Να πάρω ssd?

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.709
Θα πέσει, αλλά γιατί δεν κάνεις sleep το βράδυ, να ανάβει σε 5 δευτερόλεπτα?
Και να γλυτώσεις και τα έξοδα, και την ταλαιπωρία?

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
112.042
Απάντηση: Να πάρω ssd?

Εκτός από το boot time, θα δούμε κάποια άλλη διαφορά που να δικαιολογεί αυτή τη διαφορά κόστους;

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Σε ένα HTPC θα έχεις μικρότερο χρόνο εκκίνησης του λειτουργικού και των εφαρμογών, εκτός αν έχεις τα χρήματα να βάλεις τις συλλογές με τις ταινίες και τη μουσική σε SSD.

Reaction score
3

Ο SSD είναι μια εξαιρετική επιλογή όταν κάποιος χρησιμοποιεί συνεχώς το boot drive ή εάν θέλει να περιορίσει το βάρος και την κατανάλωση ενέργειας.
Ενα HTPC, είναι προφανώς desktop (οπότε δεν τίθεται θέμα βάρους και κατανάλωσης), αλλά και μετά το boot διαβάζεις από άλλους δίσκους ή από οπτικό μέσο.
Οπότε θεωρώ ότι τα παραπάνω χρήματα καλύτερα να επενδυθούν σε έναν ακόμα μεγάλο δίσκο... :116:

Reaction score
0

Εχει βάλει κανείς ssd στο HTPC? αξήζει τον κόπο? to boot time που έχω τώρα είναι 35 δέυτερα και θα ήθελα να τον κατεβάσω. Με αυτον http://www.e-shop.gr/s/PER.320205/CORSAIR-CSSD-F40GB2-SSD-40GB-FORCE-SERIES.html θα δώ καμιά αλλαγή? θα πέσει ο χρόνος εκίνησης η οχι?
Φιλε μου, τον ssd δεν θα τον παρεις για το htpc σου, θα τον παρεις για το main pc σου! Στο htpc δεν τον χρειαζεσαι, τι να τον κανεις εκει? Παρε καλυτερα εναν green μεγαλης χωρητικοτητας.
Ο ssd παντως εκκινει αστραπιαια:102:

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Να πάρω ssd?

Αν είσαι μανιακός (όπως εγώ) και θέλεις το HTPC σου να είναι πραγματικά αθόρυβο και όχι σχεδόν αθόρυβο, τότε ο SSD είναι μονόδρομος... Φυσικά θα πρέπει να έχεις και μια γαιδουρινή ψύκτρα στον επεξεργαστή για να μην χρειάζεται ανεμιστήρας και αν έχει κάρτα γραφικών θα πρέπει και αυτή να είναι silent. Αν δεν τα έχεις αυτά, τότε πάλι θα κάνει θόρυβο οπότε ο SSD δεν έχει ιδιαίτερο νόημα...

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Να πάρω ssd?

Mανιακος ειμαι κι εγω συναδελφε!:102:
Ολα τα υποσυστηματα μου ειναι fanless. Aλλα στο κατεβαστηρι αυτο δεν γινεται, ο δισκος δεν μπορει να ειναι ssd. Θελεις χιλιαδες ευρω για να αγορασεις τους ssd που απαιτουνται(γιατι τo htpc λειτουργει και ως κατεβαστηρι-αποθηκευτικος χωρος). Οποτε τι κανεις? Βαζεις εναν green που και φτηνος ειναι και πρασινος και ουσιαστικα αθορυβος. Η κινηση της κεφαλης δεν ακουγεται οπως στους κοινους σκληρους, ενω θα πρεπει να στησεις κοντινο αυτι για να ακουσεις τη λειτουργια του. Εννοειται βεβαια οτι το case σου ειναι ηχομονωτικο:107:

Τον ssd τον παιρνεις βασικα για τις επιδοσεις του. Στο htpc δε χρειαζεσαι τετοιες επιδοσεις. Και ο πιο αργος δισκος σου φτανει.

Στο main pc σου δεν σε ενδιαφερει ο θορυβος? Θα ελεγα οτι εκει ειναι που θα πρεπει να σε ενδιαφερει. Στο htpc εξαλλου ο ηχος υπερκαλυπτεται απ τις ταινιες που παiζoυν;)

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Να πάρω ssd?

Στο main pc σου δεν σε ενδιαφερει ο θορυβος? Θα ελεγα οτι εκει ειναι που θα πρεπει να σε ενδιαφερει. Στο htpc εξαλλου ο ηχος υπερκαλυπτεται απ τις ταινιες που παiζoυν;)
Φίλε μου, το Main PC παίζει τον ρόλο του Server με δέκα δίσκους επάνω του... δεν μπορώ να έχω απαιτήσεις να είναι ήσυχο και για τον λόγο αυτό έχε χαντακωθεί στην άλλη πλευρά του σπιτιού πίσω από μια πόρτα. Στο σαλόνι από την άλλη που κάθομαι και μεταμεσονύχτιες ώρες, η απόλυτη ησυχία είναι απαραίτητη. Πίστεψέ με... μετά τις δώδεκα το βράδυ που όλα είναι ήσυχα, τον green τον δίσκο τον ακούς (τα πλατώ κυρίως) και από τέσσερα μέτρα μακρυά... τσεκαρισμένο!!!

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Να πάρω ssd?

Φιλε μου,

αν το main pc εχει ρολο server με 10 δισκους πανω τοτε ειναι server, δεν ειναι main pc...:107:
Στο σαλονι γιατι καθεσαι τη νυχτα? Εγω καθομαι ξαπλα στο κρεβατι και η plasma ειναι απεναντι μου.
Απολυτη ησυχια θα σε ενδιεφερε την ωρα που κοιμασαι, την ωρα που βλεπεις ταινια ακους φυσικα τους ηχους της ταινιας! (fans δεν υπαρχουν στο συστημα? psu? cpu? καρτα? case?)

Ο green θα ελεγα οτι ακουγεται λιγοτερο απ το βουητο του αερα, το ψυγειο ή τους ηχους των γειτονων(πχ.νερα), αλλα για να τον ακους εσυ κι εγω οχι σημαινει, οπως ειπα, οτι θες μονωτικο case. To δικο μου εχει αφρολεξ και το ειχα παρει 55.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Να πάρω ssd?

Φιλε μου,

αν το main pc εχει ρολο server με 10 δισκους πανω τοτε ειναι server, δεν ειναι main pc...:107:
Στο σαλονι γιατι καθεσαι τη νυχτα? Εγω καθομαι ξαπλα στο κρεβατι και η plasma ειναι απεναντι μου.
Απολυτη ησυχια θα σε ενδιεφερε την ωρα που κοιμασαι, την ωρα που βλεπεις ταινια ακους φυσικα τους ηχους της ταινιας! (fans δεν υπαρχουν στο συστημα? psu? cpu? καρτα? case?)

Ο green θα ελεγα οτι ακουγεται λιγοτερο απ το βουητο του αερα, το ψυγειο ή τους ηχους των γειτονων(πχ.νερα), αλλα για να τον ακους εσυ κι εγω οχι σημαινει, οπως ειπα, οτι θες μονωτικο case. To δικο μου εχει αφρολεξ και το ειχα παρει 55.
Ναι φυσικά είναι Server... με 20Tb επάνω του δεν σου αφήνει περιθώρια να τον αποκαλέσεις αλλιώς... :p

Αν βάλω 46 ίντσες στην κρεβατοκάμαρα η γυναίκα μου θα με χωρίσει το ίδιο δευτερόλεπτο... άσε που με παίρνει ο ύπνος με την μία όταν βλέπω τηλεόραση στο κρεβάτι... :p

Όσο για το κουτί... είναι ένα Antec €200+ το οποίο φημίζεται για την κατασκευή του. Έχει χωριστό σημείο στο οποίο μπαίνουν οι δίσκοι και στηρίζονται με ειδικά λάστιχα... εγώ όμως τους άκουγα... στην απόλυτη ησυχία της νύχτας μου διαπερνούσαν τα τύμπανα...

Α ναι... το ψυγείο είναι αθόρυβο και το HTPC όπως προανέφερα δεν έχει κανένα απολύτως κινούμενο μέρος... nada... Ο μονάδικος άλλος θόρυβος μέσα στην νύχτα είναι τα σκυλιά από έξω... ;)

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Να πάρω ssd?

Όσο για το κουτί... είναι ένα Antec 200+ το οποίο φημίζεται για την κατασκευή του. Έχει χωριστό σημείο στο οποίο μπαίνουν οι δίσκοι και στηρίζονται με ειδικά λάστιχα... εγώ όμως τους άκουγα... στην απόλυτη ησυχία της νύχτας μου διαπερνούσαν τα τύμπανα...
Aρα λοιπον μιλας για πολλους δισκους, επομενο ειναι να κανουν θορυβο. Εαν ομως εχεις ΕΝΑΝ green δεν θα τον ακους. Παρε ενα κουτι με ηχομονωση οπως το δικο μου. Ασχετως τιμης, αν δεν εχει αφρολεξ ή παρομοιο υλικο, πως περιμενεις να ειναι ηχομονωτικο?

Δε μου ειπες ομως ο ηχος της ταινιας δεν καλυπτει τους ηχους των δισκων?

Α ναι... το ψυγείο είναι αθόρυβο και το HTPC όπως προανέφερα δεν έχει κανένα απολύτως κινούμενο μέρος... nada... Ο μονάδικος άλλος θόρυβος μέσα στην νύχτα είναι τα σκυλιά από έξω... ;)
Ολα τα ψυγεια κανουν θορυβο αλλα δε θα κολλησουμε κει. Υπαρχει η γειτονια, ο αερας, ο δρομος, τα γατιά που ειπες κλπ.
Ωστε ΔΕΝ εχεις fans ουτε στο psu, oυτε στη cpu, ουτε στη καρτα(ποια ειναι? παιζει HD?), oυτε στο case? Εισαι σιγουρος? Τι θερμοκρασιες αναπτυσεις?

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Να πάρω ssd?

Aρα λοιπον μιλας για πολλους δισκους, επομενο ειναι να κανουν θορυβο. Εαν ομως εχεις ΕΝΑΝ green δεν θα τον ακους. Παρε ενα κουτι με ηχομονωση οπως το δικο μου. Ασχετως τιμης, αν δεν εχει αφρολεξ ή παρομοιο υλικο, πως περιμενεις να ειναι ηχομονωτικο?

Δε μου ειπες ομως ο ηχος της ταινιας δεν καλυπτει τους ηχους των δισκων?
Τα βράδυα βλέπω σε χαμηλές εντάσεις και στα κενά ακούγονται τα πάντα... ;-)

Έναν Green 5400 είχα κάποτε στο HTPC και τον άκουγα (για το spin μιλάω...). Μετά έβαλα και δεύτερο και τους άκουγα επί δύο... Μετά έβαλα SSD και μετακίνησα όλους τους δίσκους στον Server και ηρέμησαν τα νεύρα μου (με πιάνουν όταν ακούω μηχανικούς ήχους). Να φανταστείς στο laptop μου έχω βάλει ειδική customia bios για να το βουλώσει εντελώς ο ανεμιστήρας - τώρα ξεκινάει μόνο όταν η θερμοκρασία ανέβει πραγματικά...

Το Antec (Fusion) έχει άριστες μονώσεις και είναι τρομερά δεμένο και προσεγμένο - από τα καλύτερα στην κατηγορία του (http://img.tomshardware.com/us/2008/01/17/antec_fusion_430_htpc_case/04antecfusion.jpg)... Σκέφτηκα να βάλω και εσωτερικά ηχομονωτικό αλλά φοβήθηκα μην χαλάσω την ροή αέρα οπότε προτίμησα να βάλω SSD.

Ολα τα ψυγεια κανουν θορυβο αλλα δε θα κολλησουμε κει. Υπαρχει η γειτονια, ο αερας, ο δρομος, τα γατιά που ειπες κλπ.
Ωστε ΔΕΝ εχεις fans ουτε στο psu, oυτε στη cpu, ουτε στη καρτα(ποια ειναι? παιζει HD?), oυτε στο case? Εισαι σιγουρος? Τι θερμοκρασιες αναπτυσεις?
Ο δρόμος στην γειτονιά μου οδηγεί σε αδιέξοδο και μένω εκτός πόλης - νέκρα δηλαδή... Τα ψυγεία κάνουν θόρυβο όταν τα ανοίγεις και χάνουν την ψύξη - σταμάτησα να το κάνω τα βράδυα και έχω διπλό όφελος... και δεν κάνει θόρυβο και δεν βάζω κιλά!!!! :p

Κανένα fan τίποτα... τα έβγαλα όλα... έβαλα έναν scythe στον επεξεργαστή και μια radeon 5670 silent και το σύστημα είναι παγωμένο έως ελαφρά χλιαρό μετά από ώρες αναπαραγωγής.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Να πάρω ssd?

Τα βράδυα βλέπω σε χαμηλές εντάσεις και στα κενά ακούγονται τα πάντα... ;-)
Nαι, χεχε μηπως ομως βουιζει και η ιδια η τηλεοραση?

Έναν Green 5400 είχα κάποτε στο HTPC και τον άκουγα (για το spin μιλάω...). Μετά έβαλα και δεύτερο και τους άκουγα επί δύο... Μετά έβαλα SSD και μετακίνησα όλους τους δίσκους στον Server και ηρέμησαν τα νεύρα μου (με πιάνουν όταν ακούω μηχανικούς ήχους). Να φανταστείς στο laptop μου έχω βάλει ειδική customia bios για να το βουλώσει εντελώς ο ανεμιστήρας - τώρα ξεκινάει μόνο όταν η θερμοκρασία ανέβει πραγματικά...Το Antec (Fusion) έχει άριστες μονώσεις και είναι τρομερά δεμένο και προσεγμένο - από τα καλύτερα στην κατηγορία του (http://img.tomshardware.com/us/2008/01/17/antec_fusion_430_htpc_case/04antecfusion.jpg)...
Kι εμενα με ενοχλουν ιδιαιτερα οι μηχανικοι σκληροι, βουιζουν σαν ανεμιστηρες συν το γκρου-γκρου-γκρου που κανει η κεφαλη... Οπως σου ειπα ομως, με εναν μόνο green και ενα ηχομονωτικο κουτι δεν εχεις προβλημα.
Το dvd/blue ray δεν ακουγεται?

Σκέφτηκα να βάλω και εσωτερικά ηχομονωτικό αλλά φοβήθηκα μην χαλάσω την ροή αέρα οπότε προτίμησα να βάλω SSD.
Ποια ροη αερα φιλε μου, αφου παρακατω λες οτι δεν εχεις fans...
Τελικα τον πηρες τον ssd? σου φτανει? πόσα GB?

Ο δρόμος στην γειτονιά μου οδηγεί σε αδιέξοδο και μένω εκτός πόλης - νέκρα δηλαδή... Τα ψυγεία κάνουν θόρυβο όταν τα ανοίγεις και χάνουν την ψύξη - σταμάτησα να το κάνω τα βράδυα και έχω διπλό όφελος... και δεν κάνει θόρυβο και δεν βάζω κιλά!!!! :p
Ειναι καλο αν μπορεις να εχεις απολυτη ησυχια, εγω καθε τοσο ακουω νερα απο τους αποπανω μου.
Και παλι ομως, υπαρχουν τα τικι-τακα των ρολογιων:)

Κανένα fan τίποτα... τα έβγαλα όλα... έβαλα έναν scythe στον επεξεργαστή και μια radeon 5670 silent και το σύστημα είναι παγωμένο έως ελαφρά χλιαρό μετά από ώρες αναπαραγωγής.
Τι κανενα fan φιλε μου, αφου λες οτι εχεις στον επεξεργαστη.
Παγωμενο δε γινεται, βαλε παντως το SpeedFan ή το Everest και πες μου τις θερμ/σιες σου.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Προσωπικά έχω βαρεθεί την ανούσια αντιπαράθεση, ο καθένας βάζει τις προτεραιότητές του και αποφασίζει.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Να πάρω ssd?

Nαι, χεχε μηπως ομως βουιζει και η ιδια η τηλεοραση? Το dvd/blue ray δεν ακουγεται? Ποια ροη αερα φιλε μου, αφου παρακατω λες οτι δεν εχεις fans...
Τελικα τον πηρες τον ssd? σου φτανει? πόσα GB? Και παλι ομως, υπαρχουν τα τικι-τακα των ρολογιων:)
Τι κανενα fan φιλε μου, αφου λες οτι εχεις στον επεξεργαστη.
Παγωμενο δε γινεται, βαλε παντως το SpeedFan ή το Everest και πες μου τις θερμ/σιες σου.
Στα απαντάω μαζεμένα (μην πιαστούμε ξανά για αντιπαράθεση, διότι εδώ ο διάλογος είναι παρεξηγημένος...).

Η δικιά μου η LCD δεν βουίζει... αν η δικιά σου βουίζει θα έλεγα να το κοιτάξεις... αρχικά με έναν τεχνικό και στην συνέχεια με έναν ωριλά!!!!! Αχχαχααααα, χωρίς παρεξήγηση φίλε... δεν άντεξα!!! :p

DVD και τέτοια δισκάκια δεν βλέπω - τα πάντα τα κρατάω σε αρχεία στον Server. Κάποτε που έβλεπα και DVD είχα βάλει ένα εργαλείο που μείωνε τις στροφές του DVD όταν έπαιζε στο Χ1 για να μην ακούγεται (πάλι το άκουγα φυσικά, απλά λιγότερο)

Ροή αέρα έχουμε λόγω των ρευμάτων που γίνονται από τον θερμό αέρα εντός του κουτιού - όλα τα ποιοτικά κουτιά έχουν ειδική κατασκευή ώστε να υποβοηθούν την ροή του αέρα στο εσωτερικό τους. Ανεμιστήρες όπως σου είπα δεν έχω... ο scythe ninja είναι σκέτη λαμαρίνα... έχω βγάλει τον ανεμιστήρα από πάνω.

32Gb SSD έβαλα... φτάνει και περισσεύει... θα έπαιρνα και 16 αν έβρισκα...

Τέλος όλα τα ρολόγια στο σπίτι είναι ψηφιακά... σου προτείνω να τα δοκιμάσεις... κάνουν τρομερή δουλειά!!! :p :p :p

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
112.042

Προσωπικά έχω βαρεθεί την ανούσια αντιπαράθεση, ο καθένας βάζει τις προτεραιότητές του και αποφασίζει.
Εγώ πάντως με το τελευταίο μήνυμα του φίλου από πάνω έσκασα στα γέλια!:204:

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Να πά

Moλις αντιληφθηκα οτι αλλος εκανε το thread και με αλλον συζηταω...:102:

Στα απαντάω μαζεμένα (μην πιαστούμε ξανά για αντιπαράθεση, διότι εδώ ο διάλογος είναι παρεξηγημένος...)
Γιατι εδω ειναι παρεξηγημενος? τι εχει εδω?
Ο διαλογος οπου κι αν γινεται προσφερει χρησιμα συμπερασματα.

Η δικιά μου η LCD δεν βουίζει... αν η δικιά σου βουίζει θα έλεγα να το κοιτάξεις... αρχικά με έναν τεχνικό και στην συνέχεια με έναν ωριλά!!!!! Αχχαχααααα, χωρίς παρεξήγηση φίλε... δεν άντεξα!!! :p
Δε ξερω γιατι και τι δεν αντεξες, αλλα περα απ τ αστεια: Μπες στο δωματιο με σκοταδι, απολυτη ησυχια και κλειστη τη τηλεοραση. Ανοιξε την. Δεν ακους τιποτα, δεν την καταλαβαινεις?

DVD και τέτοια δισκάκια δεν βλέπω - τα πάντα τα κρατάω σε αρχεία στον Server. Κάποτε που έβλεπα και DVD είχα βάλει ένα εργαλείο που μείωνε τις στροφές του DVD όταν έπαιζε στο Χ1 για να μην ακούγεται (πάλι το άκουγα φυσικά, απλά λιγότερο)
Δηλαδη οταν θες να δεις κατι το βλεπεις μεσω του server? Ασυρματα ή ενσυρματα?
Αν ειναι ετσι τοτε δε χρειαζεσαι δισκους στο htpc, παρα μονο εναν μικρο ssd για το λειτουργικο.
Στο δικο μου htpc δεν υπαρχει dvd drive.

Ροή αέρα έχουμε λόγω των ρευμάτων που γίνονται από τον θερμό αέρα εντός του κουτιού - όλα τα ποιοτικά κουτιά έχουν ειδική κατασκευή ώστε να υποβοηθούν την ροή του αέρα στο εσωτερικό τους. Ανεμιστήρες όπως σου είπα δεν έχω... ο scythe ninja είναι σκέτη λαμαρίνα... έχω βγάλει τον ανεμιστήρα από πάνω.
Ροη αερα απο μονη της φιλε μου δεν υφισταται, χρειαζονται fans.
Ωστε το cpu heatsink ειναι fanless, μαλιστα. Δε μου ειπες ομως τι θερμοκρασιες αναπτυσεις...

Εφοσον τελικα εχεις κι εσυ
fanless psu
fanless cpu
fanless vga
ssd
fanless case
τοτε εισαι αξιος συναδελφος:107:

Τέλος όλα τα ρολόγια στο σπίτι είναι ψηφιακά... σου προτείνω να τα δοκιμάσεις... κάνουν τρομερή δουλειά!!! :p :p :p
Οπως ειπα, μην κολλας στα ψυγεια ή τα ρολογια. Οι θορυβοι του περιβαλλοντος ειναι αναποφευκτοι, απολυτη ησυχια υπαρχει μόνο στα... νεκροταφεια.
Εσυ προσπαθεις μεν να μου εμφανισεις οτι βρισκεσαι σε μια ειδυλλιακη εντελως αθορυβη κατασταση, αλλα στη τελικη δεν ειναι και τοσο σημαντικο. Δεν θα παθουμε και τιποτα αν ακουσουμε δυο γατιά απ εξω:102:

Reaction score
2.098

χαχαχαχ και μετά λέτε εμάς τους νότιους "Αρρωστους".....Απίστευτη συζήτηση!

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.485
Members
38.705
Νεότερο μέλος
jimacid