Πιστοποιημένες εγγραφές σε δισκάκια Blu-ray...

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Πιστοποιημένες εγγραφές σε δισκάκια Blu-ray...

Στο φάκελο BACKUP ή στο φάκελο BDMV πρέπει να προσθέτουμε το φάκελο JAR;
Ρωτάω γιατί όταν φτιάχνω AVCHD δισκάκι σε δισκάκι DVD με το TSMUxer, βάζει μόνο του το πρόγραμμα ένα φάκελο JAR μέσα στο φάκελο BDMV αλλά όχι στον φάκελο BACKUP. Το ίδιο συμβαίνει κι αν ακόμα επιλέξω Blu ray στο TSMuxer.

Κωνσταντίνε, όταν θέλεις να φτιάξεις μια δομή Blu-ray με το TSmuxer, που αργότερα θα την μετατρέψεις σε αρχείο ISO για να την κάψεις σε δισκάκι Blu-ray, πρέπει να προσθέτεις απλά χειροκίνητα τον φάκελο JAR (πάντα με κεφαλαία γράμματα) μέσα στον φάκελο BACKUP που βρίσκεται με τη σειρά του μέσα στον κύριο φάκελο BDMV. Δυστυχώς το TSmuxer δεν τον δημιουργεί αυτόματα.

Reaction score
3
Απάντηση: Πιστοποιημένες εγγραφές σε δισκάκια Blu-ray...

Προφανώς, το ίδιο θα ισχύει και για την περίπτωση που θέλεις να γράψεις και AVCHD σε δισκάκι DVD;
Και γιατί θα πρέπει να το κάνεις iso πρώτα;
Απευθείας αν κάψεις τους φακέλους BDMV & Certificate, δεν είναι το ίδιο;

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Αν έχουν γίνει όλα σωστά τότε δεν υπάρχει διαφορά στην εγγραφή.
Απλά με το να δημιουργήσεις πρώτα iso και μετά να κάνεις την εγγραφή στο δισκάκι έχεις το πλεονέκτημα της δοκιμής, δηλαδή μπορείς να κάνεις mount το iso με κάποιο πρόγραμμα εικονικού οπτικού δίσκου(π.χ. Slysoft Virtual CloneDrive) και να δεις αν όντως αναγνωρίζεται σωστά σαν Blu-Ray από κάποιο πρόγραμμα αναπαραγωγής.

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Ή να έχεις ένα επανεγγράψιμο, και να το γράφεις πρώτα εκεί, και μετά στο κανονικό δισκάκι!
για να γλυτώσεις τις μετατροπές!

Reaction score
1

Ή να έχεις ένα επανεγγράψιμο, και να το γράφεις πρώτα εκεί, και μετά στο κανονικό δισκάκι!
για να γλυτώσεις τις μετατροπές!
Μπορεί να το κάνει κάποιος αυτό Ηλία μου στις αρχές, όταν καίει π.χ. τα πρώτα του δισκάκια Blu-ray. Αλλά άμα κάνεις τις πρώτες 5-10 επιτυχημένες εγγραφές, μετά το κάνεις σχεδόν μηχανικά ακόμα και με δεμένα μάτια που λέμε. Σιγά μην κάθεσαι τώρα κάθε φορά να καις το ISO σε επανεγγράψιμο δισκάκι για να δεις ότι είναι ΟΚ...

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Εννοώ χωρίς ISO!

ichaltou

Αλλαχτήρι
Reaction score
1.004
ερώτηση

εαν έχουμε ενα αρχείο iso, με ποιο τρόπο θα προκύψουν τα αρχεία BDMV, CERTIFICATE ωστε να το επεξεργαστούμε όπως θέλουμε αργότερα? με image burn ή κάποιο άλλο?

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το 7-zip(δωρεάν πρόγραμμα) και να αποσυμπιέσεις ουσιαστικά το iso σε μορφή φακέλων και αρχείων, να κάνεις τις αλλάγές που θέλεις και με το imgburn να δημιουργήσεις νέο iso ή να το γράψεις σε δισκάκι.

Unpacking only: ARJ, CAB, CHM, CPIO, CramFS, DEB, DMG, FAT, HFS, ISO, LZH, LZMA, MBR, MSI, NSIS, NTFS, RAR, RPM, SquashFS, UDF, VHD, WIM, XAR and Z.

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Πιστοποιημένες εγγραφές σε δισκάκια Blu-ray...

ερώτηση

εαν έχουμε ενα αρχείο iso, με ποιο τρόπο θα προκύψουν τα αρχεία BDMV, CERTIFICATE ωστε να το επεξεργαστούμε όπως θέλουμε αργότερα? με image burn ή κάποιο άλλο?

Όπως σου απάντησε ο Γιώργος ή, εναλλακτικά, κάνεις mount πρώτα το .ISO και μετά πας και κάνεις δεξί κλικ στο εικονίδιο του AnyDVDHD κάτω δεξιά στην μπάρα σου και επιλέγεις «Εξαγωγή αρχείων DVD στο σκληρό δίσκο». :107:

Reaction score
1
Απάντηση: Δυστυχώς θα έχουμε σοβαρά προβλήματα συμβατότητας...

Δυστυχώς, με λύπη διαπίστωσα τις τελευταίες μέρες, ότι θα έχουμε αρκετές ασυμβατότητες και με τα Blu-ray δισκάκια σε συνδυασμό με τα διάφορα Blu-ray players, media players, HTPC κτλ. Δεν θα είναι δηλαδή ποτέ απολύτως σίγουρος κανείς, για το ποια δισκάκια θα παίζουν εντελώς απροβλημάτιστα σε ποια players.

Συγκεκριμένα βλέπαμε ταινία πριν μερικές μέρες με το Dune Prime 3.0, όταν ξαφνικά στο δεκάλεπτο πριν από το τέλος το Dune πάγωσε. Δεν άκουγε καμιά εντολή από τηλεχειριστήριο, αναγκάστηκα να το κλείσω και να το ανοίξω ξανά. Πάμε την ταινία στο ίδιο σημείο περίπου, και το Dune παραδίδει ξανά το πνεύμα του, παγώνοντας και πάλι! :141:

Βγάζω το δισκάκι (25άρι της Mirror) και το ελέγχω, όχι μόνο δεν υπήρχε κάποια γρατζουνιά αλλά ούτε καν κόκκος σκόνης όπως και σε όλα τα Blu-ray δισκάκια μου. Το βάζω τρίτη φορά στο Dune, και πάλι τα ίδια δυστυχώς.

Βάζουμε το ίδιο δισκάκι στο HTPC (drive της Pioneer) και κανένα απολύτως πρόβλημα, τελειώσαμε κανονικά την ταινία. Αργότερα έπαιζα με το HTPC το δισκάκι στο ίδιο σημείο που πάγωνε το Dune, με επόμενο, προηγούμενο κεφάλαιο, αργό παίξιμο κτλ., κανένα πρόβλημα, το δισκάκι απλά έπαιζε άψογα στο HTPC.

Θορυβημένος από το γεγονός, έλεγξα χτες στο Dune Prime τα εφτά οχτώ 25άρια δισκάκια της Mirror που έκαψα το τελευταίο δεκαήμερο. Τα τρία από αυτά πάγωναν περίπου στο δεκάλεπτο περίπου πριν από το τέλος της ταινίας, όπως ακριβώς και το δισκάκι που μου παρουσίασε το πρόβλημα! :111:

Όλα αυτά τα δισκάκια όμως παίζουν απροβλημάτιστα και άψογα στα δύο από τα τρία HTPC του σπιτιού (δεν τα έχω δοκιμάσει ακόμα στο τρίτο HTPC της κρεβατοκάμαρας).

Πέρασα και το τελευταίο firmware στο Dune με το νέο interface, αλλά δυστυχώς δεν άλλαξε κάτι, τα συγκεκριμένα δισκάκια κολλάνε στο ίδιο σημείο. Το γεγονός με έχει προβληματίσει πολύ έντονα παιδιά, γιατί δυστυχώς φαίνεται ότι ξαναγυρνάμε στην κακή εποχή των dvd, όπου δεν μπορούσες να είσαι σίγουρος ποτέ για το ποια δισκάκια θα παίζουν απροβλημάτιστα σε ποιο player... :122:

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Τι γίνεται Παναγιώτη τώρα με τις παραγγελίες από Ιαπωνία? τις κάνουμε ή όχι?
Στα λάστιχα ήδη βρήκαν ραδιενέργεια!

Reaction score
3

Αυτό το τελευταίο πόστ του Παναγιώτη, με βάζει σε σκέψεις.
Γιατί τα βίντεο από την κάμερα, ακόμα κι αν τα κάψω σε Blu ray δισκάκι, πως θα είμαι σίγουρος ότι θα παίξουν απροβλημάτιστα σε κάποιον που θα έχει Blu ray player και όχι HTPC;

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
103.706

Όσο κι αν λατρεύω το Dune, βρίσκω πολύ πιθανόν να ευθύνεται αυτό για τη μη αναπαραγωγή του δίσκου. 'Εχει αρκετά θεματάκια, τόσο στην αναπαραγωγή bluray, όσο και dvd.

Σε απλό bluray player, μάλλον θα παίζει κανονικά.

Reaction score
1

Όσο κι αν λατρεύω το Dune, βρίσκω πολύ πιθανόν να ευθύνεται αυτό για τη μη αναπαραγωγή του δίσκου. 'Εχει αρκετά θεματάκια, τόσο στην αναπαραγωγή bluray, όσο και dvd.

Σε απλό bluray player, μάλλον θα παίζει κανονικά.

Συμφωνώ απόλυτα Γιάννη. Εξάλλου νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο αυτό, από τη στιγμή που όλα αυτά τα δισκάκια Blu-ray παίζουν άψογα για μιάμιση ώρα περίπου, και μετά ξαφνικά αποφασίζει το Dune να παραδώσει το πνεύμα. :121:

Πάντως είναι η πρώτη φορά που το Dune (είναι το + με το καινούριο drive) μου παρουσίασε πρόβλημα με δισκάκια Blu-ray. Μέχρι τώρα ότι κι αν του είχα βάλει το έπαιξε άψογα...

Reaction score
1

Τι γίνεται Παναγιώτη τώρα με τις παραγγελίες από Ιαπωνία? τις κάνουμε ή όχι?
Στα λάστιχα ήδη βρήκαν ραδιενέργεια!
Εγώ Ηλία μου πάντως θα συνεχίζω να αγοράζω κανονικά δισκάκια Blu-ray από την χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. Και επειδή λατρεύω κυριολεκτικά την Ιαπωνία σαν χώρα, αλλά και επειδή πιστεύω ότι πρέπει να στηρίξουμε τους Ιάπωνες με τις αγορές μας μετά από το φοβερό πλήγμα που δέχτηκε η χώρα τους.

Να σου θυμίσω μήπως τι έλεγαν στα διάφορα τηλεοπτικά κανάλια, κάποιοι δικοί μας εγχώριοι γραφικότατοι πυρηνικοί επιστήμονες της δεκάρας, όταν το θέμα της Φουκοσίμα ήταν στο προσκήνιο; Ότι και καλά είναι θέμα ωρών ή ελάχιστων ημερών να εκραγούν και οι τέσσερις πυρηνικοί αντιδραστήρες της Φουκοσίμα, και ότι το Τσερνομπίλ δεν ήταν τίποτα μπροστά σε αυτό το ατύχημα, και άλλα διάφορα τέτοια γραφικά και ωραία!

Μάλιστα είχαν φτάσει στο σημείο να κατηγορούν τους Ιάπωνες τεχνικούς της Φουκοσίμα για ερασιτεχνισμό, ότι είναι ανίκανοι να διαχειριστούν την κατάσταση κτλ.! :111:

Εμείς που δεν είμαστε σε θέση να κατασκευάσουμε ούτε μία καρφίτσα, να κατηγορούμε τον πιο προηγμένο τεχνολογικά λαό του πλανήτη για ερασιτεχνισμό! :204:

Που εάν είχε γίνει σεισμός 9,1 Ρίχτερ οπουδήποτε στην ελληνική επικράτεια δεν θα είχε μείνει πέτρα πάνω σε πέτρα, η χώρα απλά θα είχε σβηστεί από τον παγκόσμιο χάρτη την επόμενη στιγμή...

Reaction score
0

Εγώ Ηλία μου πάντως θα συνεχίζω να αγοράζω κανονικά δισκάκια Blu-ray από την χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. Και επειδή λατρεύω κυριολεκτικά την Ιαπωνία σαν χώρα, αλλά και επειδή πιστεύω ότι πρέπει να στηρίξουμε τους Ιάπωνες με τις αγορές μας μετά από το φοβερό πλήγμα που δέχτηκε η χώρα τους.

Να σου θυμίσω μήπως τι έλεγαν στα διάφορα τηλεοπτικά κανάλια, κάποιοι δικοί μας εγχώριοι γραφικότατοι πυρηνικοί επιστήμονες της δεκάρας, όταν το θέμα της Φουκοσίμα ήταν στο προσκήνιο; Ότι και καλά είναι θέμα ωρών ή ελάχιστων ημερών να εκραγούν και οι τέσσερις πυρηνικοί αντιδραστήρες της Φουκοσίμα, και ότι το Τσερνομπίλ δεν ήταν τίποτα μπροστά σε αυτό το ατύχημα, και άλλα διάφορα τέτοια γραφικά και ωραία!
Παναγιωτη συγνωμη αλλα εγω προσωπικα δεν συμφωνω καθολου μαζι σου.
Η ραδιενεργεια ειναι ραδιενεργεια, δεν κανει εξαιρεσεις πουθενα και δεν μπορεις να ξερεις οτι αυτο που θα βαλεις στο σπιτι σου ειναι καθαρο.
Ναι να στηριξει ο καθενας μας την Ιαπωνια για το πληγμα που δεχτηκε Ο.Κ τον υπολοιπο πλανητη που δυστυχως καταδικασαν με τα πηρυνικα τους θα τον στηριξουν αυτοι;
Γιατι εγω απο νεα που ακουσα απ'εξω, αν οχι ηδη, ολοι οι αντιδραστηρες ειναι ετοιμοι να παραδωσουν και ολα πανε στη θαλασσα οποτε αυτοι οι "εγχώριοι γραφικότατοι πυρηνικοί επιστήμονες" μαλλον ειχαν απολυτο δικιο τελικα.
Ασε που ολα τα μεσα ξαφνικα απο εκει που μας τα εκαναν -πεπονια- καθε μερα ξαφνικα αποσιωπησαν το ολο θεμα...

Reaction score
74

Δυστυχως τα πραγματα δεν ειναι καλα σε 3 αντιδραστηρες της Φουκουσιμα (1,2 &3).
Σημερα στην Καθημερινη γραφεται οτι ελιωσαν και στους 3 τα πυρηνικά καυσιμα
ελιωσαν και το τοιχωμα του αντιδραστηρα και καυτο λιωμενο ουρανιο πλεει καπου
στα υπογεια των 3 σταθμων. Προσπαθουν να το κρυωσουν με νερό.. Το νερο αυτο
καταλαβαινεται πλεον τι ειναι.. Που το πανε ..? που το ριχνουν..??
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_1_12/06/2011_445621
Παναγιωτη σεβομαι απολυτα τους Ιαπωνες γιαυτο που ειναι... αλλα στο συγκεκριμενο
θεμα παρεβησαν κανονες λογικης και ασφαλειας γιατι το εργοστασιο δεν ηταν κρατικο
αλλα ιδιωτικο.

Ηξεραν οτι κινδυνευαν απο σεισμους της ταξης του 9 λογω τόπου και δεν εκαναν αυτα
που επρεπε... Τα μετρα ασφαλειας που ειχαν για κυματα τσουναμι μιας και εχουν
εργοστασιο διπλα στη θαλλασα ηταν κατωτερα των αποτελεσματων σεισμων ταξης μεγεθους 9.

Δυστυχως το χρωμα του χρηματος ειναι παντου ιδιο... γιαυτο και υπαρχει εντονο κινημα
Ιαπωνων εναντιον της TΕPCO

Εγω παντως μια 30-αδα BR 50GB που πηραν πριν απο 1.5 μηνα θα το περασω απο ελεγχο
στο παν/μιο απο σπινθιριστη για να φανει αν εχει κατι..
Βεβαια με Φυσικους που μιλησα στο Παν/μιο ηταν αρνητικοι στο να εχουν κατι τα δισκακια
αλλα μου ειπαν να τα περασω απο ελεγχο.

JL_

Reaction score
19
Υπόψην, πως το οργανικό υπόστρωμα εγγραφής των εγγράψιμων και επανεγγράψιμων δίσκων δεν έχει και καμμιά σοβαρή ανθεκτικότητα στην έκθεση σε ιοντίζουσες ακτινοβλίες... :126:

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Νομίζω παίζει ρόλο το ότι δεν είναι εκτεθειμένα, σφραγισμένα μέχρι αηδίας, πιθανόν να γλυτώνουν έτσι, όμως δεν έχουμε και εναλλακτική, από που θα αγοράσουμε εάν όχι Ιαπωνία?

JL_

Reaction score
19
Re: Απάντηση: Πιστοποιημένες εγγραφές σε δισκάκια Blu-ray...

Νομίζω παίζει ρόλο το ότι δεν είναι εκτεθειμένα, σφραγισμένα μέχρι αηδίας, πιθανόν να γλυτώνουν έτσι, όμως δεν έχουμε και εναλλακτική, από που θα αγοράσουμε εάν όχι Ιαπωνία?
Δε νομίζω να είναι σφραγισμένα με μόλυβδο ή μπετόν, Ηλία... :142:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.615
Members
38.579