hdmi 1, ποσο ??????????

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: hdmi 1, ποσο ??????????

πως και ετσι ?
ανακοινωσε καμμια εταιρια οτι σταματα την εξελιξη σε κατι ?
ατο σουπερ μαρκετ ακουγα σε μια καβατζα δυο να λενε :
περιμενω το δωρο να παρω μια 32αρα και ενα hc, το ολο θεμα εστω και ετσι ανακυκλωνεται..........

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

τα λευτα που χαλα + τα παρελκομενα για μια ταινια στο χωριο καποιος
ειναι η δοση για ενα τυπικο σινεμαδακι που μπαινει σε ενα μεσο σπιτι

Reaction score
6
Re: Απάντηση: hdmi 1, ποσο ??????????

και για να φτιακσω τον λιο , ο σαν σηκωνει ισοσταθμιση και απο τις αναλογικες.....αν δεν εχεις οντισι λεμε...............
ατο σουπερ μαρκετ ακουγα σε μια καβατζα δυο να λενε :
περιμενω το δωρο να παρω μια 32αρα και ενα hc, το ολο θεμα εστω και ετσι ανακυκλωνεται..........
Νά το Αργύρη, αυτό ακριβώς λέω. Με το μέσο καταναλωτή τι γίνεται; Μη μου πεις τώρα ότι αυτοί δεν είναι μέσοι καταναλωτές.

Ένα καλωδιάκι, που να μην υπολείπεται, γρήγορα εύκολα και απλά. Και κυρίως φτηνά. Φαντάζομαι ότι φαντάζεσαι τι φαντάζονται και οι ίδιοι έτσι;

λίο; Από το ΚΞΓ έχουν να με πουν έτσι....:143:

Reaction score
3.085
Συγκρίσεις Νο. 2....

Καλησπέρα και πάλι. Εδώ είμαι να κάνω τον avoccato del diavolo, τζόγια μου, που λένε και στο Τζάντε, στο Φιόρο ντι Λεβάντε.

Λοιπόν, το φ@κ@ραμε το νήμα. Εδώ η συζήτηση, όπως τέθηκε αρχικά, είχε να κάνει με τη σύγκριση ανάμεσα στην - πολυκάναλη - αναλογική σύνδεση ενός player, και δη ενός Blu-Ray player (έτσι το έχω εκλάβει, διότι αν συζητάμε για άλλα πολυκάναλα players πλην DVD-Video, δηλαδή αν συζητάμε για SACD ή DVD-A players, τότε το πράγμα αλλάζει αναφανδόν) και την αντίστοιχη HDMI με έναν AV Pro ή έναν AV ενισχυτή/ραδιοενισχυτή.

Και είπαμε, δηλαδή είπα εγώ αναλυτικά και κάποιοι άλλοι φίλοι επίσης κάπως περιληπτικά, ότι δεν γίνεται να συγκρίνεις ανόμοια πράγματα, ήτοι Μαζεράτι με Τρακτέρ ή τζάκι με σόμπα γκαζιού ή (όπως το είπα) νουά μόσχου γάλακτος με μιλφέϊγ. Η Μαζεράτι "σφυράει" στο δρόμο και αφήνει μπουχό σε κάτι άλλα Fiat ή VW ή Toyota, αλλά στα βράχια δεν ανεβαίνει ούτε μπορεί να σύρει αλέτρι, που κάνει το Τρακτέρ. Το τζάκι ζεσταίνει ωραία και ψήνεις και κάνα λουκάνικο, αλλά άμα δεν έχεις ξύλα, θέλεις δάσος κοντά για να μαζέψεις. Η σόμπα του γκαζιού όμως παίρνει φιάλη που τη βρίσκεις ακόμα και στο μπακάλικο και, εντάξει, σαν το τζάκι δεν είναι, αλλά τη δουλειά της την κάνει. Και το μιλφέϊγ ωραίο είναι, όπως και το νουά μόσχου, αλλά αυτό το τρως άλλη ώρα.

Ουδείς σοβαρός ακοόφιλος (από το audiophile :126: ) μπορεί να αμφισβητήσει την υπεροχή του αναλογικού ήχου σε ορισμένους τομείς, τηρουμένων όμως των ίδιων κανόνων σύγκρισης στην ηχητική αλυσίδα. Και δεν έχει μόνο να κάνει με τον "μέσο καταναλωτή" αλλά με οποιονδήποτε.

Δηλαδή, αν εγώ έχω, ας πούμε, ένα εξωτικό αναλογικό σύστημα (πικάπ, βραχίονας, κεφαλή), τί θα κάνω; Θα ψηφιοποιήσω τα βινύλιά μου σε δισκάκια CD ή DVD ή στον σκληρό του Media Player για να τα ακούω μέσω HDMI? Μην τρελλαθούμε κι όλας! Ερωτώ: δεν θα πρέπει να έχω και ένα ανάλογης ποιότητας phono stage, συνδεδεμένο ή ενσωματωμένο σε αντίστοιχο προενισχυτή (ή ολοκληρωμένο) ώστε να "τρέξει" η αλυσίδα νεράκι από την αρχή μέχρι το τέλος; (δεν συμπεριέλαβα τελικούς και ηχεία, θεωρούνται δεδομένα).

Από την άλλη, αν έχω ένα αξιόλογο Blu-Ray player (αλλά όχι κανένα Ayre, που πάει πιο πολύ κι από το Toyota μου) τί βελόνες στ' άχυρα θα ψάξω; Θα του βάλω το HDMI, που έτσι κι αλλιώς ΔΕΝ ευθύνεται για την ποιότητα αναπαραγωγής και θα το στείλω κατ' ευθείαν πεσκέσι στο AV. Αν αυτός είναι καλός - που κατά κανόνα, στη μέση κατηγορία είναι καλύτερος από κάποιο αντίστοιχο player - θα κάνει όλη τη δουλειά και θα βγάλει το φίδι από την τρύπα αυτός.

Και μη μου μιλήσετε για jitter και συμπεριφορές του player ως transport, γιατί πάλι ξεφεύγουμε. Σ' αυτές τις κατηγορίες όλα είναι λίγο-πολύ γνωστά και αναμενόμενα.

Αν πάλι είναι κανένας τρελλαμένος και έχει αποκτήσει, ας πούμε, κανένα Oppo S.E. ή ακόμα πιο τρελλά, κανένα Denon A1 ή κανένα άλλο εξωτικό, αλλά ο AV του είναι της σειράς, ε, δεν θέλει και σκέψη πολλή: το αναλογικό θα προτιμήσει. Όμως αυτό είναι αυθαίρετο παράδειγμα, διότι οι έχοντες και κατέχοντες διαθέτουν και Denon A1 και Denon AVP ή Anthem, οπότε μπορούν να κάνουν παιχνίδι όπως γουστάρουν. Στη θέση τους (Γιάννη μ' ακούς; - αν και ξέρω ότι στο σετάπ σου έχεις μοναδικό πλεονέκτημα σύνδεσης το Denon Link) θα προτιμούσα αναλογική σύνδεση.

Πάλι εξ ιδίοις το παράδειγμα:

Έχω τις εξής πηγές, όλες να πέφτουν πάνω στον Onkyo 5507, με ενδιάμεσο στάδιο όμως έναν προενισχυτή Classe CP-60, που διαθέτει και HT pass-through, άρα μπορεί να παίξει ανεξάρτητα ως στεροφωνικός απ' ευθείας με τους τελικούς, ή να απενεργοποιείται πλήρως (με το HT pass-through) και να παίζει ο Onkyo πολυκάναλα:
- Blu-ray: Panasonic DMP-BD80 ή HDI Dune Prime 3.0
- HD-DVD: Toshiba XE-HD1
- DVD: Denon DVD-A1 (DVD-Audio)
- SACD: Sony SCD-XA777ES
Ακόμα υπάρχουν και κανα-δυο πηγές AV, που δεν αξίζει να αναφερθούν εδώ, καθώς και κάποιες αμιγώς μουσικές πηγές, όπως ένα τρικέφαλο κασσετόφωνο Kenwood, ένα επαγγελματικό DAT της Sony και ένα consumer DAT της AIWA, ένα Marantz CD Recorder κλπ. Αυτές, για αναπαραγωγή, συνδέονται αναλογικά με τον προενισχυτή και ψηφιακά - όσες γίνεται - μέσω SPDIF και μέσω Audio Alchemy DTI Pro 32 jitter reduction unit, με τον Onkyo, ώστε να μπορώ να έχω συγκριτικά αποτελέσματα.

Λοιπόν, έχω επιλέξει το εξής:

- Το Blu-Ray στον Onkyo με HDMI.
- Το ίδιο και το HD-DVD.
- Το Denon DVD-A1 στον Onkyo από την πολυκάναλη αναλογική του στην αντίστοιχη του Onkyo, για αναπαραγωγή DVD-Audio
- Το ίδιο και για το Sony 777ES για αναπαραγωγή SACD.
- Οι (ξεχωριστές) στερεοφωνικές έξοδοι, τόσο του DVD-A1 όσο και του Sony 777ES, κατ' ευθείαν σε αντίστοιχες εισόδους του προενισχυτή της Classe για αμιγώς στερεοφωνική αναπαραγωγή CD ή στερεοφωνικών DVD-A/SACD.

Έτσι, φρονώ ότι οι δυο κόσμοι - αναλογικός και ψηφιακός - παντρεύονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και δεν τίθεται θέμα σύγκρισης HDMI vs Αναλογικό, διότι το καθένα κάνει τη δουλειά, για την οποία είναι ταγμένο.

Όμως, για να μην κάνω και τον ξερόλα, επειδή, όπως ήδη έχω πει αλλού σε ανύποπτο χρόνο, είμαι στα τελειώματα της εκ βάθρων ανακαίνισης του χώρου και οι δοκιμές που έχω κάνει είναι σχετικά λίγες για να έχω πλήρη εικόνα. Κάπου μετά το Πάσχα, ελπίζω, θα μπορώ να έχω ολοκληρωμένη άποψη.
-

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: Συγκρίσεις Νο. 2....

ακομα ενα χαμενο μηνυμα , σπαω ρεκορια ..........
χθες λοιπον ειδα το τρον σε 7,1 , θυμηθηκα εποχες htpc και auzentech καρτες, παει η ψηφιακιλα.......
το οπο παιζει καλη μπαλλα για τα μετρα του , περιμενω τον νεο προ μου οποτε τοτε θα μπορεσω να κουρδισω πιο σωστα τον ηχο μου.....analog power, ..........

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

hdmi για το ηχο ΤΕΛΟΣ , ευχομαι να βρισκω πηγες με αναλογικες εξοδους , και να ζω αλλα πραματα.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

τρελλο αρθρακι με πολλες αληθειες ..............When I read Stephen Beney's questions regarding the best way to connect his Oppo BDP-95 to his Denon AVR-4308CI receiver and Scott Wilkinson's reply, I thought Scott's advice was good. But there are some other points I want to make about how to hook up that player for the best audio results—points that could apply to any universal disc player with claims of superior audio quality. If your A/V receiver or preamp/processor passes an analog signal coming into its multichannel audio inputs directly to its analog outputs with little more than gain adjustments, the player must perform channel delays, bass management, and so on. This will work, but few players offer the setup flexibility of a mid- to high-end AVR. It also means that audio features such as digital equalization, which is likely to be available only in the AVR, is unavailable. Competently designed and calibrated equalization may well make more difference to the final sound than the relatively subtle benefits of higher-end DACs in the player. Some AVRs and pre/pros can process signals coming into their multichannel analog inputs, but in doing so, they first convert the analog input to digital, because channel delays, bass management, equalization, and so on are nearly always performed in the digital domain. In that case, the analog audio from the upscale analog outputs will pass through the ADCs, DACs, and analog output electronics in your AVR, and the likely result will be no net benefit from the player's supposedly superior DACs. You might even hear inferior results because of the extra elements in the signal chain. What does your AVR do with those analog inputs? You might be able to find out from the manufacturer, but you should still do the comparisons suggested by Scott to see if you have a preference. You may well hear no benefit from the forest of analog cables you'll have to deal with to make use of the player's analog outputs. Also, don't forget that those analog connections are subject to all the usual analog issues, including the importance of cable length and the strong opinion held by many audiophiles that different analog cables sound different. The latter is a subject for a very long book; I bring it here up only to put it on the table. And while some players such as the Oppos can output a DSD bitstream directly (DSD is the encoding scheme used on SACDs), not all AVRs and pre/pros can accept it. That's why a player must offer the option to convert DSD to PCM in order to pass it on to the receiver via HDMI. If you play an SACD from the analog outputs, the player must decode the DSD to analog, which, in most cases, means it must convert DSD to PCM in order to be compatible with the player's onboard, PCM-only DACs. (The Oppo seems to be able to decode DSD directly to analog, but this is not true of some other universal players.) My comments so far apply primarily to high-rez audio from Blu-ray, SACD, and DVD-Audio. But what about music from 2-channel, 16-bit/44.1kHz CDs? After all, CDs are still widely used to deliver the music that enthusiasts are likely to play on any universal disc player. After you determine whether you prefer HDMI or analog connections for high-rez audio, you should also try the coaxial and optical digital connection to your AVR.............................................................................................................. http://www.ultimateavmag.com/content/analog-vs-digital-connections

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

δεν εχει και ενα μειλ ο βλακας , να τον ρωταγα ....τι προτιμας , την υποβαθμιση που κανουν τα dac και adc , ή την κουλαμαρα του καθε χωρου.Το να σκαει καθε εφε στην ωρα του , ή οποτε θελει, ιδια σταθμη απο ολα τα ηχεια ? ή το καθενα να παιζει οσο θελει.Αλλα ακομα και ετσι ποιος εγγυαται οτι το σημα παλι δεν περνα απο τα dacs και adcs...............................

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

για το δαιμονιο του τζιτερ θα τα πουμε μια αλλη φορα.....

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

κοιτα αν δεν θες να μπεις στην διαδικασια του κατσαβιδιαζειν, χτυπας το 5, αλλιως ενα 3 παιζει καλυτερα.Προσωπικα δεν ειμαι φαν των φαν (ανεμιστηρων) .Οποτε 100 ευρω ειναι λογικα (για την βελτιωση του 3) , ωστε να περασω σε ηχο το 5.Εγω παντα, ο καθενας ψωνιζει οτι θελει.

Reaction score
864

Για πες λεπτομέρειες.

Τι αναβάθμιση παίρνει το 93?

Και ποιος την αναλαμβάνει?

Αν δεν θες εδώ στείλε πμ.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

1) στο δικο μου ακομα δεν εχει μπει κολλητηρι, 2) καποιοι βελτιωνουν εξω -δεν συμφαιρει για πολλους λογους.Εχω φιλο καθηγητη ΤΕΙ που μπορει ευκολα να μας χωσει τελεστικους μπερ μπραουν ή και καλυτερους, και πυκνωτες weema και εχεις ενα πραμα σαν την εξτρα πλακετα της nu force.Και μετα βελτιωνεις και το τροφοδοτικο του , και σε Α_Β ακους το 95 να παιζει ελαφρα χειροτερα.Επαναλαμβανω κατι τετοιο ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ απο ΕΓΓΥΗΣΗ.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

δεν κανω μαντεψιες.Μιλαω παντα απο συγκρισεις...........allover.....ολουθενε

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

αν τα δεις διπλα διπλα το 5 δειχνει και πιο ψωμομενο, και πιο πλειερ.Βεβαια περι ορεξεως..............

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.872
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef