KODA AV 1068A ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ PC ΚΑΙ 2,1 ΗΧΕΙΑ.

Timaras

Reaction score
2.153
Φίλε Gom έχω εντύπωση ότι δεν ξέρεις τι θέλεις.Νομίζω ότι πρώτα θα πρέπει να
καταλήξεις στο ποσό που θέλεις-μπορείς να διαθέσεις.Στην αρχή ξεκίνησες με 3-4
κατοστάρικα και έχεις πάει στα 6.Όρισε το ποσό για να μπορέσουμε να βρούμε μια άκρη.
Δεύτερον,βλέπω ότι κοιτάς και πιο μεγάλα ηχεία.Όρισε και το μέγεθος ξανά για να
μπορέσουμε να βοηθήσουμε ακόμα καλύτερα.Χωρίς παρεξήγηση όλα αυτά έτσι?

GOM

Reaction score
43
Απάντηση: Re: KODA AV 1068A ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ PC ΚΑΙ 2,1 ΗΧΕΙΑ.

Φίλε Gom έχω εντύπωση ότι δεν ξέρεις τι θέλεις.Νομίζω ότι πρώτα θα πρέπει να
καταλήξεις στο ποσό που θέλεις-μπορείς να διαθέσεις.Στην αρχή ξεκίνησες με 3-4
κατοστάρικα και έχεις πάει στα 6.Όρισε το ποσό για να μπορέσουμε να βρούμε μια άκρη.
Δεύτερον,βλέπω ότι κοιτάς και πιο μεγάλα ηχεία.Όρισε και το μέγεθος ξανά για να
μπορέσουμε να βοηθήσουμε ακόμα καλύτερα.Χωρίς παρεξήγηση όλα αυτά έτσι?
Tim, δεν έχεις καθόλου άδικο, αυτό σκεφτόμουν και γώ, ότι δεν ξέρω τι θέλω. Είναι που δεν έχω τις σχετικές γνώσεις για να δω τι μου κάνει και τι όχι. Στο μόνο που κατέληξα (αλλά δεν ξέρω πως να το περιγράψω) είναι, 2 ηχεία κάπως μικρά σε μέγεθος τα οποία να βγάζουν κρυστάλλινο ήχο και ένα sub να τα συμπληρώνει.
Δεν με ενδιαφέρει να πιάνω μεγάλες εντάσεις, αλλά να ακούω ποιοτική μουσική σε νορμάλ επίπεδα έντασης.
Ακούγοντας τα quandral σήμερα, το βουητό που έβγαζαν τα μπάσα τους με πονοκεφάλιασε και βλέποντας το μέγεθος των subwoofer, δεν θέλω να βγαίνει κάτι αντίστοιχο. Ίσως είναι αυτό που εσείς αποκαλείται "ουρά"?
Από ηχεία προς το παρόν μου αρέσουν τα klipsh rb 51 αλλά βλέπω ότι ίσως κάνω την δουλειά μου τελικά και με τα kef c1. που είναι στη μισή τιμή.
Από χρήματα αυτή τη στιγμή μπορώ να διαθέσω περίπου 400. Αλλά αν αξίζει να πάω και παραπάνω, κάνοντας λίγο υπομονή θα το κάνω.

Reaction score
313

Ωραία! Θα σε ξαναμπερδέψω, τώρα:

Σου προτείνω, "ωμά", να...ξεφορτωθείς ό,τι ηχητικό μηχάνημα έχεις (από ενισχυτές και ηχεία) και να προμηθευτείς ένα ζευγάρι ενεργά ηχεία.
Αργότερα, όταν έχεις δυνατότητα, προσθέτεις και ένα υπογούφερ.

Όλα θα συνδεθούν στις εξόδους της κάρτας ήχου.

Αυτά!

GOM

Reaction score
43

Ωραία! Θα σε ξαναμπερδέψω, τώρα:

Σου προτείνω, "ωμά", να...ξεφορτωθείς ό,τι ηχητικό μηχάνημα έχεις (από ενισχυτές και ηχεία) και να προμηθευτείς ένα ζευγάρι ενεργά ηχεία.
Αργότερα, όταν έχεις δυνατότητα, προσθέτεις και ένα υπογούφερ.

Όλα θα συνδεθούν στις εξόδους της κάρτας ήχου.

Αυτά!
Μην μου το κάνεις αυτό...γιατί θα γεμίσω άλλες 6 σελίδες με απορίες...:103:

Λοιπόν, πρώτα θα πάρω 2 ηχεία και αργότερα το sub.

Οπότε, αξίζει η διπλάσια τιμή των klipsch σε σχέση με τα kef για τον marantz pm63 που έχω?
η δεν θα καταλάβω και πολλά?

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Απάντηση: KODA AV 1068A ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ PC ΚΑΙ 2,1 ΗΧΕΙΑ.

Σαν εννοεις, το Klipsch σε σχεση με το c1, το Klipsch ειναι ετη φωτος μπροστα σε ολους τους τομεις, αναλυση, μουσικοτητα κλπ. Για μουσικη παντα, τα περισσοτερα ηχεια βασης που σου προταθηκαν, ειναι καλυτερα απο τα Kef C1. Η "μουσικη" σειρα της εταιριας ειναι η iq, και προσφατως η Q

Timaras

Reaction score
2.153
Re: Απάντηση: KODA AV 1068A ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ PC ΚΑΙ 2,1 ΗΧΕΙΑ.

Λοιπόν, σήμερα από το πρωί δοκιμάζω τα quadral. Παρόλο που έχω ρυθμίσει τον ήχο όσο γίνεται μέσα από το winamp με το stereo tool, τα μπάσα που βγάζει δεν παλεύονται. Τρίζουν τα πάντα
Μήπως ηταν κανα loudness ενεργοποιημένο στον ενισχυτή?

Timaras

Reaction score
2.153
Re: Απάντηση: Re: KODA AV 1068A ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ PC ΚΑΙ 2,1 ΗΧΕΙΑ.

Λοιπόν, πρώτα θα πάρω 2 ηχεία και αργότερα το sub.

Οπότε, αξίζει η διπλάσια τιμή των klipsch σε σχέση με τα kef για τον marantz pm63 που έχω?
η δεν θα καταλάβω και πολλά?
Αξίζει και δεν θα χρειαστείς το sub όσο θα το χρειαστείς με τα υπόλοιπα μικρότερης
αξίας ηχεία.

GOM

Reaction score
43

Tim, ναι τα loud τα είχα ενεργοποιημένα, τώρα τα μετρίασα λίγο κάπως. Ίσως φταίει και το ότι τα έχω τοποθετήσει πάνω σε 2 πλαστικά σκαμπό μέχρι να πάρω βάσεις.

Ωραία, θα αρχίσω να ψάχνομαι για τα klipsch μήπως τα πετύχω σε κάνα media κάτω από 260-280 που παίζουν. Οι κλασσικές βάσεις που προτάθηκαν πιο πάνω κάνουν γι αυτά? Γιατί οι βάσεις που φαίνονται εδώ δεν τις βρίσκω πουθενά...

GOM

Reaction score
43

Παιδιά, ευχαριστώ για τις συμβουλές και τον χρόνο σας..:107:

GOM

Reaction score
43

Καλημέρα. Πέρασα εχθές από ένα κατάστημα στην Αθήνα, μπας και άκουγα τα rb 51 που λέγαμε. Δεν τα είχε όμως διαθέσιμα εκείνη τη στιγμή και μου είπε να ξαναπεράσω να τα ακούσω. Τέσπα, πιάσαμε λίγο την κουβέντα και του είπα τι ακριβώς ήθελα και που προσανατολίζομαι να τα τοποθετήσω στο περίπου και μου είπε τα εξής.

1) Τα rb-51, επειδή θα τα έβαζα κοντά στον τοίχο, μου είπε πως έχουν πίσω το bass reflex, οπότε θα έπρεπε να τα έχω 20 εκ. απόσταση από τον τοίχο. Κάτι το οποίο δεν γίνεται. Επίσης, αν δεν ήθελα να βάλω sub να πήγαινα στα rb-61, που και στον τοίχο μπορώ να τα βάλω και πιο δυνατό μπάσο έχουν.
2) Επειδή του εξήγησα πως μου φάνηκαν τα quandral, σχετικά με το βουητό που άφηνε το μπάσο, σαφώς και μου πε ότι τα klipsch δεν έχουν καμία σχέση, αλλά για πιο "γλυκό ήχο" μου πρότεινε και αυτά. roister status 4.2 , B&W 685.

Τι γνώμη έχετε? Σαφώς και θα πάω να τα ακούσω, αλλά ήθελα να είμαι λιγο διαβασμένος.
Ανέβηκα σε τιμή αρκετά, αλλά αν δεν κοιτάω για sub, με παίρνει νομίζω.
Με ενδιαφέρει βέβαια ένα όσο το δυνατόν καλό μπάσο, αλλά να αποφύγω όσο γίνεται τράνταγμα και βουητό...
Αν έχετε να προτείνετε και κάποιο άλλο ηχείο πέρα από αυτά τα 3 να τσεκάρω η αλλιώς πιο από αυτά θεωρείτε καλύτερο για τον ενισχυτή μου και γι αυτά που περιέγραψα ότι με ενδιαφέρουν.
thx...

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

ολα αυτα ειναι ποιοτικα ηχεια και καποια στιγμη πρεπει να αλλαξεις ενισχυτη για να τα ακουσεις πραγματικα. Για μενα καλυτερα να πας σε Monitor Audio BX2 και τη διαφορα χρηματων σε σχεση με τα 685 να την επενδυσεις σε sub.

Εγω για το χωρο σου θα χρησιμοποιουσα ενα δαπεδου για να παιζει καθαρα κ ισορροπημενα με μπασσο απο χαμηλες εντασεις, χωρις σαμπ. Τετοιο ειναι αυτο http://www.skroutz.gr/c/9/hxeia-hi-fi.html?keyphrase=q-acoustics+1030i. Τα ηχεια βασης, απο μονα τους δεν διακρινονται για την εκταση του χαμηλου σε χαμηλες εντασεις

αν ανεβεις λιγο στην τιμη (κοντα στο 685), Tannoy V4 http://www.skroutz.gr/c/9/hxeia-hi-fi.html?keyphrase=tannoy+v4

GOM

Reaction score
43

tyler, τουλάχιστον σαν εμφάνιση μου αρέσουν τα πρώτα. Να σε ρωτήσω κάτι επ ευκαιρίας. Αν πάω σε στήλες, για τον χώρο που μπορώ να τα βάλω, θα πρέπει το καλώδιο να είναι κοντά στα 10 μ. (για να περάσει πάνω από πόρτες, τοίχους κ.λπ.) Το μεγάλο μήκος καλωδίου θα έχει συνέπειες στην απόδοση?

Όταν τον ρώτησα για στήλες, μου πρότεινε μόνο αυτό

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

δεν θα χει τραγικες συνεπειες. Το χω ζησει το σεναριο με 6 μετρα καλωδιο δεξια αριστερα. Crystal Audio ειναι το μονο που δεν χρειαζεται να κοιτας οταν θες κατι για ακροαση μουσικης γιατι πολυ απλα υπαρχουν καλυτερα. Αυτα ειναι σουπερ για homecinema. Το συγκεκριμμενο ηχειο ειναι κ 4Ω οποτε θα ξεζουμιζει τον ενισχυτη σου. Αν σαρεσουν τα Q-acoustics υπαρχει και το 2050.

Το Tannoy V4 παντως ειναι καλυτερο του 1030.

GOM

Reaction score
43

Τα monitor audio BX 2 με τα BR 2 τι διαφορές έχουν? Γιατί τα δεύτερα είναι περίπου 100 ευρώ κάτω...

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Τα monitor audio BX 2 με τα BR 2 τι διαφορές έχουν? Γιατί τα δεύτερα είναι περίπου 100 ευρώ κάτω...
το ΒΧ2 μολις αντικατεστησε το BR2 (καλα παιζει κι αυτο)

Timaras

Reaction score
2.153
Gom άκου τα rb-61 έτσι για να ακούσεις πως παίζει η κόρνα.
Εάν πας σε στήλες εκτός από αυτά που σου πρότεινε ο Tyler άκου και το Emphasis 25 της
Roister.Μια χαρά ηχειάκι είναι και πιο φθηνό.

Reaction score
6

GOM

Reaction score
43

Παιδιά, ξενέρωσα:122: Είχα τον marantz και έπαιζε όλο το απόγευμα σήμερα και κατά διαστήματα άκουγα που και που ένα τζιτζίρισμα στιγμιαίο μέσα στα ηχεία. (τα quandral) Δεν έδινα βάση, συνέχισα και έκανα serfing σε διάφορες ιστοσελίδες, κατέβαζα μουσική κ.λπ, αλλά παρατηρούσα πολλές φορές το pc να κολλάει σε μικροεργασίες, άνοιγμα του browser και την cpu να κολλάει στο 100%. Ε, αυτό ήταν, ξαφνικά νέκρωσε το ένα ηχείο και το άλλο άρχισε να κάνει μόνιμο τζιτζίρισμα και να ακούγεται στο 1/10 της έντασης....
Τα έπαιξε προφανώς ο ενισχυτής? :110:
Τον koda τον είχα τόσο καιρό με 2 ηχεία και 2 sub και ποτέ δεν παρατήρησα κάτι....
Τώρα τι έγινε...?

GOM

Reaction score
43

Να σημειώσω ότι εχθές έπαιζα μόνο αρχεία .flac δεν ξέρω αν αυτό έπαιξε ρόλο. Σήμερα πάντως, όταν άνοιξα τον ενισχυτή να τον ξανατσεκάρω, στην αρχή αφού τρεμόπαιξαν λίγο τα ηχεία, μετά έπαιξαν κανονικά...Υπάρχει περίπτωση να θέλει κανά service? Τον έχω και τόσα χρόνια...(17) Δεν μπορώ να εξηγήσω όμως και το load που έκανε κατά διαστήματα η cpu του υπολογιστή...

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.902
Members
38.519
Νεότερο μέλος
mrkgeo