Σχόλια και εντυπώσεις απο την πρώτη HD εκπομπή της ΕΡΤ HD...

Reaction score
3.085
Τί παρατήρησα και άλλη μια διπλή ερώτηση...

Πρέπει εκεί που έπιανε πριν ψηφιακά το κανάλι της Βουλής να εκπέμπει λευκή καρτέλα με ένα μεγάλο EPT HD στο κέντρο. Αν γίνεται αυτό, όλα είναι καλά. Αλλιώς ίσως φταίει η λήψη ίσως ο εξοπλισμός... Από ότι έχω καταλάβει πάντως αν η τηλεόραση έχει δικό της mpeg4 δέκτη ή αν ο εξωτερικός δέκτης έχει HDMI, μάλλον καλύπτουν τις προδιαγραφές mpeg4 HD, οπότε από εξοπλισμό ΟΚ.
Λοιπόν, η τηλεόρασή μου (Pioneer Kuro 6090H) έκανε μόνη της την ανίχνευση, την αναδιάταξη και την μετονομασία των καναλιών. Μόλις την έβαλα στον ψηφιακό δέκτη, μου εμφάνισε κανάλι με όνομα: "ERT HD", ενώ το κανάλι της Βουλής πήρε τη θέση του στη σειρά των ψηφιακών καναλιών.

Στον AZBox Premium μου (με ενσωματωμένη την πλακετίτσα του ψηφιακού δέκτη), το ERT HD εμφανίζοταν στη θέση Prisma+. Τον έβαλα να ξανακάνει σάρωση και μετά την αποθήκευση των καναλιών, τώρα μου εμφανίζει κι αυτός ERT HD, ενώ το κανάλι της Βουλής πήρε τη δική του θέση.

Τώρα έχω και μιαν άλλη (διπλή) ερώτηση:
Α. Όταν ήμουν στην επαρχία και είδα για πρώτη φορά τη διαφήμιση της ΕΡΤ για εκπομπή HD, η αναφορά γινόταν για τη ΝΕΤ. Από ότι καταλαβαίνω, όμως, η ΝΕΤ (προς το παρόν) δεν εμπλέκεται στην υπόθεση HD, και όλες οι (δοκιμαστικές, πιλοτικές κ.ο.κ.) εκπομπές HD της ΕΡΤ γίνονται μέσα από τη συχνότητα του καναλιού ERT HD. Τα λέω σωστά;
Β. Οι δορυφορικές μεταδόσεις της ΕΡΤ, όπως αυτές περιέχονται στο μπουκέτο της NOVA, δεν είναι ούτε πρόκειται να γίνουν (άμεσα τουλάχιστον) HD. Τα λέω κι εδώ σωστά;

Ευχαριστώ.
-

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.530
Σωστά και τα δύο που γράφεις Παναγιώτη.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.522
Απάντηση: Τί παρατήρησα και άλλη μια διπλή ερώτηση...

Λοιπόν, η τηλεόρασή μου (Pioneer Kuro 6090H) έκανε μόνη της την ανίχνευση, την αναδιάταξη και την μετονομασία των καναλιών. Μόλις την έβαλα στον ψηφιακό δέκτη, μου εμφάνισε κανάλι με όνομα: "ERT HD", ενώ το κανάλι της Βουλής πήρε τη θέση του στη σειρά των ψηφιακών καναλιών.
Ξαναβάζω τα κανάλια της ΕΡΤ για όποιον έχει απορία:

1ο Ψηφιακό Μπουκέτο:
- Βουλή Τηλεόραση
- σινε/σπορ+
- πρίσμα+
- ΡΙΚ Sat

2ο Ψηφιακό Μπουκέτο:
- ΝΕΤ
- ΕΤ1
- ΕΤ3
- ΕΡΤ HD

Το 1ο πακέτο είναι mpeg2 και το δεύτερο mpeg4

Reaction score
2.224
Re: Τί παρατήρησα και άλλη μια διπλή ερώτηση...

Τώρα έχω και μιαν άλλη (διπλή) ερώτηση:
Α. Όταν ήμουν στην επαρχία και είδα για πρώτη φορά τη διαφήμιση της ΕΡΤ για εκπομπή HD, η αναφορά γινόταν για τη ΝΕΤ. Από ότι καταλαβαίνω, όμως, η ΝΕΤ (προς το παρόν) δεν εμπλέκεται στην υπόθεση HD, και όλες οι (δοκιμαστικές, πιλοτικές κ.ο.κ.) εκπομπές HD της ΕΡΤ γίνονται μέσα από τη συχνότητα του καναλιού ERT HD. Τα λέω σωστά;

-
Απλά αναφέρεται η ΝΕΤ, επειδή το πρόγραμμα υψηλής ευκρίνειας είναι πρόγραμμα το οποίο θα δείχνει και η ΝΕΤ την ίδια στιγμή σε χαμηλή ανάλυση. Αύριο ο αγώνας του Champions League, σε λίγες μέρες το Final Four στην Ισπανία, αργότερα η Eurovision και πάει λέγοντας...

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Τί παρατήρησα και άλλη μια διπλή ερώτηση...

Καλά είδα στην ΕΡΤ ΗD τον χθεσινό τελικό του Final four, και χάζεψα. (και βλέπω και σε 720p)
Μετά το γύρναγα για σύγκριση στη ΝΕΤ και η εικόνα μου φαινοταν χάλια !!!

Τώρα έπαθα στέρηση και θέλω να βλέπω μονο ΗD αγώνες.

Μπράβο στην ΕΡΤ και άσε τα ιδιωτικά κανάλια να πανε να κουρευτούνε.

p.s.

Κάποιος να σκοτώσει το banner με την γκόμενα που μόλις περνάει τυχαία ο δείκτης του Mouse πανω της, αρχίζει τα καλως ήρθες ! Θες να κερδισεις ενα I phone?

ΟΧΙ μαρή δεν θέλω !!!!
Ασε που σε τρομάζει αν έχεις αφήσει και τα ηχεία στο τέρμα. :116:

abcd

Super Moderator
Reaction score
107.522
Απάντηση: Re: Τί παρατήρησα και άλλη μια διπλή ερώτηση...

Κάποιος να σκοτώσει το banner με την γκόμενα που μόλις περνάει τυχαία ο δείκτης του Mouse πανω της, αρχίζει τα καλως ήρθες ! Θες να κερδισεις ενα I phone?

ΟΧΙ μαρή δεν θέλω !!!!
Ασε που σε τρομάζει αν έχεις αφήσει και τα ηχεία στο τέρμα. :116:

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/flashblock/

Reaction score
0
Απάντηση: Σχόλια και εντυπώσεις απο την πρώτη HD εκπομπή της ΕΡΤ HD...

Ναι πολύ καλή η εικόνα της ERT HD!
Ελπίζω να βρει και τίποτα άλλο να βάλει εκτός τα Live!

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

και σήμερα ο τελικός....
Πραγματικά έχει άλλη αξία το HD.
Ας ελπίσουμε να συνεχίσει η ΕΡΤ αλλά και να την ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα κανάλια.
Το μόνο που έχει προγραμματιστεί για μετά την Eurovision είναι :
28/5 21:45 – 00:00 TEΛΙΚΟΣ UEFA CHAMPIONS LEAGUE.
http://www.ert.gr/index.php/2011-04-14-13-20-25/----hd.html

Reaction score
3.085

και σήμερα ο τελικός....
Πραγματικά έχει άλλη αξία το HD.
Ας ελπίσουμε να συνεχίσει η ΕΡΤ αλλά και να την ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα κανάλια.
Το μόνο που έχει προγραμματιστεί για μετά την Eurovision είναι :
28/5 21:45 – 00:00 TEΛΙΚΟΣ UEFA CHAMPIONS LEAGUE.
Καλημέρα

Τελικά, θα δείξει τον τελικό του κυπέλου μπάσκετ σε HD? Ρωτάω γιατί δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες και επίσης γιατί κανένας δεν είχε μέχρι χθες επιβεβαιώσει κάτι σχετικό.

Τί έγινε, υπήρξε κάποια διαφήμιση γι αυτό ή κάτι ανάλογο;
-

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.530
Δυστυχώς Παναγιώτη, η ΕΡΤ δεν έχει (ακόμα τουλάχιστον) τη δυνατότητα παραγωγής προγραμμάτων HD. Έτσι αρκείται σε προγράμματα του εξωτερικού, για τα οποία έχει τα δικαιώματα.

Μακάρι να δούμε σύντομα παραγωγή ελληνικών μεταδόσεων HD - πέρα από τη Nova.

Reaction score
3.085
Απάντηση: Re: Σχόλια και εντυπώσεις απο την πρώτη HD εκπομπή της ΕΡΤ HD...

και σήμερα ο τελικός....
............
Δυστυχώς Παναγιώτη, η ΕΡΤ δεν έχει (ακόμα τουλάχιστον) τη δυνατότητα παραγωγής προγραμμάτων HD. Έτσι αρκείται σε προγράμματα του εξωτερικού, για τα οποία έχει τα δικαιώματα.

Μακάρι να δούμε σύντομα παραγωγή ελληνικών μεταδόσεων HD - πέρα από τη Nova.
Εκεί μπερδεύτηκα. Προφανώς ο Πάνος εννοούσε τον τελικό της Eurovision κι εγώ κατάλαβα για τον τελικό του μπάσκετ. :122:

Ότι θυμάμαι, χαίρομαι....
-

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

ετσι Παναγιώτη.... :407:
τελικοί υπάρχουν πολλοι... πώς να μην τους μπερδέψεις....

Πάντως ο τελικός της Eurovision ήταν καταπληκτικός σε απόδοση εικόνας και τραγουδιών.... Συμμετείχαν 45 χώρες συνολικά, ενώ 25 απο αυτές πέρασαν στον τελικό και τελικά το τραγούδι απο το Αζερμπαιτζάν βγήκε πρώτο...

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.862
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef