- Reaction score
- 9.833
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Για να είμαι ειλικρινής δεν το αντιλαμβάνομαι αυτό και μένω στα της εικόνας και μόνο. Αλλάζει το πρότυπο χρωματικό τρίγωνο ή το gamma από ταινία σε ταινία; Η εικόνα του καλιμπραρισμένου προβολικού θα παίζει αυστηρά σωστά. Οποιαδήποτε απόκλιση (θεωρητικά) θα οφείλεται στις βουλές του σκηνοθέτη ή ξέρω εγώ του εκάστοτε υπεύθυνου. Και λογικά θα βρίσκεται εσκεμμένα έξω απο τα standards για να αποδώσει αυτά που θέλει ο δημιουργός της. Ειδάλλως πως ακριβώς θα μπορούσε να γίνει η ρύθμιση με κριτήριο μια ταινία; Θα την συνοδεύουν με patterns στα πρότυπα σκηνοθεσίας;Αυτή η "άποψη" δείχνει πραγματικά βαθύτατη γνώση του αντικειμένου, αλλά μας λέει και κάτι που είμαι απολύτως βέβαιος πως ελάχιστοι μπορούν πραγματικά να κατανοήσουν.
Και το όμοιο ισχύει επακριβώς και στον ήχο, καθώς για κάθε διαφορετική ηχογράφηση θα έπρεπε να υπάρχει άλλη ρύθμιση.
αλλά:
όντως, είναι πρακτικά αδύνατο να ξανα-ρυθμίζεται ο προβολέας ή το ηχοσύστημα για κάθε διαφορετική ηχογράφιση ή ταινία. Θεωρητικά, θα μπορούσε να γίνει. Πρακτικά βέβαια, το "μάτι" ξέρει να κάνει μια αλλαγή στη ρύθμιση, όπως και το "αυτί", για κάθε διαφορετική ταινία ή ηχογράφηση. Αλλά ξεφεύγουμε νομίζω.
Οπότε, η ΜΟΝΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ:
και όλα τα υπόλοιπα είναι νά'χαμε να λέγαμε.
τέλος:
Αυτό όμως, δεν αλλάζει την πραγματικότητα. Κι ας εμμένουν κάποιοι.