ψωνια απο το εξωτερικο , αξιζουν ?

Reaction score
1.294
Απάντηση: Re: Απάντηση: ψωνια απο το εξωτερικο , αξιζουν ?

123 Και είμαι 100% Positive buyer !

Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν συμφορουμήτες με ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ !

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.121
Απάντηση: ψωνια απο το εξωτερικο , αξιζουν ?

αυτό να σου πω δε ξέρω πως γίνεται. έχω "45 Feedback received" και φυσικά "Positive Feedback 100% ", και δίπλα στη μούρη μου έχει ένα "33" κι ένα αστεράκι.

πάντως ψωνίζω τ'άντερά μου από ebay, χρόνια τώρα.

Reaction score
777
Re: Απάντηση: ψωνια απο το εξωτερικο , αξιζουν ?

Παρότι και εγώ τιμώ την αγορά του εξωτερικού και ειδικότερα του ebay.

Πιστεύω ακράδαντα οτι η μεθοδολογία της αναζήτησης του φθηνότερου θα μας έρθει μπούμερανγκ μετά απο κάποια χρόνια.Πολλές φορές πιστεύουμε οτι ο γείτονας που πουλάει το καλώδιο στο 1 ευρώ μας κλέβει.Όμως είστε τόσο σίγουροι οτι ο γείτονας έχει τις ίδιες παροχές
_υλικών
_τιμών
_ανθρώπινου δυναμικού
_ενοικίων και παγίων
με τον αντίστοιχο Κινέζο?

Ήδη η Ευρώπη αγκομαχάει απέναντι στην φθηνή Κίνα.Η Ελλάδα την πάτησε ήδη μία φορά χοντρά στη δεκαετία του 80 με το άνοιγμα των αγορών και την εισαγωγή φθηνών υλικών απο π.χ. την Αργεντινή.
Η δεύτερη κατραπακιά θα είναι χωρίς γυρισμό με την Ελλάδα να γυρίζει σε άλλες εποχές-πρό της δεκαετίας του 50-.

Οπότε καλό θα είναι προτού κάνουμε βεβιασμένες επιλογές να βάλουμε κάτω τα νούμερα και να δούμε τελικά τί θα γίνει όταν τη δική μας εργασία μία μέρα την χρεώσουν με 300 ευρώ το μήνα.
Και μήν βλέπετε σήμερα που ακόμα τρώμε τα δανεικά.Όταν κλείσει η μάνικα τότε θα φανεί το απόλυτο τίποτα της χώρας...

Σόρρυ που τα λέω αυτά,ως offtopic, αλλα πραγματικά βλέπω την Ελληνική παραγωγή να καταστρέφεται.Το να δημιουργήσει κανείς στην Ελλάδα είναι σήμερα αυτοκτονία απο μόνο του.Ακόμα και πλαστικό κάλυμα για τη φωτογραφική να πάρει κανείς θα δεί οτι είναι ασύμφορο απο την Ελλάδα.
και όχι...δέν είναι μόνο επειδή είμαστε κλέφτες.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

αντρεα οπως ελεγε ο στρατος
εγω ειμαι του λιμανιου -ειμαι και του σαλονιου.
Οποιος ειναι μεγαλοψυχος παει μπροστα,
οποιος νομιζουν οτι ειναι φτηνος , (ξερεις τι εδους φτηνοι ala στρουθοκαμηλος)
ειναι θεμα χρονου ποτε θα παρει την σφραγιδα του ηλιθιου.
Ξεκινανε με *τιμες αμερικης -καταλαγου παντα
* βαφτιζουν το δολαριο ευρω
* χτιζουν οτι τους λειπει εκει πανω , και κανουν μια τιμη βιλουδο.
Οπως βλεπουμε τα αστερια ειναι πολλα , το ιδιο και τα κασερια.
Ευτυχως που εχουμε ρευμα και δυκτιο.
Βεβαια δεν καταλαβαινουν ποσο χανουν -ενα δυο θυματα τους φτανει να βγαλουν το πσωμακι τους
το αν θα μπορουσαν να βγαλουν πολυ περισοτερα , και τα λεφτα ολων μας να γυριζουν γυρω γυρω στην ελλαδα δεν τους νοιαζει.

Reaction score
140
μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος αυτό το κουφό
ψάχνει η κυρα για μια πρέσα για την πεθερά δώρο
τράβα λέω στον κωτσοβολο και δες τι έχει για να καταλάβεις ποιότητα κατασκευής κτλ
πάει μου λεει μια singer μου άρεσε κωδικό τάδε τιμή 299
την βάζω στον skroutz και μου την βγάζει 179 στον ΚΩΤΣΟΒΟΛΟ από όπου και την πήρα και με 12 άτοκες και με παράδοση στον χώρο μου

το ίδιο μαγαζί πουλάει άλλες τιμές στο κατάστημα και άλλες τιμές στο ιντερνετικο του κατάστημα

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.121

άντε ρε που τά'χουν 6-πλάσια τιμή από μαγαζιά γερμανίας και αγγλίας και γαλλίας και ιταλίας και παντού! λες κι αυτοί οι ευρωπαίοι δεν έχουν ούτε υπαλλήλους, ούτε κτίριο, ούτε πισιά, ούτε έξοδα, ούτε τίποτα. βρε άντε...

αυτές εδώ είναι τιμές μπανανίας, ε, με τη μπανάνα στο χέρι να μείνουν!

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

πχια μπανανα ? λουτσος ειναι
ο καθε κοτσωβολος θελει να πουλα ιντερνετικα.Να μην εχει υπαλληλους και να δουλευει μονο μεσω δυκτιου.Αλλα να συνεχιζει να ειναι ακριβοτερος απο εξω.
Παντως πρεσα ειχα παρει το 96 στ 98 χιλιαρικα της σιγκερ.

Reaction score
2.566
το ίδιο μαγαζί πουλάει άλλες τιμές στο κατάστημα και άλλες τιμές στο ιντερνετικο του κατάστημα
Αυτό το κάνουν όλα τα μαγαζιά και είναι πολύ λογικό. Υπάρχουν 3 λόγοι:
Αφενός αν το αγοράσεις μέσω ιντερνετ δεν προσμετρώνται όλα τα κόστη που θα υπήρχαν αν η αγορά γινόταν στο φυσικό κατάστημα (ρεύμα, πωλητής κλπ.) με αποτέλεσμα να μειώνεται το κόστος για την επιχείρηση και συνεπώς η τιμή.
Αφετέρου στο internet υπάρχει ένας αριθμός μικρομάγαζων που φέρνουν παραεισαγωγή και δεν τα ελέγχουν εύκολα οι αντιπροσωπείες και χτυπάνε φουλ τις τιμές, με αποτέλεσμα να πρέπει να ακολουθήσουν σε ένα βαθμό και οι μεγάλοι με την ανοχή των αντιπροσωπειών.
Τέλος, οι καλύτερες τιμές είναι ένας τρόπος των καταστημάτων να προωθήσουν και να αυξήσουν το μερίδιο πωλήσεων μέσω ίντερνετ, που έχει προφανή πλεονεκτήματα για την επιχείρηση και το κόστος της...

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Απάντηση: Re: ψωνια απο το εξωτερικο , αξιζουν ?

τράβα λέω στον κωτσοβολο και δες τι έχει για να καταλάβεις ποιότητα κατασκευής κτλ

To ότι η διαφορά τιμής είναι εξωφρενική δεν το συζητώ.

Αλλά , αν δεν την έβλεπε απο κοντά στον Κωτσόβωλο , θα την αγόραζε?

Reaction score
249

πληρωνεις τελη βιτρινας
και στον κωτσοβολο εξω πανε τα λεφτα

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

ο λαμογιασμος ειναι διεθνες φαινομενο.Ο κοτσ ανηκει στον ομιλο ντιξον.Αλλα ο ομιλος ντιξον στην ευρωπη εχει αλλες τιμες στους ονκιο.Εδω οι τιμες ειναι ελληνικες , αρα ψωνιζει απο τον εδω αντιπροσωπο, αρα το οτι μπηκε στον ομιλο τσαμπιονς λιγκ δεν μου λεει τιποτα απο την στιγμη που πουλα ακριβα-ελληνικα.

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.429

Eδω κοστολογειται το shopping therapy!

Reaction score
140
Re: Απάντηση: Re: ψωνια απο το εξωτερικο , αξιζουν ?

To ότι η διαφορά τιμής είναι εξωφρενική δεν το συζητώ.

Αλλά , αν δεν την έβλεπε απο κοντά στον Κωτσόβωλο , θα την αγόραζε?
ναι στα τυφλά με βάση τα χαρακτηριστικά

Reaction score
0
Απάντηση: Re: ψωνια απο το εξωτερικο , αξιζουν ?

Το ίδιο συνέβη και σ'εμένα. Πολυμηχάνημα φαξ, στον Κωτσόβολο (ιντερνετ) 180Ε και στο κατάστημα (αν θυμάμαι καλά) 260Ε, μεγάλη διαφορά.
Προτίμησα τα 180Ε και 12 άτοκες (χε, χε...).

Σε τηλεφωνική επικοινωνία η υπάλληλος μου απάντησε οτι αυτό είναι φυσιολογικό και έχουν διαφορετικό τιμολόγιο στα καταστήματα (βιτρίνα, λοιπές δαπάνες).
Λογικό ψηφίζω όμως 30% φθηνότερο και δόσεις (ξανά χε, χε...).

Reaction score
0

Αλλο παράδειγμα μετά από ψάξιμο στο Σκρούτζ. Εκεί προσπερνώ τις δύο τρείς φθηνότερες προτάσεις και προτιμώ την οικονομικότερη από το πρώτο γνωστό κατάστημα.
Πλυντήριο πιάτων 60άρι 550Ε και άτοκες δόσεις σε Κωτσόβολος (ιντερνετ) και (περίπου) 750Ε στο κατάστημα. Οποιος βρεί ποιό διάλεξα κερδίζει μαστίχη μεταχειρισμένη (ελαφρώς).
Το περίεργο είναι οτι την επόμενη μέρα στο Σκρούτζ η προσφορά που είχα παραγγείλει δεν υπήρχε !!!
Υπήρχε το 750Ε και μου κίνησε την περιέργεια διότι αυτό που είχα παραγγείλει ήταν τρέχον μοντέλο (οχι σταματημένο) σε σημείο που φοβήθηκα μήπως ήταν κανένα demo ή από βιτρίνα ή έκθεση και μόλις παρέλαβα (άψογοι) το έψαχνα παντού και όσο μπορούσα. Κατάσταση συσκευασίας, το άνοιξα και μέσα, τίποτε, ολοκαίνουριο. Ολα καλά τελικά οπότε συμπεραίνω ή ξεστοκάρισμα για νέες παραγγελίες ή στοχευμένες προσφορές.
Το γενικό συμπέρασμα είναι : ψάξιμο σχολαστικό και σκέψη από που και ποιόν πριν αγοράσουμε. Οσο πιο συνειδητοποιημένοι είμαστε σαν καταναλωτές τόσο θα βελτιώνονται και οι έμποροι.

Reaction score
0

Ειμαι λίγο off topic ?

Ελπίζω όχι.

Να πώ την άποψή μου και για κάτι ακόμα το οποίο είναι σχετικό :

Νομίζω πως έχει έρθει η ώρα της λογικής του τσουβαλιάσματος. Από καταστήματα μέχρι πολιτικούς.
Τι εννοώ :

Εχω βαρεθεί να ακούω το "μην τους βάζετε όλους στο ίδιο τσουβάλι" ή "μηνα τα ισοπεδώνουμε και όλα" ή "δεν είναι και όλοι ίδιοι" ή "υπάρχουν όμως και εξαιρέσεις". Το θεωρώ υποκριτικό γιατί όποιος συμμετέχει σε συζήτηση με τέτοια άποψη, πάντα, μα πάντα τοποθετεί το συνομιλητή του στις εξαιρέσεις.

Πχ. σε συζητήσεις με πολιτικούς ο συνομιλητής καταφέρεται εναντιων των πολιτικών (σε πρώτη φάση εννοώντας και αυτούς που είναι απέναντί του), οι οποίοι ευθύνονται χρόνια τώρα για το χ πρόβλημα. Ο πολιτικός απαντά οτι συμφωνεί αλλά δεν είναι και όλοι ίδιοι, προς θεού, μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Και αμέσως, μα αμέσως ο συνομιλητής σπεύδει να αφαιρέσει το στίγμα από τον πολιτικό λέγοντας πως δεν εννοούσε αυτόν διότι φυσικά αυτός ανήκει στις εξαιρέσεις. Και η συζήτηση (και η ζωή) συνεχίζεται.
Πως γίνεται και πάντα όλοι τελικά ανήκουν στις εξαιρέσεις?
Μήπως οταν οι εξαιρέσεις αποκτήσουν την πλειοψηφία δεν είναι άλλο εξαιρέσεις και έχουν μετατραπεί σε κανόνα?
Πόσοι έχετε ακούσει τα παραπάνω και πόσες φορές ? Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξουμε στάση ? Το παράδειγμα αφορούσε πολιτικούς, αλλά εφαρμόζεται αυτούσιο σε όλα μας τα προβλήματα. Ετσι στην περίπτωση των καταστημάτων εγώ τους θεωρώ όλους (για να το πω όσο κομψότερα μπορώ) μειωμένης εμπορικής και επιχειρηματικής νοοτροπίας και θα πρέπει αυτοί να προσπαθήσουν και να με πείσουν για το αντίθετο. Αφού το πετύχουν τότε θα δούν και το πορτοφόλι μου. Δεν θέλουν, ας πιουν ξύδι και στη σειρά με τους άλλους που κλείνουν σωρηδόν. Δεν λυπάμαι κανέναν τέτοιο. Τους εργαζόμενούς του λυπάμαι.
Με αυτές τις σκέψεις λοιπόν εγώ αποφάσισα να τους τσουβαλιάζω όλους και όποιος ενδιαφέρεται να μου αλλάξει γνώμη ας προσπαθήσει. Αν το καταφέρει θα βγεί απ' το τσουβάλι. Η εξαίρεση μόνο. Οι άλλοι μέσα.
Περιττό να αναφέρω οτι απ' το τσουβάλι των πολιτικών δεν έχει βγεί κανένας και δε νομίζω οτι πρόκειται να βγεί κανένας από τους ήδη υπάρχοντες. Ποτέ.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
Απάντηση: Re: Απάντηση: ψωνια απο το εξωτερικο , αξιζουν ?

να δουμε κατι μουτρα που θα κανουν οταν σφαζουν στο γονατο τις ναυαρχιδες τους
κοντος ψαλμος αλελουια

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

θα το ρειξουν στα pure malt , και θα σκεφτονται τα περασμενα μεγαλεια, και διηγοντας τα θα κλαινε

Reaction score
249

αμα εχουν λεφτα για pure malt καλα θα ειναι

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.224
Members
38.540
Νεότερο μέλος
TehLooney