YAMAHA RX- V671

Reaction score
433
Περεληφθει το απόγευμα ιδιοχειρως απο γνωστό μαγαζί hi-fi της παπαφη ο ενισχυτης. Πρώτες εντυπώσεις θετικές. Του καρφωσα πάνω την 5η συμφωνία του μπετοβεν και τα Dali μου άστραψαν και βροντηξαν! Φυσικά ακόμα δεν έχει γίνει καμία ισοσταθμιση με το ypao. Κουμπωθηκε κατευθείαν στο router με καλώδιο - δεν έχει wifi υποστήριξη- και βρήκε μπόλικο ιντερνετικο ράδιο. Βρήκε κατευθείαν τα 2 λάπτοπ του σπιτιού απο το δίκτυο και έπαιξε κατευθείαν την μουσική που είχαν ! Το USB διάβασε κανονικά το iPod και άκουσα την μουσική του όπως ποτέ άλλοτε. Κοντρόλ πλήρες αλλά με μικρά πολύ κουμπιά.

Το lord of the rings που είδα τελικά ως πρώτη ταινία τα εφφε στις μάχες ο ήχος των σπαθιων και τα ποδοβολητα των αλόγων ήταν συγκλονιστικά. Με εντυπωσίασε η λεπτομέρεια του ήχου

Ήμουν μεταξύ του γιαμι του onkyo 609 του pio 921 αλλά καθώς τον βρήκα στην γειτονιά μου χώρις μεταφορικά με εγγύηση του νακα στην καλύτερη πανευρωπαϊκή τιμή αυτή την στιγμή , διαβάζοντας και κριτικές για τα περσινά μοντέλα τους ο γιαμι είχε με διάφορα το μεγαλύτερο ποσοστό θετικών κριτικών το αποφάσισα. Δείχνει να αξίζει τα λεφτά του για την ώρα.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430
Απάντηση: YAMAHA RX- V671

Καλοάκουστος!!
Αντε και πιό αναλυτικά σε λίγο καιρό,μαζί με καμιά φωτό.

Reaction score
433

το passthrough ανοιξε δηλωθηκε κομπωσε αξογα απροβληματιστα για την ωρα

Reaction score
433

Γενικά για την ωρα οτι υποσχεται το manual και τα specs- και εχω δοκιμασει- το κανει απροβλημάτιστα και σχετικά απλά. Ο ηχος ειναι ιδιαιτερα αναλυτικός , το trueHD ειναι πραγματικά απολαυστικό , ειδικά στο star trek - δινει ρεστα!!! Το κοντρολ ειναι πολυ άμεσης αποκρισης, με το θεμα βεβαια οτι ειναι για γυναικεία χερια. Μειονεκτημα για την ωρα βλεπω οτι γενικα ειναι θερμός, ακομα και χωρις να μπει στην θεση του , ακομα και με ελευθερες ολες τις πλευρες του! Στο έπιπλο που το έχω έχει αέρα μονο 2 εκ. πανω , αριστερα-δεξια 5-6εκ. και πισω 2 οπες εξεαρισμου Φ50. Το ελυσα το θεμα της ψυξης με χρηση mini ανεμιστηρα.
Eπισης στα θετικα του η πολυ ευκολη και απρόσκοπτη δικτυωση του, καθως και το κουμπωμα που εκανε με το laptop παιζοντας την μουσικη του. Θα μου πεις αυτονοητα πραγματα , αφου τα υποστηριζει πρεπει και να τα παιζει! Ομως με τοσα που ακουμε και διαβαζουμε για bugs ειναι να κανεις το σταυρο σου οταν δουλευουν ολα σωστα!!

doc

Reaction score
0

Καλησπερα,
Εχετε καταλαβει ποια ακριβως λειτουργια εχουν τα πληκτρα
"STRAIGHT", "ENHANCER", "PURE DIRECT" και "SUR.DECODE" και ποτε τα χρησιμοποιουμε ?!!
Ειστε ευχαριστημενοι απ τις επιλογες κ τις διαφορες που δινουν τα "MOVIE" & "MUSIC" ?

Για την ηχητικη αποδοση του ραδιοφωνου τι εχετε να πειτε ? Προσωπικα μου δινει την
εντυπωση οτι ο ηχος και η ομιλια "βγαινει" μεσα απο αδειο δωματιο ..!!

Reaction score
1.187

Ήμουν μεταξύ του γιαμι του onkyo 609 του pio 921 αλλά καθώς τον βρήκα στην γειτονιά μου χώρις μεταφορικά με εγγύηση του νακα στην καλύτερη πανευρωπαϊκή τιμή αυτή την στιγμή , διαβάζοντας και κριτικές για τα περσινά μοντέλα τους ο γιαμι είχε με διάφορα το μεγαλύτερο ποσοστό θετικών κριτικών το αποφάσισα. Δείχνει να αξίζει τα λεφτά του για την ώρα.
H Yamaha είναι η πιο τίμια εταιρεία! Πουλάει προιόντα άριστης ποιότητος που κάνουν ακριβώς ολόσωστα αυτά που υπόσχονται. Και κυρίως δεν είναι υπερτιμημένα. Δεν πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Αγοράζοντας Yamaha είσαι σίγουρος ότι αυτό που πήρες αξίζει και με το παραπάνω και το τελευταίο ευρώ που έδωσες. Δεν νιώθεις ποτέ ότι σε πιάνουν «κώτσο»

Σχετικά με το θέμα της θερμοκρασίας που ανέφερες είναι ζεστός ακόμα και όταν παίζει σε χαμηλές εντάσεις;
Ο δικός μου ο Yamaha RX-V750 είναι πάντα τελείως κρύος. Σήμερα συγκεκριμένα έπαιζε μουσική και ταινίες από το πρωί μέχρι τις 9:00 το βράδυ και δεν ήταν καν χλιαρός. Το ράφι στο οποίο τον έχω τοποθετημένο έχει «αέρα» γύρω στα 5 cm.
Μόνο τις πολύ ζεστές καλοκαιρινές ημέρες αν έχει παίξει αρκετά θα ζεσταθεί.

Reaction score
1.187

Ναι βέβαια δεν είναι το ίδιο μηχάνημα και σίγουρα τα Artemis είναι πιο ευκολοδήγητα από τα Dali.

Reaction score
1.988

Καλησπερα,
Εχετε καταλαβει ποια ακριβως λειτουργια εχουν τα πληκτρα
"STRAIGHT", "ENHANCER", "PURE DIRECT" και "SUR.DECODE" και ποτε τα χρησιμοποιουμε ?!!
Ειστε ευχαριστημενοι απ τις επιλογες κ τις διαφορες που δινουν τα "MOVIE" & "MUSIC" ?

Για την ηχητικη αποδοση του ραδιοφωνου τι εχετε να πειτε ? Προσωπικα μου δινει την
εντυπωση οτι ο ηχος και η ομιλια "βγαινει" μεσα απο αδειο δωματιο ..!!
Το "STRAIGHT" ακυρώνει ότι άλλη επιλογή έχεις κάνει απο εφε κλπ στον ήχο (prologic, surround κλπ τέτοια) και ακούς τον ήχο όπως αυτός βγαίνει απο την πηγη...στερεο, 5.1, 7.1 κλπ.
To "PURE DIRECT" ειναι η επιλογή με την οποία ο ενισχυτής γυρίζει σε δικάναλο ήχο καθαρά για μουσικά ακούσματα, ΄και καλά όσο πιο ''αναλογικα'' μπορεί....για να ακούς στέρεο ήχο με την εμπλοκή όσο το δυνατών λιγότερων ψηφιακών κυκλωμάτων.....!

Για τα άλλα 2 δεν ξέρω να σου απαντήσω....

Reaction score
1.187

Ναι σωστά, να συμπληρώσω ότι το Pure Direct σβήνει όλα τα κυκλώματα εικόνας του ενισχυτού και τον μετατρέπει σε απλό δικάναλο ενισχυτή ήχου. Σε αυτή την περίπτωση παίζουν μόνο τα δύο κύρια ηχεία. Δεν παίζουν ούτε τα surround ούτε το κεντρικό.

Το Pure Direct όντως κάνει καλή δουλειά στην μουσική. Και αυτό μπορεί να το διαπιστώσει εύκολα και ο πιο κουφός: Αν ανοίξουμε το volume τέρμα (χωρίς να παίζει τίποτα φυσικά) και πλησιάσουμε το αυτί μας στο tweeter θα ακούσουμε κάποιο φύσημα, όπως συμβαίνει σε όλους τους ενισχυτές άλλωστε. Οταν ενεργοποιήσουμε το pure direct διαπιστώνουμε ότι το φύσημα μειώθηκε κάτω από το μισό!

Reaction score
29.675

Εχμ δεν είναι ακριβώς έτσι Τάσο.Το φύσημα που ακούμε δεν οφείλεται μόνο στην προενίσχυση , αλλά και στην τελική βαθμίδα ενίσχυσης.
Με άλλα λόγια και ο τελικός μόνος του πάλι φύσημα θα εχει.Εαν του βραχυκυκλώσεις την είσοδο θα είναι λιγότερο εως και σχεδόν καθόλου. Αλλά λίγο πάντα θα υπάρχει.Δεν το παράγει μόνο ο προ το φύσημα.Ως εκ τούτου με το pure direct, δεν το ακυρώνεις , απλά μειώνεις το crosstalk , αν μπορούμε να το αποκαλέσουμε ετσι απο τα βίντεο κυκλώματα , τα οποία ενδεχομένως επηρεάζουν τα πιο ευαίσθητα audio .

Reaction score
1.187

Μα δεν είπα ότι θα ακυρωθεί ποτέ το φύσημα, απλώς θα ελατωθεί. Πάντα ο τελικός έχει φύσημα από μόνος του, σε αυτό προστίθεται το φύσημα του προενισχυτή και αν μιλάμε για AV μηχάνημα τότε προστίθεται και το φύσημα που προκαλούν εξ επαγωγής τα κυκλώματα εικόνας. Αυτό το τρίτο είναι που φεύγει όταν σβήσεις τα κυκλώματα εικόνας ενεργοποιώντας το pure direct. Αλλά είναι σημαντικό και ακουστό όταν φεύγει αυτό από την μέση. Τα άλλα δύο προφανώς παραμένουν πάντα.

doc

Reaction score
0

Το "STRAIGHT" ακυρώνει ότι άλλη επιλογή έχεις κάνει απο εφε κλπ στον ήχο (prologic, surround κλπ τέτοια) και ακούς τον ήχο όπως αυτός βγαίνει απο την πηγη...στερεο, 5.1, 7.1 κλπ.
To "PURE DIRECT" ειναι η επιλογή με την οποία ο ενισχυτής γυρίζει σε δικάναλο ήχο καθαρά για μουσικά ακούσματα, ΄και καλά όσο πιο ''αναλογικα'' μπορεί....για να ακούς στέρεο ήχο με την εμπλοκή όσο το δυνατών λιγότερων ψηφιακών κυκλωμάτων.....!

Για τα άλλα 2 δεν ξέρω να σου απαντήσω....
Ευχαριστω!
Να συμπληρωσω, μετα απο λιγο ψαξιμο, οτι το enhancer πρεπει να βελτιωνει την ποιοτητα σε αρχεια τυπου mp3, ενω το sur decoode, το οποιο δεν πρεπει να πολυχρησιμοποιειται απ οτι εχω καταλαβει, μετατρεπει τον ηχο σε 5καναλο!!
Επισης βρισκω καπως περιττες κ "αχρηστες" τις επιλογες στο movie και music

Reaction score
0

Παιδιά 2 ερωτήσεις γιατί είμαι τελείως άσχετος:
1. Πως ενεργοποιώ το hdmi passthrought;
2. Πως μπορώ να χρησιμοποιήσω το av controller;

Ευχαριστώ πολύ.

Reaction score
0

Πήρα και εγώ τον ενισχυτή... Και τώρα είαμι έτοιμος για ηχεία ...εσύ φίλε μου με τι σύστημα παίζεις ?

Reaction score
0

Εγώ πήρα μια σύνθεση της crystal audio.
TX-T1 για μπροστά, bps 2.0 για πίσω, το LCR για κεντρικό και το 10SUb για sub.

Reaction score
0

μια και έχουμε τον ίδιο ενισχυτή, να κάνω μία ερωτησούλα ρε παιδιά γιατί έχω μπερδευτεί λίγο. για να χρησιμοποιήσω τα διάφορα DSP effects του 671 πρέπει ο τύπος του ήχου της ταινίας που ρυθμίζω από το μενού της TV να είναι PCM, αν επιλέξω Dolby Digital από την πηγή το sur decode είναι μόνο STRAIGHT ως επιλογή. ποια είναι η πιο χμ, home cinema επιλογή που πρέπει να βάζω? υπάρχει κανένα νήμα που να επεξηγεί την διαφορά του PCM με το Dolby κοκ. ? ευχαριστώ

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.008
Members
38.525
Νεότερο μέλος
seos