Υγραεριοκίνηση

Reaction score
5
Όντως πολύ ενδιαφέρον, για κάποιο αυτοκίνητο που έχει χώρο για το δεύτερο ντεπόζιτο. Ειδικά μεγάλα σεντάν ή SUV, φαίνονται ως καλοί υποψήφιοι.

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168
Απάντηση: Υγραεριοκίνηση

Μυρίζει η καμπίνα? πολύ λίγο ή καθόλου? καπνίζεις άνετα?

Reaction score
51
Απάντηση: Re: Υγραεριοκίνηση

Εντύπωση μου κάνει που η Shell μας έχει θεσμένους.....
Είναι δυνατόν να μην έχουν σημείο πώλησης στην Πελοπόννησο? :111:

Αν και δελεαστική σας ιδέα, βολεύει μάλλον οδηγούς που κάνουν αρκετά χιλιόμετρα ανά έτος με το αυτοκίνητό τους.
Εμένα πχ δε με βολεύει (κινούμαι περισσότερο με τη μοτοσικλέτα).

Αλλά αν μιλάμε για 20000 χιλιόμετρα/ έτος (άρα περίπου 2 χιλιάρικα σε βενζίνη περίπου) τότε ίσως να συμφέρει.....
Αφού κάνεις απόσβεση στον 1.5 χρόνο περίπου......
Αν δεν το σφυρίξει κάποιος στον Αλογοσκούφη (ή κάθε Αλογοσκούφη) και εκτοξευθεί η τιμή στα 80-90 λεπτά.......

Μια τεχνική ερώτηση.....
Αφού απαγορεύουν τα καθαρά πετρελαιοκίνητα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μήπως ομοίως απαγορεύουν τα υγραεριοκίνητα με το ίδιο - παράλογο- σκεπτικό?

Reaction score
5
Δεν νομίζω να παίζει νοθεία σε LPG (ίσως δεν είναι και εύκολο τεχνικά), οπότε το καύσιμο είναι καθαρό.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Υγραεριοκίνηση

Αν δεν το σφυρίξει κάποιος στον Αλογοσκούφη (ή κάθε Αλογοσκούφη) και εκτοξευθεί η τιμή στα 80-90 λεπτά.......

Μια τεχνική ερώτηση.....
Αφού απαγορεύουν τα καθαρά πετρελαιοκίνητα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μήπως ομοίως απαγορεύουν τα υγραεριοκίνητα με το ίδιο - παράλογο- σκεπτικό?
1-Δεν πρόκειται να ασχοληθούν με τους λίγους που κινούνται με αέριο για να τους ανεβάσουν την τιμή. Δε θα βγάλουν και σοβαρό κέρδος και οι λίγοι δεν βλέπω να γίνονται πολοί...
2-Σε ξένες πόλεις με δακτύλιο με μονά-ζυγά επιτρέπουν ΟΛΑ τα υγραεριοκίνητα λόγω των χαμηλών τους ρύπων. Στην Ελλάδα κινούνται κανονικά στις πρωτεύουσες.

Reaction score
0

καλησπερα! μια καθολου ευκολη ερωτηση. τοποθετησα υγραεριο πριν κανενα εξαμηνο που ημουνα βουλγαρια για δουλειες. πηρα μια αδεια στα βουλγαρικα που ομως δε μπορω να την αξιολογησω αν ειναι απο εγκεκριμμενο συνεργειο τοποθετησης ή οχι. τωρα γυρισα παλι ελλαδα για κενενα χρονο και προκειται να περασω ΚΤΕΟ. δεν εχω κανει τις απαραιτητες διαδικασιες για αδειες και αλλα τετοια που διαβασα οτι πρεπει να γινουν. τι δυνατοτητες εχω? το ΚΤΕΟ θα μου αναγνωρισει μια αδεια γραμμενη στα βουλγαρικα? μπορω να βρω καποιον μηχανικο να μου ξαναελεγξει το συστημα και να μου δωσει ενα χαρτι στα ελληνικα? μπορω να το μεταφρασω επικυρωμενα? μηπως ειμαι παρανομη που κυκλοφορω χωρις να το εχω δηλωσει? δε θελω να το ξηλωσω και μετα να το τοποθετω παλι. τι μπορω να κανω για νομιμοποιηση στην ελλαδα τωρα που το εχω ηδη τοποθετησει στη βουλγαρια? πολλες ερωτησεις αλλα αγχωθηκα λιγο. αν ξερει καποιος να με βοηθησει θα το εκτιμουσα αφανταστα. ευχαριστω απο θεσσαλονικη.

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Re: Απάντηση: Υγραεριοκίνηση

καλησπερα! μια καθολου ευκολη ερωτηση. τοποθετησα υγραεριο πριν κανενα εξαμηνο που ημουνα βουλγαρια για δουλειες. πηρα μια αδεια στα βουλγαρικα που ομως δε μπορω να την αξιολογησω αν ειναι απο εγκεκριμμενο συνεργειο τοποθετησης ή οχι. τωρα γυρισα παλι ελλαδα για κενενα χρονο και προκειται να περασω ΚΤΕΟ. δεν εχω κανει τις απαραιτητες διαδικασιες για αδειες και αλλα τετοια που διαβασα οτι πρεπει να γινουν. τι δυνατοτητες εχω? το ΚΤΕΟ θα μου αναγνωρισει μια αδεια γραμμενη στα βουλγαρικα? μπορω να βρω καποιον μηχανικο να μου ξαναελεγξει το συστημα και να μου δωσει ενα χαρτι στα ελληνικα? μπορω να το μεταφρασω επικυρωμενα? μηπως ειμαι παρανομη που κυκλοφορω χωρις να το εχω δηλωσει? δε θελω να το ξηλωσω και μετα να το τοποθετω παλι. τι μπορω να κανω για νομιμοποιηση στην ελλαδα τωρα που το εχω ηδη τοποθετησει στη βουλγαρια? πολλες ερωτησεις αλλα αγχωθηκα λιγο. αν ξερει καποιος να με βοηθησει θα το εκτιμουσα αφανταστα. ευχαριστω απο θεσσαλονικη.
Καλησπέρα. Για την υγραεριοκίνηση δεν έχω γνώση ούτε εμπειρία με τις διαδικασίες, αλλά ως μεταφράστρια στο επάγγελμα (άλλων γλωσσών, όχι βουλγαρικής) μπορώ να σου πω ότι ασφαλώς και μπορείς να μεταφράσεις το έγγραφο με επικύρωση, αλλά η επικύρωση θα πιστοποιήσει μόνο το ότι το ελληνικό κείμενο είναι πιστή μετάφραση του βουλγαρικού, και δεν του προσδίδει ισχύ για την Ελλάδα αν δεν καλύπτει αυτά που ζητάνε εδώ. Πρακτικά δηλαδή, με τη μετάφραση υποβάλλεις το βουλγαρικό έγγραφο, απλώς στην ελληνική γλώσσα. Ίσως να υπάρχουν διαφορές στις προδιαγραφές, οπότε μάλλον πρέπει να ξεκινήσεις από το τι έγγραφα ή διαδικασίες απαιτούνται.

Reaction score
3

Καλησπέρα και από εμένα Danais:107:
Φαντάζομαι να διαβάσεις και άλλες γνώμες από κάποια παιδιά τα οποία πιθανόν να ξέρουν...

Αυτό που θα έκανα στη θέση σου, θα ήταν να ρωτήσω:

Α) Σε κάποιο εξουσιοδοτημένο συνεργείο που ασχολείται και με αυτό... (αφού βρω...)
Β) Σε μία σχολή οδηγών (Αυτό θα έκανα στη θέση σου)
Γ) Στην αντιπροσωπεία της μάρκας του αυτοκινήτου
Δ) Στο μηχανολογικό του ΚΤΕΟ (ή αστο καλύτερα) μάλλον σε ένα ΙΚΤΕΟ
Ε) Από κάποιους που κάνουν ελέγχους όπως η express service
ΣΤ) Εκεί κοντά στην ΕΤ3 (Θεσσαλονίκη) έχει πολύ καλά μαστόρια που ασχολούνται με καθαρισμούς injection κλπ μπορεί να ξέρουν κάτι και για τη δική σου περίπτωση, ή να σου δώσουν κάποια άλλη κατεύθυνση.

φιλικά
:107:

Reaction score
0

Αν και παλιό το θέμα, εγώ έκανα το αυτοκίνητο μου μετατροπή σε υγραέριο. Είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί αυτά που άκουγα για 50% οικονομία πραγματικά ισχύουν. Πήγα σε αυτούς www.sime-ygraeriokinisi.gr και όλα μια χαρά! Θα ήθελα να μάθω λοιπόν εσείς που έχετε κάνει από παλιά την μετατροπή (είδα μέλη που γράφουν εδώ να την έχουν κάνει από το 2008-2009) εάν έχουν προβλήματα!

Reaction score
51

Καλώς ήρθες στο AVsite. :107:
Καλή συνέχεια!

Σε ποιο αυτοκίνητο έκανες τη μετατροπή?
Έβαλαν και extra δοχείο λίπανσης ή όχι?
Κόστος? Το ρεζερβουάρ στη θέση της ρεζέρβας ή αλλού?

Reaction score
0

Καλώς σας βρήκα,

την μετατροπή την έκανα σε Toyota Corolla 1.6 με λίπανση. Το κόστος μου πήγε στα 1.200ευρώ!

Παρόλα αυτά επειδή κάνω αρκετά χιλιόμετρα έχω κάνει ήδη απόσβεση 800 ευρώ σχεδόν από μέσα Δεκέμβρη που την έκανα!

Τα δικά σας αυτοκίνητα πώς πάνε;
στα πόσα χιλιόμετρα είσαστε;

Reaction score
51

Εγώ δεν έχω βάλει γιατί κάνω λίγα χιλιόμετρα με το αυτοκίνητο (είναι τις περισσότερες ώρες στο γκαράζ).
Οπότε η απόσβεση θα γινόταν αργά (και ίσως να με προλάβαινε το Υπ. Οικονομικών)

Reaction score
384

Τα πετρελαιοκινητα πρεπει να ειναι σε καταναλωση μια απ'τα ιδια με το υγραεριο, η κανω λαθος?

Reaction score
51

Τα πετρελαιοκινητα πρεπει να ειναι σε καταναλωση μια απ'τα ιδια με το υγραεριο, η κανω λαθος?

Σε lt/100km τα diesel είναι σαφέστατα πιο οικονομικά.
Σε κόστος (€/100km) πρέπει το υγραέριο να είναι ελαφρώς οικονομικότερο (αλλά δεν ξέρουμε μέχρι πότε).

Reaction score
384

Ενα diesel με οικονομικη οδηγηση αντε να κανει 60-65 mpg, δηλαδη 5 λιτρα τα 100 χιλιομετρα χοντρικα? Ποσο καταναλωση εχει ενα αντιστοιχο βενζινοκινητο?

Reaction score
51

Δημήτρη έχουμε το εξής.
Αν ένα diesel καιει μια ποσότητα α στα 100km τότε το ίδιο όχημα σε βενζίνη παραπλήσιων επιδόσεων εν κινήσει, θα κάψει 40% παραπάνω (1.4*α) & ένα υγραερίου θα κάψει 50% παραπάνω (1.5*α).
Παράδειγμα: Punto 1.4 multiair 105Hp unleaded vs Punto 1.3 mTjet (TD, 85Hp) vs multiair 105 LPG

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.429

Επειδη προσφατα εβαλα αεριο στο Opel Insignia 1,6T (T=τουρμπο των 180+ ιππων), οι εντυπωσεις μου απο αποψη οικονομιας ειναι αριστες. Οχι λογω χαμηλης καταναλωσης (αντιθετα αυξημενη +15% περιπου εναντι της βενζινης) αλλα λογω τιμης (ακριβως η μιση απο την 95αρα). Το ονομαστικα 60λιτρο ρεζερβουαρ αλλα ουσιαστικα (και νομικα!) 50+λ κραταει για περιπου 420 χλμ (αυριο ισως θα ξερω σιγουρα γιατι ειμαι τελευταια συνεχεια με κοκκινο, εφτασα στα 390χλμ και μολις γυρισει αυτοματα σε βενζινη θα φουλαρω) αρα καιει 12,5λ?100. ΑΛΛΑ τα πιο πολλα απο τα χιλιομετρα τα εχω εντος πολης, οποτε δικαιολογειται η αυξημενη καταναλωση.
Αντιγραφω ομως ενα μηνυμα απο το insigniaclub.gr που αναφερεται στην καταναλωση/οικονομια αεριου:
"σημερα εκανα αριβως 701χιλ φουλαρισμενος με βενζινη και υγραεριο, εφυγα το πρωι και φτανοντας στο Χαλανδρι μετα την τοποθετηση των p zero ρωτησα τα παιδια που εχει υγραεριο εδω κοντα και μου ειπαν μετα των σταυρο ενα πρατηριο της BP εχει, φτανοντας εκει ειχα στον χιλιομετρητη 371χιλ, εβαλα 41.20e, βγαινω αττικι οδο και φευγω για Λαρισα, οπως γραφω σε αλλο ποστ κοβω απο Δομοκο φτανω Λαρισα και πηγαινω να φουλαρω παλι, παιρνει 33.56e, συνολο 74.76e για 701χιλ με ταχυτητες μεχρι 210 παρακαλω,!!! και ο δεικτης βενζινης ακουνητος στο φουλ, ξεχασα να γραψω τιμη λιτρου 0.90e, αυτο κυριοι ειναι το υγραεριο, το εβαλα και καλα εκανα, σε βενζινη ισα με 160e θα ηθελα."
Λιγο υπερβολικος ο φιλος μας για τα 160€ (αν και με τετοια ταχυτητα...), εγω παντως για Αθηνα εκαψα γυρω στα 70λ, αρα 135€ με σημερινη τιμη (με αεριο θα ηθελα με λιγο αυξημενη καταναλωση, λογω σταθερης ταχυτητας, ας πουμε 80λ, αρα 70+€. Καλη διαφορα, δε νομιζετε;
Για το μονο που εχω καποιους ενδοιασμους, ειναι η επιδραση του στις αντοχες του κινητηρα (αν κι εβαλα λαδιερα) - θα...δειξει η νεκροψια!

Reaction score
384
Lakiss55,

Πιστεύω ότι ένα αντίστοιχο diesel των 180 ίππων με 60 λίτρα καύσιμο και με οικονομική οδήγηση κάνει πάνω απο 1000 χιλιόμετρα (όχι εντός πόλης βέβαια).

Άρα να υποθεσω ότι το δικό σου θα κάνει 700;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.679
Members
38.729
Νεότερο μέλος
gvts