Μερικες γρηγορες ερωτησεις !

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
202
Καλησπερα παιδια. Ανακαινιζω τον χωρο μου,εχω ηλεκτρολογο τωρα και μου περναει μεσα απτους τοιχους τα καλωδια των ηχειων και επειδη αυριο τελειωνει ηθελα να σας κανω καποιες γρηγορες ερωτησεις ωστε να κανω πραξη τις σκεψεις μου το αργοτερο ως αυριο που τελειωνει ο τυπος.
λοιπον...

1) εχω δυνατοτητα να βαλω μπριζα κοντα στον προτζεκτορα (θαναισε βαση οροφης) αλλα σκεφτομουνα να τον βαλω σε UPS. Αν δεν μπει σε UPS και γινει διακοπη ρευματος παιζει να καει; εχει τυχει ποτε σε κανεναν σας διακοπη ενω βλεπατε ;

2) το καλωδιο ηχειων πρεπει ναναι ισομηκες και στα δυο ηχεια; π.χ. στα δυο μπροστινα ηχεια πρεπει ναναι 6 μετρα και στα δυο; αν στο ενα ειναι 6 μετρα και στο αλλο 4 μετρα τι προβλημα μπορει να εχω;

3) εχω συστημα 5.1. Μπροστα τα b&w 684 στα οποια εβαλα καλο καλωδιο 2.5mm. Στα δυο πισω εβαλα καλωδιο 1.5mm. Σκεφτομαι αφου σκαβω που σκαβω τους τοιχους να βαλω και καλωδιο για 7.1. Εκει τι καλωδιο να εβαζα για 2 πολυ μικρα ηχειακια;

4)σκεφτομαι να φτιαξω με γυψοσανιδα ραφια που να τα κανω ταινιοθηκη. Ελεγα ομως να τους βαλω επανω μπλε λεντ λαμπα. Τη γυψοσανιδα θα μου τη φτιαξει ειδικος. την led ταινια που θελω να βαλω πως θα την κολησω εκει; εχετε καμια ιδεα που να βοηθησει σαυτη την κατασκευη;

ευχαριστω

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.599
1. Βάλε το καλώδιο από το ταβάνι, να καταλήγει δίπλα σε πρίζα, ώστε αν θελήσεις να βάλεις UPS.

2. Όχι. Βάλε όσο πρέπει.

3. 1.5mm και εκεί.

4. Δεν ξέρω και δεν θέλω να μάθω, απεχθάνομαι τις LEDοταινίες! :116:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Απάντηση: Μερικες γρηγορες ερωτησεις !

1)Oποιοδήποτε μηχάνημα δεν είναι πάνω σε ups μπορεί να την ακούσει ανα πάσα στιγμή.Όχι τόσο απ διακοπή ρεύματος αλλά απ τις αυξομοιώσεις της τάσης.Το επικίνδυνο και πολύ πιθανόν σε διακοπή ρεύματος είναι να σκάει η λάμπα.

2)Καλό θα ήταν,αλλά δεν χάλασε ο κόσμος.

3)1 ή 1.5 mm(βάλε 1.5 για σιγουριά)

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.722

3. 1.5mm και εκεί.
3)1 ή 1.5 mm(βάλε 1.5 για σιγουριά)

Άμα μπορείς οικονομικά, βάλε και πιο χοντρό.

Κακό δεν κάνεις πάντως.

Μπορεί αργότερα να πάρεις μεγαλύτερα ηχεία.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.593
Καλησπερα παιδια. Ανακαινιζω τον χωρο μου,εχω ηλεκτρολογο τωρα και μου περναει μεσα απτους τοιχους τα καλωδια των ηχειων και επειδη αυριο τελειωνει ηθελα να σας κανω καποιες γρηγορες ερωτησεις ωστε να κανω πραξη τις σκεψεις μου το αργοτερο ως αυριο που τελειωνει ο τυπος.
λοιπον...

1) εχω δυνατοτητα να βαλω μπριζα κοντα στον προτζεκτορα (θαναισε βαση οροφης) αλλα σκεφτομουνα να τον βαλω σε UPS. Αν δεν μπει σε UPS και γινει διακοπη ρευματος παιζει να καει; εχει τυχει ποτε σε κανεναν σας διακοπη ενω βλεπατε ;

2) το καλωδιο ηχειων πρεπει ναναι ισομηκες και στα δυο ηχεια; π.χ. στα δυο μπροστινα ηχεια πρεπει ναναι 6 μετρα και στα δυο; αν στο ενα ειναι 6 μετρα και στο αλλο 4 μετρα τι προβλημα μπορει να εχω;

3) εχω συστημα 5.1. Μπροστα τα b&w 684 στα οποια εβαλα καλο καλωδιο 2.5mm. Στα δυο πισω εβαλα καλωδιο 1.5mm. Σκεφτομαι αφου σκαβω που σκαβω τους τοιχους να βαλω και καλωδιο για 7.1. Εκει τι καλωδιο να εβαζα για 2 πολυ μικρα ηχειακια;

4)σκεφτομαι να φτιαξω με γυψοσανιδα ραφια που να τα κανω ταινιοθηκη. Ελεγα ομως να τους βαλω επανω μπλε λεντ λαμπα. Τη γυψοσανιδα θα μου τη φτιαξει ειδικος. την led ταινια που θελω να βαλω πως θα την κολησω εκει; εχετε καμια ιδεα που να βοηθησει σαυτη την κατασκευη;

ευχαριστω
Αφού ο Δημήτρης σου απάντησε στα 3 πρώτα να σου απαντήσω κι εγώ στο 4. Θα βάλεις λάμπα ή ταινία; Υπάρχουν πολύ όμορφα led "ψηράκια" που μπαίνουν σε σποτάκια και κάνουν πολύ ατμοσφαιρικό φωτισμό. Εναλλακτικά υπάρχουν μέχρι και αυτοκόλλητες ledoταινίες. Δες τα post 73 και 74 στο link που παραθέτω.

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
202
Απάντηση: Re: Μερικες γρηγορες ερωτησεις !

Παιδια σας ευχαριστω παρα πολυ ολους με βοηθεισατε ειδη αρκετα...

Βασικα μου επεμειναν τα παιδια απτο μαγαζι που ψωνισα τα καλωδια οτι πρεπει και στα δυο ηχεια ναχει ακριβως το ιδιο μηκος.
Ποσο μαλλον οταν τους ειπα οτι το καλωδιο για το δεξι μπροστα μου ηχειο πρεπει ναναι 4 μετρα ενω το καλωδιο για το αριστερο μπροστα ηχειo 2 μετρα κοντεψαν να βγαλουν αφρους και μου ειπαν οπωσδηποτε ναναι ιδιο το μηκος!! Γιαυτο και ανχωθηκα πολυ γιαυτο.

Zizik,δεν καταλαβα την απαντηση σου στην 1η μου ερωτηση. μπορεις να το εξηγησεις λιγο;

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.599
Πρίζα στο ταβάνι, που δεν καταλήγει σε κουτί, αλλά σε άλλη πρίζα ή σε καλώδιο στον τοίχο χαμηλά, δίπλα σε κανονική πρίζα.

Στην οποία κανονική πρίζα θα μπει το UPS, και θα μπορεί να στείλει μέσω της άλλης πρίζας ρεύμα στο ταβάνι.

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
202

Σευχαριστω πολυ Zizik!!!

Παιδια συγνωμη που τα ποσταρω ολα σαυτο το τοπικ αλλα αυριο πρωι πρεπει να γινουν πραξεις τα οσα λεμε οποτε δεν εχω χρονο για πολλα διαφορετικα ποστς....

απτη στιγμη που ο καναπες μου ειναι τερμα πισω σε τοιχο... και εχω περιθωριο να τον παω μπροστα 20cm μαξιμουμ... πιστευετε οτι αξιζει να το κανω 7.1 το συστημα ή να μεινω στο 5.1 πουχω σχεδιασμενο;

abcd

Super Moderator
Reaction score
107.722

Μάλλον όχι, αλλά πες του ηλεκτρολόγου σου να περάσει τουλάχιστον τα σωληνάκια να υπάρχουν. :126:

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
202

Βασικα μαλλον θα μεινω 3-4 χρονια σε αυτο το σπιτι (εχω μεγαλυτερο για μετα:p) oποτε με ενδιαφερει πιο πολυ τι εχω στα αμεσα σχεδια...
Συμφωνειτε παιδια οι υπολοιποι του team να αφησω το 7.1 για τα δεδομενα του καναπε μου που αντεχει μεχρι 20εκ μαξ μπροστα απο τοιχο;

Reaction score
384

Γιατι δεν τα περνας για να κοιμασαι ησυχος?
Αφου ξερεις πως ειναι αυτα...μονο και μονο που ρωτας σε τρωει!:116:

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
202

Ρε χριστιανε πεσμου οτι ειναι πολυ μικρη η αποσταση καναπε-τοιχου και δεν μου κανει το 7.1!!
τι το θελες και μουτοπες αυτο που ειπες με τσακισες!

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.599
Είναι πολύ μικρή η απόσταση, και δεν σου κάνει το 7.1. :405::405:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Έλα μωρέ τώρα που θα έχεις τα ηχεία δίπλα στ αυτία σου να κάνουν ίου-ίου.
(Βρε πάρνα τα καλώδια να έχεις το κεφάλι συου ήσυχο..)

Και κάτι ακόμα:
Αν η διαφορά στην τιμή των καλωδίων για μπροστά είναι μικρή,πάρε ισομήκη(για ψυχολογικούς λόγους).
Τι διάολο καλώδια είναι αυτά που ν αλλάζουν τόσο πολύ τα χαρακτηριστικά τους για 2 μέτρα παραπάνω;

Reaction score
384

Και κάτι ακόμα:
Αν η διαφορά στην τιμή των καλωδίων για μπροστά είναι μικρή,πάρε ισομήκη(για ψυχολογικούς λόγους).
Επειδη ειχα 19 και 20 στην Ψυχολογια στο σχολειο σε διαβεβαιω πως δε θα ακουσεις διαφορα. Οπως με σιγουρια σου λεω να βαλεις τα εξτρα καλωδια γιατι αν βαλεις διπολα πισω σου και καμια 60αρια ποντους πανω απο το κεφαλι σου, μπορει να σου αρεσει.
Σου γ@#&σα την ψυχολογια τωρα? :116:

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
202

Λοιπον παιδια τα καταφερατε με πεισατε. Εβαλα καλωδια για 7.1.

Τωρα κατι αλλο που με βασανιζει και με τον ηλεκτρολογο δεν μπορω να συνεοηθω καλα δυστηχως. Απο ενα καλωδιο UTP cat5e τι πριζα μπορει να βγει; δικτυου; τηλεφωνου; και τα δυο μαζι; ξαναλεω απο ΕΝΑ καλωδιο cat5e.

abcd

Super Moderator
Reaction score
107.722

Δικτύου συνήθως, αλλά και τηλεφώνου!

Εδώ μια διπλή δικτύου:

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
202

Μπορει ενα καλωδιο cat 5e να μου βγαλει

και πριζα δικτυου και τηλεφωνου ταυτοχρονα; Δηλαδη απο ενα καλωδιο τετοι ονα βγουν δυο διαφορετικες πριζες μια τηλεφωνου και μια δικτυου;

abcd

Super Moderator
Reaction score
107.722

Μάλλον όχι.

Λέω μάλλον όχι, γιατί στην ανάγκη κάτι μπορεί να γίνει, αλλά θα σε μπερδέψω!

Βασικά γιατί ρωτάς, τι θέλεις να κάνεις;

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
202

Ρωταω γιατι ετσι μουπε ο ηλεκτρολογος μου...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.906
Members
38.518
Νεότερο μέλος
papaevagelouv