μπλε οθονη και επανεκινηση!!!

Reaction score
9
4 μερες τωρα δουλευω το καινουριο μου pc.ολα καινουρια αγορασμενα απο το πλαισιο

τα οποια τα συνδεσα ολα εγω ο ιδιος.ολα τελεια μπηκαν σε λειτουργεια μεχρι που μου

εμφανηστικε μια μπλε οθονη που ελεγε καταω κατω physical memory κατι σαν να

μετραγε αντιστροφα και οχι με πολυ σιγουρια νομιζω και hdd.ολο αυτο κραταει 2 με

3 δευτερολεπτα.το κανει 1 με 2 φορες την μερα χωρις να κανω κατι ιδιαιτερο στον

υπολογιστη.στην αρχη πηγε ο νους μου στους drivers τις gpu μηπως γινοταν λογο

του οτι ειχα βαλει τους μαμα το cd.και ετσι περασα και τους τελευταιους και παλι τα

ιδια.να ενημερωσω οτι τα windows δεν ειναι τα γνησια αλλα ειναι δουλεμενα σε

αλλους δυο υπολογιστες και δεν εχει γινει το παραμικρο.εχω τρελαθει γιατι ειναι

αμαρτια.καινουριο και να μου κανει νουμερα.αν γνωριζεται κατι παρακαλω πειτε μου

αν μπορω να κανω κατι.απο θερμοκρασιες κυμαινεται πολυ καλα παντως.ευχαριστω

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.796
BSOD, κάποιο driver είναι πιθανότατα, αν και δεν αποκλείεται και hardware επειδή είναι νέο σύστημα.

να ενημερωσω οτι τα windows δεν ειναι τα γνησια αλλα ειναι δουλεμενα σε

αλλους δυο υπολογιστες και δεν εχει γινει το παραμικρο.
Ας μην το σχολιάσω...

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Απάντηση: μπλε οθονη και επανεκινηση!!!

Από τη στιγμή που δεν έχεις γνήσιο λειτουργικό δεν μπορώ να βοηθήσω, ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις τι έχει πειράξει αυτός που το διέθεσε.

Reaction score
9
Απάντηση: Re: μπλε οθονη και επανεκινηση!!!

καποιο hardware αλλα ποιο απο ολα?εχω 3 χρονια εγγυηση για ολα αλλα πως θα σιγουρευτω.ξερετε που να απευθυνθω γι αυτο και πως θα φτιαχτει?

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Δεν είναι μόνο hardware, πάντα υπάρχει συνδυασμός λειτουργικού, hardware και drivers

Reaction score
9

οποτε τι κινησεις προτεινετε να κανω?βαζω αρχικα γνησιο λειτουργικο και επειτα περναω τους drivers ως εχουν της μητρικης και της gpu τους τελευταιους.δεν νομιζω να μπορω να κανω κατι αλλο.

Reaction score
9

τι ζημια μπορει να κανει αυτο.εκτος του οτι ειναι σπαστικο.ενοω τωρα με λιγες μερες χρησεις μπορει να επαθε τιποτα?

Reaction score
9

ναι τα 7 ultimate 64bit.πρωτα απο ολα πρεπει να κανω αυτο (απενεργοποιηση restart) κι επειτα ολα τα αλλα?καλα καταλαβα?

Reaction score
1.845

Ακριβώς! Αφού λοιπόν απενεργοποιήσεις την αυτόματη επανεκκίνηση περιμένεις. Μόλις ο υπολογιστής διαπιστώσει πρόβλημα θα σε πάει σε μια bsod.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι γράφει κάτω από το Technical information. Αντιγράφεις με απόλυτη ακρίβεια το 0x000000e2 (που σε εσένα θα λέει κάτι άλλο) και το kbdhid.sys (που επίσης σε εσένα θα λέει κάτι άλλο). Το ποστάρεις εδώ.

Μετά περιμένεις ξανά να επανέλθουμε στο νήμα, να διαβάσουμε το Technical information και να ψάξουμε να βρούμε τι σκ@τ@ σημαίνει το μήνυμα. :107:

Reaction score
9

dumping physical memory to disk kai μετραει αντιστοφα.αυτο γραφει κατω καταω.μετα που κανει επανεκινησει πανω πανω αριστερα πριν μπει στα windows κανει 2 με 3 αναλαμπες μια γραμμη πολυχρωμη πολυ λεπτη ομως ισα που φαινεται οταν ειναι μαυρη ολη η οθονη.

και αν σας βοηθαει κι αυτο users/kaye/appdata/local/temp/web-48188-0 sydata xml

Reaction score
1.845

Την ώρα που κάνει την αντίστροφη μέτρηση δείχνει κάτι τέτοιο:

Αυτό που ενδιαφέρει είναι ότι γράφει μετά το Technical information - Stop: όπως το 0x00000019 που βλέπεις στην εικόνα. Αν δεν δίνει αρκετό χρόνο να το διαβάσεις πατάς το πλήκτρο Pause που βρίσκεται πάνω από το Delete (βρες το που είναι προκαταβολικά για να είσαι έτοιμος) και μόλις το διαβάσεις και το καταγράψεις Enter για να συνεχίσει. Χωρίς την πληροφορία 0x000000ab (όπου ab τυχαία ψηφία) δεν μπορώ να σε βοηθήσω.

Επειδή κατά πάσα πιθανότητα το πρόβλημα οφείλεται σε ελαττωματικό driver κάποιου υλικού, μαζί με αυτή την πληροφορία δώσε ταυτόχρονα ένα λεπτομερέστατο κατάλογο με τι hardware περιλαμβάνεται στη σύνθεση του υπολογιστή.

Reaction score
9

εγινε.θα ειμαι σε αναμονη μεχρι να ξαναγινει οπως μου ειπες.αυτο ειναι το hardware

http://www.plaisio.gr/Computers/Har...i5-2500K-s1155-3-30GHz-6MB-BX80623I52500K.htm

http://www.plaisio.gr/Computers/Har...Z68P-DS3-s-1155-Z68-DDR3-HDMI-GA-Z68P-DS3.htm

http://www.plaisio.gr/Computers/Har...0plus-Certified-CMPSU-600GEU-CMPSU-600GEU.htm

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/RAM/Corsair-Vengeance-8GB-DDR3-1600-Kit .htm
αρχικα ειχα παρει 4gb και την αλλη μερα τις ανταλαξα με αυτες.

αυτο που παει το μυαλο μου ειναι το εξης.αρχικα ειχα κανει ολη τη συνθεση απο το πλαισιο.ειχα αφησει εκτος μονο την gpu.με ειδε η κοπελα που χαζευα τις καρτες και με με ρωταει αν εχω ηδη καρτα επειδη ηταν το μονο που δεν πηρα.της λεω κι εγω δεν εχω αλλα θα παω να παρω απο το multirama.εχει την 6950 2gb 240 ευρο.διαφορετικης υλοποιησης απο την δικια σας.μου λεει κι αυτη παιδι μου εισαι καλα.παιρνει την υπευθυνη και το αποτελεσμα ηταν να μου αφησουν την καρτα απο 290 στα 240 αυτην εδω ακριβως

http://www.skroutz.gr/s/331112/MSI-...wer-Edition.html?inf=1&keyphrase=msi+6950+2gb

παραξενευτικα και την ρωταω ειναι μεταχοιρισμενη?στον καταλογο τους υπηρχε μεχρι την

προηγουμενη βδομαδα σαν εκθεσιακο προιν.μου λεει οχι βεβαια καινουρια ειναι σου εφεξε.να

δουμε λοιπον..σε ζελατινα ηταν δεν λεω..να δουμε ποσο μου εφεξε δεν ξερω...

α.... και αυτο εδω...

http://www.plaisio.gr/Computers/Har...-16MB-Cache-7200RPM-Sata-6Gb-s-ST500DM002.htm

http://www.plaisio.gr/Computers/Har...-DVD-RW-SH-222AB-Sata-Black-Bulk-SH-222AB.htm

Reaction score
9

συγνωμη κατι αλλο.στο bios τα εχω ολα default.δεν εχω πειραξει το πραγματικο.οι μνημες δουλευουν

σε dual channel αλλα δεν τις αναγνωριζει ως 1600 αλλα ως 1333.παιζει ρολο αυτο?η μητρικη απο οσο

εχω διαβασει μπορει να δεχτει και 1800 και ακομα παραπανω.απλα το αναφερω.δεν πειραζω ποτε

τπτ

αν δεν ειμαι σιγουρος.

ryk

Reaction score
925

Μάλλον θα πρέπει να βάλεις λίγο χέρι στο bios.
Κατέβασε και τρέξε το cpuz και δείξε μας με screenshot τι σου λέει.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Δες τις εγγραφές που έχουν γίνει στο αρχείο καταγραφής των Windows (event viewer), εκεί καταγράφονται αναλυτικά διάφορα για το σύστημα.

Δες στην κατηγορία σύστημα(system) για errors και γράψε αναλυτικά τους κωδικούς λάθους.

ryk

Reaction score
925

Επίσης δοκίμασε ένα άλλο λειτουργικό (π.χ. μια live διανομή linux), μόνο και μόνο για να βεβαιωθούμε ότι είναι software ή hardware. Εμένα κάτι με τρώει με το αρρύθμιστο bios και το που δουλεύουν μνήμες-bus κτλ.
Πάντως το bios πρέπει να είναι σωστά ρυθμισμένο (και ανανεωμένο), καθώς είναι η πηγή πολλών κακών...

Reaction score
1.845

Δες τις εγγραφές που έχουν γίνει στο αρχείο καταγραφής των Windows (event viewer), εκεί καταγράφονται αναλυτικά διάφορα για το σύστημα.

Δες στην κατηγορία σύστημα (system) για errors και γράψε αναλυτικά τους κωδικούς λάθους.
Σωστός, το ξέχασα αυτό.

Δες εδώ τις διάφορες εκδόσεις του BIOS που είναι διαθέσιμες και σύγκρινε με αυτή που έχει η μητρική σου. Προτείνω να μην αναβαθμίσεις, ακόμη και αν δεν έχεις την τελευταία. Λίγη υπομονή. Πες και εκεί τι ισχύει για να δούμε τι χρειάζεται.

Σημ. Υπάρχουν 3 εκδοχές την μητρικής, η rev. 2.1, η rev. 2.0 και η rev. 1.0 και παίζει μεγάλο ρόλο αυτό στο ποιο BIOS είναι το κατάλληλο.

Reaction score
9

η καταραμενη gigabyte με το διπλο bios μου κανει και δεκα χρονια να ανοιξει το pc.ετρεξα και cpuz

kai intel burn test kai core temp.ολα ηταν αξιοπρεπως τα περασε τα τεστ καθως και οι

μνημες.αλλαξα τις μνημες τις πηγα ενα σλοτς διπλα γιατι δεν τις αναγνωριζε σωστα.καθως τις εβαλα

το xmp(extreme memory profile)kai ειναι τωρα στα 1600 mhz.στο cpuz τις αναγνωριζει τωρα

800...mhz ενω πριν 667....ετρεξα ενα 3dmark na δω τι γινεται και με την καρτα.ολα καλα και με την

καρτα.απο εχθες το βραδυ εως και τωρα που μιλαμε δεν εχει κανει ουτε μια επανεκκινηση.μονο μια

φορα δεν μου μπηκε στα windows kai pathsa reset.αυτα....tοn cpu τον βλαπει 3,41 ghz.απο οτι ειδα

και αλλους χρηστες τοσο δουλευει και ο δικος τους default.τωρα το σταυρο μου μενει να κανω να

μην ξαναβγει bsod.θα πεθανω ειλικρινα.

Reaction score
9

απο version εχω f3.ενω βλεπω οτι λεει new New Available 2.0.δεν ξερω.αν γινει τποτα στην συνεχεια θα κανω ενα update.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.105
Members
38.531
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON