3D Bluray...Τί αξίζει να δούμε?

Reaction score
1
Μπήκα κι εγώ πρόσφατα στο club αυτών που μπορούν και απολαμβάνουν τη νέα(παλιά) μόδα του 3D στο home cinema.

Επειδή δε ξέρω πόσοι είμαστε εμείς που ασχολούμαστε με το 3D περιεχόμενο (ταινίες, demo, ντοκυμαντέρ) κι επειδή το υλικό πληθαίνει, καλό είναι να αρχίζουμε να μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας με αναφορές σε υλικό και σχόλια.

Reaction score
1

...Και ξεκινάω με ένα από τα πρώτα δισκάκια που δοκίμασα κι ένα αρκετά πολυδιαφημισμένο στο χώρο του 3D Content.

Ντοκυμαντέρ σχετικό με το surfing στη φτωχογειτονιά της Γαλλικής Πολυνησιάς. Ξενέρωτα πράματα :105: που απασχολούν το κάθε μικροαστό Έλληνα :105:.

Τελοσπάντων, περιττό να πώ ότι άν δεν ήταν το 3D ελάχιστοι θα το έβλεπαν. Αλλά σε αυτό έχει γίνει μία από τις κορυφαίες δουλειές και προσωπικά για μένα είναι ένα από τα δισκάκια που κάνω demo σε φίλους.

Πολύ καλή αίσθηση του βάθους, πολύ καθαρή και ποιοτική εικόνα με αποκορύφωμα για μένα τις σκηνές στις βάρκες όπου νιώθεις πραγματικά ότι βρίσκεσαι μέσα και ότι το νερό που πετάγεται πέφτει πάνω σου. Αλήθεια, η αίσθηση του όγκου του νερού που αφρίζει είναι εντυπωσιακότατη.

Εγώ θα αναφέρω ότι από πλευράς crosstalking(ghosting ή όπως θέλετε πείτε το) είναι από τις καλύτερες. Ξέρω ότι αυτό είναι σχετικό και εξαρτάται από πολλές παραμέτρους, αλλά είναι σίγουρο ότι σχετίζεται και με το ίδιο το περιεχόμενο σε ένα βαθμό.

* Μή ξεχάσετε να δείτε και τα trailers που έχει μέσα το δισκάκι καθώς 2-3 είναι καταπληκτικά και για κάποιο περίεργο λόγο καλύτερα από τα ίδια τα διαφημιζόμενα δισκάκια

Reaction score
1

Αυτό το δισκάκι κι άν είναι πολυακουσμένο στο χώρο. Must για 3d demo κι αυτό κυρίως για τη σκηνή με τη περιβήτη 'ψαρούκλα' που βγαίνει εντυπωσιακότατα έξω από την οθόνη και παρκάρει μπροστά στη μύτη σας. Ωραίο πράμα :105:.

Κατά τα άλλα γενικά είναι αρκετά καλό το δισκάκι, βαρετό ως πρός το περιεχόμενο αλλά με ωραίες σκηνές σε 3D. Γενικά ο βυθός στο 3D είναι στα πάνω του αφού έχει τις καλύτερες παραγωγές.

Αξίζει να αναφέρω βέβαια ότι οι καλύτερες παραγωγές 3D είναι οι IMAX τίτλοι και το εισαγωγικό τους ΙΜΑΧ 3D βιντεάκι είναι χάρμα οφθαλμών.

Reaction score
1

Κι αφού ξεκίνησα με ντοκυμαντέρ θα αναφέρω ένα ακόμα που μου έκανε πολύ καλή εντύπωση και μας μεταφέρει από το βυθό στον ουρανό. Πολύ καλής ποιότητας εικόνα με ελάχιστο crosstalk τουλάχιστον σε εμένα. Μπορεί να μην έχει τα πολύ εντυπωσιακά εφέ αλλά όλες οι σκηνές από τον ουρανό είναι πανέμορφες. Αποκορύφωμα τα άστρα που έρχονται πρός τη κάμερα και καταλήγουν κυριολεκτικά πάνω σας σα μυγάκια...

Είπαμε, το 3D θέλει μεγάλη εικόνα και γι αυτό το IMAX έχει τη τιμητική του.

Reaction score
1

Άς βάλουμε και καμία ταινιούλα. Δεν είναι τυχαία βέβαια ότι ξεκίνησα με IMAX ταινία. Είπαμε, το 3D θέλει πολύ εικόνα να σου γεμίζει όλο το οπτικό πεδίο.

Μία από τις καλύτερες μή-animation ταινίες και σίγουρα αυτή την οποία είδα με μεγαλύτερη άνεση. Αυτό σημαίνει ότι εκτός των άλλων είχε καθαρότατη εικόνα και λίγα θέματα με την κίνηση/crosstalk.

Η ευχάριστη εμπειρία ξεκινά από το καταπληκτικό 3D μενού.

Οι εντυπωσιακές σκηνές δεν είναι λίγες και για ευνόητους λόγους είναι κυρίως αυτές με τα CGI. Αξιομνημόνευτη η σκηνή με τη πτώση της Αλίκης αλλά και πολλές άλλες. Ειλικρινά από τις καλύτερες επιλογές για να δείτε με φίλους και να το ευχαριστηθείτε πραγματικά. Το σημειώνω αυτό γιατί γενικά το 3D κουράζει κάποιους και είναι σημαντικό να είναι καλοφτιαγμένο για να πείς ότι προσθέτει κι όχι αφαιρεί από την κινηματογραφική εμπειρία.

Reaction score
1

Ναι, ναι το ξέρω πρόκειται για παλιά ταινία κι όχι κι από τις καλύτερες, ψιλομάπα για να είμαστε ειλικρινείς.
Παρόλα αυτά το καλό να λέγεται έχει τρομέρο 3D με αποκορύφωμα τη σκηνή στην αρχή της ταινίας με το τσεκούρι που πέφτει πάνω μας. Ειλικρινά προκαλώ τον οποιονδήποτε να δεί τη σκηνή αυτή και να μή κουνηθεί για να το αποφύγει.

Reaction score
1
Επειδή έχω πολύ πράμα να γράψω...ρίξτε ένα σύρμα άν ενδιαφέρει κανέναν μη τα γράφω και τα διαβάζω μόνος μου :105:.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Απάντηση: 3D Bluray...Τί αξίζει να δούμε?

Γράφε,γράφε..

Reaction score
89
Re: Απάντηση: 3D Bluray...Τί αξίζει να δούμε?

Γράφε,γράφε..
:142::142::142:

μη πτοησε nerona μαζι σου κ ας μην εχουμε 3d ακομα!!!

αριστες εντυπωσεις εχω διαβασει κ για το κινουμενο σχεδιο με τις κουκουβαγιες το χει δει μηπως? δε θυμαμαι το τιτλο αλλα ειναι φρεσκο εργακι!!

loyis7

Movies
Reaction score
4.142
Απάντηση: Re: Απάντηση: 3D Bluray...Τί αξίζει να δούμε?

:142::142::142:

μη πτοησε nerona μαζι σου κ ας μην εχουμε 3d ακομα!!!

αριστες εντυπωσεις εχω διαβασει κ για το κινουμενο σχεδιο με τις κουκουβαγιες το χει δει μηπως? δε θυμαμαι το τιτλο αλλα ειναι φρεσκο εργακι!!

Προφανώς αναφέρεσαι στο Legend Of The Guardians: The Owls Of Ga'Hoole

Reaction score
1
Όχι ακόμα...αλλά το έχω στα υπόψιν...λίγα animation μου έχουν ξεφύγει
Θα ξεκινήσω να σας λέω ποιά είναι τα καλύτερα...

Reaction score
0
Απάντηση: Re: 3D Bluray...Τί αξίζει να δούμε?

Drive Angry.Aξιζεί να το δείτε αλλά ΜΟΝΟ 3D. (σαν ταινία δεν λέει τίποτα...σχεδόν)

Πραγματικά η ταινία ειναι για να κάνετε φιγούρα των μηχανημάτων σας, μιας και ειναι ολο το έργο γυρισμένο απλα για να προκαλει και να εντυπωσιάζει με τις 3D σκηνές!

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Re: 3D Bluray...Τί αξίζει να δούμε?

Επειδή στις 2D ταινίες όλο με προλαβαίνετε στο τσάκ και τσαντίζομαι :141: θα γράφω για 3D που παίζω με μικρό ανταγωνισμό :105:.

Λοιπόν, για να μη τα πολυλογώ, άν πρέπει να διαλέξετε μία μόνο ταινία ντοκυμαντέρ για να δείτε στο ολοκαίνουριο 3D σύστημά σας, είναι αυτή.
Είναι overall η καλύτερη παραγωγή, με εκπληκτική ποιότητα εικόνας, ομορφότατα 3d πλάνα αλλά ταυτόχρονα και ευχάριστη πλοκή και εκπληκτικά τοπία εντός και εκτός νερού. Χάρμα οφθαλμών.

Απότελεί ουσιαστικά το μόνο από τα ντοκυμαντέρ που έχω γράψει και το είδα όλο μονορούφι...

Reaction score
0

Ενα έργο που δεν είδα σινεμά επειδή απλα ήθελα να περιμένω για να το αγοράσω και να το δω σπίτι μου!

Πολλοι μπορεί να πείτε οτι το έχει "χάσει" αλλα προσωπικά το έργο μου άρεσε :420:

Κλασσικές gore σκηνές, ωραίες γκόμενες,χαβαλές και 80s αφέλεια που λατρεύω!

Οσο για την εικόνα ειναι ΠΟΛΥ καλή!Μπορει να μην γυριστηκε 3D αλλα σε όλα τα πλανα της ταινίας ο σκηνοθέτης είχε στο μυαλό του το 3D conversion που θα έκανε μετα, με αποτέλεσμα να μας χαρίζει πολλές woοοοw στιγμές.

Δείτε το με παρέα (μεγάλη), μπύρες, σουβλάκια και θα περάσετε ΤΕΛΕΙΑ!

Reaction score
1
Re: Απάντηση: 3D Bluray...Τί αξίζει να δούμε?

Δείτε το με παρέα (μεγάλη), μπύρες, σουβλάκια και θα περάσετε ΤΕΛΕΙΑ!
Πόση μεγάλη παρέα δηλαδή :105:? Ενεργό 3D δεν είπαμε ότι έχεις :138: κι εσύ?

Reaction score
89
Re: Απάντηση: Re: 3D Bluray...Τί αξίζει να δούμε?

Drive Angry.Aξιζεί να το δείτε αλλά ΜΟΝΟ 3D. (σαν ταινία δεν λέει τίποτα...σχεδόν)

Πραγματικά η ταινία ειναι για να κάνετε φιγούρα των μηχανημάτων σας, μιας και ειναι ολο το έργο γυρισμένο απλα για να προκαλει και να εντυπωσιάζει με τις 3D σκηνές!
αααααααααα παναγια μου μακρια απτον νικολα το κλουβια!!!! η ταινια δε βλεποταν ποσο μαλλον σε 3D. Μονο η κοπελια αξιζει να βλεπετε σε 3D και 4D μαν μμμμμμ!!!

Reaction score
38

Εγω το πιο ωραίο που εχω δει ως τωρα τουλαχιστον ειναι το Open Season :105: απο πλευρας 3D εννοώ πάντα. το Alice in Wonderland λέει όντως; να το χτυπήσω;

To Tron δεν με εντυπωσίασε ως και καθόλου μπορω να πω... Το Monster house έτσι κι ετσι. To Cloudy With a Chance of Meatballs τρομερά χρώματα πολύ καλο.
Γενικά οι ταινίες 3D (ιδικά με υποτιτλους ειναι μετρημένες στα δάχτυλα) Και μέχρι στιγμής δεν μου λένε και πολλά οι ήδη υπάρχουσες. Παντα προσωπική άποψη εκφράζω!!!

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: 3D Bluray...Τί αξίζει να δούμε?

Πόση μεγάλη παρέα δηλαδή :105:? Ενεργό 3D δεν είπαμε ότι έχεις :138: κι εσύ?
Mεγάλη παρέα...4αρων ατόμων :619:

Reaction score
0

Εγω το πιο ωραίο που εχω δει ως τωρα τουλαχιστον ειναι το Open Season :105: απο πλευρας 3D εννοώ πάντα. το Alice in Wonderland λέει όντως; να το χτυπήσω;
Το Alice απο άποψη 3D αξίζει!!!!Ειναι πολύ καλο, ηταν το πρωτο 3D δισκάκι που αγόρασα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.922
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv