Grace Design 903

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.876
Απάντηση: Grace Design 903

[Ο Ζαπάντης πάει να αλλάξει βρακάκι]
μπου-ααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα-χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!!!!!!!

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391

ε, γι'αυτό σου λέω, πας είτε σε Adam S3X-V στα ~3,5 χιλιάρικα το ζεύγος:

ή με 3,8 χιλιάρικα φτάνεις αισίως σε ένα ζεύγος Klein+Hummel O 300 R:

Η λύσεις αυτές (και οι δυό) έχουν ως "όπσιον" και ενσωματωμένο ντακ, οπότε αποτελούν την πιο λογική ολοκληρωμένη λύση.

Το άνταμ είναι πιο συμφέρουσα επιλογή, αφού είναι και φτηνότερο, αλλά και καθώς κατεβαίνει πιο χαμηλά (έχει μπας ριφλέξ και 9-ιντσο γούφερ) και δε πρόκειται να σου λείψει τίποτα στο χαμηλό του ακόμα και σε "καγκουριές" ηχογραφήσεις, ενώ τέλος το ενσωματωμένο ντακ του υποστηρίζει 24-bit/192kHz δειγματοληψίες. Τέλος, τα ενισχυτικά του είναι διακοπτικά στο γούφερ και ΑΒ στα υπόλοιπα. Για πιο πολλές λεπτομέρειες, επισκέψου το site της άνταμ.

να ένα "ριβιού" του.

Από την άλλη, η κλειστή καμπίνα του Κ+Η έχει αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα, αλλά δεν είναι καθόλου απίθανο να χρειαστείς ένα σαμπάκι κάποτε, ιδίως αν απαιτήσεις σου εκεί κάτω είναι "άγριες".

Πιο οικονομικές λύσεις αποτελούν και το KS Digital C-88 στα 2,400 το ζεύγος, αλλά και το Genelec 8050AwM στα 2,800 το ζεύγος.
Γιατρέ μου μια χάρη. Μην αραδιάζεις ότι μοντέλο βλέπεις τριγύρω γιατί κάποια απο αυτά που αναφέρεις είναι για καυσόξυλα. Και αν εσύ θέλεις να πάρεις ηχείο χωρίς να το ακούσεις πάρε , αλλά οι άλλοι ... να τους πάρεις στο λαιμό σου ?

"... tweaking the tweeter level down a notch and also dropping the shelving filter one click produced a sound that I found more comfortable ..." Φαντάσου πως ο Reviewer
πρέπει να κρατήθηκε και λίγο υποθέτω αφού παίρνουν και διαφημίσεις.

Το είπα κάποτε βιολιά όλοι φτιάχνουνε ... και πολλοί τα αγοράζουν κιόλας , μέχρι να ακούσουν ένα "κανονικό" βιολί. Γιατι για να παραφράσω την φράση σε ηχεία ενός σπουδαίου δασκάλου του βιολιού σε ένα μαθητή του " Αγόρι μου το να φτιάχνεις ηχεία δεν είναι πολύ εύκολο γιατί ...... είναι λιγάκι δύσκολο "

Reaction score
2.098

Γιατρέ μου μια χάρη. Μην αραδιάζεις ότι μοντέλο βλέπεις τριγύρω γιατί κάποια απο αυτά που αναφέρεις είναι για καυσόξυλα. Και αν εσύ θέλεις να πάρεις ηχείο χωρίς να το ακούσεις πάρε , αλλά οι άλλοι ... να τους πάρεις στο λαιμό σου ?
Για τα Adam λέει...Τα άλλα δεν τά έχει ακούσει, αλλιώς θα έλεγε "Ολα" όχι "Κάποια"!:405:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.276

...αλλά οι άλλοι ... να τους πάρεις στο λαιμό σου ?
... " Αγόρι μου το να φτιάχνεις ηχεία δεν είναι πολύ εύκολο γιατί ... είναι λιγάκι δύσκολο "
Περιγράφεται και με γλαφυρότερο τρόπο:Το να φτιάχνεις ηχεία είναι ευκολότερο από το να σε φτιάξουν αυτά...κατόπιν.:126:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.876

τα άνταμ πολλοί εμίσησαν, ο ear όχι! :116::137::138::204:

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391

Για τα Adam λέει...Τα άλλα δεν τά έχει ακούσει, αλλιώς θα έλεγε "Ολα" όχι "Κάποια"!:405:
Κοίτα , το Klein το 300 κάτι παίζει αν είμαστε ειλικρινείς.

Αλλά όπως έλεγε ο Χατζιδάκις " ... ακόμα και ο πιο ατάλαντος συνθέτης έχει το δικάιωμα ... να γράψει ένα αριστούργημα ! "

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.876

... κάποια απο αυτά που αναφέρεις είναι για καυσόξυλα...
Πολύ μου άρεσε αυτό!

Και δε κάνω πλάκα.

Αγαπητέ Χρήστο, χαίρομαι ιδιαιτέρως που έχεις τόσο "πάθος" μέσα σου για αυτό που αγαπάς, για αυτό που έχεις "ζήσει", για την "άποψή" σου. Είναι βέβαιο πως είσαι εξαιρετικός στη δουλειά σου, πραγματικά με "πάθος", ενώ είσαι απολύτως ακατάλληλος για σχεδιαστής ηχείων! (αν έκανες ηχεία, θα είχαν πολύ έντονη "μυρουδιά", θα είχαν τόνους "άποψης"....)

Κι είναι αξιοσημείωτο πως δε λογαριάζεις τίποτα, καμιά αντίδραση (όσο μεγάλη κι αν μπορεί να είναι αυτή) και εκφράζεις με αμεσότητα και υπερβολική (ίσως) "γλαφυρότητα" αυτό που σκέφτεσαι.

Διότι, δεν είναι λίγο να λες πχ πως τα άνταμ (ή τα οποιαδήποτε - δεν έχει σημασία) είναι ...."καυσόξυλα"!
Διότι, απλά εκτίθεσαι.
Διότι, μπορεί πχ να φας και ένα αντίλογο σκληρό, όσο σκληρή ήταν κι η "κριτική" σου, του τύπου: κάτς καλά βρε, πχιός νομίζεις πως είσαι; πόσα ηχεία κατασκεύασες ρε μεγάλε και ξέρεις κι από ηχεία κ λες καυσόξυλα αυτά τα ηχεία ενός καταξιωμένου και μεγάλου κατασκευαστή με συνέπεια και επιστημονική κατάρτιση μέχρι κει που δε πάει; Ηχεία αγαπητά σε ένα σωρό επαγγελματίες αλλά και σε ένα σωρό audiophiles; Δηλαδή τα "άκουσες", δε "σ'άρεσαν" και έβγαλες και συμπέρασμα τέτοιου πια βεληνεκούς; Και δηλαδή όλοι αυτοί που τα έχουν στην κατοχή τους ή όλοι αυτοί που καθημερινά τα αγοράζουν, τι είναι δηλαδή; μ@λ@κες ολκής και συ μόνο είσαι ο "ξύπνιος"; σώπα ρε! κλπ κλπ κλπ... (αυτό ήταν υποθετικό παράδειγμα υποθετικής αντίδρασης...)

Και αυτό, δηλαδή το ότι <<εκτίθεσαι>>, είναι θετικό. ΠΟΛΥ ΘΕΤΙΚΟ. Βασικά είναι πολύ πιο εύκολο και ιδιαιτέρως πιο ανώδυνο να μην εκτίθεσαι, να είσαι πολύ πιο "χέλι" σε τέτοιες περιπτώσεις. Εγώ πάντως, για να το ξεκαθαρίσω δηλαδή, εκτιμώ αυτόν που εκτίθεται! (πρώτος "διδάξας" νομίζω ήταν ο Κόγιας)

Για να συμβαδίσω με την αυστηρή κριτική σου, και να μη ξεφύγω σα "χέλι", μπορώ με βεβαιότητα να σου πω ότι κατά την δική μου άποψη και τα δικά μου αφτιά, "καυσόξυλα" είναι όλα τα πολύ γνωστά και εμπορικά επιτυχημένα B&W με εξαίρεση 3 κορυφαία μοντελάκια τους, όλα τα υπόλοιπα είναι αδύνατο να αναπαράγουν μουσική... Αυτά είναι καυσόξυλα, κι όχι πχ τα άνταμ ή τα κλάιν & χάμελ ή τα γκέιθάιν, τα οποία είναι "ηχειάρες"... Από "καυσόξυλο" τίγκα είναι γενικά οι επιλογές του κόσμου στο χάλι έντ....

Κι όμως, μια μεγάλη ποσότητα και ποικιλία "καυσόξυλων", έχει καταφέρει να κάνει ευτυχείς κατόχους και ενθουσιασμένους ακροατές ένα σωρό κόσμου!

Που θέλω να καταλήξω: είναι πολύ "χαοτικό" το τι "αρέσει". Αυτό που δεν αρέσει σε σένα ή σε μένα, μια χαρά "αρέσει" σε ένα σωρό άλλους ανθρώπους, πολλοί από τους οποίους δεν είναι ούτε άσχετοι, ούτε κουφοί, ούτε καθυστερημένοι.

Ταυτόχρονα, δεν είσαι/είμαι ο μόνος άνθρωπος στον πλανήτη γη με αφτιά δεξιά κι αριστερά στο κεφάλι. Όλοι έχουν. Κι όλοι έχουν ακούσει "φυσικούς ήχους" (πχ ακούν καθημερινά "φωνές", το σημαντικότερο δηλαδή...).

Και τέλος, το "μέσο" που θα αναπαράγει το στερεοφωνικό, δεν είναι "ίδιο" με το φυσικό ήχο. Οποιοδήποτε στέρεο, αν το συνδέσεις με μια κονσόλα μίξης με 5-6 μικρόφωνα και το βάλεις να αναπαράγει σε απευθείας σύνδεση λάιβ όργανα/ορχήστρα, δεν έχει καμιά σχέση με αναπαραγωγή CD ή LP ή HD ή οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί στα δισκάδικα και στο ιντερνετ..

Άρα, η ορθότερη προσέγγιση του θέματος, δε μπορεί να είναι βασισμένη στο τι σου "αρέσει" ή στο τι μου "αρέσει". Και δεν έχει καμιά απολύτως σημασία το πόση "αξία" νομίζεις πως έχει το τι σου/μου "αρέσει", κι επίσης δεν έχει καμιά σημασία/αξία το πόσο εξασκημένο-προικισμένο (ή "χρυσό") "αυτί" έχεις/έχω.

Οπότε, ναι μεν χαίρομαι ιδιαιτέρως που έχεις τόσο πάθος μέσα σου ώστε να χαρακτηρίζεις καταξιωμένα ηχεία ως "καυσόξυλα", αλλά ξέρεις κάτι; η "χαρά μου" είναι στα πλαίσια του ότι ξέρω πως αυτό που θα ακούσω από σένα θα είναι αυτό που όντως αισθάνεσαι, χωρίς ενδοιασμούς, χωρίς "μισόλογα". Δυστυχώς ή ευτυχώς όμως, το τι "αισθάνεται" ο καθένας έχει λίγη επαφή με την αντικειμενική πραγματικότητα, ασχέτως οξύτητας των όποιων αισθητηρίων οργάνων (ιδίως της ακοής σε ένα αμιγώς τεχνολογικής φύσεως αντικείμενο), καθώς το εκάστοτε "μετρητικό" όργανο (το αφτί του καθενός) διαφέρει τόσο πολύ από περίπτωση σε περίπτωση, ώστε πάντα θα υπάρχει κάποιο ανάλογο προϊόν που απλά να "ματσάρει"! Τουλάχιστον, τα μετρητικά μικρόφωνα, δεν έχουν τόσο μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ τους! (και το λέω, γνωρίζοντας καλά τι αποκλίσεις έχουν...)

Και αν εσύ θέλεις να πάρεις ηχείο χωρίς να το ακούσεις πάρε , αλλά οι άλλοι ... να τους πάρεις στο λαιμό σου ?
Δεν έχω κανένα πρόβλημα να "πάρω στο λαιμό μου" οποιονδήποτε, με το να λέω ευθέως και χωρίς ενδοιασμούς την "άποψή" μου. Όπως και συ άλλωστε. Αυτό είναι το "τίμημα" του να "εκτίθεσαι". Οπότε, αν το καλοσκεφτείς, με συμβουλεύεις να μη κάνω αυτό που κάνεις! Καλό, ε? Ο κόγιας που πήγε? Α ρε ζαπάντη με τα άνταμ σου...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.876

Κοίτα , το Klein το 300 κάτι παίζει αν είμαστε ειλικρινείς.
βρε μια χαρά ηχειάρα είναι, μικρό και "λουλουδένιο", μόνο στο μπόλικο μπάσο λίγο "τεντώνει" (το έχουν γράψει ένα σωρό "μάστορες", συνάδελφοί σου). γι'αυτό και γω του έχω φάει τ'αφτιά να πάρει τα 300-άρια, ή έστω να τα προτιμήσει σε σχέση με τις υπόλοιπες επιλογές που του έδωσα!

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.847

Παιδιά μην μαλώνετε
Θα πάρω Tidal Contriva
Ο θείος από Αμερική τελικά πέθανε :402::414::414:

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.854
Συλληπητήρια, ή συγχαρητήρια? :114:

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.643
Μη μαλωνετε και θελουμε να διαβάζουμε και των δυο τα γραφωμενα!

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.847

Είναι εθισμένοι......δεν πρόκειται να σταματήσουν.
Που θα βρουν χειρότερα άλλωστε..........:107:

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391

Άρα, η ορθότερη προσέγγιση του θέματος, δε μπορεί να είναι βασισμένη στο τι σου "αρέσει" ή στο τι μου "αρέσει". Και δεν έχει καμιά απολύτως σημασία το πόση "αξία" νομίζεις πως έχει το τι σου/μου "αρέσει", κι επίσης δεν έχει καμιά σημασία/αξία το πόσο εξασκημένο-προικισμένο (ή "χρυσό") "αυτί" έχεις/έχω.

Δεν έχω κανένα πρόβλημα να "πάρω στο λαιμό μου" οποιονδήποτε, με το να λέω ευθέως και χωρίς ενδοιασμούς την "άποψή" μου. Όπως και συ άλλωστε. Αυτό είναι το "τίμημα" του να "εκτίθεσαι". Οπότε, αν το καλοσκεφτείς, με συμβουλεύεις να μη κάνω αυτό που κάνεις! Καλό, ε? Ο κόγιας που πήγε? Α ρε ζαπάντη με τα άνταμ σου...
Καταλαβαίνεις πως το "καυσόξυλα" έχει και ένα τόνο ειρωνείας σε σένα σε κάποια σχόλια που έκανες , στα επίπεδα αυτού του φόρουμ. Δηλαδή αυτόματα αυτή η φράση δεν έχει το ειδικό βάρος που θα είχε σε κάποιο άλλο φόρουμ όπου μπορεί να έλεγα τα ίδια αλλά με άλλο τρόπο.

Παραδείγματος χάριν , θα μίλαγα για την αρμονική παραμόρφωση που ακούω στα Adam , για την ανισσοροπία ταχύτητας απόκρισης του Ribbon σε σχέση με το υπόλοιπο φάσμα και για την προφανή τάση όλων των ηχείων τους να είναι φωτεινά, όχι ισσοροπημένα και στα αφτιά μου όχι τόσο "δουλεμένα".

Παραδείγματος χάριν, όλοι μπορούν να ακούσουν την προφανή τάση των Genelec να έχουν τονισμένα μεσοψηλά που κάνει τον ήχο τους άκαμπτο αν και σε μη έμπειρους ακροατές στην αρχή μπορεί να φανούν ευχάριστα.

Δεν είναι τυχαίο που αυτές οι δύο εταιρείες όπως και η Klein δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ΠΟΤΕ σε mastering studio.

Αν είμασταν ένα ειδικό φόρουμ θα συνέχιζα ώρες με συγκεκριμένες παρατηρήσεις και θα είχα και το αντίστοιχο feedback. Σε αυτό το φόρουμ δεν θα μιλήσουμε για τις μετρήσεις παραμόρφωσης διαφόρων μοντέλων , δεν θα μιλήσουμε για τις μεγάλες διαφορές μεταξύ δεξιού-αριστερού ηχείου που υπάρχει σε διάφορες εταιρείες και μοντέλα (άλλο τεράστιο θέμα) ούτε για το comp filtering που ακούμε στούς 4900 Khz σε κάποιο μοντέλο.

Έχω "εκτεθεί" μπροστά σε ειδικά και σκληρά ακροατήρια ακόμα και σε αντιπαράθεση με κατασκευαστές χωρίς να σημαίνει πως δεν έχω αλλάξει και γνώμη για κάποια θέματα όταν με έπεισαν πως δεν είχα δίκιο.

Έχεις πάντως δίκιο πως πρέπει να προσέχω πως εκφράζομαι γιατί μπορεί να δημιουργεί μερικές φορές λανθασμένες εντυπώσεις.

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Καταλαβαίνεις πως το "καυσόξυλα" έχει και ένα τόνο ειρωνείας σε σένα σε κάποια σχόλια που έκανες, στα επίπεδα αυτού του φόρουμ. Δηλαδή αυτόματα αυτή η φράση δεν έχει το ειδικό βάρος που θα είχε σε κάποιο άλλο φόρουμ όπου μπορεί να έλεγα τα ίδια αλλά με άλλο τρόπο.
...
Και βέβαια έχει!
Άλλωστε, με δεδομένο ότι οι καμπίνες τους δεν είναι από φυσικό ξύλο (ορθότατα) αλλά περιέχουν ένα σωρό χημικά, αν αποφάσιζε κάποιος να τα κάψει στο τζάκι θα δηλητηριαζόταν από τις αναθυμιάσεις.:116:

...
Παραδείγματος χάριν , θα μίλαγα για την αρμονική παραμόρφωση που ακούω στα Adam , για την ανισορροπία ταχύτητας απόκρισης του ΑΜΤ σε σχέση με τις μονάδες που καλύπτουν το υπόλοιπο φάσμα και για την προφανή τάση όλων των ηχείων τους να είναι φωτεινά, όχι ισσοροπημένα και στα αφτιά μου όχι τόσο "δουλεμένα".

Παραδείγματος χάριν, όλοι μπορούν να ακούσουν την προφανή τάση των Genelec να έχουν τονισμένα μεσοψηλά που κάνει τον ήχο τους άκαμπτο αν και σε μη έμπειρους ακροατές στην αρχή μπορεί να φανούν ευχάριστα.

Δεν είναι τυχαίο που αυτές οι δύο εταιρείες όπως και η Klein δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ΠΟΤΕ σε mastering studio.
...
Εμ, και γι' αυτό το λόγο την αγόρασα τη Metric.
Για να μπορέσω να μετρήσω και κανα δυο πραγματάκια.

...
Αν είμασταν ένα ειδικό φόρουμ θα συνέχιζα ώρες με συγκεκριμένες παρατηρήσεις και θα είχα και το αντίστοιχο feedback.

...
Εμ, γι' αυτό σε "τσιγκλάει" βρε, για να συνεχίσεις...
(Και καλά κάνει...:116:)

...
Σε αυτό το φόρουμ δεν θα μιλήσουμε για τις μετρήσεις παραμόρφωσης διαφόρων μοντέλων, δεν θα μιλήσουμε για τις μεγάλες διαφορές μεταξύ δεξιού-αριστερού ηχείου που υπάρχει σε διάφορες εταιρείες και μοντέλα (άλλο τεράστιο θέμα) ούτε για το comb filtering που ακούμε στούς 4900 Hz σε κάποιο μοντέλο.

...
Γιατί όχι;
Γράψε εσύ (όσο σου επιτρέπει ο χρόνος σου φυσικά) και σου εγγυώμαι ότι όσα γράψεις δε θα πάνε χαμένα.
Υπάρχει και (αρκετός) κόσμος που δε γράφει αλλά διαβάζει.
Οι νοήμονες ανάμεσά τους θα εκτιμήσουν όσα έχεις να καταθέσεις.
Believe me.

...
Έχω "εκτεθεί" μπροστά σε ειδικά και σκληρά ακροατήρια ακόμα και σε αντιπαράθεση με κατασκευαστές...
Το ξέρω.
Και όχι μόνο εγώ.

...χωρίς να σημαίνει πως δεν έχω αλλάξει και γνώμη για κάποια θέματα όταν με έπεισαν πως δεν είχα δίκιο.

...
Και πολύ καλά έκανες.
Άλλωστε, ο μόνος που έχει πάντα δίκιο είμαι εγώ.:114:

Είναι προφανές το ότι κάνω χιούμορ...

...

Έχεις πάντως δίκιο πως πρέπει να προσέχω πως εκφράζομαι γιατί μπορεί να δημιουργεί μερικές φορές λανθασμένες εντυπώσεις.
Αν υποψιαστώ ότι θα αρχίσεις να αυτολογοκρίνεσαι θα σε φάω ζωντανό!:413:
Ένας από τους λόγους που τυγχάνεις τέτοιας εκτίμησης και σεβασμού σε αυτό το φόρουμ είναι ότι δε "μασάς" τα λόγια σου και δεν "ξεγλιστράς σα χέλι" (ή σαν "αλεπουδίτσα") από το φόβο μη χάσεις πελάτες.

Η ευθύτητα, ακόμα και αν καμια φορά παρεξηγείται, ή έστω δεν εκτιμάται όσο πρέπει, βρίσκει τον τρόπο να επιζήσει στις σωστές μνήμες.

Μην τολμήσεις να γίνεις "διπλωμάτης".

Σε προτιμούμε "brutal".

Reaction score
3.989

Ναι ρε Χρήστο, δίκιο έχει ο Άλεξ!!

Αφού γράφεις που γράφεις, γράψε!!(απίθανος συλλογισμός)

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

...δεν θα μιλήσουμε για τις μεγάλες διαφορές μεταξύ δεξιού-αριστερού ηχείου που υπάρχει σε διάφορες εταιρείες και μοντέλα (άλλο τεράστιο θέμα)...
... και ένας από τους λόγους που προτείνουμε ενεργά ηχεία (ει δυνατόν σε συνδυασμό με διόρθωση - ισοστάθμιση χώρου) μια και είναι πιο εύκολο να διορθώσει κανείς κανείς τυχόν ανομοιομορφίες στην απόκριση λόγω production tolerances (κατασκευστικών ανοχών) ή και προσαρμογής στο χώρο σε ένα ενεργό από ότι σε ένα παθητικό ηχείο (ειδικά αν το πρώτο είναι και dspάτο - ναι, γνωρίζω ότι η ισχύς του ενσωματωμένου dsp και η ποιότητα του - ή των - ενσωματωμένων dac είναι μεγάλο και κρίσιμο ζήτημα...).

Εκτός εαν νομίζει κανείς ότι το +/- 0.25 dB μεταξύ των δύο (παθητικών) ηχείων ενός ζεύγους που επιτυγχάνει ο Lipinski είναι εύκολη ή φτηνή υπόθεση...

ΥΓ.
Τσίμπα κι ένα ευχαριστώ.:105:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.876

όχι μάνα μου, να μη "προσέχεις πως εκφράζεσαι".

αν αυτό κατάλαβες πως έλεγα, γράψε λάθος, προφανώς δεν εκφράστηκα σωστά.

σε θέλω έτσι, χύμα. και γουστάρω και ειρωνεία, κι ότι άλλο θες. γιατί, έτσι πρέπει.

και το να "εκτίθεσαι" δε το χρησιμοποίησα με την "κοινή" (κακή) έννοια της λέξης, όπως νομίζω πως κατάλαβες, αλλά με μια έννοια "καλή", που περιλαμβάνει την απογύμνωση της άποψής σου δημοσίως, χωρίς "μανδύες" και χαμόγελα, αλλά με μπόλικη δόση ειλικρίνειας. Κι όποιον πάρει ο χάρος που λένε.

έχεις δίκιο για την διαφοροποίηση του ρίμπον στα άνταμ, κάτι που είναι σχεδόν αναπόφευκτο με τη χρήση ρίμπον. έχει όμως και τα καλά του το ρίμπον, έχει μια ταχύτητα λόγω ελάχστης μάζας, που δε πιάνεται εύκολα. κι ενώ ναι, είναι λίγο "τσιμπημένα" ψηλά, αν καταφέρεις να μη "τσιμπάνε" στα άνταμ, τότε αποκλείεται να "τσιμπήσουν" οπουδήποτε! Είναι λοιπόν άκρως αποκαλυπτικά του "τσιμπήματος", απ'όπου κι αν αυτό προέρχεται. Τη στάθμη των ρίμπον βέβαια, οφείλεις εσύ να την "φέρεις" εκεί που πρέπει, στο χώρο σου. Κι ενώ γενικά είναι "πριμαντόνα", σε χώρους οβεντάμπντ είναι μια χαρά.

Γενικά μιλώντας, θα μπορούσα να πω πως επίσης πολλά τζένελεκ (ίσως λόγω της κόρνας, δε ξέρω) έχουν κι αυτά ένα "τσίμπημα" εκεί στα μεσαιοπρίμα τους. Δεν είν'κακό, "άποψη" είναι, που "έρχεται" αν το θελήσεις. Όμως έχει και κάτι κορυφαία "τεμάχια" η εν λόγω φίρμα, που δεν έχουν καμιά τέτοια "μυρουδιά", φυσικά σε ...λάθος κοστολόγια (αν και κάτι πίτσκα τα έχει φορτώσει με τόσα "καλούδια" που είναι προκλητικά στο κοστολόγιό τους).

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.876

επίσης, μια υπαρκτή θα έλεγα διαφορά ανάμεσα στον τρόπο που αντιμετωπίζεται η "μυρουδιά" ενός ηχείου (ενεργού ή παθητικού δε με απασχολεί) από σχεδόν όλους, σε αντίθεση με μένα, είναι πως η δικιά μου προσέγγιση συμπεριλαμβάνει έτσι κι αλλιώς διόρθωση (ισοστάθμιση στο ψηφιακό ντομέιν) οπότε ανάλογες (ακουστές) αποκλίσεις από το "πρέπον" δε με απασχολούν διόλου.

φυσικά, ο κάθε "μάνος" έχει ένα "θέμα" αν του πεις να βάλει εκουαλάιζερ (ακόμα και τη λίζα) για να στρώσει τον ήχο του. ε, τι να κάνουμε, δατς λάιφ.

τέλος, μη τυχόν και δε γράψεις κι άλλα, θα σε αποκληρώσω. και γράφε εντελώς χύμα, βρίζε, χώνε τα σε οποιονδήποτε (ιδίως στον κόγια). γουστάρω σε λέω, οκ?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.650
Members
38.728
Νεότερο μέλος
roberto_portale