σε 92/24 (δεν ξέρω αν πάει πιο ψηλά) και θα τα ακούω σαν DVD-Audio? Ή σαν DVD-Video (χωρίς εικόνα, φυσικά)?
-

Reaction score
1.188
Απάντηση: Αξίζει, λοιπόν, τον κόπο;

Ευχαριστώ πολύ!

Αν το βρω, δηλαδή, και το περάσω στο PC μου, θα μπορέσω ας πούμε να ψηφιοποιήσω κάποια από τα βινύλιά μου σε δισκάκια DVD-/+R σε 92/24 (δεν ξέρω αν πάει πιο ψηλά) και θα τα ακούω σαν DVD-Audio? Ή σαν DVD-Video (χωρίς εικόνα, φυσικά)?
-
Ναι θα τα ακούς κανονικά σαν DVD Audio 96/24 όχι σαν DVD Video χωρίς εικόνα όπως κάνει το άλλο πρόγραμμα που λέγαμε παραπάνω.

Το Disc Welder φτιάχνει αρχεία .AOB (όχι .VOB) που μπαίνουν στο folder AUDIO.TS (όχι στο VIDEO.TS)

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Αξίζει, λοιπόν, τον κόπο;

Ναι θα τα ακούς κανονικά σαν DVD Audio 96/24 όχι σαν DVD Video χωρίς εικόνα όπως κάνει το άλλο πρόγραμμα που λέγαμε παραπάνω.

Το Disc Welder φτιάχνει αρχεία .AOB (όχι .VOB) που μπαίνουν στο folder AUDIO.TS (όχι στο VIDEO.TS)
Δηλαδή φτιάχνει δισκάκια κατά MLP? Γιατί αλλιώς δεν είναι DVD-Audio, στην ουσία πάλι DVD-Video είναι που αναπαράγεται από οποιοδήποτε DVD player.

Reaction score
19
Απάντηση: Αξίζει, λοιπόν, τον κόπο;

Ευχαριστώ πολύ!

-
και 24/96 αλλα και 24/192 μπορεις,και δεν ειμαι ειμαι σιγουρος αν για πεντε καναλια 24/96 η 24/48 εχω χρονια να το δουλεψω

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Απάντηση: εγγραφη sacd και dvd-a

Το DiskWelder δημιουργεί και γράφει DVD-Audio ή DVD-Audio universal δισκάκια, τα πρώτα συμβατά μόνο με DVD-Audio players ενώ τα universal είναι συμβατά με όλα τα DVD players.
2 channel stereo μέχρι 24bit/192Hz
6 channel suround μέχρι 24bit/48Hz
max DVD bitrate 9.6Mbp/s
Ένα αρχείο ήχου 2 channel stereo 24bit/192Hz έχει 9.2Mbp/s άρα είναι συμβατό για εγγραφή σε DVD-Audio χωρίς τη χρήση MLP encoder.
Ο MLP encoder είναι απαραίτητος μόνο όταν το bitrate του αρχείου ήχου ξεπερνά τα 9.6Mbp/s
Αυτή τη στιγμή έχει τρεις εκδόσεις την Bronze, την Bronze 1000m και την Steel, καμία από τις παραπάνω εκδόσεις δεν έχει ενσωματωμένο MLP encoder, επίσης καμία από τις παραπάνω δεν μπορεί να δεχτεί αρχεία ήχου από εξωτερικό MLP encoder.
Η μόνη έκδοση που μπορούσε να δεχτεί αρχεία ήχου από εξωτερικό MLP encoder ήταν η έκδοση Chrome.
Η Minnetonka είδε ότι το DVD-Audio δεν έχει πλέον καμία ουσιαστικά παρουσία στην αγορά έχει σταματήσει την διάθεση του DiskWelder Chrome και του SurCode MLP encoder.

from DiskWelder Bronze manual page 25:
5.1 Surround recordings with bit depths and sample rates of 24/
96, 20/96, 24/88.2, or 20/88.2 require mandatory encoding to the MLP
(Meridian Lossless Packing) file format. An MLP encoder is not
included with BRONZE, nor does BRONZE accept MLP files. However, discWelder CHROME can accept files from an external MLP
encoder, such as Minnetonka Audio’s “SurCode MLP”. However,
BRONZE will format-convert 24/96 and 24/88.2 files to 24/48 and 24/
44.1 files during disc burning
from DiskWelder Stell nanual page 49:
Multichannel recordings, such as 5.1 surround, can have sample rates of
96, 88.2, 48, or 44.1 kHz. Bit depths can be 24-, 20-, or 16-bits.
PLEASE NOTE: 5.1 Surround recordings with bit depths and sample
rates of 24/96, 20/96, 24/88.2, or 20/88.2 require mandatory MLP
encoding (see “Appendix B, MLP”). An MLP encoder is not included
with STEEL, nor does STEEL accept MLP files. To get around this
limitation, STEEL has a unique feature called ReSolution (see Chapter
10, Appendix B: ReSolution)
If you want to record MLP-encoded files consider discWelder
CHROME. discWelder CHROME can accept files from an external
MLP encoder, such as Minnetonka Audio’s SurCode MLP.
Sonic whitepaper for DVD-Audio pdf file.

Reaction score
19
Απάντηση: εγγραφη sacd και dvd-a

εγω παντος εχω επεξεργαστει 5 καναλια 24/48 με το mlp και τα εχω καψει με το discWelder CHROME αλλα επειδη τοτε δεν ειχα εξωτερικο DVD-A PLAYER τα ειχα παιξει μεσω power dvd και τα αναγνωριζε ως DVD-A

Reaction score
3.085
discWelder STEEL

Δουλεύει, δηλαδή, με τα κοινά εγγράψιμα δισκάκια του εμπορίου DVD-R, DVD+R SL και τα αντίστοιχα DL, καθώς και με τα επανεγγράψιμα;
-

Reaction score
19
Απάντηση: discWelder STEEL

Δουλεύει, δηλαδή, με τα κοινά εγγράψιμα δισκάκια του εμπορίου DVD-R, DVD+R SL και τα αντίστοιχα DL, καθώς και με τα επανεγγράψιμα;
-
με τα DVD+R DL δεν το εχω δοκιμασει,εχεται μηνυμα για το προγραμμα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.493
Members
38.705
Νεότερο μέλος
jimacid