Partition σε Μακ.....

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.823
Για πειτε καποιο αξιοπιστο προγραμμα για το Μακ σχετικα με το Partition ...τι θα προτεινατε για να τεμμαχισω τον δισκο μου???:107:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.439
Απάντηση: Partition σε Μακ.....

Γιατί να τον τεμαχίσεις;

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.823

Γιατί να τον τεμαχίσεις;
ειναι 500αρης και θελω για ασφαλεια να κρατησω 100 giga για λογισμικο και λοιπα και τα υπολλοιπα αποθηκη.....ποτε δεν ξερεις τι στραβη μπορει να γινει και να χρειαστεις καποια στιγμη format....

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.514
δε νομιζω να πρεπει η να ειναι σωστο σε μακ να κανεις partition...

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
110.421

Γιατί, τι διαφορά έχει από τα windows;

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.380
Απάντηση: Re: Partition σε Μακ.....

δε νομιζω να πρεπει η να ειναι σωστο σε μακ να κανεις partition...
Γιατί? Παρεξηγείται? Φοβάται? Παθαίνει ψυχολογικά? :116:

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Reaction score
7.494

Mac OS X 10.5 and later with no changes to the partition scheme

- In the Applications folder, open Utilities, and then double-click Disk Utility.

- In the left column, click the drive you would like to initialize or partition.

- To the right, click the Partition tab.

- The box beneath "Volume Scheme:" (which should be set to Current) represents your hard disk, where occupied space is shaded. With the handle at the bottom-right of each partition, you can resize the partition by dragging the handle up or down. To add or remove partitions, click the + (plus sign) or - (minus sign) beneath the box. You can assign each partition its own name and file system type.

- When you're finished making changes, click Apply.

ΥΓ. Σε μένα παίζει κανονικότατα ο δίσκος ομορφάντρα. Ίσως πρέπει να πετάξεις και το Tuxera και ότι άλλο τέτοιο έχεις, και να ξαναπεράσεις από την αρχή, μόνο αυτό που σου έστειλα.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.823

Mac OS X 10.5 and later with no changes to the partition scheme

- In the Applications folder, open Utilities, and then double-click Disk Utility.

- In the left column, click the drive you would like to initialize or partition.

- To the right, click the Partition tab.

- The box beneath "Volume Scheme:" (which should be set to Current) represents your hard disk, where occupied space is shaded. With the handle at the bottom-right of each partition, you can resize the partition by dragging the handle up or down. To add or remove partitions, click the + (plus sign) or - (minus sign) beneath the box. You can assign each partition its own name and file system type.

- When you're finished making changes, click Apply.

ΥΓ. Σε μένα παίζει κανονικότατα ο δίσκος ομορφάντρα. Ίσως πρέπει να πετάξεις και το Tuxera και ότι άλλο τέτοιο έχεις, και να ξαναπεράσεις από την αρχή, μόνο αυτό που σου έστειλα.
Aγορι μου εσυ......πολλα ευχαριστω ....θα το παλεψω και αμα κολωσω θα σε παρω τηλ.!!!!!!!

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Reaction score
7.494

Απλά έχε το νού σου... διάβασε και λίγο στο Google... μην τυχόν και κάνεις κανά format από σπόντα!!!!!!!

EDIT: Μίλησα με φίλο IT και μου είπε ότι σε ήδη στημένο μηχάνημα, μην το προσπαθήσεις. Δεν ξέρω τί να σου πώ...
Βρήκα και άλλο άρθρο στο internet που υποστηρίζει πώς γίνεται... με τον παραπάνω τρόπο.

http://wiki.answers.com/Q/How_do_you_partition_a_mac_hard_drive_without_losing_data

Αν το προσπαθήσεις πάντως, φρόντισε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να πάρεις full backup των αρχείων σου... μην έρχεσαι από Κόρινθο νυχτιάτικα και μου χτυπάς την πόρτα!
Θα έχω το σκύλο λυτό... χχαχα χαχα χαχα χαχαχαχα....

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

ειναι 500αρης και θελω για ασφαλεια να κρατησω 100 giga για λογισμικο και λοιπα και τα υπολλοιπα αποθηκη.....ποτε δεν ξερεις τι στραβη μπορει να γινει και να χρειαστεις καποια στιγμη format....
κάνε συχνό backup σε εξωτερικό δίσκο και άσε τον εσωτερικό όπως είναι, μου θες στα γεράματα και partitions :136:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.953
Members
38.631
Νεότερο μέλος
Manosmathiou