15" sealed sub...

Reaction score
1.153
Αφού ψώνισε λοιπόν ο κολλητός μου τα ηχεία του (ACOUSTIC ENERGY),τσίμπισε και τον πολυκάναλό του (ONKYO),είχε και έτοιμη την πηγή (ASROCK ION)...τί έμεινε?Το subwoofer.
Συζητήσαμε τις επιλογές του....
Έτοιμο?Ιδιοκατασκευή?Πόσες ίντσες?Sealed?Vented?Τί?
Ένα βράδυ αφού είχαμε κοπανήσει τις βότκες μας,η απάντηση ήταν προφανής...
Δεκαπεντάρι ιδιοκατασκευή sealed.
Μεγάφωνο επιλέχθηκε το εξαιρετικά δημοφιλές στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού ως λύση μεσοχαμηλού κόστους DAYTON RSS390HF http://www.europe-audio.com/document.asp?document_id=2180&link=datasheets\dayton\RSS390HF4.pdf
Ενισχυτής ο BEHRINGER INUKE 100DSP http://www.behringer.com/EN/Products/NU1000DSP.aspx
...σε μια καμπίνα καθαρού εσωτερικού όγκου 115 λίτρων.
Οι παραγγελίες έγιναν,οι διαστάσεις τις καμπίνας υπολογίστηκαν και τα σχέδια παραδόθηκαν στον αγαπητό συμφορουμίτη Μάριο για την υλοποίηση.
Ακολουθούν φωτό...

Reaction score
1.153
Απάντηση: 15" sealed sub...

Η καμπίνα κατασκευάστηκε με mdf 25mm ενώ η μπάφλα είναι 50mm.Για το δέσιμό της έγινε εκτεταμένη χρήση biscuit joiners.

Reaction score
1.153

Το sub μονταρίστηκε,τοποθετήθηκε στη μοναδική θέση που μπορούσε να μπει ελέω μεγέθους και συζύγου του ιδιοκτήτη και μετά,παρέα με το Χρήστο(owner,producer), το Μάριο(constructor) και την αφεντιά μου(project manager) περάσαμε το απόγευμα του Σαββάτου "παίζοντας".Οι επόμενες φωτό με το sub στη θέση του και τελειωμένο θα ποσταριστούν όταν παραληφθεί το carbon φύλλο βινυλίου με το οποίο θα ντυθεί το sub.
Το DSP του ενισχυτή επιτρέπει πάμπολες ρυθμίσεις ώστε το sub να έρθει στα σωστά του τόσο στο πάντρεμα με τα main ηχεία όσο και στα "κάτω" του και στην αλληλεπίδραση με το χώρο.Θέλει πολύ παιχνίδι ακόμα...ρυθμίσεις,μετρήσεις(γκουχ γκουχ Κωσταυτιάς ακούει?).
Προς το παρόν το ακούσαμε με μόνο ένα κανάλι του ενισχυτή,σίγουρα θα παίξει γέφυρα,καθώς και με ένα "αυθαίρετο" low shelf 4db στα 25Hz.Ακόμα κι έτσι πάντως(αρύθμιστο) έδειξε τα δόντια του.
Στη σκηνή στο βενζινάδικο στο TERMINATOR.SALVATION ο καναπές έτρωγε κλωτσιές,ποτήρια έπεφταν στην κουζίνα και εμείς χαζογελούσαμε.Οι γείτονες του Χρήστου θα καλοπεράσουν...

Υ.Γ. Πώς γίνονται rotate οι φωτό οέο?

Reaction score
1.153
Απάντηση: Re: 15" sealed sub...

Κόστος;
250 γιούρο το μεγάφωνο,άλλα τόσα ο ενισχυτής και η καμπίνα τόσα όσα θα ήθελε ο υποψήφιος κατασκευαστής να διαθέσει και σε τί βαθμό overkill να φτάσει...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.336

πολύ μου άρεσε η καμπίνα, από άποψης στιβαρότητας και δεσιμάτων! Μπράβο στον Μάριο, χρυσοχέρης ο άτιμος!

Από μέσα καλό είναι να περαστεί με τα γνωστά (πίσσα και πούπουλα), αλλά να μη σκάσουμε κιόλας αν δεν...

στήριξη στο δάπεδο με μαλακά πόδια, για μηχανική απομόνωση (είναι ικανής μάζας η καμπίνα, και καλύτερα να μη τρέμει όλο το δάπεδο). προτείνονται κομμάτια από κραδασμοαπορροφητικό υλικό βάσης μοτέρ για ασανσέρ.

άντε και με 21' !

Reaction score
1.153

με την συγκεκριμενη καμπινα ποσο χαμηλα κατεβαινει?
Τα simulations δείχνουν F3 στα 31Hz.
In room, "αρύθμιστο" και παίζοντας τόνους από γεννήτρια στο pc,η πτώση αρχίζει και γίνεται αισθητή από τους 28 κύκλους.Πιστεύω πως με σωστό "στήσιμο",γέφυρα στον ενισχυτή και παιχνίδι με το DSP θα κατέβει περαιτέρω...

Reaction score
1.153

Εντυπωσιακό! Μπράβο! Με το δικό σου τέρας τι γίνεται;
Περιμένω από ebay κάτι βύσματα,μπόρνες και λοιπά κλαπατσίμπαλα για να τελειώσω 8 κανάλια ICE και μετά κατά πώς φαίνεται θα ασχοληθώ με MiniDSP για cross,eq κλπ για να τα ακούσω επιτέλους τα ηχειάκια μου.

Reaction score
1.153

πολύ μου άρεσε η καμπίνα, από άποψης στιβαρότητας και δεσιμάτων! Μπράβο στον Μάριο, χρυσοχέρης ο άτιμος!

Από μέσα καλό είναι να περαστεί με τα γνωστά (πίσσα και πούπουλα), αλλά να μη σκάσουμε κιόλας αν δεν...

στήριξη στο δάπεδο με μαλακά πόδια, για μηχανική απομόνωση (είναι ικανής μάζας η καμπίνα, και καλύτερα να μη τρέμει όλο το δάπεδο). προτείνονται κομμάτια από κραδασμοαπορροφητικό υλικό βάσης μοτέρ για ασανσέρ.

άντε και με 21' !
Η κατασκευή της καμπίνας είναι όντως εξαιρετική,είναι ήδη γεμάτη με βάτα της VISATON αν και θα πακτωθεί ακόμη περισσότερο με pillow stuffing που μου έχει μείνει από τη δικιά μου κατασκευή.Ελαστικά πόδια ήδη έχουν τοποθετηθεί,έχω ένα κάρο τέτοια ψιψιψώνια κρατημένα.Αν θυμάμαι καλά τα είχα ξηλώσει από κάτι ενεργά μόνιτορ της SAMSON.Μετρήσεις και ρυθμίσεις θα κάνουμε έτσι?:116:

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
Re: Απάντηση: Re: 15" sealed sub...

Τα simulations δείχνουν F3 στα 31Hz.
In room, "αρύθμιστο" και παίζοντας τόνους από γεννήτρια στο pc,η πτώση αρχίζει και γίνεται αισθητή από τους 28 κύκλους.Πιστεύω πως με σωστό "στήσιμο",γέφυρα στον ενισχυτή και παιχνίδι με το DSP θα κατέβει περαιτέρω...
ποιο προγραμμα χρησιμοποιειτε για simulation?

Reaction score
1.153

Μόλις μου έστειλε ο Χρήστος κάποιες φωτό ακόμα.Το IPHONE βγάζει απαίσιες φωτογραφίες...

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.362
Members
38.689
Νεότερο μέλος
s channel