PurePlayer!

Reaction score
1
Απάντηση: PurePlayer!

Ελπίζω να βρεθεί μελλοντικά χρόνος για το pause, το progress bar και το asio/wasapi αν και δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι το ηχητικό αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο...

Αν πάντως υπάρχει κάποιος που ενδιαφέρεται να ασχοληθεί εννοείται πως ο κώδικας είναι διαθέσιμος.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.845

Νικο το pause φτιαξε σαν προτερεοτητα.
Ολα τα αλλα σιγα σιγα.
Και παλι μπραβο.
Χτες βραδυ με Foobar-J.River-VLC κοντρα αρεσε περισσοτερο.

Και μια "δυσκολη "ερωτηση.
Asio-Wasapi γιατι οχι ? Γνωριζεις σιγουρα την σχετικη φιλολογια περι drivers

Reaction score
1

Δε λέω όχι, αλλά όχι ακόμα κι αυτό λόγω έλλειψης χρόνου.
Περνώντας στο παρασύνθημα ας δούμε λίγο τι κάνουν θεωρητικά αυτοί οι drivers.
By default, ο windows mixer έχει σαν συχνότητα δειγματοληψίας αυτή που ορίζεται στα properties της κάρτας ήχου και μπορεί να υποστηρίξει ο driver της όποιας κάρτας (Σε Windows 7: Control Panel\Hardware and Sound\Sound\Playback device\Properties\Advanced). Αυτό σημαίνει πως αν κάθε φορά ορίζαμε χειροκίνητα τη σωστή συχνότητα ανάλογα με το αρχείο που παίζουμε, σε συνδυασμό με απενεργοποίηση των effects και με το volume στο maximum οι asio/wasapi drivers μας είναι άχρηστοι. Αυτό που προσφέρουν είναι η αυτοματοποίηση όλων αυτών των ρυθμίσεων θεωρητικά χωρίς κάποιο ηχητικό κόστος. Αυτό το "θεωρητικά" είναι το θέμα κι εξηγώ:

Στην περίπτωση του PurePlayer το αρχείο αφού αποκωδικοποιηθεί φορτώνεται ολόκληρο στη μνήμη της οποίας και γίνεται πολύ προσεκτική διαχείριση κατά την αναπαραγωγή. Εκτός αυτού, έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο πόσο μεγάλα κομμάτια μνήμης θα "αποστέλλονται" κάθε φορά στον driver της κάρτας και με πόσο latency. Όλα αυτά αλλάζουν δυναμικά ανάλογα με την ανάλυση του αρχείου και είναι βελτιστοποιημένα για ελάχιστο CPU utilization και "ομαλή" ροή πληροφορίας. Το χειρότερο είναι πως δεν υπάρχει τίποτα πουθενά γραμμένο για τα παραπάνω όσον αφορά το πως και πόσο επηρεάζουν τον ήχο κι ο μόνος τρόπος είναι οι άπειρες προσεκτικές ακροάσεις. Όπως καταλαβαίνεις δεν είμαι καθόλου βέβαιος πως βάζοντας έναν άλλο "μεσάζοντα" που λέγεται asio/wasapi όλα αυτά θα διατηρηθούν, πολύ απλά γιατί δεν ξέρω με ποιόν τρόπο διαχειρίζονται αυτοί οι drivers όλες τις παραπάνω παραμέτρους. Προσωπικά στο σύστημά μου δε με απασχολεί αφού χρησιμοποιώ το m2tech hiface του οποίου οι drivers έχουν ενσωματωμένο Kernel Streaming και κάνουν bypass τον windows mixer, αλλά φυσικά θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να γίνει δοκιμή και με asio/wasapi, αρκεί να βρεθεί ο απαραίτητος χρόνος για την προσαρμογή του Player, ο οποίος αν βάλουμε και τις ακροάσεις-ρυθμίσεις-κόντρα ακροάσεις κτλ είναι πολύς.

Ελπίζω να σε κάλυψα...

Reaction score
449

Είναι πλέον διαθέσιμη η έκδοση 2.1

Download εδω: http://www.purediy.gr/downloads/pureplayer.zip (6.5MB)

Date release: 07/04/2011

New features:

-File association
-Preprocess (decode) a selected range of files fron playlist ( in order to decrease the gap between tracks)
-File (and CD) conversion from almost anything to wav, flac and mp3 formats
-Option to show the Command Window while playing or not

Installation:
Unzip folder pureplayer to c:
Run PurePlayer.exe

Existing installation:
Replace c:\pureplayer folder

Microsoft .NET Framework 4 is required, available at:

http://www.microsoft.com/downloads/e...displaylang=en

Sorry για τα αγγλικά αλλά δε νομίζω να υπάρχει θέμα.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.845

Βαλτε βρε την πιπεριτσα:412: σαν shortcut να φυγει αυτο το παναθλιο εικονιδιο

Reaction score
4.439

Ρε παιδια για εξηγηστε μου και μενα πως παιζει αυτο το πραγμα, εχω κανει απειρες προσπαθειες αλλα τιποτα!

Οταν το ξεζιπαρουμε το αρχειο μου ανοιγουν καμμια εικοσαρια φακελοι, τους πατησα ολους αλλα δεν βρηκα κατι που να μπορει να παιζει μουσικη. Γιατι ειναι τοσο δυσκολο σε μενα?

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.845

Ξυπνα Βασιληηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη
Ξεζιπαρουμε το αρχειο στο C.Ανοιγουμε και βρισκουμε το εικονιδιο shortcut.Το στελνουμε στην επιφανεια εργασιας,2ο κλικ
ΕΠΑΙΞΕ.
Καλες δοκιμες

Reaction score
1.772

Δε λέω όχι, αλλά όχι ακόμα κι αυτό λόγω έλλειψης χρόνου.
Περνώντας στο παρασύνθημα ας δούμε λίγο τι κάνουν θεωρητικά αυτοί οι drivers.
By default, ο windows mixer έχει σαν συχνότητα δειγματοληψίας αυτή που ορίζεται στα properties της κάρτας ήχου και μπορεί να υποστηρίξει ο driver της όποιας κάρτας (Σε Windows 7: Control Panel\Hardware and Sound\Sound\Playback device\Properties\Advanced). Αυτό σημαίνει πως αν κάθε φορά ορίζαμε χειροκίνητα τη σωστή συχνότητα ανάλογα με το αρχείο που παίζουμε, σε συνδυασμό με απενεργοποίηση των effects και με το volume στο maximum οι asio/wasapi drivers μας είναι άχρηστοι. Αυτό που προσφέρουν είναι η αυτοματοποίηση όλων αυτών των ρυθμίσεων θεωρητικά χωρίς κάποιο ηχητικό κόστος. Αυτό το "θεωρητικά" είναι το θέμα κι εξηγώ:

Στην περίπτωση του PurePlayer το αρχείο αφού αποκωδικοποιηθεί φορτώνεται ολόκληρο στη μνήμη της οποίας και γίνεται πολύ προσεκτική διαχείριση κατά την αναπαραγωγή. Εκτός αυτού, έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο πόσο μεγάλα κομμάτια μνήμης θα "αποστέλλονται" κάθε φορά στον driver της κάρτας και με πόσο latency. Όλα αυτά αλλάζουν δυναμικά ανάλογα με την ανάλυση του αρχείου και είναι βελτιστοποιημένα για ελάχιστο CPU utilization και "ομαλή" ροή πληροφορίας. Το χειρότερο είναι πως δεν υπάρχει τίποτα πουθενά γραμμένο για τα παραπάνω όσον αφορά το πως και πόσο επηρεάζουν τον ήχο κι ο μόνος τρόπος είναι οι άπειρες προσεκτικές ακροάσεις. Όπως καταλαβαίνεις δεν είμαι καθόλου βέβαιος πως βάζοντας έναν άλλο "μεσάζοντα" που λέγεται asio/wasapi όλα αυτά θα διατηρηθούν, πολύ απλά γιατί δεν ξέρω με ποιόν τρόπο διαχειρίζονται αυτοί οι drivers όλες τις παραπάνω παραμέτρους. Προσωπικά στο σύστημά μου δε με απασχολεί αφού χρησιμοποιώ το m2tech hiface του οποίου οι drivers έχουν ενσωματωμένο Kernel Streaming και κάνουν bypass τον windows mixer, αλλά φυσικά θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να γίνει δοκιμή και με asio/wasapi, αρκεί να βρεθεί ο απαραίτητος χρόνος για την προσαρμογή του Player, ο οποίος αν βάλουμε και τις ακροάσεις-ρυθμίσεις-κόντρα ακροάσεις κτλ είναι πολύς.

Ελπίζω να σε κάλυψα...
νικολα εκανα μια δοκιμη με την waveout vs wasapi στον foobar επειδη υποστηριζη wav dts.

οταν παιζης μεσω wasapi ενα dts 44.1 ο av κλειδωνη μολις βαλης το Volume του foobar

στο τερμα.

δεν συμβαινη το ιδιο με waveout ακομα και στο τερμα αρα καπου επεμβαινη ο mixer των windows.

μπορει ο driver του m2tech να κανη bypass αλλα οχι ολες οι καρτες.

Reaction score
1.188

Ναί, μόνο kernel streaming (ks), Asio και wasapi παρακάμπτουν τον mixer των windows.
Ολα τα άλλα περνάνε μέσα από τον mixer και με το resampling που κάνει αυτός λογικό είναι να μην κλειδώνει ο AV ενισχυτής αφού χάνεται η πληροφορία dts.

Reaction score
1

Επειδή δεν έχω ενισχυτή/dac που να δείχνει το "κλείδωμα", μπορεί κάποιος να δοκιμάσει τους ASIOforAll drivers + PurePlayer και να μου πει αν κλειδώνει σωστά? Αν ναι, παίζει καλύτερα?

Τους βρίσκετε εδώ

http://www.asio4all.com/

Reaction score
449

Παίδες έχουμε νέα version

Download v 2.2 by right click->Save File As here (7.5MB)
or use the link http://www.purediy.gr/downloads/pureplayer.zip

Latest release: 13/04/2011

New features:

-Bugs resolved
-Cue file Playback and Split functions
-Improved decoding speed

Installation:
Unzip folder pureplayer to c:
Run PurePlayer.exe

Existing installation:
Replace c:\pureplayer folder

Microsoft .NET Framework 4 is required, available at:

http://www.microsoft.com/downloads/...51-5ff4-4491-b0e5-b386f32c0992&displaylang=en

Enjoy...

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821

Παντως σε ενα ηχητικο τεστ που εγινε στο τσαρδι του Μανωλη σε κοντρα μεταξυ Pure player και J River νικητης ηταν ο ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ ....εεεεεεεεεεεεεεεε το PURE PLAYER ηθελα να πω αγαπητοι μου!!!!!

Ανω βλεπετε και φωτο για να μην νομιζετε οτι πεφτει δουλεμα.....

Ποιο μουσικος-ποιο πραγματικο ακουσμα-ποιο αμμεσος .........τι αλλο να σας πω....αυτα καταλαβαμε-νοιωσαμε και οι δυο με τον Μανωλο!!!!!

Φιλτατοι τρελλοdiyδες.......θελω παυση-επιλογη για επομενο κομματι και να τσεκαρω τι γινεται με wasapi drivers.........μετα απο καναμισαωρο ειναι καλα?

Μην ξεχασω το κυριοτερο....παιζει καλλιτερα απο τον Foobar......μου λενε οτι ακουω ΚΑΛΑ......και εχουν δικιο.......

Reaction score
1

1) Η παύση θα αργήσει... θέλει πολλή δουλειά
2) Το wasapi έρχεται, στο δρόμο είναι.
3) Έχεις παλιά version στο screenshot :116:

Thanks!

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.845

Είμαστε από τους πρώτους πελάτες.Η φωτο είναι 15 ημερών.
Αλλα παρακολουθούμε ανελλιπώς τς εξελίξεις .

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821

1) Η παύση θα αργήσει... θέλει πολλή δουλειά
2) Το wasapi έρχεται, στο δρόμο είναι.
3) Έχεις παλιά version στο screenshot :116:

Thanks!

Τι να σου κανω Νικολακι που μας εισαι γρηγορος!!!!!!!!!!!!!!

Βεβαια....αυτο θελουμε!!!!!!!!:114:

Γιαυτο μην ξεχνιεσαι.......δουλεια φιλε μου.....

Α.......θελω να βλεπω και τα εξωφυλα και να τραβηξεις και δυο γραμμες ...απο την μια αι καλλιτεχναι και απο την αλλη τα albums!!!!!

Aκομαααααααααααααααααααα???????????????????????????:405::410:

Reaction score
4.439

Αυτην την φορα επειξε και σε μενα.
Πιστευω οτι σε κανα χρονο με τις συνεχεις βελτιωσεις που γινονται θα ειναι απαιχτο και δεν μιλαω μονο για ποιοτητα ηχου αλλα και ευκολιων.
Τα συγχαρητηρια και απο μενα!

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.654
Members
38.585
Νεότερο μέλος
SimosPan