hdmi 1, ποσο ??????????

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Λιοιπον , μετα την δοκιμη να παιξω αναλογικα με το 93 , και βλεποντας οτι ο αναλογικος ηχος εχει το δικαιωμα να λεγεται ηχος .Αποφασισα να το κοψω το hdmi, (γιαυτο πουλαω και το WIRE) στρεφομαι πλεον στην αγορα προ , και προσπαθω μεσα απο το βελγιο να βρω κανα προ , που να μου κανει τα κεφια.(παραμετροποιηση οπως ενας με hdmi ) και μενω εκει.Δεν πανα βγαλουν hdmi 2,9 δεν με αφορα πλεον , θα παιζω αναλογικα , (πλειερς με αναλογικες εξοδους) θα βρισκω , οποτε μια χαρα θα ειμαι.Οσοι πιστοι ψαρωσατε στο hdmi, εγω εκοπσα την μπετονια και παω για αλλα λιβαδια........

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.882
Απάντηση: hdmi 1, ποσο ??????????

Λιοιπον , μετα την δοκιμη να παιξω αναλογικα με το 93 , και βλεποντας οτι ο αναλογικος ηχος εχει το δικαιωμα να λεγεται ηχος .Αποφασισα να το κοψω το hdmi, (γιαυτο πουλαω και το WIRE) στρεφομαι πλεον στην αγορα προ , και προσπαθω μεσα απο το βελγιο να βρω κανα προ , που να μου κανει τα κεφια.(παραμετροποιηση οπως ενας με hdmi ) και μενω εκει.Δεν πανα βγαλουν hdmi 2,9 δεν με αφορα πλεον , θα παιζω αναλογικα , (πλειερς με αναλογικες εξοδους) θα βρισκω , οποτε μια χαρα θα ειμαι.
Βρε Ανάργυρε τόσα χρόνια,τόσα μηχανήματα,τόσες δοκιμές έχεις κάνει-τώρα το διαπίστωσες η' με το oppo ήταν πιο εμφανής η διαφορά;;;

Reaction score
89
Ειδαμενννν το φως το αληθεινονννν!!! Κυριε λεησον κ το σταυρο μας 3 φορες!! :116::116::116:

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

... θα παιζω αναλογικα , (πλειερς με αναλογικες εξοδους) θα βρισκω , οποτε μια χαρα θα ειμαι.

Mήν ορκίζεσαι.

Πχ η harman το καινούριο blueray το βγάζει χωρίς αναλογικές εξόδους .

H έλλειψη dac βέβαια ρίχνει και την τιμή.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

Βρε Ανάργυρε τόσα χρόνια,τόσα μηχανήματα,τόσες δοκιμές έχεις κάνει-τώρα το διαπίστωσες η' με το oppo ήταν πιο εμφανής η διαφορά;;;

τετοια δοκιμη δεν ειχα κανει , και η πρωτη ευακαιρια θα ελεγα ηταν απο το 09 (τοτε πηρα το 91 ) (το πρωτο με αναλογικες εξοδους) αλλα δε ειχα κανει τετοια δοκιμη.......

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Καλά τα λες εσύ, όμως κάποιοι άλλοι έχουν αποφασίσει ήδη διαφορετικά.

In this order, we act on a request for a waiver of Section 76.1903 of the Commission’s
rules to allow multichannel video programming distributors (“MVPDs”) to disable certain audiovisual
outputs on set-top boxes to assure that copy protection is active for certain high-value content, specifically
early-release films.
Αρχίζουν με τα set-top boxes και θα επεκταθούν σε όλη την αλυσίδα μέχρι το μέσο προβολής.
Όλη η οδηγία σε pdf http://hraunfoss.fcc.gov/edocs_public/attachmatch/DA-10-795A1.pdf

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

ας αφαιρεσουν πρωτα απο τα ραφια των βιντεο καμπ τα dvd (σε 2-3 χρονια και αν ) και μετα βλεπουμε.
Ετσι και αλλιως του χρονου ερχεται το τελος του κοσμου:143:

Reaction score
7

Η διαφορα στον ηχο εχει να κανει με την ποιοτητα των dac του ενισχυτη και του player.
Eιδα σε ενα αλλο thread πως to 95 φοραει sabre τα οποια θεωρουνται πολυ καλα.Αν το 93 εχει κατι αντιστοιχο τοτε μαλλον η ποιοτητα ειναι καλυτερη του A/V.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

εχει να κανει με τον αναλογικο ηχο.Μια ακροαση φτανει, εκτος βεβαια αν θωρησουμε τον 72 σκουπιδι

Reaction score
870

Αντε χριστιανέ μου.

Απο χρόνια το φωνάζω.

Χτύπα κανένα theta,lexicon,aragon προ που τους βρίσκεις τσάμπα να ξεκουφαθείς και να σταματήσεις να είσαι με το χέρι στην τσέπη.

Reaction score
7

εχει να κανει με τον αναλογικο ηχο.Μια ακροαση φτανει, εκτος βεβαια αν θωρησουμε τον 72 σκουπιδι
Τι εννοεις αναλογικο ηχο?
Ο ηχος ειναι ψηφιακα αποθηκευμενος στα δισκακια.Δεν τιθεται θεμα αναλογικου ή μη ηχου.

Απλα επιλεγεις αν θα γινει η αποκωδικοποιηση απο ψηφιακο σε αναλογικο στους μετατροπεις του player ή θα το στειλεις στους μετατροπεις του a/v.

Στην περιπτωση σου προφανως το player κερδιζει.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

νομιζω το εχω ξαναπει, πριν 3 χρονια, επαιζα με ενα top για τοτε htpc, με κορυφαιο hdmi , και ο ηχος ηταν
(ας πουμε καλος) καπου εκει εκανα μια δοκιμη παιζοντας αναλογικα .Ο ηχος ειχε δραματικες διαφορες.
Λιγο πιο πριν δοκιμαζοντας παλι hdmi vs αναλογικων ο ηχος παλι ηταν <ασυγκριτος>.
Α ς σκεφτουμε οτι απο ενα και μονο καλωδιο , περνα σημα (και μιλαω μονο για ηχο) απο 8 καναλια.
Απο την αλλη τα εχουμε χωρισμενα και 8 καλωδια ειναι υπευθυνα για αναλογα καναλια.
Ο ηχος στα δισκακια βεβαια ειναι ψηφιακα περασμενος, απλα η διαχειριση - εξαγωγη του ηχου οταν γινεται αναλογικα , ο ηχος ειναι πιο φυσικος.Προσωπικα παλευω για αλλος ενισχυτη ο οποιος ειναι δεν ειναι στην πιατσα σφραγισμενος.Οταν εχω νεα θα τα πουμε.............

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

Οσο αφορα aragon ειχα κανει A_B με τον υπερκουρδισμενο rotel μου.Bεβαια ο rotel ειχα παει πανω απο 2600 ευρω.Και δεν ειναι κουρδισιμος στις αναλογικες του οπως αυτος που υπολογιζω να εχω ............

Reaction score
3.085
HDMI και αναλογική σύνδεση. Σύγκριση καλωδίων

νομιζω το εχω ξαναπει, πριν 3 χρονια, επαιζα με ενα top για τοτε htpc, με κορυφαιο hdmi , και ο ηχος ηταν
(ας πουμε καλος) καπου εκει εκανα μια δοκιμη παιζοντας αναλογικα .Ο ηχος ειχε δραματικες διαφορες.
Λιγο πιο πριν δοκιμαζοντας παλι hdmi vs αναλογικων ο ηχος παλι ηταν <ασυγκριτος>.
Ας σκεφτουμε οτι απο ενα και μονο καλωδιο , περνα σημα (και μιλαω μονο για ηχο) απο 8 καναλια. Απο την αλλη τα εχουμε χωρισμενα και 8 καλωδια ειναι υπευθυνα για αναλογα καναλια.
Ο ηχος στα δισκακια βεβαια ειναι ψηφιακα περασμενος, απλα η διαχειριση - εξαγωγη του ηχου οταν γινεται αναλογικα , ο ηχος ειναι πιο φυσικος.Προσωπικα παλευω για αλλος ενισχυτη ο οποιος ειναι δεν ειναι στην πιατσα σφραγισμενος.Οταν εχω νεα θα τα πουμε.............
Βρε Αργύρη, γιατί μπερδεύεις τον αριθμό των καναλιών του ήχου, που περνάει ψηφιακά από το HDMI με τον αριθμό των καναλιών που περνάει από τα καλώδια της αναλογικής σύνδεσης; Και στις δυο περιπτώσεις, ο αριθμός των καναλιών καθορίζεται από το ψηφιακό περιεχόμενο του δίσκου. Σε κάθε περίπτωση, κάπου, σε κάποιο σημείο της αλυσίδας, τα ψηφιακά δεδομένα πρέπει να μετατραπούν σε αναλογικά για να φτάσουν στα αυτιά μας. Το αρχικό (ψηφιακό) περιεχόμενο παραμένει το ίδιο και αναλοίωτο. Το πώς γίνεται αυτή η μετατροπή έχει σημασία. Το είπε και ο Άγγελος πιο πάνω.....

Τι εννοεις αναλογικο ηχο?
Ο ηχος ειναι ψηφιακα αποθηκευμενος στα δισκακια.Δεν τιθεται θεμα αναλογικου ή μη ηχου.

Απλα επιλεγεις αν θα γινει η αποκωδικοποιηση απο ψηφιακο σε αναλογικο στους μετατροπεις του player ή θα το στειλεις στους μετατροπεις του a/v.

Στην περιπτωση σου προφανως το player κερδιζει.
Δε λέω, πολλές φορές ο φορέας των σημάτων (τα καλώδια, δηλαδή) μπορεί να παίζουν το ρόλο τους στην αλυσίδα, αλλά η σύγκριση ανάμεσα σε καλώδιο ψηφιακό, ειδικά αν είναι HDMI, και σε αναλογικά είναι αδύνατη. Είναι σαν να συγκρίνεις μιλφέϊγ με νουά μόσχου, ψητό στην κατσαρόλα. Και τα δυό ωραία είναι, αλλά προορίζονται για διαφορετικού είδους γαστριμαργική απόλαυση.

Σε καμιά περίπτωση οι ακουστικές διαφορές ανάμεσα στις δυο διαφορετικές συνδέσεις, την ψηφιακή μέσω HDMI και την αναλογική από την πολυκάναλη έξοδο του player, δεν μπορούν να αποδοθούν στα καλώδια. IMHO, of course.
-

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

καποια στιγμη που μπορεις κανε μια Α_Β ενα hdmi με καμποσα αναλογικα και πες μας τι ακουσες....το hdmi ειναι μια εξαιρετικη παγιδα ωστε καθε λιγο να αλλαζει προδιαγραφη και να αλλαζουμε τα πανυτα ολα.Γιατι απο το κομπονεντ δεν περναγε 1080 π ?αλλα σκεψου σε λιγα χρονια ποσες φορες αλλαξε η προδιαγραφη του hdmi......

Reaction score
870

Νομίζω πως ο Αργύρης απλά εννοεί πως αναλογικά πρέπει να υποστείς την "μακαρονάδα" των 8 αναλογικών καλ-ωδείων.

Reaction score
3.085

καποια στιγμη που μπορεις κανε μια Α_Β ενα hdmi με καμποσα αναλογικα και πες μας τι ακουσες....το hdmi ειναι μια εξαιρετικη παγιδα ωστε καθε λιγο να αλλαζει προδιαγραφη και να αλλαζουμε τα πανυτα ολα.Γιατι απο το κομπονεντ δεν περναγε 1080 π ?αλλα σκεψου σε λιγα χρονια ποσες φορες αλλαξε η προδιαγραφη του hdmi......
Μα δεν διαφωνώ. Απλά λέω ότι δεν είναι συγκρίσιμα μεγέθη. Και αν υπάρχουν διαφορές - που πολύ πιθανόν να υπάρχουν - δεν μπορούμε να τις αποδώσουμε στα καλώδια. Άλλοι παράγοντες παίζουν πρωταρχικό ρόλο εδώ.
-

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

τις διαφορες δεν τις αποδιδω στα καλωδια, (μονο αν συγκρινα ιντερκονεκτ μεταξυ τους ) θα μιλαγα για διαφορα καλωδιων.Αναφερομαι στην παγιδα του hdmi, αυτο καθε λιγο αλλαζει προδιαγραφες , οχι τυχαια.Θ α μπορουσαν απο την αρχη να το κανουν με

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.877
Members
38.511
Νεότερο μέλος
ztv