Μικροί "λαμπάτοι" έως 360 ευρώ.

GOM

Reaction score
43
Απάντηση: Μικροί "λαμπάτοι" έως 360 ευρώ.

γιατι να του αλλαξεις λαμπιτσα? Αν πας στα 600 κοιτα στις αγγελιες εναν TAC, και εναν Aeolos
Αυτά μου κάνεις tyler...και από το ισόγειο με πας μετά στα πάνω "μπαλκονάκια με καλύτερη θέα"...:107:
Αν υποθέσουμε ότι κάποιος πήγαινε σε υβριδικό των 500 ευρώ, τότε μπορεί να αποφύγει σύγκριση με υβριδικό π.χ xintak 6200 που κάπου νομίζω ότι είδα να παίζει σε αυτή την τιμή, ή επίσης με τον vincend 236 που τον είδα μεταχειρισμένο στα 650 στον ορφέα? Μην με πας παραπάνω γιατί θα "ξεβρακώσω" την ασχετοσύνη μου και θα αρχίσω τις ερωτήσεις...:119:
Σε εντελώς καθαρή λάμπα...δεν πάω...φοβάμαι...:121:

GOM

Reaction score
43

Και επανέρχομαι. Πέτρο, αύριο η την Δευτέρα θα πάω να ακούσω κάπου τον dared. Ας πούμε ότι μου κάνει. Αναλαμβάνεις μια αναβάθμιση? Με 100 ευρώ συν είμαστε καλυμμένοι?
Επίσης δεν νομίζω ότι θα τον ακούσω με τα ηχεία μου, οπότε με τα heco victa 301 θα τα καταφέρνει να παίζει αξιοπρεπώς σε 20τμ? Μπασάκι θα ακούω ή μπα?
Αυτά για τον πρώτο κύκλο αποριών...:105:

Reaction score
2.238
Re: Απάντηση: Μικροί "λαμπάτοι" έως 360 ευρώ.

'Οπως οι περισσότεροι στα link του 1ου post.
Αν κατάλαβα καλά μόνο ο Yarland είναι πλήρως λαμπάτος, οι υπόλοιποι είναι απλά με λαμπάτη προενίσχυση.

Ο ΚΟDA κουκλί πάντως...

Reaction score
2.238
Μιας και παραπάνω αναφέρθηκε ένας T.A.C.
Βλέπει κανείς καμιά ομοιότητα μεταξύ του T.A.C. 34mk και του CST-80 (που τυγχάνει να έχω κιόλας) που επίσης είναι στις αγγελίες?
Ουπς τι έγινε εδώ ρε παιδιά?:107::107::107:

Έτσι για να γνωρίζουμε τι πλερώνουμε κύριε μου, μιας και παραπάνω έγινε αναφορά στους μετασχηματιστές εξόδου στις φτηνές κατηγορίες. Και βέβαια ο ίδιος ενισχυτής έχει κατά καιρούς κυκλοφορήσει με αρκετά διαφορετικά ονόματα και βέβαια διαφορετικές τιμές.
Ψάχνω να βρω και δεν τα καταφέρνω ένα ποστ του προκατόχου σου στην κατηγορία, που "έλουζε" κατάλληλα μια σειρά από κινέζικα προϊόντα ήχου, μεταξύ των οποίων και τον " καλόγερο του Ρομπέν των Δασών" (υποθέτω λοιπόν τον TAC). Τι Μ/Σ, τι καλωδιώσεις, τι φις ρεύματος...

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Αυτά μου κάνεις tyler...και από το ισόγειο με πας μετά στα πάνω "μπαλκονάκια με καλύτερη θέα"...:107:
Αν υποθέσουμε ότι κάποιος πήγαινε σε υβριδικό των 500 ευρώ, τότε μπορεί να αποφύγει σύγκριση με υβριδικό π.χ xintak 6200 που κάπου νομίζω ότι είδα να παίζει σε αυτή την τιμή, ή επίσης με τον vincend 236 που τον είδα μεταχειρισμένο στα 650 στον ορφέα? Μην με πας παραπάνω γιατί θα "ξεβρακώσω" την ασχετοσύνη μου και θα αρχίσω τις ερωτήσεις...:119:
Σε εντελώς καθαρή λάμπα...δεν πάω...φοβάμαι...:121:

O Xindak 6200 που εχω, εχει την πινελια της λαμπας, λοιπει η επιθετικοτητα στις υψηλες που εμφανιζουν τα τρανζιστορ στις υψηλοτερες εντασεις και στις μετριες εγγραφες, και το γενικο ηχοχρωμα ειναι ζεστο. Αυτο παντρευεται με πολυ καλο drive και σοβαρο ρευμα για να μην σκοτιζεσαι ιδιαιτερα με την επιλογη του φορτιου (ηχειου) που θα του κουμπωσεις πανω. Φυσικα ο 6200 δεν εχει καμια σχεση με τα ενισχυτικα που αναφερθηκαν παραπανω, τυπου Ερατω, Dynavox κλπ, ο ενισχυτης ειναι αλλου και κανα 2 κλασεις τουλαχιστον, σε ολα τα επιπεδα. Τον SV-236 δεν τον εχω ακουσει αλλα φανταζομαι οτι θα κινειται σε αυτη την φιλοσοφια. Αν θες κατι φθηνο για να ακους σε 2ο συστημα ή στο δωματιακι σου, παρε εναν Dynavox ο οποιος στα λ7 του με την καλη ισχυ που εχει , ειναι μονοδρομος, και ενα Klipsch Rb-51 ή τα καινουρια Β-20 που αναμενονται και εχεις ωραιο value for money ηχο.

Με τα Victa καλυτερα να πας στον Dynavox ενεκα των 2χ25W. Εκτος αν ο Πετρος κανει τα γνωστα μαγικα του στον ΜΡ5..:126:

Reaction score
11.793
Δεν θέλω να γράψω, επειδή δεν έχω κάτι να προσφέρω πάνω στο θέμα, αλλά ηχείο που θα ήθελε ενισχυτή 200 και βάλε watt/κανάλι θέλετε να το οδηγήσετε με 25;:120:

GOM

Reaction score
43
Απάντηση: Re: Μικροί "λαμπάτοι" έως 360 ευρώ.

Δεν θέλω να γράψω, επειδή δεν έχω κάτι να προσφέρω πάνω στο θέμα, αλλά ηχείο που θα ήθελε ενισχυτή 200 και βάλε watt/κανάλι θέλετε να το οδηγήσετε με 25;:120:
Σε αυτά αναφέρεσαι προφανώς ε?
http://www.klipsch.com/b-20-bookshelf-speakers-pair

Λες να γίνουν "ψητά"?

GOM

Reaction score
43

O Xindak 6200 που εχω, εχει την πινελια της λαμπας, λοιπει η επιθετικοτητα στις υψηλες που εμφανιζουν τα τρανζιστορ στις υψηλοτερες εντασεις και στις μετριες εγγραφες, και το γενικο ηχοχρωμα ειναι ζεστο. Αυτο παντρευεται με πολυ καλο drive και σοβαρο ρευμα για να μην σκοτιζεσαι ιδιαιτερα με την επιλογη του φορτιου (ηχειου) που θα του κουμπωσεις πανω. Φυσικα ο 6200 δεν εχει καμια σχεση με τα ενισχυτικα που αναφερθηκαν παραπανω, τυπου Ερατω, Dynavox κλπ, ο ενισχυτης ειναι αλλου και κανα 2 κλασεις τουλαχιστον, σε ολα τα επιπεδα.
Έτσι όπως τον περιέγραψες, μ έπιασες εκεί ακριβώς που με πονάει ο μαραντζάκος που έχω. Σε μερικά κομμάτια που ακούω, σε υψηλές εντάσεις, οι υψηλές συχνότητες τσιρίζουν και αναγκάζομαι να τον χαμηλώσω. Σε άλλα πάλι παίζει μια χαρά. (αν και θα ήθελα να είχε λίγο πιο σφιχτό μπάσο)

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

ειληκρινα δεν καταλαβαινω τα 2 προηγουμενα ποστ #26,27. Πρωτον, που ο Πετρος διαβασε στο συγκεκριμμενο thread οτι ειπωθηκε κατι για ηχειο που θελει 200 watt για να παιξει? Ποιο ειναι αυτο το ηχειο, το Victa 301, το Rb-51 ή το B-20? Τα τελευταια 2 τα ανεφερα ως τα ηχεια που θα παιξουν καλυτερα με ελαχιστη ισχυ και το 301 δεν ειναι και κανα απαιτητικο ηχειο, αλλα για να καλυψει 20τμ θελει λιγα βατ παραπανω.

Δευτερον τον φιλο Gom ο οποιος για τα Β-20 αναρωτιεται μηπως γινουν ψητα? Τα ηχεια στα specs εχουν τα εξης χαρακτηριστικα POWER HANDLING: 85W RMS / 340W Peak, SENSITIVITY: 92.5dB @ 2.83V / 1m . Θα καουν απο τα 25W/Ch επειδη ειναι πολλα ή επειδη ειναι λιγα? :609:

Τα klipsch ειναι τα κατεξοχην ηχεια με τα οποια συνηθως οι περισσοτεροι συνοδευουν class T ενισχυτες και μικρους λαμπατους, χωρις βεβαια να ειναι κανονας

GOM

Reaction score
43

tyler, φανταζόμουν επειδή ίσως υποοδηγούνται...

Reaction score
11.793
Στο Victa 301 αναφέρομαι. Όταν ο κατασκευαστής λέει ενισχυτή έως 150 βατ, (και στα mission 780 μου μέχρι τόσα λέει), καθένας καταλαβαίνει ότι για να ακούει μέχρι το τέρμα της έντασης χρειάζεται ενισχυτής 200 και βάλε βατ. Στην πραγματικότητα μπορείς να ακούς μέτριες-καθημερινές εντασεις με 25 βατ, αλλά μη λες μετά ότι οδηγείς το ηχείο, απλά το χαιδεύεις.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

tyler, φανταζόμουν επειδή ίσως υποοδηγούνται...
τα 25 βατ θα καψουν τα ηχεια αν πιεσεις τον ενισχυτη στα περα απο τα ορια παραμορφωσης του. Τα 25 βατ δεν ειναι λιγα οταν ειναι μετρημενα σε λογικες τιμες παραμορφωσης.

Οι Marantz γενικα, ακομα και οι καινουριοι εχουν ενα θεμα με το drive, γιαυτο και το χαμηλο ειναι οπως το αναφερεις. Μηπως ακους με loudness και γιαυτο τσιριζουν οι υψηλες?

GOM

Reaction score
43

όχι, αν βάλω και το loud εκεί γίνεται του κουτρούλη ο γάμος...το μπάσο έρχεται στα ιδανικά, αλλά οι υψηλές θέλουν ωτοασπίδες...Γι αυτό ψαχνόμουν για συνδυασμό με κάτι πιο "γλυκό"

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Στο Victa 301 αναφέρομαι. Όταν ο κατασκευαστής λέει ενισχυτή έως 150 βατ, (και στα mission 780 μου μέχρι τόσα λέει), καθένας καταλαβαίνει ότι για να ακούει μέχρι το τέρμα της έντασης χρειάζεται ενισχυτής 200 και βάλε βατ. Στην πραγματικότητα μπορείς να ακούς μέτριες-καθημερινές εντασεις με 25 βατ, αλλά μη λες μετά ότι οδηγείς το ηχείο, απλά το χαιδεύεις.
φιλτατε Πετρο, το ηχειο εκτος απο τη μεγιστη ισχυ που αναφερεις και που δε λεει και πολλα πραγματα, υπαρχει και μια ελαχιστη τιμη ισχυος η οποια ειναι η ελαχιστη ισχυ την οποια προτεινει ο κατασκευαστης για ενισχυτη, πανω απο την οποια το ηχειο αποδιδει κοντα στις προδιαγραφες του. Το 780 ειναι δυσκολο ηχειο με 50W ελαχιστη σε σχεση με ενα Tannoy Μercury με 15W ελαχιστη. Επιπλεον υπαρχουν ενισχυτες και ενισχυτες 25W. Τα 25W ενος Pass F5 ας πουμε, οδηγουν αλλιως ενα ηχειο. Το θεμα οδηγηση δεν εχει να κανει με την ισχυ ενος ενισχυτη αλλα κ με το ρευμα κ με την ικανοτητα παροχης μεγιστης στιγμιαιας ισχυος οταν το ηχειο κατεβαινει πολυ χαμηλα (στιγμιαια). Oi Nad για παραδειγμα παροτι εισαγωγικοι ενισχυτες δινουν τεραστιες τιμες στιγμιαιας ισχυος σε 8/4 ακομα και 2Ω. Και οπως θα ελεγε και ο gstriftos , ενδεικτικο ικανοτητας οδηγησης ενος ενισχυτη ειναι το ποσο αυξανει την ισχυ του απο τα 8 στα 4Ω, αν ειναι δυνατον και να τη διπλασιαζει κιολας.
Την ισχυ ενος ενισχυτη την χρειαζομαστε σε σχεση με την ευαισθησια του ηχειου, για να καλυπτουμε με ικανες σταθμες ενα χωρο.

Σορρυ για το off topic. Συνεχιζομεν

Παρεπιπτωντος Πετρο, αναφερομουν στο Mission 780 που εβγαινε στις αρχες των 2000s, ωραιο ηχειο, tricky στο ματσαρισμα :444:

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

όχι, αν βάλω και το loud εκεί γίνεται του κουτρούλη ο γάμος...το μπάσο έρχεται στα ιδανικά, αλλά οι υψηλές θέλουν ωτοασπίδες...Γι αυτό ψαχνόμουν για συνδυασμό με κάτι πιο "γλυκό"
Παρε εναν γλυκοηχο και πιο soft στις υψηλες τρανζιστορατο. Nad ας πουμε..

GOM

Reaction score
43

Παρε εναν γλυκοηχο και πιο soft στις υψηλες τρανζιστορατο. Nad ας πουμε..
Με την περιγραφή που έκανες παραπάνω, θα προτιμούσα τον 6200.

Επί ευκαιρίας, το ότι παίζω με το foobar με την onboard κάρτα του Υπολογιστή, ένα dac της σειράς θα βοηθούσε σε τόσο χαμηλού badget σύστημα?
Σκεφτόμουν για το arcam rdac που το βρίσκω και καλή τιμή.

Reaction score
11.793
Η onboard κάρτα ήχου του υπολογιστή βγάζει καθαρό ήχο; Συνήθως οι onboard κάρτες έχουν ένα παράσιτο χαμηλής έντασης, ακόμα και όταν κουνάς το ποντίκι, περνάνε ένα τζζζζ στα ηχεία.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

οι Nad ειναι ζεστοι ενισχυτες με περιορισμενη εκταση υψηλα, παιζουν ομορφα , με τεραστιο χαμηλο σε ογκο κ ελεγχο. Πηγαινε σε καποιον C315BEE καινουριο ή c325Bee αν βρεις μτχ. Να παρεις τον 6200 για να παιζει τα 301 ειναι λιγο υπερβολικο απο την αποψη οτι τον "θαβεις". Εκτος αν αργοτερα κινηθεις για ηχειο κατηγοριας 600-1000 ευρω για να τον αξιοποιησεις. Αν παιζεις με τον υπολογιστη, ισως ειναι υπευθυνη η καρτα ηχου σου για τα θεματα που αναφερεις. Μπες στο EQ του foobar και ρυθμισε προς τα κατω τις υψηλες.

Τωρα dac αυτης της κλασης για τοσο εισαγωγικο συστημα, δεν ξερω αν θα ακουσεις την διαφορα που περιμενεις να ακουσεις με τα 330 που θα δωσεις για το rdac. Noμιζω οτι η Mf ειχε προσφορα το vdac στα 140 ευρω. Εκει το ποσο το δινεις ευκολοτερα.

GOM

Reaction score
43

Όχι Πέτρο. Ακούγεται γυαλί, δεν επηρεάζει τίποτα. Έχω κάνει κάτι πατέντες με fidelizer κ.λπ που βρήκα κατά καιρούς στο νετ. Αν πήγαινα σε dac, θα ήταν καθαρά για καλύτερο χαμηλό, αν μπορεί να υπάρξει βέβαια και λίγο καλύτερες υψηλές. Για το rdac έχω διαβάσει ότι τα πάει καλά σε αυτό τον τομέα.

GOM

Reaction score
43

Οκ, αυτό με τους nad, το κρατάμε. Όσο για τον 6200 θα το ήθελα να πάω σε καλύτερα ηχεία αργότερα, αλλά με τους τρελούς που έχουμε μπλέξει, δεν ξέρουμε αν θα έχουμε δουλειά αύριο..
Οπότε, επειδή ξεφύγαμε εντελώς από το θέμα και, επειδή έχω μια τάση στο να μπερδεύομαι εύκολα :105: ας παραμείνουμε στα αρχικά και συγκεκριμένα στον dared.
Θα πάω να τον ακούσω από εβδομάδα αρκεί να βρεθεί κάποιος γνώστης που να προσφέρεται για αναβάθμιση. Επίσης ένας γνωστός γνωστού είπε ότι μικρού τύπου υβριδικοί - λαμπάτοι παίζουν πολύ καλά με ηχεία αυτής της σειράς, το οποίο βλέπω ότι έχει και πολύ καλή τιμή, κοντά στα 200 ευρώ...(λέτε να είναι μούφα?) Από εμφάνιση σκίζει πάντως...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.106
Members
38.531
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON