Πιστοποιημένες εγγραφές σε δισκάκια Blu-ray...

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Πιστοποιημένες εγγραφές σε δισκάκια Blu-ray...

εχω ξεκινήσει την μετατροπή σε iso. Εαν τα δισκάκια είχαν πρόβλημα συμβατότητας, δεν θα παρουσιαζόταν το πρόβλημα σε όλα? βέβαια αρχίζουν να μου μπαίνουν και ψύλλοι στα αυτιά για κάποια πράγματα καθώς το drive το εχω πάρει μεταχειρισμένο απο αγγελία.
Παναγιώτη, πάντως σε ευχαριστώ για την βοήθεια.
:622::622::622:

Ουπς, δεν μας το είχες πει αυτό μέχρι τώρα. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα έχεις κάποιο πρόβλημα...

Για τα προβλήματα συμβατότητας, δυστυχώς δεν εκδηλώνονται όλα με τον ίδιο τρόπο σε όλα τα δισκάκια του ίδιου κατασκευαστή. Π.χ., με τα φτηνιάρικα δισκάκια της Infome που είχα δοκιμάσει παλαιότερα, κάποια από αυτά (λίγα) το LG GGW-H20L τα διάβαζε σχετικά εύκολα, τα περισσότερα όμως από αυτά αδυνατούσε παντελώς να τα διαβάσει. Όλα όμως αυτά τα δισκάκια το Dune Prime 3.0 τα διάβαζε για πλάκα χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Άντε τώρα, βγάλε συμπέρασμα... :121:

ichaltou

Αλλαχτήρι
Reaction score
1.004
λοιπόν, ακολούθησα τα βήματα οπως ανέφερε ο Παναγιώτης. Εκανα το iso και αρχισα να το καω σε δισκάκι.Με το που τελειωσε η εγγραφη και αρχισε η διαδικασία του verify ( το οποίο ουτε ξερω τι είναι) μου εβγαλε ενα μύνημα οτι δεν αναγνώριζε κάτι, του λέω ignore και αρχισε με πολύ αργη ταχύτητα την διαδικασία. Περίμενα κανα μισάωρο συνέχισε να προχωραει με ρυθμούς χελώνας ωσπου μου την έδωσε και πατάω cancel. Οπως ηταν μεσα στο drive το δοκιμάζω με το ΤΜΤ5 και το αρχίζει με σπασίματα στον ηχο. Το έβγαλα το βάζω στο SONY και το έπαιξε κανονικά. Είδα κανα μισάωρο και το πηγα μέχρι το τέλος.
Τι να πώ...:203:

Reaction score
0
Απάντηση: Πιστοποιημένες εγγραφές σε δισκάκια Blu-ray...

Δοκιμασε εξαρχης στο ριπαρισμα να κανεις την ταινια ISO και οχι στη συνεχεια απο αρχεια αν σκοπος σου ειναι να την κρατησεις αυτουσια σε 50ρι.
Φροντισε επισης να αφαιρεις προστασιες (και κωδικους περιοχης αν δεν ενδιαφερεσαι για αλλα)
Τελος κανε και ενα Firmware update οπως σου ειπαν και τα αλλα παιδια.

Reaction score
1

Εκανα το iso και αρχισα να το καω σε δισκάκι.Με το που τελειωσε η εγγραφη και αρχισε η διαδικασία του verify ( το οποίο ουτε ξερω τι είναι) μου εβγαλε ενα μύνημα οτι δεν αναγνώριζε κάτι, του λέω ignore και αρχισε με πολύ αργη ταχύτητα την διαδικασία. Περίμενα κανα μισάωρο συνέχισε να προχωραει με ρυθμούς χελώνας ωσπου μου την έδωσε και πατάω cancel. Οπως ηταν μεσα στο drive το δοκιμάζω με το ΤΜΤ5 και το αρχίζει με σπασίματα στον ηχο. Το έβγαλα το βάζω στο SONY και το έπαιξε κανονικά. Είδα κανα μισάωρο και το πηγα μέχρι το τέλος.
Τι να πώ...:203:
To verify στο Image Burn το έχεις πάντα απενεργοποιημένο, όπως σου έχω κυκλώσει στη φωτό, πρώτον γιατί είναι χρονοβόρο και δεν σου χρειάζεται και δεύτερον γιατί κάνει conflict με το Anydvd. Για να ολοκληρωθεί το verify, θα πρέπει το Anydvd να είναι απενεργοποιημένο. Μάλιστα, το Image Burn σε προειδοποιεί με σχετικό μήνυμα, στο δεύτερο παράθυρο που σου ανοίγει με τις πληροφορίες (δες τη φωτό).

Τώρα, όσον αφορά τα σπασίματα στον ήχο που αναφέρεις με το ΤΜΤ5, εφόσον η εικόνα σου έπαιζε σωστά, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το δισκάκι, εφόσον μάλιστα σου έπαιξε σωστά με το Sony. Πιθανόν κάποιο μικρό πρόβλημα με το drive σου ή κάποια μικρή ασυμβατότητα με τα TDK δισκάκια. Μόνο καίγοντας δισκάκια από άλλη μάρκα θα σιγουρευτείς για το τι ακριβώς παίζει... :121:

ichaltou

Αλλαχτήρι
Reaction score
1.004
ολα καλά τελικώς, ολοκλήρωσα επιτυχώς 3 εγγραφές σήμερα. Παναγιώτη, σε τι χαρτί τυπώνεις τα εξώφυλλα? στείλε κανα λινκ εαν έχεις διαθέσιμο. Ευχαριστώ

Reaction score
1

ολα καλά τελικώς, ολοκλήρωσα επιτυχώς 3 εγγραφές σήμερα. Παναγιώτη, σε τι χαρτί τυπώνεις τα εξώφυλλα? στείλε κανα λινκ εαν έχεις διαθέσιμο. Ευχαριστώ

Μπράβο, όλα καλά λοιπόν! :107:

Τώρα, το θέμα του χαρτιού είναι μια άλλη «πονεμένη ιστορία». :135:

Πρώτα απ' όλα, θα κληθείς να αποφασίσεις για το ποιον τύπο χαρτιού θα χρησιμοποιήσεις (θεωρώ ως δεδομένο ότι ο εκτυπωτής σου είναι inkjet). Δηλαδή, glossy, semi glossy ή ματ. Το μέγεθος του χαρτιού είναι αυστηρά στο Α4, εφόσον ενδιαφέρεσαι αποκλειστικά για Blu-ray εξώφυλλα. Δεν μπορώ να σου πω ποιον τύπο χαρτιού να χρησιμοποιήσεις, είναι θέμα γούστου, εγώ έχω επιλέξει αυστηρά τα ματ χαρτιά για τη συλλογή μου, αλλά δεν θέλω να σε επηρεάσω, μιας και πρόκειται για σημαντική επιλογή. Για τον απλούστατο λόγο, ότι κάποιος θέλει η εκάστοτε συλλογή του να δείχνει «οπτικά ομοιόμορφη».

Για να το πετύχεις αυτό, θα πρέπει να χρησιμοποιείς πάντα τον ίδιο τύπο φωτογραφικού χαρτιού. Και οφείλω να σε προειδοποιήσω ότι αν επιλέξεις τα ματ χαρτιά, θα δυσκολεύεσαι περισσότερο κάθε φορά να βρίσκεις φτηνό και καλό χαρτί, μια και στην ελληνική αγορά τα glossy και semi glossy χαρτιά είναι συνήθως συντριπτικά περισσότερα από τα ματ.

Ένα δεύτερο σημαντικό ζήτημα είναι το βάρος του χαρτιού. Το χαρτί σου πρέπει να έχει τέτοιο βάρος που να διπλώνει όμορφα και σταθερά στη Blu-ray θήκη. Ξεχνάς και διαγράφεις αυτόματα όλα τα χαρτιά με βάρος κάτω από 160 γραμμάρια. Μάλιστα, εγώ έχω τον πήχη λίγο ψηλότερα, στα 180 έως 200 γραμμάρια.

Μία πολύ καλή επιλογή λοιπόν στα ματ χαρτιά, φαίνεται αυτή εδώ της Epson στα 167 γραμμάρια. Με 50 φύλλα και κόστος 14,95 ευρώ, σου έρχεται περίπου στα 30 λεπτά το εξώφυλλο. Το ξέρω ότι είναι πολλά τα χρήματα, αλλά αν δοκιμάσεις πολύ φτηνότερα χαρτιά θα το μετανιώσεις σίγουρα κάποια στιγμή, και θα καταλήξεις θέλοντας και μη σε ακριβότερα και καλύτερα χαρτιά.

Άλλη πολύ καλή επιλογή στα 180 γραμμάρια είναι αυτή εδώ της HP. Μάλιστα αν αγοράσεις μέσω Internet σου έρχεται και φτηνότερα στα 24 λεπτά το εξώφυλλο. :126:

Αυτά από ματ χαρτιά σε ρεαλιστικές τιμές, δεν μπορώ να σου προτείνω συγκεκριμένα glossy ή semi glossy γιατί δεν τα έχω δοκιμάσει. Αν τώρα η τσέπη σου «αντέχει», μπορείς να πας σε αυτό. Με βάρος 270 γραμμάρια και σατινένια επιφάνεια είναι απολύτως σίγουρο ότι θα σου δώσει εκπληκτικά αποτελέσματα, αλλά η τιμή εκτοξεύεται στα 50 λεπτά το εξώφυλλο. :121:

ichaltou

Αλλαχτήρι
Reaction score
1.004
χθές τύπωσα και ενα αλλά με αθλια αποτελέσματα σε VERBATIM 50GB. Δεν Ξέρω εαν φτάει το δισκάκι ή έκανα κάποιο λάθος στην εκτύπωση. Σε αυτά μπορούμε να κολλήσουμε απο επάνω τυπωμένη ετικέτα?
Για εξώφυλλο έχω μερικά απο αυτά,http://www.e-shop.gr/show_ana.phtml?id=ANA.FJU02002 και θα το δοκιμάσω οταν εροθν οι θήκες.

Reaction score
1

χθές τύπωσα και ενα αλλά με αθλια αποτελέσματα σε VERBATIM 50GB. Δεν Ξέρω εαν φτάει το δισκάκι ή έκανα κάποιο λάθος στην εκτύπωση. Σε αυτά μπορούμε να κολλήσουμε απο επάνω τυπωμένη ετικέτα?
Για εξώφυλλο έχω μερικά απο αυτά,http://www.e-shop.gr/show_ana.phtml?id=ANA.FJU02002 και θα το δοκιμάσω οταν εροθν οι θήκες.
Εάν αναφέρεσαι στην ευκρίνεια της εκτύπωσης, μήπως ψώνισες την ετικέτα από σβέρκο;! :116:

Το έχουμε πει πολλές φορές, τα περισσότερα εξώφυλλα και ετικέτες από το cdcovers είναι για τα μπάζα. Για πεντακάθαρα εξώφυλλα και ετικέτες σε υψηλή ανάλυση, η μοναδική σοβαρή πηγή είναι αυτή. Δυστυχώς, επί πληρωμή φυσικά.

Τώρα εάν αναφέρεσαι στο ότι η εκτύπωση σου φαίνεται ξεπλυμένη και χωρίς καλό μαύρο, άρα χωρίς κοντράστ, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για αυτό δυστυχώς, το μαύρο στην εκτύπωση σε όλα σχεδόν τα εκτυπώσιμα Blu-ray δισκάκια είναι για τα μπάζα. :137:

Τα μοναδικά δισκάκια που ξεχωρίζουν με αρκετά καλύτερο μαύρο στην εκτύπωση, είναι τα 25άρια της Mirror.

Απαγορεύεται διά ροπάλου :111: να κολλήσεις αυτοκόλλητες ετικέτες στα δισκάκια, θα έχεις σοβαρά προβλήματα ανάγνωσης!

Το συγκεκριμένο χαρτί της Fujifilm είναι κορυφαίο, αλλά να προσέξεις τις ανοιχτόχρωμες εκτυπώσεις σε εξώφυλλα, μια και θα σου δώσει ελαφρά διαφορετική υφή εκτύπωσης από κάποιο άλλο φτηνότερο ματ χαρτί που πιθανόν θα χρησιμοποιήσεις αργότερα...

ichaltou

Αλλαχτήρι
Reaction score
1.004
σε αυτό εχω γραφτεί και εγώ Παναγιώτη αρα το label σαν ποιότητα είναι καλό. Ισως η επιφάνεια του bd να μην είναι καλή για εκτύπωση εκτός εαν δεν είναι printable το δισκάκι..:116::116::116:

Reaction score
1

σε αυτό εχω γραφτεί και εγώ Παναγιώτη αρα το label σαν ποιότητα είναι καλό. Ισως η επιφάνεια του bd να μην είναι καλή για εκτύπωση εκτός εαν δεν είναι printable το δισκάκι..

Άρα η ετικέτα ήταν μια χαρά από ανάλυση, έτσι δεν είναι; :118:

Στο Photoshop πρέπει να σου δείχνει image size 12x12 ή 12,7x12,7 εκατοστά και ανάλυση 300dpi. Εάν λοιπόν σου βγαίνει π.χ. θολό και όχι ευκρινές, έχεις σίγουρα πρόβλημα με τον εκτυπωτή σου. :121:

Εάν πάλι σου βγαίνει ξεπλυμένο και όχι κοντραστάτο με σχεδόν ανύπαρκτο μαύρο, αυτό δυστυχώς είναι εγγενές πρόβλημα των κατασκευαστών στα εκτυπώσιμα Blu-ray δισκάκια, μονάχα με τον καιρό θα λυθεί. Μάλιστα, τα 50άρια της TDK έχουν δυστυχώς πολύ ξεπλυμένο μαύρο, από τα χειρότερα ανάμεσα σε όλα τα δισκάκια.

Δες αυτή τη φωτό που έχω ανεβάσει από εκτύπωση, αριστερά είναι 50άρι δισκάκι της TDK και δεξιά 25άρι της Mirror. Η διαφορά στην εκτύπωση του μαύρου είναι παραπάνω από εμφανής.

Reaction score
0

σε αυτό εχω γραφτεί και εγώ Παναγιώτη αρα το label σαν ποιότητα είναι καλό. Ισως η επιφάνεια του bd να μην είναι καλή για εκτύπωση εκτός εαν δεν είναι printable το δισκάκι..:116::116::116:
Καποιο λαθος θα εχεις κανει εσυ κατα τη διαδικασια εκτυπωσης.
Αυτα τα 50ρια τα εχω και εγω και δεν αντιμετωπισα προβλημα.
Τσεκαρε τη σταθμη στα μελανια σου για καλο και για κακο.
Επισης αν ηταν η πρωτη σου εκτυπωση μετα απο παρα πολυ καιρο μπορει να φταιει και αυτο.

ichaltou

Αλλαχτήρι
Reaction score
1.004
Re: Απάντηση: Re: Πιστοποιημένες εγγραφές σε δισκάκια Blu-ray...

Καποιο λαθος θα εχεις κανει εσυ κατα τη διαδικασια εκτυπωσης.
Αυτα τα 50ρια τα εχω και εγω και δεν αντιμετωπισα προβλημα.
Επισης αν ηταν η πρωτη σου εκτυπωση μετα απο παρα πολυ καιρο μπορει να φταιει και αυτο.
και εγω αυτό θεωρώ ως πιθανό, να εχω κάνει εγω κάποιο λαθος. Τα μελάνια είναι καλά γιατί έκανα και άλλες εκτυπωσεις ( σε χαρτί ) χωρίς πρόβλημα.

Reaction score
0

Στο χαρτι γνωμη μου ειναι πως ειναι υπερβολικο αυτο το Φουτζι που ειδες.
Ψαξε για κατι οικονομικοτερο και λιγοτερα γραμμαρια. Θα σου πεσει βαρυ μεσα στη θηκη ασε που θα τσακιζει δυσκολα.
Μεχρι τα 200gr max ειναι καλα.
Εγω πηρα ενα 200ρι semi gloss και μου φαινεται βαρυ φανταζομαι το αλλο...
Στην εκτυπωση ηταν πολυ καλο.

Reaction score
1

Σωστές παρατηρήσεις και οι δύο. Και ο δικός μου Epson επηρεάζεται εάν έχει να τυπώσει πολύ καιρό, κι ας έχει αρκετό μελάνι στα δοχεία του. :121:

Έτσι λοιπόν, μπορεί να μην περάσει το μελάνι από κάποιο δοχείο και το εξώφυλλο ή η ετικέτα να βγει εντελώς κουκουρούκου χρωματικά.

Επίσης, εάν αρχίσεις να τυπώνεις πολλά εξώφυλλα στην μέγιστη ποιότητα, θα τρως τα μελάνια για πλάκα. Για να αγοράζεις συμβατά μελάνια, ξέχνα εντελώς όλα τα ελληνικά καταστήματα, οι τιμές τους είναι απλά εξωπραγματικές. Για τον δικό μου Epson τουλάχιστον, οι τιμές στο e-bay είναι 10 φορές χαμηλότερες (!!!) :111: από τα καταστήματα στην Στουρνάρη... :116:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
103.721
Προσοχή σε αυτά: στην επικεφαλίδα αναφέρει ότι είναι 50Gb Dual layer, αλλά στην φωτό και την περιγραφή τα αναφέρει σαν 25Gb single layer.

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Παναγιώτη, μετά από περίπου 1000 εγγραφές σε δισκάκια blue ray, (ίσως και λίγο παραπάνω) το drive τα έπαιξε, παραγγέλνω άλλο στο PIXMANIA με 89 ευρώ!

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Ποιο παράγγειλες

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Το είδα και μου θύμισε εκπτώσεις σε Ελληνικά καταστήματα, μα δεν ντρέπονται καθόλου; :142:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.620
Members
38.579
Νεότερο μέλος
Jiovani75