"Vintage Decks & Amplifiers Club"

Reaction score
29.717
Απάντηση: "Vintage Decks & Amplifiers Club"

Παιδιά δεν ήταν αγορά , προσφορά φίλου απο αγγλία ήταν.
Το είχε στην εταιρία που είναι πρόεδρος , και μου το έστειλε ο άνθρωπος.
Αφήστε που ζητάγανε 700e στο τελωνείο γιατί λέει το έστειλε εταιρία σε ιδιώτη....γμτ γμτ γμτ.....

Reaction score
1

Tρελλας συνεχεια.....

Ηρθε σημερα μαζι με τον μεγαλο του αδερφο( αποτην γειτωνια σου Στελιο) , αψογο και ετοιμοπολεμο , οπως το θυμώμουν....

AKAI X-V

το συγκεκριμενο , για οσους δεν γνωριζουν , ειναι φορητό δημοσιογραφικό μαγνητόφωνο.
Εχει μια μεγαλη μπαταρια επαναφορτηζώμενη νικελιου καδμιου ( η οποια φυσικα δεν δουλευει πια) και φυσικα παιζει και στην πριζα.
Με τις χιαστί κεφαλες παραλληλης πωλωσης ήταν ο καλυτερος καταγραφεας της εποχης. Ακομα γραφει εκπλικτηκα ( και παιζει)

Τεσσερις ταχυτητες ενγραφης - αναπαρραγωγης , εως 7 1/2 ips παρακαλώ!!!!!
Αχ τι θυμαμαι τωρα.........

Reaction score
1

.....και εδω ο μεγαλος αδερφος.

AKAI M8

...οχι δεν ειναι ενα απλό μπομπινοφωνο , ειναι το προτζεκτ που θα ασχοληθω το Πασχα. Γιατι;....

γιατι δεν το χρειαζομαι πλεον να ακουω μπομπινες μιας και εχω τοσα , αλλα το θελω για κατι αλλο....

Οπως καταλαβατε , εχει μαζι του 2 μονομπλος ενισχυτες λαμπατους με EL84 (Single end) οι οποιοι ξεχωριζουν με βυσματα απο το υπολοιπο μηχανημα και παιζουν αυτονομα. Μια μετατροπη στο σασι, προσθεση βισματων εισοδων - ηχειων και ετοιμος ( ενταξει δεν ειναι και τοσο απλο)....

Δηλαδη τι αλλο να κανω , ποσο vintage να γινω πια;;;............:143::608:

Last edited by a moderator:

Reaction score
0

Δηλαδη τι αλλο να κανω , ποσο vintage να γινω πια;;;............:143::608:
Μπορείς να πάρεις κατι τέτοιο.
http://www.craftsinindia.com/newcraftsimages/gramophone-nostalgia.jpg
Πολύ ωραίο το AKAI X-V δώσε παραπάνω πληροφορίες να το συγκρίνω με το Grundig TK6 μου. Όσο για το Μ8 τι να πω καλές κολλήσεις αν και νομίζω ότι εκτός από αυτά που λές οτι θα κάνεις θα το κάνεις και μοτέρ σούβλας. Προτείνω κάτι μεταξύ 4.75 και 9.5cm /s για το γύρισμα ενός μέτριου αρνιού- κατσικιού.:410: (Πρέπει να σκεφτούμε και κάτι για τις μπριζόλες.χιχιχι)

Reaction score
7.071

Αντε Στελλάρα καλορίζικο!!
Θέλουμε φωτό στο μπιλιάρδο δίπλα!

Thanks για το δίσκο, θα τον βρω!! Κανόνισε να έρθεις να τον ακούσουμε παρέα στα δικά μου!
Σταμάτη μόλις το είδε η Νάγια και μάλλον θα το κρατήσει εδώ ...
"Σιγά μην το βάλουμε στο υπόγειο":114:
Δημήτρη σε ευχαριστώ , είναι από τα πράγματα που θέλει κότσια
για να χαρίζεις ....

Σταμάτη μη νομίζεις ότι θα την γλιτώσεις έτσι εύκολα, χε χε.
Άσε που τρώμε και πολύ όπως κατάλαβες!!

Γράφω λίγο αργά και με πρόλαβες. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και έχεις δίκιο. Όντως το καταχάρηκα και τώρα το απολαμβάνω.
Παλικάρι με γεια το μηχανάκι , να είναι καλά ο Δημήτρης και να τα δίνει
εκεί που εκτιμούνται.

Άσχετο συνεχίστε έτσι να μας πέφτουν τα σαγόνια, το συγκεκριμένο
νήμα είναι κορυφή:107:

Reaction score
7.071

Παιδιά δεν ήταν αγορά , προσφορά φίλου απο αγγλία ήταν.
Το είχε στην εταιρία που είναι πρόεδρος , και μου το έστειλε ο άνθρωπος.
Αφήστε που ζητάγανε 700e στο τελωνείο γιατί λέει το έστειλε εταιρία σε ιδιώτη....γμτ γμτ γμτ.....
Κρίμα ρε φίλε.
Είναι μερικά κ@λόπαιδα και ίσως τα κάνουν και επίτηδες αυτά.
Τέσπα, υγεία να υπάρχει και θα βρεις άλλο.

Reaction score
7.071

Γιάννη μας έχεις αρρωστήσει με τα μπομπινόφωνα σου!!:617:

( Αν δεν πουληθεί κάποιο Ακάι από την αγγελία σου, και αν θέλεις
με μία συμβολική τιμή γιατί δεν υπάρχει σάλιο που λένε, σου
κάνω την χάρη να το ξεφορτωθείς και θα έχει και αυτό μία θέση που του αξίζει!!:116:

Reaction score
1

Πολύ ωραίο το AKAI X-V δώσε παραπάνω πληροφορίες να το συγκρίνω με το Grundig TK6 μου. Όσο για το Μ8 τι να πω καλές κολλήσεις
Βασικα ειναι πιο συνχρονο χρονολογικα, και ειναι στερεο ( νομιζω το Grundig ειναι μονοφωνικό)
Εχει οπως εγραψα παραπανω περισοτερες ταχυτητες , διαφορετικες κεφαλες κτλ

Δες το εδω. Φρεσκο μολις το τραβηξα

Last edited by a moderator:

Reaction score
1

Γιάννη μας έχεις αρρωστήσει με τα μπομπινόφωνα σου!!:617:

( Αν δεν πουληθεί κάποιο Ακάι από την αγγελία σου, και αν θέλεις
με μία συμβολική τιμή γιατί δεν υπάρχει σάλιο που λένε, σου
κάνω την χάρη να το ξεφορτωθείς και θα έχει και αυτό μία θέση που του αξίζει!!:116:
κανουμε και δοσεις.... :609::609:

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.787
Re: Απάντηση: "Vintage Decks & Amplifiers Club"

Σταμάτη μόλις το είδε η Νάγια και μάλλον θα το κρατήσει εδώ ...
"Σιγά μην το βάλουμε στο υπόγειο":114:
Δημήτρη σε ευχαριστώ , είναι από τα πράγματα που θέλει κότσια
για να χαρίζεις ....

Μεγάλη μου χαρά που σε γνώρισα!
Και ευχαριστώ και πάλι! :107:

Reaction score
7.071
Απάντηση: Re: Απάντηση: "Vintage Decks & Amplifiers Club"

Μεγάλη μου χαρά που σε γνώρισα!
Και ευχαριστώ και πάλι! :107:
Εγώ ευχαριστώ Δημήτρη και με την πρώτη ευκαιρία θα κάνουμε
μία καλή συνάντηση να τα π(ι)ούμε:107:

Reaction score
1.815

.....και εδω ο μεγαλος αδερφος.

AKAI M8

...οχι δεν ειναι ενα απλό μπομπινοφωνο , ειναι το προτζεκτ που θα ασχοληθω το Πασχα. Γιατι;....

γιατι δεν το χρειαζομαι πλεον να ακουω μπομπινες μιας και εχω τοσα , αλλα το θελω για κατι αλλο....

Οπως καταλαβατε , εχει μαζι του 2 μονομπλος ενισχυτες λαμπατους με EL84 (Single end) οι οποιοι ξεχωριζουν με βυσματα απο το υπολοιπο μηχανημα και παιζουν αυτονομα. Μια μετατροπη στο σασι, προσθεση βισματων εισοδων - ηχειων και ετοιμος ( ενταξει δεν ειναι και τοσο απλο)....
Εγώ πάντως δε συμφωνώ με τη μετατροπή αυτή...
Καλό θα ήταν όπως σου είπα και τηλεφωνικώς, να το αφήσεις ως έχει και αν θες να πάρεις τον ήχο των τελικών του, να συνδέσεις απ' ευθείας καλώδιο ηχείου και να ολοκληρωθεί ως σύστημα με εξωτερικά πλέον ηχεία για καλύτερο ήχο.

Είναι ένα κουκλί, δεν υπάρχουν πλέον τέτοια μηχανήματα και απ' ότι φαντάζομαι είναι ιδιαίτερα σπάνιο το συγκεκριμένο μοντέλο. Κράτα το χωρίς μετατροπές κρίμα είναι...

Αμα θες να ακούσεις σώνει και ντε με λάμπα, περίμενε μέχρι τη Δευτέρα....:116:

Reaction score
1.815
Απάντηση: Re: Απάντηση: "Vintage Decks & Amplifiers Club"

Εγώ ευχαριστώ Δημήτρη και με την πρώτη ευκαιρία θα κάνουμε
μία καλή συνάντηση να τα π(ι)ούμε:107:
Γειά σου Στελλάρα με το νέο σου RtR!!!!
Είναι σα να φαντάζομαι τη σκηνή: Με παρεούλα, κρασάκι και ...καλή μουσικούλα, θα θαυμάζεις τις σταθερές στροφές από τις μπομπίνες του, δίπλα στο τζάκι!
Βάλτε με κι εμένα στο "κόλπο" για να έχω άλλη μια φορά την ευκαιρία να το θαυμάσω από κοντά (το θαύμασα πρώτη φορά live στο τσαρδί του επίτιμου) και να γουστάρω με την ωραία σας παρέα, τη δικιά σου και του zizik!!:126:

Reaction score
1.815

....Καλά πόσα ακόμα έχεις. Θέλω άν μπορείς να μου βάλεις μια φωτογραφία ή μια λίστα για τα RtR που έχεις γιατί κοντεύω να τρελαθώ από τα τόσα πολλά που έχεις.
Επίσης κάτι ακόμα εγώ κατάλαβα ποιο μηχάνημα εννοούσες αλλά δεν το λέω. :410:
....Περιμένω και άλλες φωτος.
Αμα κατάλαβες πιο μηχάνημα εννοούσα, τότε θα σου βγάλω το καπέλο!:624: Θα κρατήσω όμως την ανωνυμία του για λίγες μέρες, για να έχουμε και λίγο σασπένς!
Τα RtR και γενικά ότι έχει σχέση με tape είναι η αδυναμία μου από ανέκαθεν! Δυστυχώς επειδή δεν περισσεύουν πολλά μπικικί να κάνουμε το κέφι μας, περιορίστηκα στα απαραίτητα και τα φυλάω σαν κόρη οφθαλμού!
Συνεχίζω όμως και τα θαυμάζω και με μεγάλη χαρά βλέπω οτι και άλλοι έχουν παρόμοια τρέλλα! Μπράβο σε όλα τα παιδιά που διατηρούν αυτά τα έργα τέχνης!

Και επειδή ξέρω οτι σου αρέσουν οι φωτογραφίες όπως όλων εδώ, πάμε να δούμε άλλο ένα ιστορικό RtR.....

Reaction score
1.815

Να λοιπόν ένα από τα ομορφότερα και στιβαρότερα ως κατασκευή RtR, του 1965.. (ακόμα δεν είχα γεννηθεί τότε!!)

Type: Model GRUNDIG TK42[EM87] Recorder and Player, Year: 1964–1966

Valves / Tubes 7: EF86, EF86, ECC81, ECC81, EM87, EL95, EL95

Principle: Audio-Amplification

Details: Tape Recorder, 3 speads, 4 track stereo

Power type and voltage: Alternating Current supply (AC) / 110; 130; 220; 240 Volt

Reaction score
1.815

To συγκεκριμένο μηχάνημα ήρθε τυχαία στα χέρια μου και προσπάθησα να το φέρω στην αρχική του λειτουργική κατάσταση.
Τα κατάφερα και πλέον το πολύ όμορφο αυτό RtR είναι και πάλι ετοιμοπόλεμο!
Αφού το άνοιξα, αντικατέστησα 2 καμένες ασφάλειες ρεύματος και 3 ιμάντες κίνησης με καινούριους γνήσιους, κατ' ευθείαν από Γερμανία!

Το μόνο που δεν κατάφερα να φτιάξω ήταν ο μετρητής του κι αυτό γιατί ενώ ήταν τοποθετημένος πάνω σε ένα χυτοπρεσσαριστό σασσί πάχους 4 χιλιοστών (!!!), τα μηχανικά μέρη του ήταν πλαστικά, με αποτέλεσμα από την πολυκαιρία να σπάσουν και να αδυνατεί ο μετρητής να λειτουργήσει, αν και γυρνάει από το νέο του ιμάντα...

Αφού καθαρίστηκαν από τις σκόνες τα ηλεκτρονικά του αλλά και τα εξωτερικά του μέρη, δέχτηκε να φωτογραφηθεί για όλους εμάς, για να θαυμάσουμε την απίστευτα καλή ποιότητα κατασκευής, που αν και πέρασαν τόσα πολλά χρόνια, κρατήθηκε αναλλοίωτη!

Να λοιπόν μια πανοραμική άποψη του κάτω μέρους του ΤΚ-42! με το βαρέως τύπου μοτέρ του...

Κι εδώ η πάνω όψη του με τα χειριστήρια και τα μηχανικά μέρη. Μια άψογη κατάσταση αποκαλύφθηκε, μετά τον προσεκτικό και λεπτομερέστατο καθαρισμό του...

Reaction score
1.815

Οι νέοι ιμάντες μπήκαν στις θέσεις τους...

Και καθαρίστηκαν τα idlers καθώς και όλα τα κινούμενα ή μη, μέρη του...

Reaction score
1

Χαρας την υπομονη σου Σταματη. Μπραβο. Εγω αν ειχα τετοια υπομονη θα παρουσιαζα θησαυρους. Εδω οταν ξεθαβω κατι δεν κρατιεμε και το φωτογραφιζω με την σκονη...
Ενταξει εχω και μερικες αδυναμιες που τα προσεχω , αλλα γενικά δεν εχω τοση υπομονη , παροτι εχω αλλη τοση αγαπη

Το X-V σου αρεσε;

Με αυτο θα ακουω στη Σαλαμινα το Πασχα. Εχω αρχισει ίδη τις ενγραφες....( την βλεπω τη δουλεια, θα με παρουνε για ημιτρελλο)

Reaction score
1.815

Και βέβαια δόθηκε μεγάλη προσοχή και φροντίδα στον καθαρισμό των κεφαλών και του pinch roller, τα οποία είναι σε πολύ καλή κατάσταση!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.095
Members
38.528
Νεότερο μέλος
Nikos67