XTZ Divine

Reaction score
1.772
Απάντηση: Re: XTZ Divine

Έξι Klipsch KW-120-THX. Δύο όρθια πλευρικά από τα main, και δύο ως βάση για το κεντρικό. Ταιριάζουν αισθητικά με τα woofers των Divine.

Τα surround HeresyIII θα στέκονται σε σωληνωτά stand πάνω στα επαγγελματικά 21'' sub Cerwin-Vega CVA-121. Τα περιμένω τα sub σε 10 μέρες.

:142::143: και νομιζα οτι εγω ειμαι υπερβολικος με 4 ψωροδεκαπενταρια.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.574
Απάντηση: XTZ Divine

To χάσαμε πατριώτη!! :111:

Τι έχουν διαβάσει τα ματάκια μου........Divine για surround, Zingali για surround back, 6 Klipsch KW-120-THX, δύο 21'' sub Cerwin-Vega CVA-121.......

Ξεφύγαμε εντελώς, ή μου φαίνεται? Και η εύλογη ερώτηση: Πού τα βρίσκετε τα λεφτά? :135:

Πω, πω αδερφέ, να τα χαίρεσαι!!! :602:

Reaction score
1.831

λοιπόν με τόσα sub εκεί μέσα είτε θα γίνεται της πουτ@ν@ς από μπάσο ή δε θα ακούγεται τίποτα!

Φίλε flash, μπορείς να μας εξηγήσεις τη μεθοδολογία ρύθμισης όλων αυτών των μπασοκυτίων? Εγώ παλιότερα με ένα ταπεινό 10ράκι rel είδα κι έπαθα να το σετάρω σωστά!

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.574

Φίλε flash, μπορείς να μας εξηγήσεις τη μεθοδολογία ρύθμισης όλων αυτών των μπασοκυτίων? Εγώ παλιότερα με ένα ταπεινό 10ράκι rel είδα κι έπαθα να το σετάρω σωστά!
Eίναι απλό: ανοίγεις την ένταση μέχρι να πέσουν οι σοβάδες. Εκεί σταματάς. :116:

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.513
Πάντως πέρα από την πλάκα, είναι πολύ δύσκολη η ρύθμιση sub με μεγάλα ηχεία δαπέδου που παίζουν full range, κυρίως λόγω της δυσκολίας ρύθμισης της φάσης: σε κάποιες συχνότητες πρέπει να παίζουν συμ-φασικά σε άλλες όχι. Τα προβλήματα αυτά δημιουργούνται λόγω modes και ακυρώσεων που έχουν τα τυπικά δωμάτια. Μάλλον όμως ο Γιάννης χρησιμοποιεί τα subs μόνο στο home cinema όπου τα divine παίζουν κομμένα, ως ...γκούχου-γκούχου, δορυφόροι.

Reaction score
5.614

Ποιος σου είπε ότι τα παίζω όλα μαζί;

Μου αρέσει να τα βλέπω! Wallpaper στο pc τι έχω νομίζεις; Τα Cerwin-Vega CVA-121!

Τα βελτιωμένα Klipsch HeresyIII μαζί με τα ενεργά 21ιντσα Cerwin-Vega CVA-121 σε στέρεο ακροάσεις θα προσφέρουν ξεσηκωτικές εμπειρίες... Τύφλα να έχει μετά η έξοδος σε club. Επίτηδες δεν πήρα την home έκδοση των 21ιντσων, το μοντέλο CVHF-A21S που κατεβαίνει πιο χαμηλά, γιατί ακριβώς ήθελα την μπότα του PA, με το Stroker μεγάφωνο με 4 ίντσες πηνίο φωνής. Παλιότερα έπαιζα 18''-12'' με τα Heresy πάνω σε Earhquake 18'', αλλά εκείνα τα μπασόκουτα τα είχα φτιάξει για home cinema.

Reaction score
5.614

Μάλλον όμως ο Γιάννης χρησιμοποιεί τα subs μόνο στο home cinema όπου τα divine παίζουν κομμένα, ως ...γκούχου-γκούχου, δορυφόροι.
Προφανώς. Ντιβάνι, ξεντιβάνι, κομμένα όλα στα 80Hz και πιο κάτω αναλαμβάνουν τα sub.

Τοποθετημένη η συστοιχία των KH-120-THX στο κέντρο ανάμεσα στα main, σε ταινίες καταστροφής, νιώθεις το ωστικό κύμα να έρχεται κατά πάνω σου σαν τσουνάμι.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Γιάννη δεν θυμάμαι αν ο ενισχυτής κόβει στα 60Hz αλλά αν το κάνει βάλε το cross εκεί για δοκιμή..
(Το νούμερο δεν είναι τυχαίο.Απ όσες μετρήσεις έχω δεί,περιλαμβανομένης τη παραμόρφωσης πάντα,subs με μεγάλους driver παίζουν καθαρότερα και πιο δυνατά όταν κόβονται στα 63Hz.)

Reaction score
5.614

Συνήθως έχω τον διακόπτη γυρισμένο στο ΤΗΧ στον ενισχυτή KA-1000-THX των sub, που κόβει στους 80.

Και μια που το έφερε η κουβέντα, ενδιαφέρον θα είχε να οδηγηθούν ενεργά τα woofer των Divine με αυτόν τον ενισχυτή, και παθητικά τα mid και τα tweeter. Να οδηγηθούν δηλαδή τα Divine ημι-ενεργά.

Η ατυχία είναι ότι ο τελικός της Klipsch έχει crossover μέχρι τα 120Hz, ενώ στα Divine τα woofers κόβονται στα 180Hz. Οπότε ακυρώνεται η σκέψη.

Ενδιαφέρον θα έχει όμως να δοκιμαστούν οι Sub Amp 1 DSP της ίδιας της XTZ γι' αυτήν τη δουλειά. Με το Room Analyser θα έχουμε και δυνατότητα ρύθμισης.
Άντε Θέμη, στείλε δυο κομμάτια!

Reaction score
5.614

Το θέμα είναι να μην έχουν χρονική καθυστέρηση οι XTZ Sub Amp 1 DSP, με τη μετατροπή AD/DA και τα DSP, έναντι του ενισχυτή των μεσοϋψηλών.

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Re: Απάντηση: XTZ Divine

Δύο XTZ Sub Amp 1 παραγγέλθηκαν και αναμένεις γιατί θα είναι στην επόμενη παραγγελία.

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Re: Απάντηση: XTZ Divine

...και μην σκέφτεστε πολυενίσχυση αν δεν υπάρχει ενεργό κροσόβερ της ΧΤΖ ή όποιο άλλο dedicated. Όλα τα άλλα είναι περιπέτειες και ακροβατικά χωρίς....δίχτυ. Αν βέβαια σου αρέσει η περιπέτεια με τα ΠΟΛΥ αμφίβολα αποτελέσματά της, καλή τύχη.

Reaction score
5.614

H "ημι-ενεργή" ενίσχυση των Divine με 2x Sub Amp 1 (270 ευρώ έκαστος) για τα χαμηλά είναι ο πιο ανώδυνος τρόπος. Και με έναν ποιοτικό ενισχυτή χαμηλής ισχύος για τα μεσοϋψηλά "καθαρίζεις".

Με την έκδοση DSP των Sub Amp (550 ευρώ έκαστος) και με το Analyzer θα μπορεί κανείς να ρυθμίσει τα χαμηλά σύμφωνα με τον χώρο του.

Κι αν για κάποιον λόγο δεν μας ικανοποιήσει το πείραμα, άνετα χρησιμοποιούνται οι Sub Amp για ενίσχυση των παθητικών sub 99 W12.18P με το πολύ ποιοτικό 12'' μεγάφωνο Peerless XXLS.

Reaction score
5.614

Εντωμεταξύ, οδήγησα τα Divine με το πλήρες σετ της Clearaudio Balance pre/amp (2x50rms στα 8ohm, 2x95rms στα 4ohm) και με dac το Grace m903 και τα ηχεία έδειξαν τα δόντια τους. O προενισχυτής γνωστός μου για τα καλό του μπάσο έδειξε κι εδώ, πιο πολύ από κάθε άλλη φορά, τι μπορεί να κάνει στις χαμηλές. Ρυθμικό, στακάτο αλλά και γεμάτο χαμηλό, με διακριτές τις νότες του κοντραμπάσου χωρίς ίχνος μπουμαρίσματος.

Οι εντάσεις γεμίζουν τον 35τ.μ. χώρο με χαρακτηριστική άνεση κι όπως είπε και ο φίλος "Termatogazi" Μιχάλης, "τι; θέλεις παραπάνω ένταση από αυτό;", αφού χαμήλωσα για να μπορέσω να τον ακούσω.

Σε χαμηλές προς μεσαίες εντάσεις, όπου αποδίδει και τα μέγιστα ο τάξης Α Clearaudio, το αποτέλεσμα είναι σκέτη μαγεία.

Και η έκπληξη ήταν σε μεταμεσονύκτιες πολύ χαμηλές εντάσεις, όπου τα θηρία Divine εξακολουθούσαν να κεντάνε, χάνοντας όπως είναι λογικό μόνο στον παλμό των woofers, αλλά πουθενά αλλού.

Τρέχω στις αγγελίες να ακυρώσω την πώληση του σετ Clearaudio, γιατί αποδείχθηκε καθαρό διαμάντι! Φάνηκε η αξία του στα ATC SCM40, αλλά εδώ διέπρεψε!

Reaction score
5.614

Θα δανειστώ εκφράσεις από το τεστ του σετ της Clearaudio που έγινε στον Ήχο, τεύχος 360. Πλέον με τα Divine αντιλαμβάνομαι ακριβώς τι ήθελε να πει ο αρθρογράφος!

"...δεν ήμουν προετοιμασμένος γι' αυτό που άκουσα. Το αποτέλεσμα όχι απλώς ήταν ανώτερο κάθε προσδοκίας, αλλά με έβαλε σε αμφισβήτηση της κριτικής και ακουστικής μου ικανότητας. Άρχισα να εναλλάσσω τους δίσκους, προσπαθώντας να εντοπίσω τρωτά σημεία στην παραγωγή. Εις μάτην. Η ποιότητα του αποτελέσματος ήταν σταθερά υψηλότατου επιπέδου.
...
Η σκηνή που σχηματίζεται από τα ηχεία είναι απολύτως αληθοφανής, τρισδιάστατη και ανάγλυφη. Δεν υπάρχει υπερβολή ή διόγκωση παραμέτρων, απλώς άριστη αποτύπωση των δρώμενων της ηχογράφησης.
...
Θα σας σηκωθεί η τρίχα από την αμεσότητα. Η αποτύπωση των μικρο/μακροδυναμικών είναι κορυφαία. Θυμίζει επιτάχυνση και αντίστοιχα επιβράδυνση, επιπέδου Formula 1. Δεν παρατήρησα στοιχεία κόπωσης ή απώλειας ελέγχου σε κανένα σημείο.
...
Η έκταση και το σώμα των χαμηλών είναι επιπέδου αναφοράς. Σε συνάρτηση με τον απόλυτο έλεγχο που ασκείται, συνεπαίρνει το αποτέλεσμα με τον ρυθμό του. Η μεσαία περιοχή έχει αμεσότητα, παντελή έλλειψη κόκκου και κορυφαίες χροιές. Οι υψηλές είναι ιδιαίτερα εκτεταμένες, καθαρές και διαθέτουν την απαραίτητη ανάλυση και ατάκα."

Reaction score
3.967

Εντωμεταξύ, οδήγησα τα Divine με το πλήρες σετ της Clearaudio Balance pre/amp (2x50rms στα 8ohm, 2x95rms στα 4ohm) και με dac το Grace m903 και τα ηχεία
Yπάρχει δυνατότητα να παίζει ο 903 με το volume εκτός?

Δηλαδή να λειτουργεί μόνο σαν dac?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.510
Νεότερο μέλος
who7