Υγραεριοκίνηση

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.429
Απάντηση: Υγραεριοκίνηση

Lakiss55,

Πιστεύω ότι ένα αντίστοιχο diesel των 180 ίππων με 60 λίτρα καύσιμο και με οικονομική οδήγηση κάνει πάνω απο 1000 χιλιόμετρα (όχι εντός πόλης βέβαια).

Άρα να υποθεσω ότι το δικό σου θα κάνει 700;
Αν θυμαμαι καλα (αν...) ενα παιδι απο Κομοτηνη με ντηζελ 2000κε καιει εξω γυρω στα 6,5-7λ/100 και...τρεχοντας! Με βενζινη γυρω στα 10,5λ. Η οικονομια στο αεριο ειναι λογω τιμης και οχι καταναλωσης.
Αυτο με τη καταναλωση στο δικο μου τι εννοεις, με αεριο; υπολογιζω με 50λ γυρω στα 420χλμ, ενω με βενζινη οταν φουλαρω η ενδειξη λεει για 680 χλμ τα 70λ, αλλα ποτε τοσα (λογω πολης κλπ).
Υπολογισε ομως πως το συγκεκριμμενο αυτ/το ειναι ...θεοβαρο!

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.429

Το δικό μου το Α6 δεν είναι κι ελαφρύ!
Στα ιδια ειμαστε! Αληθεια ποσο καις; (διλιτρο δεν ειναι; )

Reaction score
384

Περισυ ειχα το 3.0 TDI Quattro αλλα ακουσα ενα τριξιματακι στο σασμαν και το εδωσα αμεσως γιατι στο συγκεκριμενο αμαξι (Τiptronic σασμαν) αν το σασμαν δε φτιαχνεται, μιλαμε για ζημια 5-6 χιλιαδες ευρω! Του ειχα περασει προγραμμα και τα diesel εχουν μεγαλες ροπες συν το γεγονος οτι τα αυτοματα σασμαν της Audi δεν ειναι και τα καλυτερα... Εκεινο εκαιγε ενα 10% παραπανω απο αυτο που εχω τωρα.

Τελικα το μονο manual που βρηκα ηταν το 2.7 TDI S-Line Le Mans. Μπορω να πω οτι ειναι πιο οικονομικο κι απο το 1.9 diesel Golf που ειχα. Σε χαλαρη οδηγηση θα ελεγα 6-6.5 λιτρα/100?

Reaction score
50

Η οικονομια στο αεριο ειναι λογω τιμης και οχι καταναλωσης.
αυτό μπορώ να καταθέσω και εγώ μετά από ένα χρόνο χρήσης σε focus 1.6. Αυξημένη κατά 15% η κατανάλωση σε καύσιμο, φτηνότερο καύσιμο. Διαφορά στην ποιότητα λειτουργίας δεν καταλαβαίνεις, παρα μόνο κάτι μικρές αρυθμίες που και που στο ρελαντί.
Στην αρχή χρειάστηκε να πάω αρκετές φορές στον εγκαταστάτη για να το φέρουμε να λειτπουργεί σωστά (από ότι κατάλαβα δεν είχε ξαναβάλει σε focus).
Δεν έχω βάλει λαδιέρα, δεν είμαι πεπεισμένος ότι χρειάζεται, ίσως προσθέω αργότερα για ψυχολογικούς λόγους :108:

Επειδή κάνω αρκετά χλμ απόσβεσα πολύ γρήγορα τα 1500 και τώρα κερδίζω καθημερινά με την διαφορά τιμής με βενζίνη.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.429

Προ ολιγου φουλαρισα - 50λ=45€=400χλμ (σχεδον τα μισα εντος πολης). Σε βενζινη θα ηθελα (λογω πολης ισως 45λ Χ !,80€=80€ - αρα οικονομια. Βεβαια πρεπει να εκαψε κανα 10€ βενζινη (τοσο υπολογισα με το "ματι") για ξεκινημα/προθερμανση (ειχαμε και πολυ κρυο) αλλα στο συνολο των εως τωρα χιλιομετρων (750 περ). Αρα οποιος πολυ...χιλιομετραει ας μη διστασει!

Reaction score
384

Aν το diesel κανει 1000χλμ με 90 ευρο, ειναι μια απ'τα ιδια, δεν ειναι?
Το θεμα θα μου πεις δεν ειναι το diesel εδω, αλλα η οικονομια σε σχεση με τη βενζινη!:116:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.429

Aν το diesel κανει 1000χλμ με 90 ευρο, ειναι μια απ'τα ιδια, δεν ειναι?
Το θεμα θα μου πεις δεν ειναι το diesel εδω, αλλα η οικονομια σε σχεση με τη βενζινη!:116:
Προτιμητεο το ντηζελ, χωρις συζητηση!

Reaction score
0

τελικά δεν μου απαντήσατε, πως πάνε τα αυτοκίνητα σας μετά από Χ χιλιόμετρα με αέριο? εγώ έχω κάνει σχεδόν 8.500χλμ και ως τώρα όλα καλά φτού φτού σκόρδα!

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.429

τελικά δεν μου απαντήσατε, πως πάνε τα αυτοκίνητα σας μετά από Χ χιλιόμετρα με αέριο? εγώ έχω κάνει σχεδόν 8.500χλμ και ως τώρα όλα καλά φτού φτού σκόρδα!
Εγω με 800χλμ, αλιμονο εαν ειχα προβληματα! ή καλυτερα να εβγαιναν τωρα που ειναι νωρις;

Reaction score
50

καμια 20αρια χιλιάδες, όλα οκ, ενα σφύξιμο στα κολάρα νερού χρειάστηκε γιατί έχαναν λίγο στο 9μηνο
Εχω δει διαφορά στην ποιότητα και την κατανάλωση από πρατήριο σε πρατήριο, τώρα βάζω μόνο shell (αν και ακριβότερο λίγο)

Reaction score
1.772

παρολο που πανε πολλα χρονια θα το γραψω.

αυτοκινητο του πατερα FIAT 125 1300 polski (ταξιτζης ο πατερας) απο καινουργιο στα 150.000χλμ η

μηχανη παρεδωσε.

ανοιγμα και μετρημα.

φαγωμα μεχρι 11 γραμμες.

αλλαγη κινητηρα απο ιδιο 1500 ελαφρως μεταχειρισμενη και τοποθετηση υγραεριου.

μετα απο 200.000 ανοιγμα μηχανης μετρημα και δεν ξεπερνουσε της 3 γραμμες.

αλλαξε ελατηρια και συνεχισε για λιγο αφου μετα επετρεψαν τα diesel.

πιστευω η διαφορα οφειλετε στη λιγοτερη δυναμη.

ενα αλλο + ηταν οτι ξεχνουσε ποτε θελη μπουζι.

Reaction score
181
Πεζώ 307 1,6.
BRC κιτ εδώ και 1.500χλμ.
Τοποθετημένο στην τοπική αντ/πεία.
Όλα καλά εκτός απο την ελαφρά έως αμελητέα μειωμένη ελαστικότητα του κινητήρα έναντι της βενζίνης.
Στα + από την άλλη η πάλι ελαφρώς καλύτερη απόκριση στο πάτημα του πεντάλ γκαζιού.

Πάντως μου μένουν λεφτά στην τσέπη... αυτό που είναι το ζητούμενο δηλαδή.

Reaction score
4.611

Τελικα εκανα το βημα και περασα υγραεριο. Τα εξοδα ηταν 700 ευρω. Νομιζω αρκετα καλα.. Περιμενεις καμμια δεκαρια μερες για να παρεις σειρα, μου κρατησαν το αυτοκινητο 2-3 μερες και μου εδωσασν ενα αλλο για να κανω την δουλεια μου. Το ντεποζιτο παιρνει 58 λιτρα, αλλα γεμιζεις το 80%. Εχει πλακα που ενα φουλαρισμα μου κοστιζε λιγοπαραπανω απο 100 ευρω και τωρα εδωσα 40 !!

Reaction score
1.864

Τελικα εκανα το βημα και περασα υγραεριο. Τα εξοδα ηταν 700 ευρω. Νομιζω αρκετα καλα.. Περιμενεις καμμια δεκαρια μερες για να παρεις σειρα, μου κρατησαν το αυτοκινητο 2-3 μερες και μου εδωσασν ενα αλλο για να κανω την δουλεια μου. Το ντεποζιτο παιρνει 58 λιτρα, αλλα γεμιζεις το 80%. Εχει πλακα που ενα φουλαρισμα μου κοστιζε λιγοπαραπανω απο 100 ευρω και τωρα εδωσα 40 !!
σε τι αυτοκίνητο? τι σύστημα έβαλες?

welcome to the club!

Reaction score
4.611

Το αυτοκινητο μου ειναι το Lancia Lybra, το συστημα ειναι ενα Ιταλικο και λεγεται Lavato. Το εχει περασει ενα γνωστος μου εδω και 2 χρονια περιπου, δεν ειχε κανενα προβλημα, οποτε προχωρησα.

Reaction score
1.772

πολυ καλη τιμη τα 700 ευρω.

μεχρι που συμφερη να το βαλη κανεις στο καραβι απο εδω να το φερη αφου κατω απο 1200 δε παιζη

εδω κατω.

Reaction score
4.611

πολυ καλη τιμη τα 700 ευρω.

μεχρι που συμφερη να το βαλη κανεις στο καραβι απο εδω να το φερη αφου κατω απο 1200 δε παιζη

εδω κατω.
Ποιο φτηνα κι απο εναν Hypex βγαινει :116:

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.622
Βασιλη απο που το περασες??

Χθες βαλαμε κ μεις στο Nissan Micra 1300 2003 της γυναικας μου.

Lovato στα 800 ευρω + 50 ΚΤΕΟ , ακομα πολυ λιγα χλμ...

Reaction score
4.611

Ειναι οταν στριβεις στο 2ο ποδι Χαλκιδικη καμμια δεκαρια χλμ μετα τον Πολυγυρο και λιγο πριν τις Καλυβες, η αντιπροσωπεια της Huday-KIA.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.677
Members
38.729
Νεότερο μέλος
gvts