ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.833
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Αυτή η "άποψη" δείχνει πραγματικά βαθύτατη γνώση του αντικειμένου, αλλά μας λέει και κάτι που είμαι απολύτως βέβαιος πως ελάχιστοι μπορούν πραγματικά να κατανοήσουν.

Και το όμοιο ισχύει επακριβώς και στον ήχο, καθώς για κάθε διαφορετική ηχογράφηση θα έπρεπε να υπάρχει άλλη ρύθμιση.

αλλά:

όντως, είναι πρακτικά αδύνατο να ξανα-ρυθμίζεται ο προβολέας ή το ηχοσύστημα για κάθε διαφορετική ηχογράφιση ή ταινία. Θεωρητικά, θα μπορούσε να γίνει. Πρακτικά βέβαια, το "μάτι" ξέρει να κάνει μια αλλαγή στη ρύθμιση, όπως και το "αυτί", για κάθε διαφορετική ταινία ή ηχογράφηση. Αλλά ξεφεύγουμε νομίζω.

Οπότε, η ΜΟΝΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ:

και όλα τα υπόλοιπα είναι νά'χαμε να λέγαμε.

τέλος:

Αυτό όμως, δεν αλλάζει την πραγματικότητα. Κι ας εμμένουν κάποιοι.
Για να είμαι ειλικρινής δεν το αντιλαμβάνομαι αυτό και μένω στα της εικόνας και μόνο. Αλλάζει το πρότυπο χρωματικό τρίγωνο ή το gamma από ταινία σε ταινία; Η εικόνα του καλιμπραρισμένου προβολικού θα παίζει αυστηρά σωστά. Οποιαδήποτε απόκλιση (θεωρητικά) θα οφείλεται στις βουλές του σκηνοθέτη ή ξέρω εγώ του εκάστοτε υπεύθυνου. Και λογικά θα βρίσκεται εσκεμμένα έξω απο τα standards για να αποδώσει αυτά που θέλει ο δημιουργός της. Ειδάλλως πως ακριβώς θα μπορούσε να γίνει η ρύθμιση με κριτήριο μια ταινία; Θα την συνοδεύουν με patterns στα πρότυπα σκηνοθεσίας;

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.869
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Μονο και μονο απο το γεγονος οτι ο σχολιασμος προερχεται απο εσενα αποτελει μεγαλη μου τιμη.
Ευχαριστω!!!
Γλύφτη. :618:

Reaction score
15.548
Απάντηση: Re: ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Ενω οποιος εχει...διαβασει για αυτα ξερει καλυτερα?
Ειναι σαν να αναγαγουμε σε αναγνωστες ενος περιοδικου 4 τροχων που εχουν διαβασει ολα τα αρθρα για τις Ferrari σε
αντιθεση με οσους τις εχουν οδηγησει.
Η μηπως οχι?
Καπως ετσι ειναι καποιοι και στα του ηχου και εικονας Αντριους.....

......και φυσικα νομιζουν οτι κατι ξερουν και αραδιαζουν διαφορα..

ονοματα δεν λεω...:116:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
112.447
Απάντηση: ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Τίποτα Γιάννη, ο δαίμων του πληκτρολογίου έγραψε ένα μήνυμα του Ανδρέα σαν δικό σου.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
105.276

Τίποτα Γιάννη, ο δαίμων του πληκτρολογίου έγραψε ένα μήνυμα του Ανδρέα σαν δικό σου.
Δεν γινόταν ανάποδα, να έπαιρνα και τα εύσημα του costasEAR? :110::116:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.485
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Για να είμαι ειλικρινής δεν το αντιλαμβάνομαι αυτό και μένω στα της εικόνας και μόνο. Αλλάζει το πρότυπο χρωματικό τρίγωνο ή το gamma από ταινία σε ταινία;
Το gamma είναι μια πονεμένη ιστορία σε αρκετές ταινίες.Και ναι,αλλάζει.
Η εικόνα του καλιμπραρισμένου προβολικού θα παίζει αυστηρά σωστά. Οποιαδήποτε απόκλιση (θεωρητικά) θα οφείλεται στις βουλές του σκηνοθέτη ή ξέρω εγώ του εκάστοτε υπεύθυνου. Και λογικά θα βρίσκεται εσκεμμένα έξω απο τα standards για να αποδώσει αυτά που θέλει ο δημιουργός της.
Ή ο διευθυντής φωτογραφίας να είναι τυφλός,ή στο post process να κάνουν εγκλήματα(Lotr Fellowship Extended).Βέβαια εδώ θέλει γνώσεις φωτογραφίας για να αποφασίσεις τι είναι το σωστό.

Πάντως στους προβολείς με λάμπα το calibration πρίν απο κάθε ταινία έχει νόημα καθότι αλλάζει η συμπεριφορά της λάμπας (γήρανση).

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.485

Πειραξε κατι στην tv σου και βαλτο στην μνημη....αυτη η εναλλαγη δειχνει την διαφορα...
Αυτο ειναι μνημη...μαλιστα μπορει να ειναι και μακροχρονη αναλογα το βαθμο λαθους σε αποχρωση.
Oκ,καταλαβαίνουμε αλλιώς τον όρο οπτική μνήμη.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Για να είμαι ειλικρινής δεν το αντιλαμβάνομαι αυτό και μένω στα της εικόνας και μόνο. Αλλάζει το πρότυπο χρωματικό τρίγωνο ή το gamma από ταινία σε ταινία; Η εικόνα του καλιμπραρισμένου προβολικού θα παίζει αυστηρά σωστά. Οποιαδήποτε απόκλιση (θεωρητικά) θα οφείλεται στις βουλές του σκηνοθέτη ή ξέρω εγώ του εκάστοτε υπεύθυνου. Και λογικά θα βρίσκεται εσκεμμένα έξω απο τα standards για να αποδώσει αυτά που θέλει ο δημιουργός της. Ειδάλλως πως ακριβώς θα μπορούσε να γίνει η ρύθμιση με κριτήριο μια ταινία; Θα την συνοδεύουν με patterns στα πρότυπα σκηνοθεσίας;
Γιωργο, θα ειχες απολυτο δικαιο για τα παραπανω εαν συνεβαινε το εξης ενα ουτοπικο:
Ολοι οι προβολεις να επαιζαν ακριβως το ιδιο.
Ομως γνωριζουμε πως αυτο δεν συμβαινει, ετσι δεν ειναι?
Και ας ξεκινησουμε με κατι απλο.
Το shadow detail.
Θες να το συνεχισεις μονος σου?

Reaction score
15.548
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Είσαι άσχετος και επί των δημοσίων σχέσεων λοιπόν... σκέτος σκράπας!
Αλλιώς θα καταλάβαινες ότι η επιμονή σου να το παίζεις σχετικός μέσα στην ασχετοσύνη σου, έδιωξε μέχρι και τον διαχειριστή της παρούσας κατηγορίας. Ας είναι, μας έμεινες εσύ που τουλάχιστον επιτελείς κοινωνικό έργο, μας κάνεις και γελάμε. Keep walking! ...
Αγορινα μου εισαι εκτος τοπου και χρονου και δεν γνωριζεις με ποιον ομιλης.

....τι με περασες...σαν τα μουτρα σου :116::112:
Ακου δημοσιες σχεσεις.....!!!!!!!!!

εδω μεσα Νικολακι μου εγω γραφω για την πλακα μου και το χομπι μου ....

.....οσο για την ασχετοσυνη μου...μπορει να ειναι τεραστια,αλλα μικροτερη απο την δικη σου ....
Εσυ σε ολα εχεις απαντηση ενω δεν γνωριζεις που παν τα 4..:204:

Οποτε πανε νοτια που σε περνει να μιλας περι ηχου...

Ο διαχειριστης της κατηγοριας ειναι εδω(τουλαχιστον η υπογραφη του αν δεν βλεπεις)...το οτι δεν γραφει εχει τους λογους του και οι οποιοι για μενα τουλαχιστον ειναι γνωστοι μιας και τον γνωριζω αρκετα τον Πανο......ενω εσυ μονο απο το πληκτρολογιο...
Ασε λοιπον κατα μερους αυτα που κανεις στα νοτια....

Το οτι σας κανω και γελατε ειναι ωραιο και πρεπει να με διαβαζεται..ειδικα τουτι την δυσκολη εποχη ..:116:

γιαυτο σου λεω ...δεν τοχεις...τραβα νοτια...

Reaction score
8.350

Ολες οι π@π@ριες γινονται στο τρανσφερ.Κια οποιος εχει δει φτιαγμενη ματροσκα το καταλαβαινει παρα πολυ απλα.

abcd

Super Moderator
Reaction score
112.447

Αγορινα μου εισαι εκτος τοπου και χρονου και δεν γνωριζεις με ποιον ομιλης...
Βρε τον αGλήτη τον Κεφάλα, τον τάπωσε τον διαχειριστή!:119:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

Αγορινα μου εισαι εκτος τοπου και χρονου και δεν γνωριζεις με ποιον ομιλης.

....τι με περασες...σαν τα μουτρα σου :116::112:
Ακου δημοσιες σχεσεις.....!!!!!!!!!

εδω μεσα Νικολακι μου εγω γραφω για την πλακα μου και το χομπι μου ....

.....οσο για την ασχετοσυνη μου...μπορει να ειναι τεραστια,αλλα μικροτερη απο την δικη σου ....
Εσυ σε ολα εχεις απαντηση ενω δεν γνωριζεις που παν τα 4..:204:

Οποτε πανε νοτια που σε περνει να μιλας περι ηχου...

Ο διαχειριστης της κατηγοριας ειναι εδω(τουλαχιστον η υπογραφη του αν δεν βλεπεις)...το οτι δεν γραφει εχει τους λογους του και οι οποιοι για μενα τουλαχιστον ειναι γνωστοι μιας και τον γνωριζω αρκετα τον Πανο......ενω εσυ μονο απο το πληκτρολογιο...
Ασε λοιπον κατα μερους αυτα που κανεις στα νοτια....

Το οτι σας κανω και γελατε ειναι ωραιο και πρεπει να με διαβαζεται..ειδικα τουτι την δυσκολη εποχη ..:116:

γιαυτο σου λεω ...δεν τοχεις...τραβα νοτια...

Κωστα, να σου υπενθυμισω πως απευθυνεσαι στον ΓΔ του AVSite...

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.869
Re: Απάντηση: ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Βρε τον αGλήτη τον Κεφάλα, τον τάπωσε τον διαχειριστή!:119:
Ναι, ναι! :144:

EDIT: Ωχ, ωχ! :144:

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.893

Ναι, ναι! :144:

EDIT: Ωχ, ωχ! :144:

Μπουαχαχαχαχαχαχαχαχά !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!....που θά'λεγε και ο Βογιατζάκης:205:

abcd

Super Moderator
Reaction score
112.447

Κωστα, να σου υπενθυμισω πως απευθυνεσαι στον ΓΔ του AVSite...
Ανδρεα ο κυριος ΓΔ εχει ξεφυγει ως προς τον Κωστα,νομιζω...

Άρα ισοπαλία...:107:

Συνεχίστε παιδιά, δε νομίζω να παρεξηγήθηκε κανείς από τους δύο.:615:

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.752

Ωραία το πάτε.
Αντί να δείτε πως θα βοηθήσει ο ένας τον άλλον , βγάλατε τα ''εγώ'' σας και τα μετράτε!
Συγχαρητήρια.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.676
Members
38.728
Νεότερο μέλος
roberto_portale