Ποδήλατο

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποδήλατο...

Πες της να σου γραψει εκεινο το πεντακοσαρι το οικοπεδακι στον Βαρναβα και ταξε της το ποιο μουρατο ποδηλατο που εχει ξαναδει .....με δυο κουδουνια,φαρδια σελα μαξιλαρενια για να μην κουραζει το κωλακι της,ροζ καθρεπτες και παγουρακι για να βαζει το νερακι της ............και μην ξεχασεις να της αναφερεις οτι θα της βαλλεις στο τιμονι και την εικονιτσα του Αγιου Αντωνη για να εχει καλους δρομους με τις φιλες της!!!!!!!!!!!!

:107::107::107:
Και εγώ που σκεφτόμουν να λιμάρω τους άξονες και τα φρένα... :103:

Reaction score
777
Εγώ πάντως 9 η ώρα σήμερα θα είμαι στην ομπρέλα του Παπάγου για βόλτα πλησίον της περιοχής.13km λένε οι οργανωτές...Όποιος μένει παραδίπλα ας έρθει...

Reaction score
777
Ακούγεται μία φήμη οτι το freeday την τελευταία Παρασκευή του Ιουλίου θα χτυπήσει γύρο Αθήνας.
Περι τα 100 χιλιόμετρα...

Θα το επιχειρήσω...:105:

Reaction score
777
Λοιπόν.Βγήκε η ανακοίνωση στο facebook.την Παρασκευή το freeday θα πάει γύρο Αθηνών.100 χιλιόμετρα.

http://www.facebook.com/event.php?eid=254469474568724

και όποιος αντέξει...
λέω να πάρω κανα ποδηλατικό σορτσάκι γιατί...πλέον με ενοχλεί το "τρυφερό" μου απο τη σέλα:143:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Δες και τα ποδηλατικά εσώρουχα που δίνουν περισσότερες ενδυματολογικές επιλογές.
Πρόσεχε μόνο μην την πατήσεις αγοράζοντας ένα κομμάτι αφρολέξ ραμμένο σε ένα μποξεράκι.
Είναι κρίσιμο το θέμα.
Είχε ένα σχετικό άρθρο το <<ΒΗΜΑ>> της προπερασμένης Κυριακής με τίτλο:
<<Η σέλα σκοτώνει το κρεβάτι>>.

Reaction score
777
Δες και τα ποδηλατικά εσώρουχα που δίνουν περισσότερες ενδυματολογικές επιλογές.
Πρόσεχε μόνο μην την πατήσεις αγοράζοντας ένα κομμάτι αφρολέξ ραμμένο σε ένα μποξεράκι.
Είναι κρίσιμο το θέμα.
χαχαχα!!!ακου άρθρο...

έχεις να προτείνεις κάτι καλό-οικονομικό που να μήν προσεγγίζει το "αφρολέξ σε μποξεράκι"?

Reaction score
1.187
Απάντηση: Re: Ποδήλατο...

Ναι το διάβασα! Λίγο ποδήλατο σε κάνει duracell στο κρεβάτι, πολύ ποδήλατο no koukou... :105:

Πολύ γέλιο!!!

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.855

έχεις να προτείνεις κάτι καλό-οικονομικό που να μήν προσεγγίζει το "αφρολέξ σε μποξεράκι"?
Το οικονομικό είναι σχετικό (και) στα ποδηλατικά είδη.
Εγώ έχω αυτό και το φοράω όταν σπανίως χρησιμοποιώ το ποδήλατο χωρίς ποδηλατική αμφίεση προπόνησης. Πολύ ευχαριστημένος.
Το πρόβλημα με τα φτηνότερα που μπορεί να βρεις είναι, εκτός από το pad, η αντοχή στη χρήση και το πλύσιμο.

Reaction score
17.525

Ναι το διάβασα! Λίγο ποδήλατο σε κάνει duracell στο κρεβάτι, πολύ ποδήλατο no koukou... :105:

Πολύ γέλιο!!!

Αχαχαχαχαχαχα Ποιος γελάει?:105:

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.610

Αχαχαχαχαχαχα Ποιος γελάει?:105:
Μάλλον αυτοί που δεν κάνουν καθόλου πετάλι.

Εγώ κάνω καμιά 80ρια χιλιόμετρα εβδομαδιαίως, πάντως.

Reaction score
17.525

Μάλλον αυτοί που δεν κάνουν καθόλου πετάλι.

Εγώ κάνω καμιά 80ρια χιλιόμετρα εβδομαδιαίως, πάντως.
Δεν μπορω ν αποφανθω σε ποια ακριβώς ομάδα κινδύνου ανήκεις.Υψηλη η μέτρια.θα κάνω τη διαίρεση και θα σου πω.Μέχρι τότε.....,θα μας πει ο απόλυτα εξπερ χχχχφειντερ!

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.610

Δεν μπορω ν αποφανθω σε ποια ακριβώς ομάδα κινδύνου ανήκεις.Υψηλη η μέτρια.θα κάνω τη διαίρεση και θα σου πω.Μέχρι τότε.....,θα μας πει ο απόλυτα εξπερ χχχχφειντερ!
Στα νιάτα μου έκανα αρκετά παραπάνω. Τώρα μόνο στις καλοκαιρίες κατεβαίνω στη δουλειά με αυτό. Σιγά την κατηγορία κινδύνου. Μήπως έχει να κάνει και με τη σέλα βέβαια δεν ξέρω... μήπως αυτοί της έρευνας χρησιμοποιούν απευθείας το παλουκόσελο;

Reaction score
17.525

Στα νιάτα μου έκανα αρκετά παραπάνω. Τώρα μόνο στις καλοκαιρίες κατεβαίνω στη δουλειά με αυτό. Σιγά την κατηγορία κινδύνου. Μήπως έχει να κάνει και με τη σέλα βέβαια δεν ξέρω... μήπως αυτοί της έρευνας χρησιμοποιούν απευθείας το παλουκόσελο;

Με κάτι άλλο έχει να κάνει....Μη λες λεπτομέρειες...μη λες ονόματα...μη δίνεις συντεταγμενες....:114:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Παραθέτω τα κύρια σημαία από το άρθρο του <<Βήματος της Κυριακής>> της 10ης Ιουλίου.

Τίτλος: << Η σέλα βλάπτει το κρεβάτι>>

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΕΙΤΕ...

Να κάνετε συχνά διαλείμματα ή ορθοπεταλιά ώστε να ελαττώνεται κατά περιόδους η πίεση

Αλλάζετε τακτικά τη στάση του σώματος και προσπαθήστε να μετατοπίζετε το βάρος σας ώστε το σημείο επαφής με τη σέλα να είναι στα κόκαλα της λεκάνης και όχι στο περίνεο.

Να φοράτε ειδικό ποδηλατικό σορτς ή ποδηλατικό εσώρουχο το οποίο έχει επενδυθεί με ειδικά μαξιλαράκια στην περιοχή του περινέου και είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να αποβάλει τον ιδρώτα.

Το υλικό της σέλας παίζει σημαντικό ρόλο. Κοινή παρανόηση είναι ότι η σκληρή σέλα είναι επικίνδυνη. Ωστόσο η άνεση που προσφέρει η μαλακή σέλα μπορεί να είναι παραπλανητική , καθώς, όπως τονίζουν οι ειδικοί, τα γεννητικά όργανα <<βουλιάζουν>> μέσα στο υλικό της σέλας και συμπιέζονται. Συνακόλουθα, συγκεντρώνεται υγρασία, η οποία μπορεί να προκαλέσει ρευματοειδής πόνους έπειτα από πολύωρη χρήση. Έξυπνη λύση κατά της υγρασίας είναι η τοποθέτηση μιας λεπτής ψάθας ανάμεσα στη σέλα και στη λεκάνη.

Ενδιαφέρον επίσης σημείο του άρθρου είναι το εξής...

Σύμφωνα με τον χειρούργο ουρολόγο κ.Χ.Αηδονόπουλο
<<όταν γίνεται περιορισμένη χρήση του ποδηλάτου, η μάλαξη που προκαλείται στον προστάτη από τη σέλα είναι ωφέλιμη και έχει ομοιότητα με τις ιατρικές μαλάξεις για τη θεραπεία της προστατίτιδας! Ωστόσο αν ξεπεραστεί ένα χρονικό όριο οδηγούμαστε στο ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα: ο προστάτης και οι όρχεις ερεθίζονται και η στυτική λειτουργία επιδεινώνεται>>.

Το άρθρο υπογράφει η Έλλη Ισμαηλίδου.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.855
Απάντηση: Ποδήλατο...

Δεν έχω διαβάσει το συγκεκριμένο άρθρο, ξέρω όμως τις κατηγορίες γιατί δεν είναι καινούργιες.

Υπάρχουν δύο προβλήματα που "ενοχοποιούν" το ποδήλατο, σε ποσοστό που είναι σχεδόν αμελητέο, αλλά άξιο αναφοράς:

1) Στυτική δυσλειτουργία λόγω της πίεσης που ασκείται στο περίνεο από τη σέλα.

2) Στειρότητα λόγω της πίεσης (βλ.1) και της αυξημένης θερμοκρασίας στην περιοχή των όρχεων. Η υψηλή θερμοκρασία καταστρέφει τον αριθμό και την "ποιότητα" των σπερματοζωάριων.

Και τα δύο είναι σχετικά.
Ένα σωστά σχεδιασμένο και ρυθμισμένο ποδήλατο με ποιοτικά περιφερειακά (όχι δηλαδή του Super Market) είναι σχεδόν απίθανο να δημιουργήσει πρόβλημα στον μέσο ποδηλάτη. Είναι τόσα πολλά τα οφέλη στην υγεία από την ποδηλασία, ακόμα και στον σεξουαλικό τομέα, που είναι ανόητο να υπάρχουν φοβίες και αναστολές. Λίγες ώρες άσκησης τη βδομάδα είναι αρκετές για να φέρουν τα οφέλη και πολύ λίγες για να φοβόμαστε για οποιαδήποτε παρενέργεια.

Και είναι αστείο να ακούω κοιλαράδες που καπνίζουν, πίνουν και έχουν να κάνουν εξετάσεις αίματος από τον στρατό, να κατηγορούν το ποδήλατο για στυτικές δυσλειτουργίες. Λες και τώρα τους σηκώνεται... :114:
Ή κάποιους 50ρηδες που φοβούνται μη μείνουν στείροι, ενώ έχουν παιδιά στο πανεπιστήμιο.
Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα χρόνια κοσκινίζει!

Αυτό που επισημαίνω σε πολλούς αρχάριους ποδηλάτες είναι οι σωστές ρυθμίσεις στο κατάλληλο για τις διαστάσεις του αναβάτη ποδήλατο. Υπάρχουν αρκετοί άλλοι τραυματισμοί, πολύ πιο συχνοί από τα προβλήματα της ευαίσθητης περιοχής (γόνατα, μέση, αυχένας, καρποί κλπ) που οφείλονται στη λάθος θέση πάνω στο ποδήλατο.

Τέλος, η σέλα πρέπει να είναι καλής εταιρείας και όχι φτηνιάρικη. Η μαλακή σέλα δεν είναι καλύτερη, είναι μύθος. Εκτός κι αν κάνουμε μισή ώρα ποδήλατο τη βδομάδα. Συμπιέζεται στα άκρα και δημιουργείται εξόγκωμα στο κέντρο που πιέζει περισσότερο το περίνεο.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.929
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv