Σχετικά με Exact Audio Copy....

Reaction score
0
Χαίρετε!
Έχω μια εντελώς ηλίθια ερώτηση να σας κάνω:πως ριπαρω με το Exact Audio Copy τα cd μου σε mp3 ή flac???
Στην επιλογή που μου δίνει το εικονίδιο για συμπίεση σε mp3 μου τα κάνει πάλι wav.Και από το μενού όταν προσπάθησα να το κάνω πάλι το ίδιο. Πρώτη φορά αντιμετωπίζω τέτοιο πρόβλημα.
Χρησιμοποιώ καιρό το Easy CD-DA Extractor αλλά απ'ότι διαβάζω το EAC θεωρείται ακριβέστερο, γι αυτό είπα να το δοκιμάσω.
Αλλά πως?!?!

Reaction score
140
Λοιπόν πας στο μενού eac-compression options-external compresor check sto use external compressor και βάζεις το αρχείο του lame ας πούμε , εάν δεν τον έχεις κατέβασε τον από εδώ
http://lame.sourceforge.net/

Reaction score
0
Μα καλά, δεν έχει τον Lame ενσωματωμένο?? Έτσι εξηγείται.
Λοιπόν από το λινκ που μου έδωσες κατέβασα το zip αρχείο lame-398-2.tar.gz
Τι κάνω τώρα μ'αυτό?

Reaction score
1
Απάντηση: Σχετικά με Exact Audio Copy....

Στην έκδοση 0.99 prebeta 4 είναι ενσωματωμένο και δεν νοιάζεσαι για τίποτα...

Reaction score
1.846
Απάντηση: Re: Σχετικά με Exact Audio Copy....

... Λοιπόν από το λινκ που μου έδωσες κατέβασα το zip αρχείο lame-398-2.tar.gz
Τι κάνω τώρα μ'αυτό?
Το αποσυμπιέζεις με το winzip ή το winrar σε κάποιο φάκελο και ακολουθείς τις οδηγίες του antonisgr.

Sotos65

Sotos ❤️ Koulis
Reaction score
21.327

Στο site του Lame (στο sourceforge) δίνονται μόνο τα πηγαία αρχεία, πρέπει να τα κάνει κάποιος compile για να λειτουργήσουν. Έτοιμα binaries του Lame μπορούμε να βρούμε εδώ (κι όχι μόνο βέβαια)

http://www.rarewares.org/mp3-lame-bundle.php

Reaction score
0
Όχι και τόσο καλά τελικά!
Δεν καταλαβαίνω τι γίνεται. Κατέβασα τον Lame encoder, τον επιλέγω από τις ρυθμίσεις (επιλέγω το lame.exe,όπως είχε αντίστοιχα τον flac.exe).
Μόλις πάω να ριπάρω ένα τραγούδι, μου ανοίγει ο browser για να επιλέξω προορισμό,μου δείχνει ότι θα αποθηκεύσω ένα αρχείο .mp3 αλλά μόλις πατάω SAVE, αρχίζει το ριπάρισμα αλλά πάλι σε .wav!
Εκνευρίστηκα:141:
Αν έχετε κάποια τελευταία συμβουλή ευπρόσδεκτη, αλλιώς θα παραμείνω με το αγαπημένο μου Easy CD-DA extractor.

Reaction score
19
Δεν είναι λάθος που στο κάνει wav, μόλις τελειώσει θα ξεκινήσει αυτόματα ο lame να τα κάνει mp3!

Reaction score
5.929

Καλημερα!
Κατεβασα τον Eac,και εκανα τις σχετικες ρυθμισεις που χρειαζεται. Εβαλα να ριπαρω σε flac ενα cd,αλλα βλεπω οτι αργει πολυ να γινει η μετατροπη. Ποσο χρονο κανει συνηθως? Εχει περασει ενα τεταρτο περιπου και ειναι στο 3 κομματι απο τα 14. Τοσο πολυ αργει?

Reaction score
30.045

Ναι Γιάννη γενικά αργεί, το κάνει Bit to bit.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Αργεί στο κατέβασμα ή στη μετατροπή;

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Αν έχεις σύγχρονη κάρτα γραφικών δοκίμασε το FLACCL http://www.cuetools.net/doku.php/flacuda
Είναι command line αλλά μπορείς να το ορίσεις σαν εξωτερικό encoder.

Reaction score
5.929
Απάντηση: Re: Σχετικά με Exact Audio Copy....

Υπαρχει καποιο αλλο προγραμμα να ριπαρω τα cd σε flac,και να κατεβαζει και τα εξωφυλλα,πιο γρηγορο? Με τον Eac δεν εχω την υπομονη να ριπαρω γυρω στα 200 cd.
Kατεβασα και το audiograbber αλλα τα μετατρεπει σε wav και δεν δημιουργει φακελους. Εκτος εαν εχει καποια ρυθμιση για αυτο που δεν το ξερω.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Αν μπορείς βάλε το log file που δημιουργεί το EAC για να δούμε τους χρόνους.
Αν η μεγάλη καθυστέρηση είναι στη μετατροπή τότε δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, ότι πρόγραμμα και να εγκαταστήσεις τον ίδιο χρόνο θα χρειαστείς, μεγάλο ρόλο στην ταχύτητα μετατροπής παίζουν και οι ρυθμίσεις ποιότητας και συμπίεσης του FLAC encoder
Τι επεξεργαστή έχει το PC;
Ποιο optical drive έχεις;

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.379

Η καθυστέρηση του EAC είναι στο ριπάρισμα, και είναι γνωστή. Πρέπει κάποιος να είναι πολύ υπομονετικός (ή χαϊεντάς) για να χρησιμοποιεί αυτό το πράμα. Εξαιρετικό ριπάρισμα μπορεί να κάνει και ο Windows Media Player σε wav, και μάλιστα σε λογικό χρόνο, τα οποία wav μπορούν εκ των υστέρων να συμπιεσθούν σε flac, ape ή ό,τι άλλο, με χρήση του αναλόγου codec. Έλεος ρε παιδιά μ' αυτό το EAC, πώς το αντέχετε;

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Costas Coyias;1328415Έλεος ρε παιδιά μ' αυτό το EAC said:
Το hi-end απαιτεί θυσίες :137:

Τελικά Γιάννη η καθυστέρηση είναι στο ripping ή στη μετατροπή των wavs σε flac;

Sotos65

Sotos ❤️ Koulis
Reaction score
21.327

Πόσα λεπτά μπορούν να θεωρηθούν καθυστέρηση στο ripping; Μόλις έκανα ripping σε ένα CD με 16 τραγούδια, και το EAC έκανε τέσσερα λεπτά.

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.662
Members
38.588
Νεότερο μέλος
dark2030@