Εμ δε μ' αφήνουν ν' αγιάσω...

Reaction score
29.755
Απάντηση: Εμ δε μ' αφήνουν ν' αγιάσω...

1) απαντάς στην ερώτηση με ερώτηση?

2) γιατί, τι ήθελες να έχουν μέσα; λάμπες?

Απλά εξέφρασα μια απορία καλέ κύριε.....
Γίνεται αντί για λάμπες να βάλουμε στην εξίσωση LEDS?

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

Αναφερόμενος για την κατασκευή του ηχείου, η τοποθέτηση του tweeter λίγο πίσω σε σχέση με το midbass βοηθάει στη χρονοκαθυστέρηση. Αλλά πρέπει τα πηνία φωνής να βρίσκονται στην ίδια οριζόντια κάθετο μεταξύ τους. Το midbass το συγκεκριμένο έχει βάθος κοντά στους 9 πόντους ενώ το tweeter ούτε 3. Με τη θέση που τους έδωσε δεν κέρδισε και τίποτα.

Reaction score
914

Πως δεν κέρδισε.

Εδω και τρεις μέρες συζητάμε την μ@λ@κι@ του.

Reaction score
29.755

Εγω θα έλεγα οτι θέλουμε τον θόλο του tweeter στην ιδια ευθεία με το dust cover χοντρικά του midbass, για να έχουμε μικρές διαφορές φάσης, οχι το πηνίο.

Reaction score
29.755

1) απαντάς στην ερώτηση με ερώτηση?

2) γιατί, τι ήθελες να έχουν μέσα; λάμπες?

Οσο για σένα τρελλό σαλονικιό αγόρι , θα σε φιάξω εγω....
Θα σου κοτσάρω κάτι λάμπιόνια ναα , με το συμπάθειο.
Θα φιγκουβουλάς ουλόκληρους.:116:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.155

Πως δεν κέρδισε.

Εδω και τρεις μέρες συζητάμε την μ@λ@κι@ του.
Ντάξ, μ@λ@κία δεν τη λες, έχει νόημα, (άσχιετα αν η ευθυγράμμιση μπορεί να "έρθει" και ηλεκτρικά στο κρος), αλλά σε πατούρα που να δημιουργεί κρατήρα;

Reaction score
914

Τώρα να γίνω συνήγορος του διαβόλου και να υποθέσω οτι ήθελε να περιορίσει τη διασπορά ψηλά????

Ίσως έχει παραπάνω νόημα.

Reaction score
1.772

το μονο που καταφερε ειναι να αυξηση την περιθλαση με αυτες τις ακμες .

Reaction score
29.755

Μάιστα , τώρα σιάξαμε.
Πάντως εγω εξακολουθώ να παθαίνω πονοκέφαλο με όλες αυτές τις χαιεντάδικες υλοποιήσεις.

Reaction score
3.085
Πονοκέφαλοι....

..............
Πάντως εγω εξακολουθώ να παθαίνω πονοκέφαλο με όλες αυτές τις χαιεντάδικες υλοποιήσεις.
Ήταν το 1954 όταν ο ηλεκτρολόγος Ε.Ν. Ν. Μελάς (πατήρ) - σ.σ.: αυτομόρφωτος και πολύ μπροστά από την εποχή του (κι ας είχε τελειώσει μόνο 2.5 τάξεις του δημοτικού) - αποφάσισε να βάλει την οικογένεια στον κόσμο του χάϊ-ενδ. Φυσικά, ήταν απαίτηση ένας χαϊ-ενδάς της εποχής να διαθέτει και τον ανάλογο χάϊ-ενδ χώρο. Οπότε το δωματιάκι 3x3, που στέγαζε όλη την οικογένεια, στο υπόγειο του τρίπατου προπολεμικού κτηρίου (να συνεννούμαστε: όταν λέμε "προπολεμικού κτηρίου" εννοούμε κτήριο χτισμένο πριν τον Α' Παγκ. Πόλεμο, έτσι;) αποτέλεσε τον πιο κατάλληλο χώρο να εκφραστεί χαϊ-ενδικώς το "σύστημα". Και τί σύστημα! Ένα κοτζάμ ραδιόφωνο WEGA να(!), λαμπάτο, παγκοσμίου λήψεως παρακαλώ, με δυο μπάντες βραχέα (όχι παίζουμε) και μια μπάντα μακρά, μαζί με την μπάντα των μεσαίων να κελαϊδάει σκαρφαλωμένο ψηλά στη ντουλάπα (σάμπως υπήρχε και άλλο μέρος να το ακουμπήσεις - η μάννα μου δεν τόφτανε ν' αλλάξει σταθμό) τα νέα και τις μουσικές επιτυχίες της εποχής (Δανάη, Ν. Γούναρης, Τρίο Μπελκάντο, Βέμπο, κλπ.) και να το κοιτάμε όλοι εκστασιασμένοι, τσ, τσ, τσ τί πράμα είν' αυτό ρε παιδί μου!

Και το βράδυ η μάννα μου να λέει: "Βρε Νίκο μου, πάλι πονοκέφαλο έχω" :424:

Κι εσύ μου λες πονοκέφαλο hi-end. Για φάε κανένα WEGA στο κεφάλι, να σου πω εγώ πονοκέφαλο. Πραγματικό hi-end, κι αν κουνήσει κάποιος τη ντουλάπα και πέσει από κει θα είναι κι από χάϊ και θα έχει και εντ (πάντα λαμπάτο).

Υ.Γ.: Δεν είμαι σίγουρος, αλλά θα πρέπει να κόστισε το ιλιγγιώδες ποσόν των 150 ή 200 δραχμών, ήτοι καμιά δεκαπενταριά-εικοσι μεροκάματα της εποχής, όταν μάλιστα μόλις είχανε κόψει τα μηδενικά και κυκλοφορούσανε οι πρώτες "μοντέρνες" δραχμές με τον Παύλο στη μια όψη.
-

Reaction score
249

2 6,5αρια.+ 2 τουιτερ 12500 η καλη εκδοση
κι υστερα ηρθαν τα χελιδονια

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ