Ασφάλιση Home Cinema & Hi-Fi (???)

Reaction score
1.277
Ξέρει κανείς αν και πως μπορώ να ασφαλίσω Home Cinema & Hi-Fi?

-Ονόματα ασφαλιστικών εταιρειών
-Κοστολόγια
-Προϋποθέσεις-όροι-χρόνος δέσμευσης συμβολαίου
-Ποσά αποζημίωσης

Εχει κάποιος προσωπική εμπειρία?Αξίζουν?Παίρνεις ακριβώς τα λεφτά που πρέπει?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
Απάντηση: Ασφάλιση Home Cinema & Hi-Fi (???)

αρομοδιος ειναι ο svelinis , που ειναι ασφαλιστης, ολα ασφαλιζονται, και μαλλον οτι δηλωσεις παιρνεις.............

Reaction score
48

Θέλεις να ασφαλίσεις μόνο το Home Cinema & Hifi ή το εν γένει περιεχόμενο της κατοικίας?
- Καλές ασφαλιστικές κατά τη γνώμη μου και την εμπειρία μου (διατηρώ γραφείο πραγματογνωμόνων στην Πάτρα) είναι AXA, GROUPAMA, ΕΘΝΙΚΗ, GENERALI, ALLIANZ, ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ.
- Τα κοστολόγια μόνο για ασφάλιση περιεχομένου είναι χαμηλά (ένας ασφαλιστής θα σε καθοδηγήσει)
- Προϋποθέσεις δεν υπάρχουν, τουλάχιστον σε σημείο που να σου αποκλείουν τη δυνατότητα ασφάλισης
- Όροι: Το σημείο που πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα. Συστήνεται μελέτη του συμβολαίου, με έμφαση στα "λεπτά γράμματα''. Εαν πρόκειται για ακριβές συσκευές θα πρέπει να γίνει αναλυτική αναφορά στο συμβόλαιο, γιατί αλλιώς η ασφαλιστική εταιρία αποζημιώνει ένα μέγιστο ποσό ανά συσκευή (συνήθως 1.500,00€). Η καλύτερη κάλυψη κατά τη γνώμη μου που πρέπει να υπάρχει στο συμβόλαιο είναι η Κατά Παντός Κινδύνου Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού. Επίσης θα πρέπει να γνωρίζεις ότι σε περίπτωση βραχυκυκλώματος, υπέρτασης, διακύμανσης τάσης, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρχουν ίχνη φωτιάς (πχ μαυρισμένη πλακέτα). Τα συμβόλαια συνήθως είναι ετήσια.
- Τα ποσά αποζημίωσης είναι συνάρτηση της ζημίας και τις αντίστοιχες απαλλαγές του συμβολαίου (ποσά πάνω από τα οποία υποχρεούται αποζημίωσης η κάθε εταιρία και ποικίλουν ανάλογα τη ζημία πχ κλοπή, σεισμός, πλημμύρα, βραχυκύκλωμα κλπ)
Συνήθως, όσοι δεν γνωρίζουν...δεν παίρνουν τα λεφτά που περιμένουν. Αυτά είναι περιληπτικά όσα μπορώ να σημειώσω. Καλό ψάξιμο!
-

Reaction score
1.277
Για τα στερεοφωνικά ενδιαφέρομαι μόνο.Θέλω να ρωτήσω για να έχω μία ιδέα τι παίζει και αν δω οτι αξίζει να προχωρήσω..Ήσουν πολύ αναλυτικός.
Ευχαριστώ πολύ!

Reaction score
640
Re: Απάντηση: Ασφάλιση Home Cinema & Hi-Fi (???)

@ Αργυρη & Μανωλη ευχαριστω

Ειμαι επαγγελματις ασφαλιστικος συμβουλος απο το 1991 και μπορω να σας δωσω μια εικονα για το τι ισχυει .
Μεσα απο τον καλδο πυρος οι ασφαλιστικες εταιρειες ασφαλιζουν την οικοσκευη και μαζι και τα ειδη για το Home cinema σχεδον για ολους τους κινδυνους.
Οταν σχεδιαζουμε το ασφαλιστηριο υποχρεωτικα πρεπει να αγορασουμε την καλυψη της φωτιας και συνηθως βαζουμε ενα πακετο με τις καλυψεις που επιθυμουμε καθως τα πακετα τιμολογουνται με σημαντικες εκπτωσεις με αποτελσμα να μας συμφερει πιο πολυ η αγορα πακετου ακομα και εαν καποιες καλυψες οπως η φωτια απο δασος μας ειναι ουσιατικα αχρηστες .
Ψιλα γραμματα στα συμβολαια δεν υπαρχουν , συνηθως με αυτο οι πελατες εννουν πραγματα που δεν ρωτησαν να μαθουν και ο συμβουλος απο δολο δεν τους τα εξηγησε απο μονος του .
Αυτο ειναι κατι που αφορα την ηθικη υποσταση του επαγγελματια που επιλεγετε και παντα καλο ειναι να διαβαζεται τι παιρνετε στα συμβολαια η στα μανουαλ των συσκευων πουα αγοραζεται.
Παντως θα ομολογησω οτι κυριως ειναι θεμα ενημερωσης απο τον συμβουλο ο οποις πληρωνεται για να πληροφορει σωστα τον πελατη .
Στην ουσια τωρα..
Συνηθως οι σαφλιστικες δεν μποροουν να καλυψουν επλεκτικα πραγματα απο το περιεχομενο και θελουν να ασφαλιστει ολο διαφορετικα θα εχουμε να κανουμε με υπασφαλιση και αυτο σημαινει οτι θα παρουμε μερος των χρηματων σε περιπτωση ζημιας .
Μπορει ομως να γινει με καποιους τροπους οπως ειναι η ασφαλιση σε πρωτο κινδυνο για να γινει αυτο εαν γινει θελει γνωσεις και γνωριμιες :126:
Αυτο που αναφερει ο φιλος για το βραχυκυκλωμα και την πλακετα δεν αποτελει απαραιτητη προυποθεση αλλα βοηθαει την πραγματογνωμοσυνη το ιδιο συμβαινει κα με τα κατανομαζομενα αντικειμενα καθως το να τα αναφερεις ονομαστικα σε δευσμευει σε περιπτωση ζημιας καθως θα πρεπει να προσεχεις παντα να αναφερεις στην ασφαλιστικη της αλλαγες που κανεις .
Φαντασου να εχεις ασφαλισει το home cinema και να εχεις αναφερει την τιμη που ειχαν τα ηχεια του εσυ αναβαθμιζεσαι και ερχεται η ζημια τι παιρνεις ?

Reaction score
48
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ασφάλιση Home Cinema & Hi-Fi (???)

B]Αυτο που αναφερει ο φιλος για το βραχυκυκλωμα και την πλακετα δεν αποτελει απαραιτητη προυποθεση αλλα βοηθαει την πραγματογνωμοσυνη [/B]
Αυτό τι σημαίνει? Αποζημιώνεται ή όχι η συσκευή που έχει υποστεί ζημία? Εκ πείρας σας λέω ότι στο 90% των περιπτώσεων επαφίεται στη διακριτική ευχέρεια και διάθεση του διακανονιστή.
το ιδιο συμβαινει κα με τα κατανομαζομενα αντικειμενα καθως το να τα αναφερεις ονομαστικα σε δευσμευει σε περιπτωση ζημιας καθως θα πρεπει να προσεχεις παντα να αναφερεις στην ασφαλιστικη της αλλαγες που κανεις .

Σωστό αυτό με την αναφορά των αλλαγών στην ασφαλιστική εταιρία, ωστόσο φίλε Στέργιο (εαν μου επιτρέπεις τον ενικό) εαν για παράδειγμα κάποιος έχει έναν ενισχυτή ή άλλη συσκευή, αξίας 5.000,00€ και ζημιωθεί τι θα του πληρώσει η ασφαλιστική εταιρία εαν δεν έχει κατονομάσει τη συσκευή και την αξία της? Γνωρίζεις φυσικά καλύτερα από εμένα ότι υπάρχουν ανώτατα όρια αποζημίωσης για μη κατονομαζόμενα αντικείμενα.
Επειδή το εξειδικεύσαμε αρκετά το θέμα, συμφωνώ απόλυτα ότι η συμβολή του ασφαλιστικού συμβούλου είναι καθοριστική, όμως πίστεψέ με ελάχιστοι είναι αυτοί που μπορούν ''τεχνικά'' να καθοδηγήσουν και να στηρίξουν τον πελάτη τους.
και παντα καλο ειναι να διαβαζεται τι παιρνετε στα συμβολαια η στα μανουαλ των συσκευων πουα αγοραζεται.

Reaction score
48
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ασφάλιση Home Cinema & Hi-Fi (???)

και παντα καλο ειναι να διαβαζεται τι παιρνετε στα συμβολαια η στα μανουαλ των συσκευων πουα αγοραζεται.

Συμφωνούμε απολύτως!! (ξεχάστηκε στο τελευταίο post)

Reaction score
27.393

ΕΓΩ ΘΑΛΕΓΑ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΠΙΤΙΟΥ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΜΕΣΑ.
ΚΟΝΤΟΛΟΓΙΣ ΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΗΣ ΤΗΝ ΠΛΑΚΕΤΑ ΕΑΝ ΓΙΝΗ ΣΕΙΣΜΟΣ, ΦΩΤΙΑ,ΚΛΟΠΗ ΚΛΠ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕΙΝΗ ΚΟΛΥΜΠΗΘΡΟΞΥΛΟ?

Reaction score
640
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ασφάλιση Home Cinema & Hi-Fi (???)

Αυτό τι σημαίνει? Αποζημιώνεται ή όχι η συσκευή που έχει υποστεί ζημία? Εκ πείρας σας λέω ότι στο 90% των περιπτώσεων επαφίεται στη διακριτική ευχέρεια και διάθεση του διακανονιστή.
Εξαρταται απο το ενδιαφερον που θα δειξει ο ασφαλιστης και τις σχεσεις που εχει γενικοτερα με την ασφαλιστικη εταιρεια . Παραγωγη εργασιων δεικτη ζημιων μαιμουδιες προσωπικοτητα γνωσεις κλπ.
Γενικοτερα στα κατανομαζομενα δηλωνεις οτι ειναι πανω απο 1500 ευρω και οτι ειναι στο οριο δεν το δηλωνεις και παντας κοιτας να παιρνεις συμβολαια που αποζημιωνουν σε αξια καινουργιου για να μην μπλεκεις με παλαιοτητες.

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • loggeo
    Projectors

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.255
Members
38.543