Τούμπαραν το αυτοκίνητο για να περάσει το λεωφορείο!

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: Τούμπαραν το αυτοκίνητο για να περάσει το λεωφορείο!

Και ρωτάω το απλό: αν την ώρα που τα «παλικάρια» σηκώνουν το Α3 στον αέρα, βγουν από το δίπλα κατάστημα 3 ντερέκια εξαγριωμένα για το νέο τους όχημα, και ανοίξουν τα κεφάλια από 5-10 «παλικάρια» ποιος θα φταίει?
Και αν δεν τους σπάσουν στο ξύλο αλλά τους κρατήσουν και τους τραβήξουν μια ωραιότατη αγωγή για τη ζημιά, πόσο μάγκες θα είναι τα παλικάρια της φακής?
Έχεις δίκιο, καλό είναι να τα σκεφτόμαστε αυτά τα "αν", John...
Όπως και τα "ΟΚ εγώ παρκάρω σαν μ@λ@κ@ς... Αν μου το γδάρουν; Αν μου το τρακάρουν; Αν μου το τουμπάρουν;"
Επίσης ακόμα καλύτερα θα ήταν να είχαμε τη βεβαιότητα ότι θα μας γράψει η τροχαία αν σταματήσουμε όπου μας... βολέψει (για να το πω σεμνά). Αλλά, αντιθέτως, υπάρχει η βεβαιότητα ότι δεν θα υπάρξουν συνέπειες... Γι' αυτό έχουμε τόσα "παλικάρια της φακής" γύρω μας.

Όσο για την περίπτωση ανάγκης....
Ακόμα και τα έκτακτα περιστατικά χάνουν τη σημασία τους όταν συναντάς καμιά 50αριά "έκτακτα περιστατικά" καθημερινά, από το σπίτι στη δουλειά. Άλλο ένα "αν" που πρέπει να σκεφτόμαστε πριν παρκάρουμε όπου μας βολέψει, προφανώς...

Reaction score
1.772
Απάντηση: Re: Απάντηση: Τούμπαραν το αυτοκίνητο για να περάσει το λεωφορείο!

Έχεις δίκιο, καλό είναι να τα σκεφτόμαστε αυτά τα "αν", John...
Όπως και τα "ΟΚ εγώ παρκάρω σαν μ@λ@κ@ς... Αν μου το γδάρουν; Αν μου το τρακάρουν; Αν μου το τουμπάρουν;"
Επίσης ακόμα καλύτερα θα ήταν να είχαμε τη βεβαιότητα ότι θα μας γράψει η τροχαία αν σταματήσουμε όπου μας... βολέψει (για να το πω σεμνά). Αλλά, αντιθέτως, υπάρχει η βεβαιότητα ότι δεν θα υπάρξουν συνέπειες... Γι' αυτό έχουμε τόσα "παλικάρια της φακής" γύρω μας.
+1000 η ακομα καλυτερα να ειχαμε τη βεβαιαοτητα οτι οταν γυρισουμε θα το εχει παρη ο γερανος.

Reaction score
1.213
Απάντηση: Τούμπαραν το αυτοκίνητο για να περάσει το λεωφορείο!

Η αληθεια ειναι οτι οταν κυκλοφορουν τοσα οδικα παληκαρια της φακης νιωθεις αδικημενος οταν την πληρωνεις μονο εσυ :114:
Τι να πω ,μακρια απο εμας αυτο το κακο :114: [οι αναμαρτητοι , εντελως νομοταγεις κλπ δεν εχουν να ανησυχουν για τιποτα .Εκτος αν οδηγουν μηχανη και βρεθουν καποιοι ακομα πιο νομοταγεις και την μετακινησουν για να παρκαρουν νομιμα κι'ετς :116:]

Reaction score
5

Ρε παιδιά βαθύτατα αντικοινωνική συμπεριφορά το παρκάρισμα την ώρα που μας παίρνουν και τα σώβρακα;
Εκεί θα εξαντλήσουμε τις κοινωνικές μας άμυνες;
Μα σε άλλη χώρα ζω ρε γμτ;

Αν εμφανιζόταν ο τύπος με το αμάξι τη κρίσιμη ώρα του τουμπαρίσματος, υπάρχει η πιθανότητα να πήγαινε κι εκείνος για "επισκευή"...:116:
Να και μια βαθύτατα κοινωνική συνεισφορά....
Και στο σύνολο
Και στο υποσύνολο του φόρουμ αφού αν εμπεριείχε και σοπάκι το αρχικό ρεπορτάζ θα είχαμε ξεκατινιαστεί εντελώς....

:142:

Reaction score
5

Ακόμα και να είχα παρκάρει παράνομα ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει το δικαίωμα να μου σπάσει το αυτοκίνητο για να με «κάνει καλύτερο πολίτη».
Είσαι γαϊδούρι και για να στο πω και με εκφράσεις που γαλουχήθηκαν γενιές και γενιές στην αυτοκίνηση, είσαι ανθρωποειδές και cyborg (sic)

Για να το χοντρύνω και περισσότερο είσαι για κρέμασμα ανάποδα στα ψηλαλώνια, γδάρσιμο, χοντρό αλάτι στις πληγές και να περνάει Πάτρα και επαρχίες της Αχαΐας να σε φτύνουν
Εγκληματία εν δυνάμει δολοφόνε των οικογενειών μας ....αυτό επειδή σουζάρεις, μπαντιλικώνεις και τρακοσαρίζεις

Ήταν μια κοινωνική συνεισφορά από μένα έστω και λεκτική, για όλους του ηθικολόγους (αλλά και όσους έχεις μπανάρει)

Κάτσε να σου ρίξω κι ένα εικονίδιο:

:439: :143:

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.785

Όταν πας να κάνεις τη δουλειά σου, να βγάλεις μεροκάματο και έχεις μπλοκαριστεί κάπου και δεν μπορείς να φύγεις, τα νεύρα σου δεν μπορεί να είναι σε καλή κατάσταση.
Μάλλον θα σπάσουν. Μπορεί να γίνουν και σμπαράλια.
Επάνω στον θυμό σου μπορεί να γίνει άγριος καυγάς, μέχρι και φονικό μπορεί να γίνει.
Οπότε η γαϊδουρινή συμπεριφορά του συγκεκριμένου οδηγού, δεν είναι απλά ένα παράνομο παρκάρισμα.
Είναι πολύ μεγαλύτερο το "έγκλημα" που διέπραξε, αν αναλογιστούμε τα πιθανά σενάρια.
Π.χ. να έρθει ο οδηγός την ώρα που το τουμπάρουν μερικοί νοματαίοι.
Μπορεί να τον πλάκωναν και στο ξύλο.
Μπορεί αυτός να τους πλάκωνε στο ξύλο.
Μπορεί να είχε όπλο και πάνω στον καυγά να το έβγαζε και να "κελαηδούσε".
Μπορεί πολλά ακόμη και με συνέπειες ποιος ξέρει τι.

Θυμάμαι όταν έγινε στην Θεσ/νίκη η συναυλία των U2 και είχαν κλείσει όλοι οι δρόμοι πέριξ του κέντρου και όλοι πήγαν από περιφερειακό δρόμο όπου έγιναν και κανα δυό μικροσυγκρούσεις και φράκαρε στην κυριολεξία όλος ο περιφερειακός.
Θυμάμαι την αγανάκτηση όλων και τα μπινελίκια που έριχναν στους U2 από τα ραδιόφωνα της πόλης.
Όταν αντί να πας στο σπίτι σου σε 15 λεπτά, κάνεις 3,5 ώρες, δεν είσαι καλά και πολλά μπορεί να γίνουν.
Ας το έχουν υπ' όψιν τους οι παρανομούντες οδηγοί.
Προσωπικά λέω ότι του συγκεκριμένου καλά του έκαναν.

Reaction score
51

Το αυτοκίνητο σίγουρα δεν θέλει μόνο αυτά που λες. Δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση στο εκατομμύριο να μη θέλει σφυρηλάτηση (μπορεί και αντικατάσταση) στις πόρτες και τα φτερά. Επίσης θα υπάρχουν σπασμένα τζάμια, ενδεχομένως χαλασμένοι από την πρόσκρουση μηχανισμοί που υπάρχουν μέσα στις πόρτες και τις κολόνες, πιθανότατα στραβωμένες ζάντες και σίγουρα πρόβλημα στις αναρτήσεις από το παλαντζάρισμα στον αέρα μέχρι να πέσει. Αυτά από μένα που είμαι μια απλή οδηγός, αν ήμουν μηχανικός ή/και γνώστης της δομής του συγκεκριμένου μοντέλου αυτοκινήτου θα έβγαζα κι άλλα...

Μαρία η ζημιά είναι πολύ μεγαλύτερη από 1000€.
Αν κρίνω από την φωτογραφία

το Α3 Sportback είναι 1.6 FSi, 3 ετών (και αν κρίνω από το πόσο καθαρό είναι από κάτω πρέπει να ήταν σε άριστη κατάσταση).
Το ημι-τουμπάρισμα σημαίνει χτυπημένες 2 πόρτες, πίσω και εμπρός φτερό, σπασμένο καθρέπτη, πιθανότατα κάποιο πλευρικό τσάμι σπασμένο, χτυπημένη (ελαφρώς) μεσαία κολόνα και ίσως το πάνω τελάρο στις πόρτες (στην οροφή), κάποιο χερούλι πόρτας σπασμένο, ίσως μαρσπιέ (προεξέχει) και λόγω πλευρικών νεύρων οι λαμαρίνες δεν επανέρχονται στην αρχική κατάσταση με σφυρί-ματσόλα κλπ
Επειδή το συγκεκριμένο δεν είναι παλιό όχημα (λογικά 2008± είναι) μια επαναφορά στην πρότερη κατάσταση σημαίνει βαρύ οικονομικό φορτίο.
Εκτός κι αν συμβιβάζεται κάποιος με τις πόρτες του να μοιάζουν με ruffles.....

Το κουστουμάκι 2*πόρτες (άδειες) + φτερό εμπρός + φτερό πίσω + πλευρικός καθρέπτης για Α3 φεύγουν πάνω από τα 1800€!!!
Και δεν υπολογίζω περιφερειακά που είναι minimum άλλο ένα 30% πάνω
Να υποθέσω και εργασία (λύσε, στοκάρισε, βάψε, τοποθέτησε, ρύθμισε, βάλε αξεσουάρ κοκ) πάνω από 800€ (βασικά το υπολογίζω στο χιλιάρικο και μάλιστα φεύγα)
Φτάνουμε κάπου στα 2600€ με ελάχιστες χρεώσεις......

Και στα παραπάνω δεν υπολογίζω ζημιές που δεν φαίνονται!!
Πχ υγρά μοτέρ που έχουν χυθεί και είτε προκάλεσαν φθορές (όπως τα υγρά φρένων που είναι άκρως οξειδωτικά, μοτέρ που μπορεί έστω και για λίγο να δούλεψε με αέρα στην αντλία λαδιού κοκ)

Και όλα τα παραπάνω για την μαγκιά κάποιων που έγιναν αντράκια λόγω όχλου!!

(@Γιώργο back: φίλε, τούμπα με 60km/h θα έδινε ολική καταστροφή του αυτοκινήτου ή κόστους τουλάχιστον 7+ χιλιάδων ευρώ, πρακτικά ασύμφορη :121:)

Reaction score
5

Θυμάμαι όταν έγινε στην Θεσ/νίκη η συναυλία των U2 και είχαν κλείσει όλοι οι δρόμοι πέριξ του κέντρου και όλοι πήγαν από περιφερειακό δρόμο όπου έγιναν και κανα δυό μικροσυγκρούσεις και φράκαρε στην κυριολεξία όλος ο περιφερειακός.
Θυμάμαι την αγανάκτηση όλων και τα μπινελίκια που έριχναν στους U2 από τα ραδιόφωνα της πόλης.
Όταν αντί να πας στο σπίτι σου σε 15 λεπτά, κάνεις 3,5 ώρες, δεν είσαι καλά και πολλά μπορεί να γίνουν.
Ας το έχουν υπ' όψιν τους οι παρανομούντες οδηγοί.
Προσωπικά λέω ότι του συγκεκριμένου καλά του έκαναν.
Δύο με τρεις φορές τη βδομάδα, κάθε βδομάδα, παραλύει το κέντρο λόγω κινητοποιήσεων διαδηλώσεων με απίστευτη ταλαιπωρία περιφερειακά και σε συνδυασμό από απεργίες μαζικών μέσων κλπ κλπ μιλάμε για χάος
Θα έπρεπε ίσως να θρηνούμε θύματα;

Reaction score
5

Κι αφού έχουν πέσει τόσα υποθετικά σενάρια στο τραπέζι ας ρίξω κι εγώ ένα....
Έστω οτι ο χαϊφαάς του πάνω πατώματος έπεσε στο γαϊδουρινό παράπτωμα (δεκτό) να παίξει σε απαγορευτικές εντάσεις σε ώρα κοινής ησυχίας και μάλιστα εκνευριστική -κατά περίπτωση- μουσική
Αν πάρω ένα μαδέρι κι ανέβω και του κάνω τα μηχανήματα λαμπόγυαλο, νομιμοποιούμαι γιατί πρέπει να κοιμηθώ νωρίς επειδή αύριο δουλεύω;
Σαφώς θα είναι αποτελεσματικότερο από κάποια άλλη πιο ψύχραιμη ενέργεια και σαφέστατα θα παραδειγματιστεί....
Καλά δεν θα του έκανα;

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.785

Λυπάμαι αλλά δεν ανήκω στην κατηγορία εκείνων που αν μου ρίξουν ένα χαστούκι θα γυρίσω και το άλλο μάγουλο.
Οπότε αν κάποιος επίδοξος χαστουκιστής θελήσει να ρίξει ένα χαστούκι να ξέρει ότι μπορεί να βρει κι από το δικό μου είδος μπροστά του.
Κι ο ληστής μπορεί να συλληφθεί, να πάει φυλακή, να σκοτωθεί.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
41.000

Κι αφού έχουν πέσει τόσα υποθετικά σενάρια στο τραπέζι ας ρίξω κι εγώ ένα....
Έστω οτι ο χαϊφαάς του πάνω πατώματος έπεσε στο γαϊδουρινό παράπτωμα (δεκτό) να παίξει σε απαγορευτικές εντάσεις σε ώρα κοινής ησυχίας και μάλιστα εκνευριστική -κατά περίπτωση- μουσική
Αν πάρω ένα μαδέρι κι ανέβω και του κάνω τα μηχανήματα λαμπόγυαλο, νομιμοποιούμαι γιατί πρέπει να κοιμηθώ νωρίς επειδή αύριο δουλεύω;
Σαφώς θα είναι αποτελεσματικότερο από κάποια άλλη πιο ψύχραιμη ενέργεια και σαφέστατα θα παραδειγματιστεί....
Καλά δεν θα του έκανα;
Η ειδοποιός διαφορά των δύο παραδειγμάτων είναι πως ο ένας ταλαιπωρεί -σαφώς εν γνώσει του, και κατά πάσα πιθανότητα ούτε που τον νοιάζει μάλιστα- εκατοντάδες.
Και ναι, είναι βαθύτατα αντικοινωνική συμπεριφορά. Κάθε ποινικό αδίκημα τυποποιεί -κατά το δέον- μια αντικοινωνική συμπεριφορά, όμως η συγκεκριμένη φανερώνει αδιαφορία για το κοινωνικό σύνολο εν γένει.

Reaction score
5

Λυπάμαι αλλά δεν ανήκω στην κατηγορία εκείνων που αν μου ρίξουν ένα χαστούκι θα γυρίσω και το άλλο μάγουλο.
Οπότε αν κάποιος επίδοξος χαστουκιστής θελήσει να ρίξει ένα χαστούκι να ξέρει ότι μπορεί να βρει κι από το δικό μου είδος μπροστά του.
Κι ο ληστής μπορεί να συλληφθεί, να πάει φυλακή, να σκοτωθεί.
Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με τα παραπάνω....
Δέχομαι το ναι της προηγούμενης απάντησής σου μόνο ως απ΄τον Μιχάλη, που δεν τον ξέρω και μάλλον δρα πληθωρικά και υπερβολικά και στη ζωή και στην αλήθεια του.... Αλλά δεν μπορώ να πιστέψω οτι όλοι όσοι συμφωνούν με τις υπερβολικές αντιδράσεις και χειροκροτούν είναι και στη ζωή τους υπερβολικοί στις αντιδράσεις τους....
Συνήθως το αντιθέτο.....
Ειδικά μέσα στην κάλυψη του όχλου βγαίνουν απωθημένα και γενικά άρρωστες καταστάσεις.... όπως και πίσω από πληκτρολόγια.
Μ΄αυτή την έννοια και δεν υπάρχει χώρος να συμφωνήσω με ''τακτικές'' όσο κι αν αντικειμενικά κι επιστημονικά σ΄ένα βαθμό δικαιολογούνται όπως μου εξηγεί (με υπομονή απαντώντας μου επανειλημμένα και τον ευχαριστώ) ο Αβεσσαλώμ.....

Reaction score
1.188

Πολύ καλά του έκαναν τού νεοέλληνα!!!

Reaction score
4.559
Re: Απάντηση: Re: Τούμπαραν το αυτοκίνητο για να περάσει το λεωφορείο!

rodouma;1422130[IMG said:
http://www.streetpanthers.gr/images/stories/entypa/gaidarakos.gif[/IMG]

QUOTE]

Αχ, πως το χαίρομαι όταν το κολλάω!

Reaction score
1.458
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τούμπαραν το αυτοκίνητο για να περάσει το λεωφορείο!

It was a mistake post!

Reaction score
4.559
Re: Απάντηση: Re: Τούμπαραν το αυτοκίνητο για να περάσει το λεωφορείο!

Για τον νεοέλληνα ήταν ο αναστεναγμός?:116:

Απλά, το φχαριστήθηκα χα χα

Reaction score
1.458

Αλλα αυτοκόλλητα δεν βάζεις στο αμάξι?

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.176
Members
38.541
Νεότερο μέλος
jabe