ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
Απάντηση: ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

κούνια που σε κούναγε και σένα.:116::116:

φυσικά έχουμε στάνταρτς στον ήχο, όπως ακριβώς και στην εικόνα.

το οτι ο καθένας ακούει (ή βλέπει) όπως γουστάρει, δεν αποδεικνύει την έλλειψη στάνταρτς, μη χε....
οταν στηνεις κατι με καποια στανταρντς , και μετα ακους
τσιμπα λιγο το ενα
κοψε λιγο το αλλο
ή τα κανει μονος του........τα στανταρντς πανε περιπατο..........
εδω στην εικονα καποιοι βαζουν χερι....μην τον δωσω στον αερα.........

τελειωνω με κατι που εχω ξαναπει...
σε παλαιοτερο htm ειχαν γραψει φτιαξτε τον ηχο στα μετρα σας........

σκεψου απλα πως καποιοι εδω μεσα εχουν φουλ συστημα thx
και ακουνε....αστο και μπορει να διαβαζει τωρα.......

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.934
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Η γνωμη μου, την οποια εχω εκφρασει και αρκετες φορες στο παρελθον, ειναι πως σε μια ιδανικη κατασταση, θα επρεπε να ρυθμιζουμε τον προβολεα καθε φορα που βλεπουμε μια ταινια.
Καθως ομως αυτο ειναι αδυνατον η ρυθμιση μεσω πατερνς ειναι οτι καλυτερο μπορουμε να πετυχουμε κοντα στο σωστοτερο αποτελεσμα.
Για ακομα μια φορα(εννοω μετα απο αυτα που αφορουν τον ηχο) σημασια δεν εχει τοσο τι μας αρεσει αλλα τι ειναι σωστο.
να ένα ποστ άξιο σχολιασμού. ας το τεμαχίσω για να δείτε τι εννοώ:

Η γνωμη μου, την οποια εχω εκφρασει και αρκετες φορες στο παρελθον, ειναι πως σε μια ιδανικη κατασταση, θα επρεπε να ρυθμιζουμε τον προβολεα καθε φορα που βλεπουμε μια ταινια.
πολύ σωστά. Αυτή η "άποψη" δείχνει πραγματικά βαθύτατη γνώση του αντικειμένου, αλλά μας λέει και κάτι που είμαι απολύτως βέβαιος πως ελάχιστοι μπορούν πραγματικά να κατανοήσουν.

Και το όμοιο ισχύει επακριβώς και στον ήχο, καθώς για κάθε διαφορετική ηχογράφηση θα έπρεπε να υπάρχει άλλη ρύθμιση.

αλλά:

Καθως ομως αυτο ειναι αδυνατον
όντως, είναι πρακτικά αδύνατο να ξανα-ρυθμίζεται ο προβολέας ή το ηχοσύστημα για κάθε διαφορετική ηχογράφιση ή ταινία. Θεωρητικά, θα μπορούσε να γίνει. Πρακτικά βέβαια, το "μάτι" ξέρει να κάνει μια αλλαγή στη ρύθμιση, όπως και το "αυτί", για κάθε διαφορετική ταινία ή ηχογράφηση. Αλλά ξεφεύγουμε νομίζω.

Οπότε, η ΜΟΝΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ:

η ρυθμιση μεσω πατερνς ειναι οτι καλυτερο μπορουμε να πετυχουμε κοντα στο σωστοτερο αποτελεσμα.
και όλα τα υπόλοιπα είναι νά'χαμε να λέγαμε.

τέλος:

Για ακομα μια φορα(εννοω μετα απο αυτα που αφορουν τον ηχο) σημασια δεν εχει τοσο τι μας αρεσει αλλα τι ειναι σωστο.
Αυτοί που παρακολουθούν τα γραφόμενά μου στα "του ήχου", ξέρουν καλά πως εδώ και πολλά χρόνια λέω ακριβώς το ίδιο πράγμα και για τον ήχο.

Πραγματικά δεν έχει σημασία τι σου "αρέσει", είτε στην εικόνα, είτε στον ήχο.

Είναι όμως τόσο διαδεδομένη, σα χολέρα, και ταυτόχρονα παρανοϊκά υπερτιμημένη η αξία του "τι αρέσει" στον ήχο, που φαίνεται δύσκολο να πεισθεί κάποιος για την ορθότητα της προηγούμενης πρότασης.

Αυτό όμως, δεν αλλάζει την πραγματικότητα. Κι ας εμμένουν κάποιοι.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

εδω υπαρχουν καποια στανταρντς
http://www.thx.com/consumer/thx-technology/thx-reference-level/
αληθεια αν καποιος εχει ηχεια αναλογα* , μπορει να τα βαλει εκει που πρεπει* , και αναλογα εισχυτικα*
ακουει σε αυτες τις σταθμες ?
Μαλλον οχι , κουφοσωτηρης μαρκου και εγω ειμαστε οι απειροελαχιστοι εδω μεσα που σε επιπεδο σταθμων υπερκαλυπτπουμε την προδιαγραφη

* οποιος μπορει να εχει το συνολο ολων των αστερισκων ωστε να ειναι φουλ thx.

Απο εκει και μετα ενα χωρος μπορει να μετρηθει με πολλους τροπους, και σχετικα με τις παραξενιες του , απο εκει και μετα, ποιος μπορει να βαλει σε να σαλονι μπασοπαγιδες διαχυτες ........θα παει ο πλαστρης και το τσοκαρο συνεφο.....

Το dolby -dts εχουν και αυτα καποια στανταρντς, Αν και ειναι μη ηθικο , θα σου πω οτι μελος εδω μεσα
τραβα τραπεζι μπουφε στηνει ηχεια προβολεα μηχανηματα , βλεπει ταινια, και μετα τα μαζευει, η λαχταρα για στανταρντς πανε περιπατο............
εδω εχω κανει και αναφορες περι επιπεδο αναφορας σταθμης και πολλα παρατραγουδα
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?90682-reference-levels&

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

οσο αφορα το τι αρεσει σε καποιον ενα θα πω
ας αναρωτηθει ο καθενας αν του ρυθμιζε ο λουκας και οι μηχανικοι του το συστημα του.Και σε αυτον δεν του αρεσε θα εβαζε χερι ?
ναι ή οχι ?
Σαν να παει ενα χοντρος σε ενα μαγαζι με εντολη να δειχνει λεπτος, το βαζαν ενα μαυρο σετ,
πιστευει κανεις οτι αυτος θα συνεχιζε να το φορα,
αφου δεν το παει........με το ζορι κορακι........αφου γουσταρει τα λαμε..........
ασχετα τι του παει θα κανει του κεφαλιου του, καπου εκει τα στανταρντς υπαρχουν αλλα στην πραξη πιστευω οτι ολοι ολο και βαζουν το χερι τους.στην εικονα (ενα ξερω να εβαλε χερι)....και το ξαναμαζεψε........

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

Τι έχουν;
Ποιά είναι;
θεσεις ηχειων και επιπεδο σταθμης.......
αλλα μιας και κρατω αρχειο απο το 00 , οποιος θελει
εχω τις θεσεις κατα thx στα lrc , η οποια εδω κι λιγα χρονια εχει αλλαξει.........

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

Άσε ρε Γιωργάκι!

εσυ γιατι αποπαιρνεις τον κοσμο .........παλιοστρουμφακι:136:

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.869
Re: Απάντηση: ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

ΕΙΚΟΝΑ! @@

ΕΙΚΟΝΑ! @@

ΕΙΚΟΝΑ! @@

Reaction score
15.548
Απάντηση: Re: ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Επειδή ανησύχησα μήπως έπαθε τίποτα, πήρα τον Κεφάλα τηλέφωνο. Μου είπε να σας πω ότι είναι στο ΙΚΕΑ και ψωνίζει, και θα σας περιποιηθεί σε 2-3 ώρες.
τζαμπα πηγα.....2-3 πραγματα που ηθελα δεν υπηρχαν ....τα εξαφανισαν....:112:

....εχασα και το σοου παναθεμαμε...:116:

για να δουμε τι επαιξε.:114:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

boyz men and women συζητηση κανουμε......δεν χωριζουμε χωραφια........

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
Απάντηση: Re: ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

τζαμπα πηγα.....2-3 πραγματα που ηθελα δεν υπηρχαν ....τα εξαφανισαν....:112:

....εχασα και το σοου παναθεμαμε...:116:

για να δουμε τι επαιξε.:114:

δεν ειχες βαλει το βιντεο να γραφει ?
α εχασες......

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

ΕΙΚΟΝΑ! @@

ΕΙΚΟΝΑ! @@

ΕΙΚΟΝΑ! @@
μιλας εκ του ασφαλους (Led) παλιαθρωπε

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
105.281

Πού να φτάσει το ποπ-κορν......

Πάω για ανεφοδιασμό.

Θα παχύνουμε απόψε. :405:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

να ένα ποστ άξιο σχολιασμού. ας το τεμαχίσω για να δείτε τι εννοώ:

πολύ σωστά. Αυτή η "άποψη" δείχνει πραγματικά βαθύτατη γνώση του αντικειμένου, αλλά μας λέει και κάτι που είμαι απολύτως βέβαιος πως ελάχιστοι μπορούν πραγματικά να κατανοήσουν.

Και το όμοιο ισχύει επακριβώς και στον ήχο, καθώς για κάθε διαφορετική ηχογράφηση θα έπρεπε να υπάρχει άλλη ρύθμιση.

αλλά:

όντως, είναι πρακτικά αδύνατο να ξανα-ρυθμίζεται ο προβολέας ή το ηχοσύστημα για κάθε διαφορετική ηχογράφιση ή ταινία. Θεωρητικά, θα μπορούσε να γίνει. Πρακτικά βέβαια, το "μάτι" ξέρει να κάνει μια αλλαγή στη ρύθμιση, όπως και το "αυτί", για κάθε διαφορετική ταινία ή ηχογράφηση. Αλλά ξεφεύγουμε νομίζω.

Οπότε, η ΜΟΝΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ:

και όλα τα υπόλοιπα είναι νά'χαμε να λέγαμε.

τέλος:

Αυτοί που παρακολουθούν τα γραφόμενά μου στα "του ήχου", ξέρουν καλά πως εδώ και πολλά χρόνια λέω ακριβώς το ίδιο πράγμα και για τον ήχο.

Πραγματικά δεν έχει σημασία τι σου "αρέσει", είτε στην εικόνα, είτε στον ήχο.

Είναι όμως τόσο διαδεδομένη, σα χολέρα, και ταυτόχρονα παρανοϊκά υπερτιμημένη η αξία του "τι αρέσει" στον ήχο, που φαίνεται δύσκολο να πεισθεί κάποιος για την ορθότητα της προηγούμενης πρότασης.

Αυτό όμως, δεν αλλάζει την πραγματικότητα. Κι ας εμμένουν κάποιοι.
Μονο και μονο απο το γεγονος οτι ο σχολιασμος προερχεται απο εσενα αποτελει μεγαλη μου τιμη.
Ευχαριστω!!!

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
112.464

Η γνωμη μου, την οποια εχω εκφρασει και αρκετες φορες στο παρελθον, ειναι πως σε μια ιδανικη κατασταση, θα επρεπε
να ρυθμιζουμε τον προβολεα καθε φορα που βλεπουμε μια ταινια.

Απορώ τι ρύθμιση θα κάναμε στη χθεσινή ταινία που είδα... :144:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

Απορώ τη ρύθμιση θα κάναμε στη χθεσινή ταινία που είδα... :144:
Και ο rose.athens εγραψε την προηγουμενη παραθεση σου?

Reaction score
15.548

Αντιπαρέρχομαι το .άκι(δεν νομίζω να έχω δώσει τέτοια διακαιώματα εδω μέσα) και θα σε παρακαλούσα να μου αποδείξεις πως γίνεται να έχουμε οπτική μνήμη.
Και όχι του στύλ,απ ότι θυμάμαι ο δείνα είχε λίγο καλύτερο μαυρό ή καλύτερη overall εικόνα.
Γιατί ξέρεις πολύ καλά ότι ο μόνος σσφαλής τρόπος σύγκρισης είναι το A-B.Εκεί ξεβρακώνονται όλα.

Εννοείτε ότι δεν θέλω να μου πεις για το μόνιτορ που έχεις στην δουλειά σου κτλ..Και εμένα αν μου πειράξουν κάτι στην οθόνη του υπολογιστή θα το καταλάβω(όπως και έχει γίνει εξάλλου).
Ελα ρε Γιωργο........κανει μπαμ εαν υπαρχει διαφορα εστω και μικρη ....
Αν δεν το βλεπεις φιλε μου....τοτε δεν......

Πειραξε κατι στην tv σου και βαλτο στην μνημη....αυτη η εναλλαγη δειχνει την διαφορα...
Αυτο ειναι μνημη...μαλιστα μπορει να ειναι και μακροχρονη αναλογα το βαθμο λαθους σε αποχρωση.

Εαν ειδικα εισαι και εξοικειωμενος με τετοια φαινομενα,τοτε σου φαινεται πολυ απλο....

.....σορυ για το "ακι" αν μου παρεξηγηθηκες...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.679
Members
38.729
Νεότερο μέλος
gvts