Η σημασία του προενισχυτή phono.

Reaction score
1.788
Απάντηση: Η σημασία του προενισχυτή phono.

To μονο σιγουρο ειναι οτι κατι δεν ειχε παει καλα.........επισης δεν αερολογω, μιλαω συγκεκριμενα!!το προσωπο που του ειπα εκεινη την στιγμη οτι το παρον ακουσμα ειναι ................καπως εγραψε πριν απο λιγο!!! Αυτο παντα το λεω για τους λογους που προαναφερα!!!! Παντως ειλικρινα θα ηθελα να μπορουσα ναακουσω συγκριτικα με ενα κορυφαιο αλαλογικο συστημα!!

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Η σημασία του προενισχυτή phono.

.

Τα δυναμικά που συναρπάζουν όμως δεν τα δημιουργούν τα μηχανήματα, ή υπάρχουν στην ηχογράφηση και την ερμηνεία ή δεν υπάρχουν.
Ναι αλλά μέχρι να φτάσουν στα αυτιά μας περνάνε από χίλια μύρια κύματα αυτά τα δυναμικά.
Είμαι σίγουρος πως το 99% όσων ακούν μουσική δεν έχουν ακούσει τα δυναμικά που <<κρύβουν>> οι ηχογραφήσεις τους, λόγω ανικανότητας των μηχανημάτων τους.
Και για τα δυναμικά λόγο έχει από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο εξάρτημα ενός συστήματος.

Reaction score
3.967

To μονο σιγουρο ειναι οτι κατι δεν ειχε παει καλα.........επισης δεν αερολογω, μιλαω συγκεκριμενα!!το προσωπο που του ειπα εκεινη την στιγμη οτι το παρον ακουσμα ειναι ................καπως εγραψε πριν απο λιγο!!! Αυτο παντα το λεω για τους λογους που προαναφερα!!!! Παντως ειλικρινα θα ηθελα να μπορουσα ναακουσω συγκριτικα με ενα κορυφαιο αλαλογικο συστημα!!
Δώστον πσυχρά!!:205:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Re: Απάντηση: Η σημασία του προενισχυτή phono.

Γιωργο συμφωνω απολυτα!! Ο Πετρος σε σχεση με την ενισχυση αλλο θελει να πει!!! Με απλα λογια μας λεει ,πολυ σωστα, οτι εχουμε να κανουμε με κλασμα του mv!!!!! το οποιο θα περασει μεσα απο διαφορα ενεργα και μη στοιχεια για να ενισχυθει!!! ειναι πολυ λογικο οτι και μεσα εκει την μεριδα του λεοντος την εχει το phono! δεν μιλα μονο για την αποεμφαση!! πραγματικα μια μικρη διαφορα ακομα και της ταξης του + - ο,5 κανεις δεν θα το καταλαβει!!!!!
Είμαι χαρούμενος που ένας άνθρωπος που έχει καταπιαστεί με μονάδες ενίσχυσης μπορεί να καταλάβει τι συμβαίνει σε ένα κύκλωμα όταν καλείται να ενισχύσει και παράλληλα να φιλτράρει τέτοια σήματα.

Επίσης αν η κεφαλή έχει μια συμμετοχή στο τελικό άκουσμα ο βραχίονας, που τη στηρίζει και την οδηγεί, έχει απείρως μεγαλύτερη συμμετοχή.
Αυτός έχει σταθερή, και όσο το δυνατόν ακλόνητη, τη μία του μεριά και μεταβλητή την άλλη, έτσι ώστε να μπορεί η κεφαλή να διαβάζει χωρίς να επηρεάζεται το έργο της.

Ακόμα και η καλύτερη κεφαλή σε έναν μέτριο βραχίονα, μέτρια θα ακουστεί.
Αν δεν έχεις γερά θεμέλια σοβαρό οικοδόμημα δεν χτίζεις.

Reaction score
1.788
Απάντηση: Re: Η σημασία του προενισχυτή phono.

Τάκη το 'πα στον γιατρό (EAR) και μου επέβαλε θεραπεία με τέσσερα πατερημά, δύο κυριελέησο, 10 μέρες νηστεία και τρίμηνη αποχή από οτιδήποτε φέρει λάμπες.
Μου απαγόρεψε να ανάβω ακόμη και το φως. :405:

...
Τωρα καταλαβα γιατι εχασες το φως σου!!!!:116:

οποιος νυχτα περπατει ,λασπες και .............:119:.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Πως λέμε Μεγ'Αλέξανδρος........κάτι τέτχιο περίπου:405:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Τελικά γιά να συνοψίσουμε υπάρχει ομόφωνη διαφωνία για το πιό σημαντικό κομμάτι της αναλογικής αλυσίδας .
Εγω πιστεύω ότι χρειάζεται ισορροπία ,όπως σε όλα στη ζωή.
Παράδειγμα ο Βλάσης..:402::410::414:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Τάκη και εσύ φίλε κουκούλα!!! Χαχαχαχαχαχαχα

Last edited by a moderator:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.275
Απάντηση: Re: Απάντηση: Η σημασία του προενισχυτή phono.

Τα δυναμικά που συναρπάζουν όμως δεν τα δημιουργούν τα μηχανήματα, ή υπάρχουν στην ηχογράφηση και την ερμηνεία ή δεν υπάρχουν.

Το αν ένα σύστημα αναπαραγωγής μπορεί να ανταπεξέλθει είναι το ερώτημα. Και βέβαια το 95 % των συστημάτων δεν μπορεί να δώσει ρεαλιστική απεικόνιση των δυναμικών και μικροδυναμικών μιας ερμηνείας ακόμα και αν η ηχογράφηση τα έχει συλλάβει.

Και για την ακρίβεια η δυναμικές είναι η ίδια η μουσική και είναι αυτό που προσπαθεί με κόπο πάντα να αναπαράγει ένα σύστημα αναπαραγωγής.

Απλώς κάποια λίγα -ελάχιστα και δυστυχώς ακριβά συστήματα προσεγγίζουν το 80-90 % Τα περισσότερα παρόλη την "μουσικότητα" και τα όποια μπλα-μπλα τους δεν φτάνουν πάνω απο το 50 % της πραγματικότητας.
τα σέβη μου! Αμήν,:109: δις!

κι όπως έχω ξαναπεί καμιά 500-αριά φορές, (ξέρω, καταντάει βαρετό) το να μην αποδίδονται από μία πηγή με όλο τους το εύρος τα δυναμικά σε πολλά συστήματα, προσφέρει ένα άκουσμα πολύ πιο ευχάριστο στον οποιονδήποτε ακροατή, διότι, όταν μια άλλη πηγή βγάζει το πραγματικό εύρος αυτών των δυναμικών, ζορίζει τραγικά το συνολάκι ενισχυτή-ηχείου-χώρου, με αποτέλεσμα ένα άκουσμα "κακό" σε όλα τα αυτιά, ανεξαιρέτως.

Λόγω λοιπόν των περιορισμένων δυνατοτήτων απόδοσης δυναμικού εύρους (και συχνοτικού εύρους) πολλών ηχοσυστημάτων (ασχέτως κοστολογίου αυτών), είναι δεδομένο πως πηγές που "συμπιέζουν" δυναμικά (και έχουν στρογγυλεμένα άκρα στην συχνοτική απόκρισή τους), θα ακουστούν πιο καλά.

δι φακτς οφ λάιφ.:116:

Reaction score
1.788

Τελικά γιά να συνοψίσουμε υπάρχει ομόφωνη διαφωνία για το πιό σημαντικό κομμάτι της αναλογικής αλυσίδας .
Εγω πιστεύω ότι χρειάζεται ισορροπία ,όπως σε όλα στη ζωή.
Παράδειγμα ο Βλάσης..:402::410::414:
...βρε ολα γινονται...http://www.youtube.com/watch?v=_KsOP01z_Ik

Reaction score
1.788

τα σέβη μου! Αμήν,:109: δις!

κι όπως έχω ξαναπεί καμιά 500-αριά φορές, (ξέρω, καταντάει βαρετό) το να μην αποδίδονται από μία πηγή με όλο τους το εύρος τα δυναμικά σε πολλά συστήματα, προσφέρει ένα άκουσμα πολύ πιο ευχάριστο στον οποιονδήποτε ακροατή, διότι, όταν μια άλλη πηγή βγάζει το πραγματικό εύρος αυτών των δυναμικών, ζορίζει τραγικά το συνολάκι ενισχυτή-ηχείου-χώρου, με αποτέλεσμα ένα άκουσμα "κακό" σε όλα τα αυτιά, ανεξαιρέτως.

Λόγω λοιπόν των περιορισμένων δυνατοτήτων απόδοσης δυναμικού εύρους (και συχνοτικού εύρους) πολλών ηχοσυστημάτων (ασχέτως κοστολογίου αυτών), είναι δεδομένο πως πηγές που "συμπιέζουν" δυναμικά (και έχουν στρογγυλεμένα άκρα στην συχνοτική απόκρισή τους), θα ακουστούν πιο καλά.

δι φακτς οφ λάιφ.:116:
Κωστα παιζει και αυτο που λες , αλλα δεν ειναι μονο ετσι..

ελπιζω καποια στιγμη να μπορουσαμε να βρεθουμε και να κατσουμε μαζι να δουμε οχι μονο θεωρητικα αλλα και στην πραξη τα πραγματα!! αν ηταν μονο ετσι ας βαλουμε ενα loudnes να ξυπνησουμε τα κοιμομενα δυναμικα!!!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.275

Η συμπίεση δυναμικών και οι συνέπειες αυτής της συμπίεσης (καθώς και ο συσχετισμός με την ψυχοακουστική), όπως και η εγγενής αδυναμία αναπαραγωγής των απαιτούμενων δυναμικών (που εμπεριέχονται στα διαθέσιμα μουσικά φορμά) από διάφορες λίαν ακμάζουσες τεχνοτροπίες και τεχνολογίες, καθώς και οι προτεινόμενες λύσεις-τεχνοτροπίες-επιλογές προϊόντων από τη διαθέσιμη τεχνολογία με στόχο την (όσο το δυνατό) πιστή αναπαραγωγή αυτών των δυναμικών, με αποσαφήνιση του τι πρέπει να τηρείται για την επίτευξη αυτού του στόχου, είναι ένα θέμα που με περισσή αγωνία αναμένω να παρουσιάσει και να αναλύσει εξαντλητικά ο μεσιέ Ζαπάντης.

Ακούς ρε?:135::135::135:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.275

αν ηταν μονο ετσι ας βαλουμε ενα loudnes να ξυπνησουμε τα κοιμομενα δυναμικα!!!
μπα, δεν είναι τόσο απλό, άλλη είναι η προσέγγιση του λάουντνες. φυσικά, είμαι οπαδός του παλιού μας γνωστού loudness στις χαμηλές στάθμες ακρόασης, διότι οι καμπύλες φλέτσερ μάνσον δεν είναι ...ευλύγιστες!

Reaction score
1.788

μπα, δεν είναι τόσο απλό, άλλη είναι η προσέγγιση του λάουντνες. φυσικά, είμαι οπαδός του παλιού μας γνωστού loudness στις χαμηλές στάθμες ακρόασης, διότι οι καμπύλες φλέτσερ μάνσον δεν είναι ...ευλύγιστες!
με απλα λογια .......θες δεν θες θα σε κανω να παιξεις οπως θελω εγω!! ελα μωρε τωρα! νομιζω κατα βαθος καταλαβαινεις τι εννοω!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Η σημασία του προενισχυτή phono.

με απλα λογια .......θες δεν θες θα σε κανω να παιξεις οπως θελω εγω!!
Ότι ακριβώς κάνει κι ένα phono stage. :126:

...

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.940
Members
38.521