Εσωτερική τοποθέτηση καλωδίων για προβολέα

Reaction score
1
Καλημέρα σ?ολο το φόρουμ, αν και παρακολουθώ αρκετό καιρο, ήρθε η ώρα να ζητήσω την συμβουλή σας. Επειδή τώρα φτιάχνω χώρο σαλόνι- home theater, έχω κάποιες απορίες σχετικά με την καλωδιωση του προβολέα. Επειδή τα λεφτα είναι λίγα θα πάρω προβολέα μάλλον χωρίς lens shift (συγκεκριμένα τον epson) επομένως αποφάσισα να τον τοποθέτηση περίπου στο μέσο του τοίχου, απέναντι απο το πανι. Η ερώτηση είναι λοιπόν τι γίνεται με τα καλώδια; Δεν θέλω να κατεβαίνει 1,5 μετρο καλώδιο απο το ταβάνι για εικόνα και ρεύμα. Σκέφτομαι λοιπόν εσωτερικό κανάλι τουλάχιστον για τα καλώδια εικόνας. Με το ρεύμα όμως; Όπου έχω δει οι προβολείς δεν φαίνεται να κουμπωνουν σε κάποια μπριζα ασε που δεν θα είναι όμορφο να έχω μια μπριζα στη μέση του τοίχου. Τι έχετε να προτείνετε; Εσείς πως συνδέεται το ρεύμα και τα καλώδια ήχου με τον προβολέα; Είναι δυνατόν να αφήσω μια γραμμή ρεύματος αναμονή και να συνδέσω τον προβολέα χωρίς μπριζα; Σας ευχαριστω!

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
103.122
Απάντηση: Εσωτερική τοποθέτηση καλωδίων για προβολέα

Ποιόν Epson?

Αφού υπάρχει η δυνατότητα να περάσεις το καλώδιο εικόνας (HDMI φαντάζομαι) μέσα από εσωτερικό κανάλι, πέρασε μαζί και του ρεύματος. Οι προβολείς προφανώς και κουμπώνουν σε κάποια μπρίζα.

Όσο για καλώδια ήχου, δεν χρειάζονται. Τουλάχιστον όχι για τον προβολέα σου. Θα χρειαστούν όμως αν στήσεις 5.1 για τα surround ηχεία.

Reaction score
384

Αν καταλαβα καλα θελεις να πας στον προβολεα γραμμη ρευματος, αλλα να μη βαλεις μπριζα στον τοιχο? Κι εγω ετσι το εχω...:116:

Reaction score
1
Αν καταλαβα καλα θελεις να πας στον προβολεα γραμμη ρευματος, αλλα να μη βαλεις μπριζα στον τοιχο? Κι εγω ετσι το εχω...:116:
Ακριβώς! Δεν θέλω μπριζα στη μέση του τοίχου! Σκέφτομαι ένα κανάλι να περάσουν τα καλώδια εικόνας και απο κάτω μια παροχή ρεύματος. Πως ακριβώς το έχεις συνδέσει; Με κλέμενς; Η ένωση είναι ορατή; Είναι ασφαλές; Θα βάλω και μια βάση τοίχου οπότε θα περάσουν απο μέσα. Τι διάμετρο λέτε να θέλει ο σωλήνες ώστε να περάσει ένα καλώδιο HDMI ίσως και ένα composite ή δίκτυου αργότερα;

Reaction score
384

Φαντασου ενα ομορφο καλωδιο :105: ρευματος που βγαινει απο τον τοιχο και στην ακρη του εχω βαλει το βυσμα που μπαινει στον προβολεα. Την αλλη ακρη την πας οπου θελεις εσυ...εγω την εβγαλα πισω απο το ρακ οπου και της περασα βυσμα για να μπει σε μπριζα στο Furman-ακι.

ps: Δεν υπαρχει πουθενα συνδεση

Reaction score
1
Επομένως υπάρχει σύνδεση του απλού καλωδίου ρεύματος με το βυσμα του προβολέα έστω! Κατάλαβα ότι παίζει σημαντικό ρόλο και η βάση κατα πόσο μπορει να καλύψει τις τρύπες-αναμονές. Και κάτι ακόμα, οι τοίχοι προβολέα-πανί δεν είναι παράλληλοι, θα έχω πρόβλημα λες; Θα πρέπει να "φέρω" το πανι παράλληλα με τον απέναντι τοίχο του προβολέα;

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
103.122

Δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο. Αρκεί η βάση του προβολέα να τοποθετηθεί έτσι, ώστε η δέσμη του προβολέα να είναι κάθετη στην οθόνη.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.245
Members