- Reaction score
- 3.085
Τί παρατήρησα και άλλη μια διπλή ερώτηση...
Στον AZBox Premium μου (με ενσωματωμένη την πλακετίτσα του ψηφιακού δέκτη), το ERT HD εμφανίζοταν στη θέση Prisma+. Τον έβαλα να ξανακάνει σάρωση και μετά την αποθήκευση των καναλιών, τώρα μου εμφανίζει κι αυτός ERT HD, ενώ το κανάλι της Βουλής πήρε τη δική του θέση.
Τώρα έχω και μιαν άλλη (διπλή) ερώτηση:
Α. Όταν ήμουν στην επαρχία και είδα για πρώτη φορά τη διαφήμιση της ΕΡΤ για εκπομπή HD, η αναφορά γινόταν για τη ΝΕΤ. Από ότι καταλαβαίνω, όμως, η ΝΕΤ (προς το παρόν) δεν εμπλέκεται στην υπόθεση HD, και όλες οι (δοκιμαστικές, πιλοτικές κ.ο.κ.) εκπομπές HD της ΕΡΤ γίνονται μέσα από τη συχνότητα του καναλιού ERT HD. Τα λέω σωστά;
Β. Οι δορυφορικές μεταδόσεις της ΕΡΤ, όπως αυτές περιέχονται στο μπουκέτο της NOVA, δεν είναι ούτε πρόκειται να γίνουν (άμεσα τουλάχιστον) HD. Τα λέω κι εδώ σωστά;
Ευχαριστώ.
-
Λοιπόν, η τηλεόρασή μου (Pioneer Kuro 6090H) έκανε μόνη της την ανίχνευση, την αναδιάταξη και την μετονομασία των καναλιών. Μόλις την έβαλα στον ψηφιακό δέκτη, μου εμφάνισε κανάλι με όνομα: "ERT HD", ενώ το κανάλι της Βουλής πήρε τη θέση του στη σειρά των ψηφιακών καναλιών.Πρέπει εκεί που έπιανε πριν ψηφιακά το κανάλι της Βουλής να εκπέμπει λευκή καρτέλα με ένα μεγάλο EPT HD στο κέντρο. Αν γίνεται αυτό, όλα είναι καλά. Αλλιώς ίσως φταίει η λήψη ίσως ο εξοπλισμός... Από ότι έχω καταλάβει πάντως αν η τηλεόραση έχει δικό της mpeg4 δέκτη ή αν ο εξωτερικός δέκτης έχει HDMI, μάλλον καλύπτουν τις προδιαγραφές mpeg4 HD, οπότε από εξοπλισμό ΟΚ.
Στον AZBox Premium μου (με ενσωματωμένη την πλακετίτσα του ψηφιακού δέκτη), το ERT HD εμφανίζοταν στη θέση Prisma+. Τον έβαλα να ξανακάνει σάρωση και μετά την αποθήκευση των καναλιών, τώρα μου εμφανίζει κι αυτός ERT HD, ενώ το κανάλι της Βουλής πήρε τη δική του θέση.
Τώρα έχω και μιαν άλλη (διπλή) ερώτηση:
Α. Όταν ήμουν στην επαρχία και είδα για πρώτη φορά τη διαφήμιση της ΕΡΤ για εκπομπή HD, η αναφορά γινόταν για τη ΝΕΤ. Από ότι καταλαβαίνω, όμως, η ΝΕΤ (προς το παρόν) δεν εμπλέκεται στην υπόθεση HD, και όλες οι (δοκιμαστικές, πιλοτικές κ.ο.κ.) εκπομπές HD της ΕΡΤ γίνονται μέσα από τη συχνότητα του καναλιού ERT HD. Τα λέω σωστά;
Β. Οι δορυφορικές μεταδόσεις της ΕΡΤ, όπως αυτές περιέχονται στο μπουκέτο της NOVA, δεν είναι ούτε πρόκειται να γίνουν (άμεσα τουλάχιστον) HD. Τα λέω κι εδώ σωστά;
Ευχαριστώ.
-