προβληματα των LCD

Reaction score
30.490
Απάντηση: προβληματα των LCD

Για πες μου για τις εμπειρίες σου ως συνταξιούχος. Να ξέρω τι με περιμένει. Σε καμμιά 15αριά χρόνια. :136::138:
Eγω αγοράκι μου δεν εχω εμπειρία απο σύνταξη.
Τώρα τι σε περιμένει στα όποιοα χρόνια βγείς στην σύνταξη είναι άλλο θέμα.

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: προβληματα των LCD

Μάλιστα...απορώ τότε γιατί βγάζουν συνέχεια νέα panels D7...D9 και πάει λέγοντας....ποιος ο λόγος;

Πρέπει να τα γράψεις όλα αυτά σε όλα τα av forum παγκοσμίως....με τα γιαούρτια θα κάνεις περιουσία...
Εγραψα για τα καινούργια D9 και τον 9000 δεν μπορώ να εκφέρω άποψη διότι δεν τον έχω, ούτε φυσικά υπάρχει καιρό στην αγορά ώστε να βγούνε κάποια ασφαλή συμπεράσματα.Θα μπορούμε να μιλάμε για την συμπεριφορά των D9 μετά απο κανά χρόνο τουλάχιστον. Τα καινούργια panels βγαίνουν προς βελτίωση των παλιών. Μακάρι να έχουν λύσει τα θέματα που περιέγραψα.

Θα πρότεινα αντί να προσπαθείς προσβάλεις και να χλευάσεις τις προσωπικές μου απόψεις, ανούσια και ατεκμηρίωτα (κάτι που δεν συνεισφέρει σε τίποτα στο θέμα του νήματος) ,να καταθέσεις τις δικές σου απόψεις (εαν έχεις) ή αντιρρήσεις -ενδοιασμούς ώστε να μπορέσουμε να τις συζητήσουμε εδώ, και μέσα απο ένα πολιτισμένο και τεκμηριωμένο διάλογο να δοθεί σε όλους μας η ευκαιρία να διευρύνουμε τις γνώσεις μας.

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Απάντηση: προβληματα των LCD

To οτι δεν χάλασε ο 700άρης σου να υποθέσω ότι δεν σημαίνει κιόλλας ότι μετά τις 400-500 ώρες δεν έβλεπες πέπλο, ξεπλυμένα χρώματα ,μείωση φωτεινότητας 70-80%, ανομοιομορφία στα panel ,λευκό που κοκκίνιζε και μπλέδιζε κ.τ.λ.
Επειδή τον έχω εγώ το εν λόγω 700άρι να σου κάνω γνωστό ότι όλα αυτά που περιγράφεις απλά δεν υπάρχουν, ο προβολέας παίζει άψογα.Αν τα βλέπεις εσύ σε προβολέα που έχεις τότε καλώς, στο δικό μου δεν υπάρχουν, οπότε μη γράφετε πράγματα που δεν υφίστανται...

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: προβληματα των LCD

Επειδή τον έχω εγώ το εν λόγω 700άρι να σου κάνω γνωστό ότι όλα αυτά που περιγράφεις απλά δεν υπάρχουν, ο προβολέας παίζει άψογα.Αν τα βλέπεις εσύ σε προβολέα που έχεις τότε καλώς, στο δικό μου δεν υπάρχουν, οπότε μη γράφετε πράγματα που δεν υφίστανται...
Σεβαστό,οι αλλοιώσεις στις ώρες που προανέφερα δεν ισχύουν για όλους τους LCD. Μπορεί ο δικός σου να παρουσιάζει φθορά πολύ μειωμένη σε σχέση με κάποιο άλλο ίδιο μοντέλο. Στον δικό μου 700 άρη π.χ ήταν ορατή ή αλλαγή της εικόνας απο τις 150 ώρες και μετά.
Πόσες ώρες έχει γράψει ο προβολέας σου?

Προσοχή, εάν τον πήρες μεταχειρισμένο σαν πρώτη αναφορά έχεις την εικόνα που είδες με τις ώρες που κουβαλούσε ήδη ο προβολέας. Δύσκολο να βγάλεις συμπέρασμα για το τι έχει χάσει στη πορεία.

Απο απλή περιέργεια ,σε λευκή καρτέλα δεν βλέπεις έντονα μπλέ και κόκκινη απόχρωση στα δεξιά και αριστερά της εικόνας? Σου κάνω αυτή την ερώτηση διότι η ανομοιομορφία του LCD οπτικού είναι και η πιο εμφανείς, καθώς χειροτερεύει γρηγορότερα απο κάθε άλλη παράμετρο.

Reaction score
15.548

γιατι....τα sxrd-dila δεν ειναι lcdοειδη ?

γραψε εσυ.......και θα τα φταιξει ο συντονιστης μας...:116:

δεν μας λες ομως κατι σοβαρο........:112:

εγω προσωπικα εχω δει αυτα που αναφερεις σε ολες τις τεχνολογιες....

και οχι μονο εγω,,,,,,,,ολοι δλδ

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

θυμαμαι σε καποιο χαιτεκ του 03 , μια μετωπικη dlp lcd , το πρωτο κατηγορουσε οτι το δευτερο εχανε τα χρωματα του (αλοιωση).......
θα ξαναρθω ζηκο.............................

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.893
Απάντηση: Re: Απάντηση: προβληματα των LCD

Κώστα,για μέτρησε το ansi στον '4000'....μετά από ~600 ώρες είναι στο 20:1 η' εννοεί ο παρακάτω ότι πρέπει να περάσουν κι άλλες εκατοντάδες ώρες για να φτάσει αυτό το νούμερο;θα υπάρχεις/ουμε;:116:

Επίσης να ξεκαθαρίσουμε οτι η εγγύηση δεν καλύπτει το γεγονός ότι θα μετράς στον 9000 μετά απο μερικές εκατοντάδες ώρες 20:1 αντί για 400:1 ansi contrast.

Reaction score
15.548

παλι τα ιδια θα γραφω βρε....:116:

Εγω εχω τον panasonic 4000 .......τον εχω 1.5 χρονο με 600 ωρες..
καθε 100 ωρες θελει καθαρισμα το φιλτρο.

μεχρι τωρα δεν εχει αλλαξει κατι στην εικονα του,εκτος την πτωση που εχει η λαμπα.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.244

Πολλά ωραία κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.
Κάπου κάπου μερικοί αναφέρουν ακόμη ότι οι LCD έχουν παστέλ χρώματα!!
Όπως το 1996 - 97 - -98 που όντως είχαν.
Το ότι τα πράγματα άλλαξαν προς το καλύτερο μερικοί δεν το έχουν καταλάβει.
Αλλά εγώ δεν καταλαβαίνω και το τσουβάλιασμα.
ΟΛΟΙ οι LCD είναι το ίδιο ?
ΟΛΟΙ οι DLP ?
ΟΛΟΙ οι SXRD ?
Το ίδιο είναι το μηχανάκι των 400 ευρώ και το ίδιο των 3500 ευρώ;
Έχω δει (σε έκθεση) μηχανάκι DLP που δεν βλεπόταν και γελούσαμε και έχω δει και κάποια DLP που ήτανε χάρμα οφθαλμών.

ichaltou

Αλλαχτήρι
Reaction score
1.004
Βρε, Αργυρή τι βαζεις? Link κατασκευαστών dlp που συγκρίνουν την τεχνολογία που χρησιμοποιούν με το αντίπαλο στρατόπεδο? Ως αντικειμενικές πήγες μας τα παραθετεις?

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Reaction score
1
Re: Απάντηση: προβληματα των LCD

γιατι....τα sxrd-dila δεν ειναι lcdοειδη ?

γραψε εσυ.......και θα τα φταιξει ο συντονιστης μας...:116:

δεν μας λες ομως κατι σοβαρο........:112:

Κώστα ανομοιομορφία χρωμάτων δεν υπάρχει εξορισμού στους DLP λόγο ενός τσίπ και μιάς διόδου φωτός ,αποκλείεται να έχεις δεί λευκή καρτέλα σε DLP που να υποφέρει απο RGB αποχρώσεις ή αν έχεις δεί πρόκειται σίγουρα για προβολέα που είχε βλάβη (αν και δεν μπορώ να φανταστώ τι είδους βλαβη μπορεί να προκαλέσει κάτι τέτοιο σε έναν DLP).

Oι SXRD χρησιμοποιούν reflective LCD panels που ο τρόπος λειτουργίας τους μέσα στο οπτικό μονομάτι είναι διαφορετικός απο τους απλούς LCD.
Στούς SXRD ,απο προσωπική εμπειρία και μόνο, δεν έχω διαπιστώσει τόσο μεγάλη αλλαγή στην εικόνα τους με το πέρας του χρόνου όσο στους LCD. Eίχα SXRD που στις 2000 ώρες έπαιζε πάρα πολύ καλά ,και το ίδιο έδειχνε και το φωτόμετρο. Αν με ρωτήσεις γιατί, θα σου έλεγα πιθανολογώντας, ότι τα reflective panels έχουν πολύ μεγαλύτερη αντοχή απο τα απλά LCD panels λόγο κατασκευής και τρόπου λειτουργίας ,διότι κατά τ'άλλα η οπτική μηχανή των SXRD έχει παρόμοια φιλοσοφία με των LCD.
Φυσικά παίζει ρόλο και η κατασκευή ,όπου στους SXRD έχουμε δυνατούς κατασκευαστές με πολύ υψηλή ποιότητα κατασκευής (sony,jvc) ενώ στους LCD μονάχα την EPSON που δεν φημίζεται και για τα υψηλά της standards (για να σε προλάβω - αναφέρομαι σε κατασκευαστές panel και οπτικών μηχανών).
Φυσικά απο την άλλη δεν μπορώ να κατηγορήσω και την sanyo(που για εμένα κατασκεύαζε προβολείς με πολύ υψηλή ποιότητα) επειδή τα panel της epson που φορούσε στα μοντέλα της κατέρρεαν μετά απο κάποιες ώρες λειτουργίας.

Προσωπική μου άποψη είναι ότι η sony έκανε αλλαγή πορείας στους home cinema προβολείς της απο LCD σε SXRD, εξαιτίας αδιεξόδου στην αξιοπιστία και όχι στο θέμα εξέλιξης ποιότητας εικόνας των συσκευών της.

Reaction score
14

Εγώ επειδη βλεπω σε ολους τους dlp rainbow , ειχα μονο lcd...

Ζ2000 3200 ωρες και κανενα προβλημα ως τωρα που παιζει στο σπιτι του αδελφου μου.
Z3000 ειναι στην τριτη λαμπα με πανω απο 4000 ωρες λειτουργίας γιατι παιζει όλη μερα σαν tv και κανενα ,μα κανενα προβλημα..

δεν νομιζω να παρακολουθησω αλλο το θεμα αυτό..:116:

Reaction score
1
http://www.projectorcentral.com/lcd_dlp_test.htm

'Manufacturers recognize that the organic compounds in LCD panels and polarizers are susceptible to high heat and light energy stress, and will eventually break down if deployed in high stress environments-in particular 24x7 operation with higher than normal ambient temperatures. Compact portable LCD projectors are in general not recommended for 24x7 duty cycles because of this.'

'We agree with TI's assessment that high intensity blue and UV light in the blue channel contributes to accelerated breakdown of the organic compounds in that channel'

Reaction score
15.548

οποτε,πιο πολλα εχω δει εγω που δεν ασχολουμαι και με καθαρισμους..:116:

κοιτα Νικο........

ολα τα προβολια εχουν θεμα ανομοιομορφιας.......
.........εαν δεν την βλεπεις :203:

Σιγουρα τα dlp ειναι ποιο ανθεκτικα και ποιο σταθερα στην απεικονιση...το γνωριζουν ολοι........αλλα...αλλο αυτο και αλλο αυτα που ανεφερεις..
Αυτα ηταν καποια εποχη πριν μια 10ετια κοντα και οχι στον βαθμο που αναφερεις.....απο τοτε εχουν βελτιωθει τα πραγματα σε θεματα ψυξης και αλλαγης πανελ σε ανοργανα απο το 07

Εξαλλου η αγορα βιντεοπροβολεα δεν ειναι για μια ζωη.......!!!!!!!
οι εξελιξεις τρεχουν και καθε νεο μοντελο εχει βελτιωσεις...(εκτος dlp τεχνολογιας φυσικα:116:)

Οποτε,οπως καταλαβαινεις καθε 3-4 χρονια περιπου επιβαλεται η αλλαγη προβολεα

δλδ εαν σου πω τωρα ......οτι κορυφαιος dlp στις 150 ωρες εχασε 20% περιπου του ansi contrast......τι θα μου πεις...?

Μανώλης Κ.

Calibrator! Επαγγελματίας
Reaction score
2.075

Είναι μια μάχη που κρατά χρόνια. Εάν θυμάμαι καλά τα πρώτα δείγματα για την συμπεριφορά των LCD panels είδαν το πρώτο φως της δημοσιότητας από ένα test που είχε δημοσιεύσει η TI το 2006.
Σε αυτήν είχαν πάρει μέρος πέντε δείγματα προβολέων LCD και δυο δείγματα προβολέων τεχνολογίας Dlp. Σε αυτά φαινόταν η γήρανση των προβολέων LCD μετά τις 3.300 ώρες.

Η διαφορά της γήρανσης ήταν υπέρ της τεχνολογίας Dlp. Από το 2006 έως και σήμερα θεωρώ να έχουν αλλάξει πολλά πράγματα και από τις δυο πλευρές.
Οι Dlp προβολείς της εποχής εκείνης στην πλειονότητας τους για να αυξήσουν την φωτεινότητας τους είχαν στον χρωματικό τροχό ένα τμήμα λευκού. Μην ξεχνάμε ότι αυτή η τεχνολογία κόβει το φως ενώ η τεχνολογία των Lcd panels όχι.
Παρόλα αυτά η χρωματική τους φωτεινότητα υπολειπόταν σε σχέση με τους DLP κάτι που νομίζω φαίνεται και από τις επισυναπτόμενες φωτογραφίες.
Θεωρώ ότι οι προβολείς νέας γενιάς δεν έχουν τέτοιο εμφανή πρόβλημα ενώ η χρήση τους δεν νομίζω ότι είναι τόσο μεγάλη. Σίγουρα τους αλλάζουμε κάθε 2-3 χρόνια πριν καλά-καλά χαλάσει η λάμπα. Φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις.
Όντως η θερμοκρασία είναι ο κύριος παράγοντας αλλοίωσης της εικόνας στους Lcd όπως επίσης αλήθεια είναι ότι ο καθαρισμός ενός DLP προβολέα είναι πολύ πιο εύκολη υπόθεση αντιδιαμετρικά με τους Lcd.
Σε καμιά περίπτωση όμως αυτό δεν αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα που να αποτρέπει κάποιον την αγορά Lcd προβολέα.
Εάν το δείτε καλύτερα οι διαφορές τους σιγά σιγά μειώνονται. Οι Dlp με την τεχνολογία unishape και Briliant color μπόρεσαν να αυξήσουν την χρωματική τους φωτεινότητα και ενσωμάτωσαν και μετατόπιση του φακού. Από την άλλη οι προβολείς τεχνολογίας Lcd μεγάλωσαν το σασί τους διαφοροποίησαν τα φίλτρα αέρα έφτιαξαν την σύγκλιση τους.
Οι νέοι προβολείς όπως ο 9000 της Epson ο 5000 της Panasonic είναι θαυμάσια μηχανάκια και σε πολύ καλή και δελεαστική τιμή και σας μιλά ένα φανατικός υποστηρικτής των DLP.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.679
Members
38.729
Νεότερο μέλος
gvts