Έτοιμα σετάκια;

Reaction score
17
Καλημέρα σας,
(δεν είμαι σίγουρος ότι ποστάρω στο σωστό μέρος)... έχω αρχίσει να μπερδεύομαι πολυ (διαβάστε το: πάρα πολύ) με τα διαθέσιμα συστατικά ενός ηχοσυστήματος
-ντάκ (όπως λέμε ντάκος)
-ενισχυτές
-cd player

και επειδή ψάχνω πολύ συγκεκριμένα πράγματα και έχω αρχίσει να μπερδεύομαι σε όλους τους συνδυασμούς που μπορώ δυνητικά να κάνω... υπάρχουν έτοιμα σετάκια από ένα κατασκευαστή που να περιλαμβάνουν player, dac , ενισχυτή; Έτσι ίσως η αναζητησή μου γίνει πιο εύκολη, τουλάχιστον ως προς το θέμα της σύγκρισης, καθώς και με το θέμα της συνδεσης των επιμέρους συσκευών ΄(ένα άγχος το έχω μήπως αγοράσω κάτοι που δεν συνδέεται πολύ εύκολα με κάποια άλλη συσκευή).
΄
Μιας λοιπόν που είμαι αρχάριος δεν θα ήταν καλύτερα για εμένα να βρω έτοιμες προτάσεις απο κατασκευαστή και να αγοράσω ένα πακέτο έτοιμο (σαν να πάιρνεις πλαυστέσιον 3 με τα χειριστήρια και 2 παιχνίδια δώρο, ένα πράγμα).

Εαν ναί υπάρχει κάποιο σιτε να αρχίσω να κοιτάω τα έτοιμα σετάκια;

Σας ευχαριστώ πολύ
Καλή συνέχεια
Αλέξανδρος

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844
Απάντηση: Έτοιμα σετάκια;

Δωσε τάξη μεγέθους τιμής .Έχει σημασία τι σκοπεύεις να ξοδέψεις.

Reaction score
17
Re: Απάντηση: Έτοιμα σετάκια;

1000 ευρώ (ίσως και 100-200 ευρώ παραπάνω, αρκεί να υπάρχει μεγάλη διαφορά σε αυτό που παίρνω με τα έξτρα)

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307

Αν δεν θες να μπλέξεις αγόρασε 2 Tannoy Presicion 8d και έχεις ενισχυτή, DAC και ηχεία στο ίδιο πακέτο. Η τιμή του ζεύγους δεν πρέπει να ξεπερνά το χιλιάρικο.

Για τα χαρακτηριστικά τους δες εδώ.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844

:444:Σωστή σκέψη.Ενεργό ηχείο με τα ούλα του:107:

Reaction score
4

Δεν χρειαζεται και καποιος προενισχυτης για να βαλεις τις πηγες σου πανω και να ρυθμιζεις την ενταση?

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307

Δεν χρειαζεται και καποιος προενισχυτης για να βαλεις τις πηγες σου πανω και να ρυθμιζεις την ενταση?
Δεν είναι απαραίτητο. Αν έχεις για πηγή το PC ρυθμίζεις την ένταση από εκεί.

Auditory

Επαγγελματίας
Reaction score
714

...και τι άλλο χρειάζεται για να λειτουργήσουν με τον υπολογιστή μου;
Οι είσοδοι είναι xlr ή καρφί 1/4, οπτική (υποθέτω από το spdif) και rca (υποθέτω από το phono).
Μου φτάνει ένα καλώδιο από 3,5mm σε rca για την είσοδο phono;

Η τελική ποιότητα απόδοσης δεν εξαρτάται από τον προενισχυτή του υπολογιστή;
Αυτό σημαίνει ότι στο πέρασμα του χρόνου θα χρειαστώ και καλύτερη κάρτα ήχου; Ίσως μία εξωτερική;

Αν χρησιμοποιήσω την οπτική έξοδο του υπολογιστή, τότε η ρύθμιση έντασης από την ψηφιακή έξοδο του υπολογιστή (αν είναι μεταβαλλόμενη) δε θα μου δημιουργήσει πρόβλημα στην αναπαραγωγή των ψηφιακών αρχείων μου;

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307

...και τι άλλο χρειάζεται για να λειτουργήσουν με τον υπολογιστή μου;
Οι είσοδοι είναι xlr ή καρφί 1/4, οπτική (υποθέτω από το spdif) και rca (υποθέτω από το phono).
Μου φτάνει ένα καλώδιο από 3,5mm σε rca για την είσοδο phono;
Τα Precision έχουν είσοδο spdif coaxial. Θες δύο καλώδια coaxial λοιπόν, ένα από τον υπολογιστή στο 1ο ηχείο και ένα από το 1ο ηχείο στο 2ο. Αν ο υπολογιστής δεν δίνει έξοδο coaxial χρειάζεται και ένα M2Tech hiFace που θα συνδέσεις σε μία usb θύρα.

Η τελική ποιότητα απόδοσης δεν εξαρτάται από τον προενισχυτή του υπολογιστή;
Αυτό σημαίνει ότι στο πέρασμα του χρόνου θα χρειαστώ και καλύτερη κάρτα ήχου; Ίσως μία εξωτερική;
Όχι γιατί στα ηχεία πάει ψηφιακό σήμα. Η ποιότητα εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τα ηχεία. Αν θες να την βελτιώσεις μπορείς να πάρεις ένα καλό εξωτερικό DAC και το ψηφιακό σήμα από τον υπολογιστή θα πάει στο DAC και από εκεί με καλώδια XLR στα ηχεία.

Αν χρησιμοποιήσω την οπτική έξοδο του υπολογιστή, τότε η ρύθμιση έντασης από την ψηφιακή έξοδο του υπολογιστή (αν είναι μεταβαλλόμενη) δε θα μου δημιουργήσει πρόβλημα στην αναπαραγωγή των ψηφιακών αρχείων μου;
Κανένα πρόβλημα. Υπάρχουν λύσεις (βλέπε FooBar με WASAPI) που εξασφαλίζουν απρόσκοπτη αναπαραγωγή των ψηφιακών αρχείων...

Auditory

Επαγγελματίας
Reaction score
714

Αυτό σημαίνει:
α) Ένα επιπλέον κόστος (Μ2tech) και ανάγκη πρόσβασης στο πίσω μέρος των ηχείων για τη ρύθμιση της στάθμης;
β) Ανάγκη πρόσβασης στο πίσω μέρος των ηχείων για τη ρύθμιση στάθμης στις άλλες δύο περιπτώσεις;
Λειτουργώ το σύστημα, για ακροάσεις από απόσταση, για την αυξομείωση της στάθμης με κάποια εφαρμογή από αυτές που κυκλοφορούν για android ή mac;

Auditory

Επαγγελματίας
Reaction score
714

Κάνω όλες αυτές τις ερωτήσεις γιατι αναρωτιέμαι το λόγο επιλογής ενός ενεργού ηχείου όταν θα μπορούσα να έχω αυτό με αυτά σε χαμηλότερη κατηγορία τιμής και μεγαλύτερη ευελιξία ή αυτό με αυτά ή ... κατάλαβες τι εννοώ;
Ποιο θα είναι το κέρδος μου από την επιλογή του ενεργού;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.112
Members
38.533
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON