Γιατί σας αρέσουν (αν σας αρέσουν) τα monitor speakers?

Reaction score
2.566
Re: Απάντηση: Γιατί σας αρέσουν (αν σας αρέσουν) τα monitor speakers?

Ευχαρίστως, δεν έχω ακούσει ηχεία ανοικτής μπάφλας.
κ. Χρήστο ευχαρίστως αν το επιθυμείτε κι εσείς να το κανονίσουμε κάποια στιγμή, θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο και για εμένα να ακούσω τις εντυπώσεις-προτάσεις σας.

Reaction score
3.967
Απάντηση: Γιατί σας αρέσουν (αν σας αρέσουν) τα monitor speakers?

Aν συνεχίσεις να τον λές κύριε Χρήστο..μάλλον δεν θάρθει (το παίζει τζόβενο...)!

Reaction score
4

Τελικά, θα πει κανείς γιατί του αρέσουν τα monitor speakers ? :137:

Reaction score
4

Κιάλλο 1 πριν το φαγητό.. :138:

Στον 'κόσμο' των επαγγελματιών δεν υπάρχει το hiend !! Αν έχεις το θάρρος πήγαινε σε μια (καλή) συναυλία και πες του ηχολήπτη: Φίλε, εσύ που είσαι μέσα στους μουσικούς και ξέρεις.., με ενδιαφέρει το χάη έντ, τι πρέπει να κάνω ? :421: ...

Όποιος το κάνει, τον κερνάω :137:

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Κιάλλο 1 πριν το φαγητό.. :138:

Στον 'κόσμο' των επαγγελματιών δεν υπάρχει το hiend !! Αν έχεις το θάρρος πήγαινε σε μια (καλή) συναυλία και πες του ηχολήπτη: Φίλε, εσύ που είσαι μέσα στους μουσικούς και ξέρεις.., με ενδιαφέρει το χάη έντ, τι πρέπει να κάνω ? :421: ...

Όποιος το κάνει, τον κερνάω :137:

Ε τώρα.

Μετά τους κυνηγούς και τους ψαράδες οι PAτζήδες είναι οι μεγαλύτεροι ψεύτες.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.994

Ωραία τα λόγια και οι συναισθηματισμοί αλλά ηχείο που να παίζει είναι πανδύσκολο να φτιάξει ο οποιοσδήποτε και αυτά που κάνουν τα άλλα να κοκκινίζουν τα ακούω βερεσέ.
και καλά κάνεις. συνήθως, έτσι είναι.

Βέβαια όταν έχουμε χάσει ενέργεια και ώρες πολλές και φτιάξουμε την ωραία καζάρμα μας με τον "μεγάλο χρωματισμένο" ήχο που του κάθονται και 2-3 ηχογραφήσεις και "σκοτώνει" νομίζουμε πως κάτι καταφέραμε - και μπορεί να έχουμε πράγματι κάτι καταφέρει- αλλά μέχρι εκεί.
Ξέρω ΠΟΛΥ καλά τι λες. Τό'χω δει το "έργο" πολλές φορές. (και σε δικά μου καμώματα)

Και αποφασίστε αν τελικά οι μετρήσεις μετράνε η όχι.
αρ γιου τόκιν του μι? :116::138::137::135:

Γιατί είναι σχεδόν αδύνατο να μετράει καλά μια ιδιοκατασκευή.
Και αν μπεί κάποιος στην λογική να αρχίσει να μετράει τότε ξεκινάει απο το μηδέν.
Έτσι είναι. Ειδικά με παθητικό κρος, δεν είναι "σχεδόν" αδύνατο, κι εγώ "εντελώς" αδύνατο το βλέπω, όπως ο Άλεξ (κι όχι όπως ο λιπίνσκης, αλλά δεν είμαστε όλοι λιπίνσκηδες, ούτε τινταλίδηδες, κι ούτε το φανταστήκαμε αυτό ποτές..)
Με ενεργό κρος, κάτι μπορεί να γίνει όμως.

Τώρα με θεριακλήδικα μπάσα και ατέλοιωτες τρύπες στα μεσαία και ψηλά "με χαρακτήρα" και + - 1-2 db το δεξί με το αριστερό κανάλι διαφορά σας φτιάχνω ηχείο αύριο το πρωί.

Και μετά η ηχογράφηση της DG με αυτή της DECCA και αυτή της Chesky ακούγονται όλες ίδιες. Με καμμιά ροκιά βέβαια και καμμιά τζαζιά μπορεί και να το διασκεδάσεις.

Το έχω κάνει στο παρελθόν 2-3 φορές και κατάλαβα τι εστί βερύκοκο ...
Κι εγώ το έχω κάνει στο παρελθόν, και ομοίως με την απάντησή μου πριν, πρέπει να πω και τώρα πως <<Ξέρω ΠΟΛΥ καλά τι λες. Τό'χω δει το "έργο" πολλές φορές. (και σε δικά μου καμώματα)>>

κι όντως, για να κάνεις κάτι που να ακούγεται καλά, πρέπει να "ματώσεις". (κυρίως στο διάβασμα και στις μετρήσεις, αλλά και οικονομικά - δυστυχώς).

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

2η φορά που συμφωνείς με τον Χρήστο.
Ν' ανησυχήσουμε ;:107::107:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.994

δεν είναι τίποτα, θα μου περάσει...:116:

Reaction score
4.250

Ωραία τα λόγια και οι συναισθηματισμοί αλλά ηχείο που να παίζει είναι πανδύσκολο να φτιάξει ο οποιοσδήποτε και αυτά που κάνουν τα άλλα να κοκκινίζουν τα ακούω βερεσέ.

Βέβαια όταν έχουμε χάσει ενέργεια και ώρες πολλές και φτιάξουμε την ωραία καζάρμα μας με τον "μεγάλο χρωματισμένο" ήχο που του κάθονται και 2-3 ηχογραφήσεις και "σκοτώνει" νομίζουμε πως κάτι καταφέραμε - και μπορεί να έχουμε πράγματι κάτι καταφέρει- αλλά μέχρι εκεί.

Και αποφασίστε αν τελικά οι μετρήσεις μετράνε η όχι.

Γιατί είναι σχεδόν αδύνατο να μετράει καλά μια ιδιοκατασκευή.
Και αν μπεί κάποιος στην λογική να αρχίσει να μετράει τότε ξεκινάει απο το μηδέν.

Τώρα με θεριακλήδικα μπάσα και ατέλοιωτες τρύπες στα μεσαία και ψηλά "με χαρακτήρα" και + - 1-2 db το δεξί με το αριστερό κανάλι διαφορά σας φτιάχνω ηχείο αύριο το πρωί.

Και μετά η ηχογράφηση της DG με αυτή της DECCA και αυτή της Chesky ακούγονται όλες ίδιες. Με καμμιά ροκιά βέβαια και καμμιά τζαζιά μπορεί και να το διασκεδάσεις.

Το έχω κάνει στο παρελθόν 2-3 φορές και κατάλαβα τι εστί βερύκοκο ...

Τώρα σαν hobby είναι θαυμάσιο , αλλά είναι στόχος ζωής το να φτιάξεις κάτι που να ακούγεται καλά.
Ενδιαφεροντα σχολια, θυμηθηκα το προσφατο συγκριτικο καλωδιων που εκανε ο Σταματακος στο οποιο συμετειχαν και ελληνικες εταιριες και ενα ενδιαφερον σχολιο του ZONEPRESS:

Ενδιαφέρουσα η δοκιμή, αν μη τι άλλο, και παγκοσμίως πρωτότυπη. Δεν μπορώ να πω ότι ενέκυψα στις λεπτομέρειες, μια και το πρωτόκολλο spdif δεν ανήκει στα ενδιαφέροντά μου.
Δύο παρατηρήσεις έχω να κάνω:

1. Εκ πρώτης όψεως, δεν φαίνεται να υπάρχει συσχέτιση ανάμεσα στην ποιότητα (αντικειμενική και υποκειμενική) και στην τιμή
2. Τα ελληνικά καλώδια πήγαν ψιλοχάλια

Αυτό το τελευταίο (εικάζω ότι) οφείλεται σε δύο λόγους:

α) οι Έλληνες βιοτέχνες δεν χρησιμοποιούν ψηφιακούς μηχανικούς διότι ο Έλλην βιοτέχνης (όπως και ο Έλλην δημοσιογράφος, όπως και ο μέσος Έλλην) τα ξέρει όλα και
β) σχεδιάζουν "με το αυτί", διότι ως γνωστόν το αυτί είναι ο απόλυτος κριτής.

Επειδή όμως το αυτί σπανίως είναι χρυσό, και επειδή εξαρτάται από το ηχοσύστημα το οποίο το ταΐζει με πληροφορία, να το αποτέλεσμα. Πάτος.

Reaction score
3.967

Βασίλη καλό είναι το ξεψάχνισμα περί της Ελληνικής πραγματικότητας, μπατ ελοχεύει ο κίνδυνος αφ ενός της ισοπέδωσης, αφ ετέρου της θεοποίησης των "ξένων" με τις "υπερεπενδύσεις" σε R&D.

Διαπιστώνω καθημερινά ότι χάνουμε το δάσος, ψάχνοντας το δέντρο.

Το λέω τούτο διότι ο έχων οφθαλμούς-ώτα-νού θα την βρεί την άκρη και με τα καλώδια και με τα ηχεία και με το Diy και, και, και...(γνωρίζω ότι δεν μπαίνει , στο και, μπατ έχω κ γω τις εμμονές μου τις γλωσσολογικές, ντιούης της γλώσσας).

Απο κει κ πέρα ομολογώ ότι με ψιλοκουράζουν οι εμμονές των έξυπνων απέναντι στους χαζούς.

Επι του θέματος, η ερώτηση είναι αν γουστάρουμε να ακούμε μέσω συσκευών που θεωρητικά αλλοιώνουν το δυνατό λιγώτερο το αναπαραγόμενο μουσικό έργο.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.513
Θα ήθελα να κάνω ένα σχόλιo που πηγάζει και από προσωπική εμπειρία. Νομίζω ότι η χρήση ηχείων με so-called monitor χαρακτήρα συζητιέται περισσότερο τον τελευταίο καιρό από απλούς μουσικόφιλους επειδή η πρόοδος στα ηλεκτρονικά, και κυρίως τα ψηφιακά, αναδεικνύει τα όποια προτερήματα τους (διακριτική ικανότητα, κλπ.) και περιορίζει τα όποια μειονεκτήματα τους (σκληράδα στα μεσο-υψηλα, κλπ.). Δεν υπάρχει πια τόσο έντονη η ανάγκη να έχεις χρωματισμένο ή μαλακό ηχείο για να σκεπάζει την όποια παραμόρφωση, jitter, κλπ. έχει η ψηφιακή σου πηγή ή τα ενισχυτικά. Δεν είναι τυχαίο πιστεύω ότι και εταιρίες όπως Wilson, Β&W στις τελευταίες εκδόσεις των μοντέλων τους ξαναγυρνούν, από ότι διαβάζω, σε πιο επίπεδες αποκρίσεις συχνότητας, όπως π.χ. ξεκίνησε η B&W με το 801 το 1980. Ούτε ότι εμφανίζονται εταιρίες όπως Tidal, Lipinsky που φέρνουν ηχεία χωρίς περίεργες αποκρίσεις και παιχνίδια στο σχεδιασμό με τα οποία απευθύνονται και σε ερασιτέχνες. Just my 2c.

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391
Απάντηση: Re: Γιατί σας αρέσουν (αν σας αρέσουν) τα monitor speakers?

Θα ήθελα να κάνω ένα σχόλιo που πηγάζει και από προσωπική εμπειρία. Νομίζω ότι η χρήση ηχείων με so-called monitor χαρακτήρα συζητιέται περισσότερο τον τελευταίο καιρό από απλούς μουσικόφιλους επειδή η πρόοδος στα ηλεκτρονικά, και κυρίως τα ψηφιακά, αναδεικνύει τα όποια προτερήματα τους (διακριτική ικανότητα, κλπ.) και περιορίζει τα όποια μειονεκτήματα τους (σκληράδα στα μεσο-υψηλα, κλπ.). Δεν υπάρχει πια τόσο έντονη η ανάγκη να έχεις χρωματισμένο ή μαλακό ηχείο για να σκεπάζει την όποια παραμόρφωση, jitter, κλπ. έχει η ψηφιακή σου πηγή ή τα ενισχυτικά. Δεν είναι τυχαίο πιστεύω ότι και εταιρίες όπως Wilson, Β&W στις τελευταίες εκδόσεις των μοντέλων τους ξαναγυρνούν, από ότι διαβάζω, σε πιο επίπεδες αποκρίσεις συχνότητας, όπως π.χ. ξεκίνησε η B&W με το 801 το 1980. Ούτε ότι εμφανίζονται εταιρίες όπως Tidal, Lipinsky που φέρνουν ηχεία χωρίς περίεργες αποκρίσεις και παιχνίδια στο σχεδιασμό με τα οποία απευθύνονται και σε ερασιτέχνες. Just my 2c.
Ο βασικός λόγος πιστεύω είναι πως έχεις μια Χ ποιότητα ήχου συνήθως στο 1/2 η 1/3 της τιμής ενός παθητικού συστήματος.

Αυτή η Χ ποιότητα δεν σημαίνει πως είναι σπουδαία ειδικά σε φτηνές κατασκευές.

Αλλά για παράδειγμα ενώ γύρω στο χιλιάρικο μπορείς να έχεις ένα πολύ συμπαθές ενεργό σύστημα νομίζω δύσκολα το πλησιάζεις με παθητικό συνδιασμό.

Reaction score
3.967

Ο βασικός λόγος πιστεύω είναι πως έχεις μια Χ ποιότητα ήχου συνήθως στο 1/2 η 1/3 της τιμής ενός παθητικού συστήματος.

Αλλά για παράδειγμα ενώ γύρω στο χιλιάρικο μπορείς να έχεις ένα πολύ συμπαθές ενεργό σύστημα νομίζω δύσκολα το πλησιάζεις με παθητικό συνδιασμό.
Ουί Κρίς!!

Τα γράφουν τα παιδιά τα ανάγωγα δω μέσα (Κωσταφτιάς, Κ.Φ., Ζαπάντης κου λου που) μένυ γίαρς εγκο και είναι -αη θινκ- μεγάλο κέρδος για όσους το αντιλαμβάνονται.

Τώρα -και με τη δική σου σφραγίδα- θα το επεξεργαστούν ετι παραπάνω.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.013

Χ ποιότητα ήχου στο 1/2 της τιμής ενός αντιστοίχου παθητικού συστήματος. Δεκτόν.

Αυτή η ποιότητα, ούτως ή άλλως, δεν είναι σπουδαία, ειδικά στο χαμηλό τμήμα της αγοράς. Δεκτόν, επίσης.

Ερώτηση: Τί ακριβώς χρειάζεται για να γίνει αυτή η ποιότητα σπουδαία;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.994

σπουδαίο χώρο! (φυσικά)

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391

Χ ποιότητα ήχου στο 1/2 της τιμής ενός αντιστοίχου παθητικού συστήματος. Δεκτόν.

Αυτή η ποιότητα, ούτως ή άλλως, δεν είναι σπουδαία, ειδικά στο χαμηλό τμήμα της αγοράς. Δεκτόν, επίσης.

Ερώτηση: Τί ακριβώς χρειάζεται για να γίνει αυτή η ποιότητα σπουδαία;
Ότι χρειάζεται πάντα

Καλύτερες μονάδες
Καλύτερους ενισχυτές
Χρονοβόρο R&D
Καλύτερο κούρδισμα
Καλύτερη κατασκευή

Σε υψηλό επίπεδο γνώση του ανταγωνισμού.
Αν κάποιος έχει θέσει ήδη τον πήχη κάπου ψηλά, όλοι ξέρουν αυτόν που πρέπει να φτάσουν η να υπερβούν.

Δηλαδή χρειάζονται όλα αυτά που κοστίζουν

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.882
Members
38.514
Νεότερο μέλος