Γιατί σας αρέσουν (αν σας αρέσουν) τα monitor speakers?

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Απάντηση: Re: Γιατί σας αρέσουν (αν σας αρέσουν) τα monitor speakers?

ΚΑλησπέρα σας,,,... δεν θα πίστευα ποτέ ότι η αρχική μου καταχώρηση θα δημιουργούσε τόσο μεγάλη συζήτηση..... Έτσι για να επαναφέρω τη συζήτηση .. έχω μια ακόμη απορία που ίσως κολλάει εδώ.. Γιατί τα περισσότερα ενεργά ηχεία (αν όχι όλα) τα ονομάζουνε και μόνιτορ; Γιατί δηλαδή ένα ενεργό ηχείο να μην χρωματίζει κιόλας;
Ποιος σου είπε ότι δε "χρωματίζουν";
"Χρωματίζουν" λοιπόν, από λίγο εως αρκετά, και με τον όρο "χρωματίζουν" εντός εισαγωγικών - για ορισμένα τουλάχιστον ενεργά ηχεία.

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Γιατί σας αρέσουν (αν σας αρέσουν) τα monitor s

δεν μας ειπες, ρωταγαν η οχι τη γνωμη των "δοκιμαστων" για τον ηχο?
τι τους ενοιαζε?
ε?
Επίσημα παρότι ήταν σε beta testing 4 χρόνια, δεν ρώτησαν ποτέ για τον ήχο και τι να ρωτήσουν δηλαδή αφού μας είχαν πέσει τα αυτιά και είχαμε και συμβόλαιο υπογράψει πως δεν πρέπει να πούμε τίποτα !

Ξέρω βέβαια αυτούς με τους οποίους είχαν στενή σχέση και είχαν το αμεσότερο feedback

Η αλήθεια είναι πως το αναλογικό κομμάτι ήταν έτοιμο απο την αρχή, το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου ήταν software upgrades και debugging.

Είναι τόσο σύνθετο το software που μερικές φορές αναρωτιέμαι πως δουλεύει !

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Απάντηση: Γιατί σας αρέσουν (αν σας αρέσουν) τα monitor speakers?

...
Αν πάρεις 10 διαφορετικές μάρκες πανάκριβων μόνιτορς και τα 10 θα παίξουν διαφορετικά. Μάλιστα πολλά από αυτά έχουν μετρήσεις που συμπίπτουν.
...
Βαριά κουβέντα...

...
Αλλά και τα 10 μόνιτορς θα λέγονται...
Get used to it.
Κι εσύ κι ο Χρήστος (ChrisHat).

αυτό με το χρώμα δεν το κατάλαβα ποτέ.
...
Γιατί αγόρι μου;
Αχρωματοψία έχεις;:116:

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Γιατί σας αρέσουν (αν σας αρέσουν) τα monitor s

εγω εχω ξεκινησει 2-3 νηματα που θεωρω οτι θα βοηθησουν καποιου το ιδιο αδαεις με μενα να ξεστραβωθουν. απο τα πμ που παιρνω, θα συνεχισω να το κανω.
...
Go ahead!

...
σε παροτρυνω λοιπον να ξεκινησεις ενα,ΕΝΑ νημα χρησιμο για ολους μας.
οτι θες, οποιο θεμα θες
...
Να σου πω την αλήθεια, το έχω σκεφτεί, είχα μάλιστα ξεκινήσει να γράφω κι ένα δυο κειμενάκια αλλά τα παράτησα, για τρεις λόγους:

1. Πραγματεύονταν μερικές ασυνήθιστες σε πρώτη ματιά κατασκευές αλλά και τη Λογική πίσω από την ανάπτυξή τους. Κατά συνέπεια, για να μπορέσουν να γίνουν κατανοητές από πολλούς, θα έπρεπε να τα "σιδερώσω" αρκετά, κάτι που, όπως μαντεύεις, δεν είχα την απαραίτητη υπομονή να κάνω.

2. Κάθε thread που ξεκινάς είναι κατά κάποιον τρόπο σαν παιδί σου.
Θέλει να το προσέχεις.
Να έχεις δηλαδή στο νου σου να συντηρείς τη συζήτηση και να μην αφήνεις ερωτήματα να αιωρούνται.
Θέλει με άλλα λόγια "στοργή και προδέρμ".:116:
Οι ευθύνες σου δε, αν τυγχάνει να γνωρίζεις και κανα δυο πραγματάκια παραπάνω από το μέσο χομπίστα, είναι ακόμα μεγαλύτερες.
Ε, πώς να στο πω, εγώ δεν έχω και τόσο ανεπτυγμένο το πατρικό ένστικτο.
Προτιμώ λοιπόν να "πετάω από λουλουδάκι σε λουλουδάκι" :)204:) και να προσφέρω μ' αυτόν τον τρόπο στο forum.
Γι' αυτό λοιπόν το λόγο (και ίσως όχι μόνο) δε θα μπορέσω ΠΟΤΕ να φτάσω σε προσφορά τους Costa EAR, Κόγια, Κου Φου, Bhutia (ενδεικτικά τα ονόματα).
Το έχω αποδεχτεί και είμαι ok μ' αυτό.

3. Και πιο σημαντικός! Μου αρέσει η καινούρια μου καρτούλα τραλαλά τραλαλά.:114:

Από την άλλη βέβαια, οι άνθρωποι μερικές φορές αλλάζουν γνώμη...

...
ετσι να αφησεις κατι στο site αυτο ρε παιδι μου δικο σου.(εκτος απο το νημα "η νεα μου καρτα τραλαλα")
καλη ιδεα και χρησιμη δεν ειναι?
Δηλαδή ρε μπαγάσα τα όσα έχω γράψει σε τόσα άλλα thread (αρκετά εκ των οποίων ήταν δικά σου, αλλά και των Tidal - gpol με τους οποίους μαλώνουμε) ήταν άχρηστα;

Αν είχα καρδιά θα μου την είχες ραγίσει...:116:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Διαβάζω οσα γράφονται περι μονιτορ και αναρωτιέμαι:Υπάρχει εργαζόμενη σε μπουρδέλο που να είναι παρθένα ;
Monitor εγγραφή-μονιτορ καλώδια σύνδεσης-μονιτορ πηγη -μονιτορ ενισχυτικά-μονιτορ ηχεία-μονιτορ(studio) χωρος.
Οπου σπάσει η αλυσιδα πάει περίπατο η μονιτοριλα .
Ποιο απ'ολα φταίει,μπορει να πει κάποιος με βεβαιότητα ποιός κρίκος είναι ο ελαττωματικός ;
Λόγια του Wilson,οχι δικά μου.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Προτιμώ λοιπόν να "πετάω από λουλουδάκι σε λουλουδάκι"
Να αλλάξεις και αβαταρ και να βάλεις αυτο

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Done!

(Μόνο για σήμερα όμως, έτσι;)

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Ελάτε ρε παιδιά, θέλουμε να κοιμηθούμε.
Αύριο ,πάλι!:107:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

...
Να σου πω την αλήθεια, το έχω σκεφτεί, είχα μάλιστα ξεκινήσει να γράφω κι ένα δυο κειμενάκια
...
Να δω πότε θα τ αποφασίσεις να εξηγήσεις(και όχι να πετάς σποντούλες) τι γίνεται με τους ρημαδομαγνήτες των μεγαφώνων.
Πέτα το σεντονάκι σου και ας πάει στον βρόντο μετά βρε αδερφέ.
Όχι τίποτα άλλο αλλά να ξέρω αν είναι να πάρω(όποτε ελλεήσω) κόρνες(-ειδή) για το home cinema ή όχι:116:
Ή να αρχίσω να κοιτάω κανά focalακι(τουλάχιστον για την μπροστινή 3άδα);

Reaction score
2.566
Re: Απάντηση: Γιατί σας αρέσουν (αν σας αρέσουν) τα monitor speakers?

...:135::143::135:..πολύ χαίρομαι που μετέχω σε αυτό το φόρουμ... κρασάκι, τσιγαράκι και ευχάριστες (και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες) στιμές ανάγνωσης αργά το βράδυ...απόλαυση!

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Γιατί σας αρέσουν (αν σας αρέσουν) τα monitor speakers?

Να δω πότε θα τ αποφασίσεις να εξηγήσεις(και όχι να πετάς σποντούλες) τι γίνεται με τους ρημαδομαγνήτες των μεγαφώνων.
Πέτα το σεντονάκι σου και ας πάει στον βρόντο μετά βρε αδερφέ.
Όχι τίποτα άλλο αλλά να ξέρω αν είναι να πάρω(όποτε ελλεήσω) κόρνες(-ειδή) για το home cinema ή όχι:116:
Ή να αρχίσω να κοιτάω κανά focalακι(τουλάχιστον για την μπροστινή 3άδα);
Ότι και να πάρεις ο τρόπος σκέψης δόθηκε...
2. Ορίζουμε μπάτζετ: τόσα έχω, ή τόσα δίνω (που δεν είναι αναγκαστικά ίσα με όσα έχω). Εάν δίνουμε περισσότερα από όσα έχουμε*, τότε και πάλι συνιστώ ψυχίατρο (=καλύτερο value for money).
3. Καταρτίζουμε shortlist (εντός των ορίων του μπάτζετ!) με αποκλειστικό κριτήριο το συμπέρασμα των αναγνωσμάτων μας. Η μαγκιά είναι να έχουμε διαλέξει τα σωστά αναγνώσματα και να έχουμε εξαγάγει τα σωστά συμπεράσματα. Δεν είναι εύκολο πράγμα.
4. Επιτέλους στα εύκολα: από την shortlist διαλέγουμε ό,τι μας αρέσει περισσότερο. Τόσο απλά. Υπάρχουν και εδώ δυσκολίες, αλλά είναι πρακτικής φύσεως, δηλαδή πώς μπορούμε να ακούσουμε κάτι ήρεμα και συγκεντρωμένα, αν γίνεται να το ακούσουμε στο σπίτι μας με τη μουσική που μας αρέσει και όχι σε ένα θορυβώδες μαγαζί με καρακαλτάκες (Diana Krall, Patricia Barber και λοιπή χαϊεντική χλωρίδα) κλπ κλπ κλπ.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.016
Απάντηση: Re: Γιατί σας αρέσουν (αν σας αρέσουν) τα monitor speakers?

... Έτσι για να επαναφέρω τη συζήτηση .. έχω μια ακόμη απορία που ίσως κολλάει εδώ.. Γιατί τα περισσότερα ενεργά ηχεία (αν όχι όλα) τα ονομάζουνε και μόνιτορ; Γιατί δηλαδή ένα ενεργό ηχείο να μην χρωματίζει κιόλας;
Ισχύει μάλλον το ανάστροφο. Σχεδόν όλα τα μόνιτορ ηχεία είναι ενεργά. Όχι διότι κατά βάσιν έχουν λιγώτερους χρωματισμούς, οι χρωματισμοί είναι μόνον ένα από τα θέματα που αφορούν την απόδοση, αλλά διότι ένα ενεργό ηχείο είναι εκ φύσεως περισσότερο γραμμικό, υπό την προϋπόθεση πως είναι σωστά σχεδιασμένο. Περισσότερα σε νέο θέμα, να βάλω σε σειρά κάποια πράγματα και να συντάξω ένα κείμενο...

Reaction score
1.831

Βαριά κουβέντα...

Λέω πσέμματα μήπως?
:109:

Get used to it.
Κι εσύ κι ο Χρήστος (ChrisHat).

Φρανκλι μαη ντήαρ, αη ντοντ κέαρ!

Γιατί αγόρι μου;
Αχρωματοψία έχεις;:116:
Ηχητική!

ΠΧ την ανικανότητα πολλών ηχείωνε μονιτορ και μη να επικοινωνήσουν με τον ακροατή λόγω ψοφιοσύνης της μεσαίας περιοχής το λένε "σωστό παίξιμο".
Την πληρότητα στην μεσαία περιοχή των Ιταλικών υλοποιήσεων όπως sonus faber και Chario το λένε "χρώμα", "φουσκωμένα μεσαία", "αηδία", "μπλιάχ" κλπ κλπ.

Για μένα το μπλιαχ είναι πιο monitor από τα άλλα. Γιατί αν ακούσεις δοξαριά από Chario καταλαβαίνεις ότι είναι δοξαριά.

Και πάνω απ'ολα η μουσική να ξέρετε ότι είναι στη μεσαία περιοχή, μην ασχολείστε με τα υπόλοιπα :137:

Και το πιο σημαντικό ηχείο στο χομσίνεμα είναι το κεντρικό.

Αυτά.

TGD

Reaction score
10.537
Απάντηση: Re: Απάντηση: Γιατί σας αρέσουν (αν σας αρέσουν) τα monitor speakers?

Μια πιο ορθή διατύπωση είναι το "ποια θα μπορούσε να είναι η θέση μιας ιδιοκατασκευής στο τοπίο των εμπορικών - επαγγελματικών υλοποιήσεων ηχείων εν έτει 2011".
Πιστεύω ότι το χόμπυ του χαϊφιντελίστα θα γυρίσει σιγά-σιγά στην κατάσταση της δεκαετίας του '60. Ήδη το μεσαίο τμήμα της αγοράς έχει πιάσει πάτο από πλευράς πωλήσεων. Και δεν λέω για την ελλάδα που το 2010 είχε πτώση γενικά στον κλάδο ήχου-εικόνας 13%, σε όλη την ευρώπη υπάρχει αυτό το κλίμα. Στην χαμηλή κατηγορία τιμής τα ολοκληρωμένα συστήματα έχουν κυριαρχίσει. Η νεολαία προτιμάει τα φορητά. Οι κατασκευαστές βλέπουν ότι μόνο από το ακριβό χάι-φάι μπορούν να ζήσουν. Η κοιλιά που δημιουργείτε θα τραβήξει όλη την αγορά προς τα κάτω.

Η ξαφνική εμφάνιση τόσων βιοτεχνιών (συχνά του 1-3 ατόμων) στην αγορά δεν είναι τίποτα άλλο από την επιστροφή στην εποχή της ιδιοκατασκευής. Όπου ένας ντόπιος τεχνίτης θα σου φτιάχνει τον ενισχυτή ή το ηχείο σου κατά παραγγελία. Εκείνος θα βγάζει το μεροκάματο, εσύ θα παίρνει κάτι σε λογική τιμή και με καλή απόδοση. Έστω και αν είναι αντίγραφο του Pass και του Linkwitz. Αν από αυτή την κατάσταση θα ξεπηδήσει μια νέα σειρά εταιριών όπως στην μεταπολεμική αγγλία είναι για μένα πολύ αμφίβολο. Κι όχι γιατί δεν θα βρεθεί ο ταλαντούχος σχεδιαστής. Ο λόγος είναι ότι το ραδιόφωνο και το LP έφεραν την μουσική στα σπίτια της μεταπολεμικής εποχής. Τώρα ο ρόλος αυτός διαδραματίζεται από το ίντερνετ και το κινητό τηλέφωνο. Η μουσική βρίσκεται παντού και η έννοια της κριτικής και προσηλωμένης ακρόασης έχει περιοριστεί σε ένα μικρό τμήμα του πληθυσμού. Το πρόβλημα της αγοράς είναι ότι κανένας δεν εκπαίδευσε ένα νέο κοινό την δεκαετία του '90-'00 (ούτε οι ίδιοι οι κατασκευαστές με τον σνομπισμό της εποχής, ούτε η μουσική εκπαίδεση στα σχολεία) και τώρα αυτοί δεν ενδιαφέρονται για τα προϊόντα χάι-φάι.

TGD

Reaction score
10.537

Όσον αφορά το θέμα της ιδιοκατασκευής στον επαγγελματικό χώρο, έχω πολλούς δίσκους που στα credits γράφουν για τροποποιημένες κονσόλες, μαγνητόφωνα, ενισχυτές κλπ από τους ίδιους τους ηχολήπτες. Στα ψηφιακά είναι σπανιότερα, αλλά κι έκεί υπάροχυν custom υλοποιήσεις: π.χ. ο Professot Johnson της Reference Recordings δεν έχει και την Pacific Microsonics; Ο Paravicini και ο Grundman πρέπει να έχουν "χεριάσει" οτιδήποτε έχει πέσει στα χέρια τους!

Τέλος, το τι μόνιτορ χρησιμοποιείς δεν έχει άμεση σχέση με το τελικό αποτέλεσμα. Το θέμα είναι να ξέρεις τόσο καλά το ηχείο που να γνωρίζεις τι υπάρχει πίσω από αυτό. Έχω δίσκους που στα credits γράφουν για μόνιτορ ηχεία Sonus Faber και Vandersteen, και ήταν μια χαρά. Ο Tony Faulkner χρησιμοποιεί ηλεκτροστατικά Quad. Ο Jared Sachs κάνει την μίξη με B&W, αλλά στο βανάκι έχει custom υβριδικά ηλεκτροστατικά. Για να μην πούμε για τότε που έκανε επιτόπια ηχογράφηση σε surround και με μόνο "όπλο" ένα ζευγάρι Stax.

Reaction score
141
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Γιατί σας αρέσουν (αν σας αρέσουν) τα monitor speakers?

Το πρόβλημα της αγοράς είναι ότι κανένας δεν εκπαίδευσε ένα νέο κοινό την δεκαετία του '90-'00 (ούτε οι ίδιοι οι κατασκευαστές με τον σνομπισμό της εποχής, ούτε η μουσική εκπαίδεση στα σχολεία) και τώρα αυτοί δεν ενδιαφέρονται για τα προϊόντα χάι-φάι.
Το πρόβλημα είναι ότι η αγορά δεν έχει λεφτα,όμως το κυριότερο πρόβλημα είναι ότι η μουσική απο την δεκαετία του '90 και μετά δεν είχε καμία σχέση με την μουσική πριν,(για πολλούς λόγους)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.018

προσωπικά, στο ορθό ερώτημα του άλεξ:

<<ποια θα μπορούσε να είναι η θέση μιας ιδιοκατασκευής στο τοπίο των εμπορικών - επαγγελματικών υλοποιήσεων ηχείων εν έτει 2011".>>

νομίζω πως η απάντηση είναι απλή: καμία

Αν ξεκινήσουμε από την κλασσικότερη DIY υλοποίηση, τους ενισχυτές, τα πράγματα είναι απλά. άστο καλύτερα. Κάποτε, έπαιρνες ένα σχεδιάκι, μερικές λάμπες και λίγα εξαρτήματα, κι έφτιαχνες κάτι που όντως, έβγαινε φτηνό σε σχέση με αυτά που κυκλοφορούσαν. Παν αυτά. Λάστ γίαρ. Σε φτηνό, οι κινέζοι σε κουρελιάζουν σε ντε-τε, όπως κι οι εμπορικές συσκευές ευρείας κατανάλωσης. Μετά, βγήκαν οι "ψηφιακοί". Λίγο πιο μετά, είναι σε μια πλακέτα και η τροφοδοσία τους. Γειά σας. Εκεί τελειώνει πλέον το DIY. Παίρνεις μια πλακετούλα πλήρως λειτουργική και τεσταρισμένη, βάζεις ένα καλώδιο ρεύματος και 4 βύσματα και κλείνεις το κουτί. τέλος καλό, όλα καλά. είναι η μόνη συμφέρουσα λύση που έχει εναπομείνει στο χώρο του DIY ενισχυτή, κι όλα τα άλλα τ'ακούω βερεσέ. Βέβαια, κι αυτό το κάνουν βέβαια ένα σωρό κατασκευαστές, οι οποίοι απλά βάζουν την πλακετούλα σ'ένα κουτί με τη δική τους φίρμα απ'έξω. Αν το υπερκοστολογούν, δε θα επιβιώσει η ιδέα τους, διότι κάποιοι άλλοι κατασκευαστές δε το υπερκοστολογούν. Γι'αυτό βλέπετε κάποιους κατασκευαστές που βγάζαν "ψηφιακούς" στην αγορά, το σταματήσαν και γυρνάν πίσω, στα παλιά γνωστά τους κόλπα, με ενισχυτές ΑΒ, τους οποίους συνεχίζουν αναιδέστατα να υπερκοστολογούν, βάζοντας μεγάλου βάρους μετασχηματιστές και χοντρές προσόψεις. Κι απλά προσπαθούν να "ξεχάσουν" τις παλιότερες δηλώσεις τους για την υπεροχή των ψηφιακών. Είναι λίγα τα ψωμιά τους. Θα δείτε. Θα επιβιώσουν όσοι δε χώνουν πολύ βαθιά την χούφτα τους στην τσέπη του πελάτη. Εδώ θά'μαστε...

Στο θέμα "πικάπ", το DIY πάντα ήταν (και θα είναι) μια μη συμφέρουσα λύση, οπότε δεν συμβαδίζει με την έννοια καν του DIY. Βέβαια, η χαρά της δημιουργίας και όλα τα συναφή. ναι ξέρω. δε πειράζει, δε θα πάρω. Άλλωστε, ποιος παίρνει? Μια ιδέα ήταν, είναι και θα είναι...

Στο θέμα πηγής, το DIY ουσιαστικά περιορίζεται στο dac, όπου πλέον η μόνη λύση που έχει εναπομείνει ορθή και συμφέρουσα είναι η χρήση έτοιμων πλακετών και λύσεων όπως του βουβαλιού. Αλλά αν "αξίζει", σε σχέση με έτοιμες υλοποιήσεις στο ίδιο μοτίβο (κακά τα ψέμματα, πλέον πολλοί μεγάλοι κατασκευαστές το ίδιο κάνουν) η προσωπική μου εκτίμηση είναι πως όχι, δεν αξίζει. Νομίζω πως κι αυτή η κατεύθυνση DIY αποπνέει τον "επιθανάτιο ρόγχο" της. Όλο και περισσότεροι κατασκευαστές βγάζουν συσκευές σε κοστολόγια φτηνότερα από μια "DIY απομίμηση", κι αυτοί θα επιβιώσουν. Όσοι υπερκοστολογούν, θα τα δουν τα ραδίκια ανάποδα. Έρχεται ο καιρός, εδώ είναι, έφτασε....

και τι μένει για DIY? ραδιόφωνο ή κάτι άλλο? Τίποτε άλλο, πέραν του ηχείου!

Και το DIY στο ηχείο ανθεί, ζει και βασιλεύει που λένε. Το ξέρουν και οι πέτρες. Κυκλοφορούν άπειρα ΚΙΤ, άπειρα μεγάφωνα και υλικά κρος, για όλο τον πλανήτη χ2.

θα μου πεις, και τι; παίζουν καλά; φτάνουν το φοκάλ πχ που γουστάρει ο χρήστος με την φίρμα που κάνει μπλάιντ τεστ για βόισινγκ και κατασκευάζει τα δικά της ηχεία? Ε, λοιπόν, αν ρωτήσετε εμένα, φτάνουν και παραφτάνουν και ξεπερνούν οτιδήποτε και οποιονδήποτε και δε το συζητάω κιόλας. Διότι, ναι μεν δε γίνεσαι λιπίνσκης ή λίνκβιτζ αντιγράφοντας τα σχέδιά τους, αλλά το συζητάς με ένα σωρό κόσμου που ξέρουν, βελτιώνεις πολλές παραμέτρους, και εν τέλει το παραμετροποιείς στις δικές σου ανάγκες, το βόισινγκ είναι πλέον το δικό σου (το βόισινγκ ξεκινάει εκεί που τελειώνει η ποιότητα των χρησιμοποιούμενων υλικών και τελικά εκεί που τελειώνει η υπάρχουσα γνώση) και φτιάχεις κάτι που ξεπερνάει ό,τι κυκλοφορεί, εκεί που μπορείς να φτάσεις δηλαδή. Ακόμα και στην ομορφιά, ο μαραγκός σου μπορεί να κάνει θαύματα για το σαλόνι σου, με τα δικά σου γούστα πάντα (κι όχι με την "κερασιά" του τάδε κατασκευαστή) και να ταιριάζει με όλη την υπόλοιπή σου επίπλωση.

Κι ο πιο σημαντικός λόγος που ζει κ βασιλεύει το DIY στο ηχείο, είναι διότι αυτό είναι ο "αδύναμος κρίκος", το χείριστο όλων και συν΄μα το δυσκολότερο όλων, ένας μετατροπέας ενέργειας, με άπειρες αδυναμίες και περιορισμούς.

προσθέστε στο παραπάνω τον ακατάλληλο χώρο που θα μπει, οπότε βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα: μα τι ψάχνεις.... ούτε ψύλλοι στ'άχυρα.

Και μη σας φαίνεται τίποτα ούτε ακατόρθωτο, ούτε παρανοϊκό. Ο φίλος μας ο Μορφέας (ο Μανωλιός ο Προεστάκης της "τιουν όντιο"), γύρισε το κεφάλι του μιά μέρα κι έφτιαξε ηχεία κόρνας που οι πιο πολλοί που τα ακούν λέν τα καλυτερα λόγια. Και πόσο δηλαδή διαφέρει ο οποιοσδήποτε από τον Μορφέα μας? Δηλαδή ο βλάσης ο οδοντοτεχνίτης αδυνατεί πιστεύετε να κάνει ηχεία καλύτερα από τα μπι εντ ντάμπλεγιου ή τα τιντάλ του τινταλόπληκτου φίλου μας ή να φτιάξει πλάναρ καλύτερα από τα μαγκ? κούνια που σας κούναγε... όλα γίνονται, η γνώση υφίσταται, υπάρχει εκεί, να την πάρεις και να προχωρήσεις. χιλιάδες "άλεξ" κυκλοφορούν στο δίκτυο, που τους κάνεις 1 ερώτηση 5 λέξεων και σου απαντούν με 10 ι-μέιλς 20-σέλιδα. μπορείς να μάθεις τα πάντα, να βρεις λύσεις για όλα, να καταλάβεις το που "τελειώνουν" οι υπάρχουσες λύσεις, να διαλέξεις τους δικούς σου "συμβιβασμούς", να κάνεις το δικό σου "βόισινγκ" και να πάρεις ένα αποτέλεσμα υπεράνω κριτικής ουσιαστικά, πέραν κάθε προσδοκίας.

Το μόνο που χρειάζεται είναι γνώση. Αυτό, χρειάζεται για να "δημιουργήσεις" το δικό σου ηχείο. Για να κάνεις ένα ΚΙΤ και να το τιουνάρεις, χρειάζεται λίγος ελεύθερος χρόνος και μερικά εργαλεία. Τίποτε περισσότερο.

Βέβαια, ο χρόνος είναι χρήμα, και χρήμα δεν υπάρχει, κι ας τον γαπ να λέει. όλοι τρέχουμε σε 2 δουλειές με πολλές υποχρεώσεις και τελικά που να βρεθεί χρόνος... Εκεί είναι το πρόβλημα του DIY στις μέρες μας.

Σε αυτές τις συνθήκες, ανθούν λύσεις ημι-έτοιμες, ΚΙΤ που θέλουν λίγη δουλειά, άντε κανα βάψιμο της καμπίνας στο μαραγκό, όχι να το κάνεις εσύ.

Τώρα αν ο "μαραγκός" το πάρει "χαμπάρι" αυτό σε κάποια φάση, κι όπως είπε ο φίλος πιο πριν, ξεκινήσει να φτιάχνει ηχεία "κατά παραγγελία", ε, δεν είναι απίθανο. Καθόλου απίθανο, ιντίντ..

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.885
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis