Ηλεκτρικά οχήματα (εκτός Tesla και BYD)

melina

Cargo 200
Reaction score
46.578
Θα μάθουν μωρέ και θα τα φτιάχνουν καλύτερα, λίγο υπομονή ακόμα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.741
Τόσο χαμηλές θερμοκρασίες (-20 έως -10 °C) μάλλον ελάχιστο ενδιαφέρον έχουν για Ελλάδα, αλλά είναι ένα ενδιαφέρον τεστ για το efficiency των αυτοκινήτων σε αυτές τις συνθήκες.

Δείτε κυρίως το average consumption, που αντανακλά το efficiency σε τέτοιες θερμοκρασίες:

1767081762255.jpeg

The BYD Seagull and the Geely Xingyuan both were tied on top, consuming about 23.5 kilowatt hours of electricity to cover 62 miles, which is about 2.6 miles per kWh. The BYD Seal 06 (24.6 kWh), Wuling Bingo S (24.9 kWh) and Tesla Model 3 (24.9 kWh) completed the top five in this test. That’s a solid showing for all the cars here, given the brutal conditions.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
33.855
Compared with the earlier (2020) version, the 2025 revision significantly increases safety requirements:
🔥 “No Fire, No Explosion” Requirement: After a thermal event (i.e., internal runaway), batteries must not catch fire or explode under test conditions — a big step beyond merely providing warnings.
🧯 Extended Thermal Protection: The system must withstand thermal incidents for a longer period (e.g., fire-free duration requirements).
📈 Fast-Charging Durability: Batteries must pass safety tests even after many fast-charge cycles.
⚙ Mechanical Impact Tests: Includes new tests such as bottom impact resistance and other mechanical stress checks.
🚗 Guarding Passenger Safety: Smoke and toxic fumes must be controlled so they don’t endanger vehicle occupants.

1000011275.jpg

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
93.112
Έπαιξα λίγο με το configurator, με 4κίνηση και το ακριβό πακέτο (top) εξοπλισμού, από 70Κ έως 80Κ αναλόγως των χρωμάτων-υφασμάτων, ζάντες κτλ.
*
80Κ με το “ειδική έκδοση Edition 1”, πάρα πολύ ωραίο.
Αν υπήρχε διαθέσιμο για test drive 4-5 μήνες πριν, και ξέραμε και πιθανές ημερομηνίες παράδοσης στην Ελλάδα θα το είχα σκεφτεί. Αργήσανε πάρα πολύ, θα μπορούσαν να είχαν κάνει τα βασικά για να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι.
Δύσκολα όμως να μου άρεσε περισσότερο ως προς την οδηγική συμπεριφορά από την BMW. Υπολογίζω πως μόνο κάποια Taycan θα προτιμούσα, τίποτα άλλο δεν παίζει.
Αισθητικά μου άρεσε η CLA στο edition 1, μέσα και έξω. Και νέα τεχνολογία.
*Και στα 83K το έφτασα με επιπλέον έξτρα.

Last edited:

Reaction score
399
Έπαιξα λίγο με το configurator, με 4κίνηση και το ακριβό πακέτο (top) εξοπλισμού, από 70Κ έως 80Κ αναλόγως των χρωμάτων-υφασμάτων, ζάντες κτλ.
*
80Κ με το “ειδική έκδοση Edition 1”, πάρα πολύ ωραίο.
Αν υπήρχε διαθέσιμο για test drive 4-5 μήνες πριν, και ξέραμε και πιθανές ημερομηνίες παράδοσης στην Ελλάδα θα το είχα σκεφτεί. Αργήσανε πάρα πολύ, θα μπορούσαν να είχαν κάνει τα βασικά για να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι.
Δύσκολα όμως να μου άρεσε περισσότερο ως προς την οδηγική συμπεριφορά από την BMW. Υπολογίζω πως μόνο κάποια Taycan θα προτιμούσα, τίποτα άλλο δεν παίζει.
Αισθητικά μου άρεσε η CLA στο edition 1, μέσα και έξω. Και νέα τεχνολογία.
*Και στα 83K το έφτασα με επιπλέον έξτρα.
Όμορφο αυτοκίνητο ,γύρω στα 75-76Κ το έφτασα εγώ σε Aquamarine blue metallic που μου άρεσε έτσι για αλλάγη.
Η BMW οδηγικά είναι πιο σπιρτοζα παραδοσιακά.Εμφανισιακά εγώ προτιμώ το CLA.

Kαλή Χρονιά σε όλους,Κινέζους ,Ιάπωνες ,Γερμανούς,Ιλονικούς κλπ ...:)

alexis

Reaction score
33.855
Σε Eco Mode η τελική περιορίζεται στα 115χλμ/ώρα.

1000011403.jpg

alexis

Reaction score
33.855
Καμπύλη φόρτισης του ανανεωμένου XPENG G6 LR ή Performance (την ίδια έχουν). Σε 400kW φορτιστή ενώ το όχημα έχει δυνατότητα 450kW λόγω 800v.

1000011413.jpg

Άλλος Ευρωπαίος με G9, πρώην κάτοχος Tesla, ανέφερε στο ίδιο θέμα πως με το G9 τα ίδια ταξίδια πλέον γίνονται 60'-90' γρηγορότερα.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.608
Σε Eco Mode η τελική περιορίζεται στα 115χλμ/ώρα.

View attachment 386422
Μου θυμίζει την τραγική εμπειρία πριν ένα χρόνο, χειμώνα, που νοίκιασα ένα ds για αυθημερόν ταξίδι Αθήνα-Τρίπολη. Από 100% στο σπίτι δεν έφτασε μέχρι Τρίπολη. Τί βρίσιμο έφαγα...Το χειρότερο όμως ήταν το πλήρως αναξιόπιστο range, από αυτό που έδειχνε, το πραγματικό ήταν το 1/3. Πραγματικά για μήνυση.

alexis

Reaction score
33.855
Ηatchback είναι, με εναν "sedan" σχεδιασμό. Και τρώει πωλήσεις από αυτό το φανταστικό αισθητικά και τεχνικά όχημα. Το νέο P7. Στην Κίνα το P7 δεν πάει καλά λόγω του P7+ που έχει πάνω από τις διπλάσιες πωλήσεις.
1000011462.jpg

Το P7+ είναι αντίγραφο του G7. Του SUV ανάμεσα στα G6 και G9 που έχουμε ήδη στην Ελλάδα. Ετοιμάζονται και EREVs με τρελές αυτονομίες (+1500χλμ). Διαβάζω για μπαταριές 58kWh και 800v σε EREV 😄. Σίγουρα έρθουν και προς τα εδώ.

1000011463.jpg
1000011460.jpg

Last edited:

alexis

Reaction score
33.855
37kWh & 52kWh. Από 25.000€. Δηλαδή το μεγάλο και εξοπλισμένο πάνω από 35.000€.

Ποιο ωραίο από το R5 μέσα, αν και όταν βλέπω το ταμπλό θυμάμαι το XPENG G6.

Στα θετικά το μεγάλο πορτμπαγκάζ, το ωραίο εσωτερικό, η γυάλινη οροφή, και οι ανθρώπινοι πίσω χώροι. Του R5 είναι σα κλουβί και νομίζω εκεί και θα χάσει το R5.

Good value for money 💰 σε καμία περίπτωση και κανένα όχημα με αυτά τα δεδομένα. 25.000€ για 37kWh είναι απλά να σε εξοργίζει.

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.746
Ωραίο όχημα!

ΥΓ. Μοιάζει πολύ με το Υ, μέσα έξω!
Το λιγουρεύομαι κι εγώ γιατί έχω συχνά πυκνά κάτι δουλειές στο κέντρο και θέλω κάτι που να είναι κάτω από 5,5 μέτρα. Αυτό στα 5,07 είναι ταμάμ :gotcha:

Ρε βγάλτε ρε κάνα ανθρώπινο αμάξι για την Ευρώπη που κοντεύουμε να γίνουμε Αμερική αλλά χωρίς τους δρόμους.

Reaction score
3.610
Ρε βγάλτε ρε κάνα ανθρώπινο αμάξι για την Ευρώπη που κοντεύουμε να γίνουμε Αμερική αλλά χωρίς τους δρόμους.
Έλα ντε, πάνε και παίρνουνε κάτι τανκς 500hp, 0-100km σε 4"...και κεκλοφοράνε...στους κατσικόδρομους της Αθήνας...με την ιλιγγιώδη ταχύτητα των 2km/h....
Πόσο πιο....ας μην πω;;;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.741
Το μήκος του iD.3 (4,3m) σε συνδυασμό με τον πολύ μικρό κύκλο στροφής, το καθιστούν ιδανικό για κίνηση μέσα στα στενά της πόλης, και ταυτόχρονα, οι επαρκείς χώροι του (ακόμα και στη δεύτερη σειρά καθισμάτων, χωρίς "τουνελ" στα πόδια τους) μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες "οικογενειακής μετακίνησης", οπότε δικαιολογείται τρόπον τινά το κόστος του.

• Like
Reactions: TGD

alexis

Reaction score
33.855
Καλά νέα για την παρουσία της ΧPENG στην Ευρωπαϊκή αγορά και όσους ενδιαφέρονται για τα οχήματα της.

Τα G6 και G9 LR & Performance θα είναι διαθέσιμα με dual OrinX chips (NVIDIA), που τα καθιστά ικανά για το NGP της εταιρείας (FSD like), όταν θα επιτραπεί. Η ισχύς τους ξεπερνά το TESLA HW4 φτάνοντας τα 508 TOPS. Υπάρχει και μια φήμη πως αργότερα θα έρχονται με τους νέους επεξεργαστές Turing ΑΙ οι οποίοι είναι σχεδιασμένοι και κατασκευασμενοι από την XPENG, ισχύος 750 TOPS έκαστος.

Πριν λίγες ώρες έγινε γνωστό πως το P7+ που θα παρουσιαστεί επίσημα 9 Ιανουαρίου, θα έρχεται κατευθείαν με Turing AI chips. Ο αριθμός δεν είναι γνωστός αλλά δεν αποκλείεται να έχει τρία Turing AI chips οπως και το P7, φτάνοντας στα 2250 TOPS.

Αντίστοιχης ισχύος θα είναι και τα eREVS της εταιρείας.

Last edited:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.135
Members
38.660
Νεότερο μέλος
nikosnatsios1989