Spiderbox 9000HD - 7000HD.

Reaction score
3
Re: Απάντηση: Spiderbox 9000HD - 7000HD.

Ανοίγει χωρίς πρόβλημα στη διεύθυνση alsatforum.com
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση, αλλά σε εμένα δεν ανοίγει ούτε με chrome, ούτε με explorer...

Sotos65

Sotos ❤️ Koulis
Reaction score
21.017
Απάντηση: Spiderbox 9000HD - 7000HD.

Ίσως πρόβλημα με τους dns server του isp σου; Ποιον έχεις; Μπορείς να δοκιμάσεις με αλλαγή dns server, τον 8.8.8.8 της google για παράδειγμα, ή τους 208.67.222.222 και 208.67.220.220 της opendns.

Reaction score
3
Ίσως πρόβλημα με τους dns server του isp σου; Ποιον έχεις; Μπορείς να δοκιμάσεις με αλλαγή dns server, τον 8.8.8.8 της google για παράδειγμα, ή τους 208.67.222.222 και 208.67.220.220 της opendns.
Δεν είμαι και πολύ σχετικός...
Αν ISP είναι ο πάροχος, τότε έχω conn-x. Τώρα τι είναι DNS server, δεν έχω ιδέα, πόσο μάλλον από που αλλάζει...
Όπως και νά?χει, ευχαριστώ για τη βοήθεια

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sotos65

Sotos ❤️ Koulis
Reaction score
21.017

Εφόσον έχεις conn-x δεν πρέπει να είναι πρόβλημα στους dns server* αφού κι εγώ conn-x έχω και δεν αντιμετωπίζω τέτοιο πρόβλημα. Ίσως χρειάζεσαι ένα καθάρισμα στην cache / ιστορικό στους browser ή μπορεί να έχεις κάποιο firewall / antivirus που σου δημιουργεί το μπλοκάρισμα του alsat.

*Είναι το μηχάνημα που κάνει την αντιστοίχηση ενός site που έχει κάποιο όνομα domain, όπως το avsite.gr ας πούμε, με την διεύθυνση IP του (178.63.103.184), ώστε να έχουν τη δυνατότητα τα διάφορα προγράμματα που συνδέονται στο διαδίκτυο να συνδεθούν με αυτό το site.

Reaction score
32
Εάν κάποιος από εμάς (που έχει τον Spiderbox 9000HD) δεν έχει μοτέρ και κινούμενο πιάτο, και απλά χρησιμοποιεί 1χ4 disecq στο οποίο συνδέονται σήματα από 4 δορυφόρους, και κατεβαίνει 1 μόνο καλώδιο στον Spiderbox 9000HD, δεν θα έπρεπε κατά καιρούς να αλλάζει κάποια λίστα (satellites.xml λεγόταν στον Dreambox 720 που κάποτε ειχα) χρησιμοποιεί ο Spiderbox 9000HD, ωστε όταν σε κάποιον δορυφόρο βαζουν νέους transponders η σε κάποιο transponder προσθέτουν νέους σταθμούς. αμα κάνουμε καινούργιο σκανάρισμα ο Spiderbox 9000HD να μπορεί βάσει της πιο πρόσφατης λίστας δορυφόρων+transponders κάθε δορυφόρου να ανακαλύπτει ΟΛΑ τα νέα κανάλια ;;;;;;;;;;

Επίσης τι ακριβώς γίνεται όταν κατά καιρούς ξανασκανάρουμε τους δορυφόρους που συνδεόμαστε και κάποια κανάλια δεν υπάρχουν πιά ;;;;; απλά συνεχίζουν να υπάρχουν στο Channel List παλιά που καταργήθηκαν + καινούργια + αυτά που δεν άλλαξαν. Υπάρχει τρόπος να συμμαζέψουμε κάπως αυτή την λίστα γιατί με κάθε σκανάρισμα μεγαλώνει και ειναι μετά ακόμη πιο δύσκολο να φτιάξεις τις λιστες "Αγαπημένων".

Με την ευκαιρία επικοινωνίας να σας πω και ένα περίεργο πρόσφατο περιστατικό που μου συνέβη με τον Spiderbox 9000HD .........
Εχω τα εξής :
Περιοχή Γλυφάδα - Αθήνα
Πιάτο 1, 140x120 Tecatel, LNB1 (Darkgold) κεντραρισμένο στο 28,2A Disecq θέση 1, LNB2 (Darkgold) κεντραρισμένο στο 19,2A Disecq θέση 2
Πιάτο 2, 90x80 Αγνωστο, LNB1 (Inverto slim) κεντραρισμένο στο 16A Disecq θέση 3, LNB2 (Inverto slim) κεντραρισμένο στο 13A Disecq θέση 4

Ξαφνικά αρχισε να μου βγάζει "No Signal" σε πολλούς σταθμούς που κανονικά εβλεπα και ειχα σήμα και τους ειχα βάλει σε κάποιο "Αγαπημένο" ....
Παρατήρησα ότι ΟΛΟΙ ηταν σταθμοί από τον δορυφόρο 19,2A Disecq θέση 2.
Πηγα και ερηξα μια ματιά στα καλώδια και όλες τις συνδέσεις στην ταράτσα της πολυκατοικίας, κούνησα τα καλώδια και παρακάλεσα κάποιο στο διαμέρισμα να μου λέει εάν εβλεπε σήμα η και παράσητα .... ΤΙΠΟΤΕ
Ξαναπέρασα το τελευταίο φιρμουερ (29/3/2012) ακολουθόντας την διαδικασία σωστά με ΟΛΑ τα βήματα (backup channel data,factory reset στην αρχή,software, factory rest, network adjustment, load channel data, rest key data, load latest softcam .................... ΤΙΠΟΤΕ Διαφορετικό !!!!!!

Ξαναέκανα σκανάρισμα και στους 4 δορυφόρους ....... ΤΑ ΙΔΙΑ .....

Πιθανές αιτίες =>>> Μόνον το LNB κεντραρισμένο στο 19,2A Disecq θέση 2 ήτανε χαλασμένο, η χάλασε το Disecq 1x4 μόνον στην θέση 2 !!!!!!!

Αποφάσισα και φώναξα τον "Γιατρό Λαμπρο"
Ανεβήκαμε στην ταράτσα, εβαλε το πεδιόμετρο και ειδε οτι το LNB στο 19,2A Disecq θέση 2 έδινε τέλοιο σήμα !!!!!
Εβγαλε το καλώδιο του LNB στο 19,2A Disecq θέση 2, το ελεγξε και το ξαναέβαλε στη θέση 2, .... ΤΙΠΟΤΕ !!!!!!
Εβγαλε το καλώδιο του LNB στο 28,2A Disecq θέση 1, το ελεγξε και το ξαναέβαλε στη θέση 2, και έβαλε το LNB στο 19,2A Disecq θέση 1 (Δηλαδή άλλαξε θέσεις LNB στο Disecq), πήγαμε στον δέκτη αλλαξαμε θέση Disecq για τον δορυφόρο 28,2 και δορυφόρο 19,2 ................ και .......... και ............... επαιζαν ΟΛΑ !!!!!!!!
Πως έγινε αυτό ;;;;;;;;;;;

Reaction score
68
Απάντηση: Re: Spiderbox 9000HD - 7000HD.

Ανεβήκαμε στην ταράτσα, εβαλε το πεδιόμετρο και ειδε οτι το LNB στο 19,2A Disecq θέση 2 έδινε τέλοιο σήμα !!!!! Εβγαλε το καλώδιο του LNB στο 19,2A Disecq θέση 2, το ελεγξε και το ξαναέβαλε στη θέση 2, .... ΤΙΠΟΤΕ !!!!!!
Εβγαλε το καλώδιο του LNB στο 28,2A Disecq θέση 1, το ελεγξε και το ξαναέβαλε στη θέση 2, και έβαλε το LNB στο 19,2A Disecq θέση 1 (Δηλαδή άλλαξε θέσεις LNB στο Disecq), πήγαμε στον δέκτη αλλαξαμε θέση Disecq για τον δορυφόρο 28,2 και δορυφόρο 19,2 ................ και .......... και ............... επαιζαν ΟΛΑ !!!!!!!!
Πως έγινε αυτό ;;;;;;;;;;;
Το πιο πιθανό είναι να στο ξανακάνει (κατά τη γνώμη μου). Μάλλον έχει πρόβλημα ο διακόπτης.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Σχεδον παρομοιο προβλημα εχω απο καιρο: σε οκταπλο diseq εχασα τα ...7 και βλεπω μονον 23,5Ε!

Reaction score
32
Re: Απάντηση: Re: Spiderbox 9000HD - 7000HD.

Το πιο πιθανό είναι να στο ξανακάνει (κατά τη γνώμη μου). Μάλλον έχει πρόβλημα ο διακόπτης.
Ο Διακόπτης ειναι σχετικά καλή μάρκα "Spaum 4x1", και τον έχω 4 περίπου χρόνια.

Μήπως κανείς σας έχει να προτείνει κάτι καλύτερο σε ποιότητα (ώστε να αλλάξω εγώ τον δικό μου και ο Lakis51 τον δικό του) ;;;;;;

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Spiderbox 9000HD - 7000HD.

Μήπως κανείς σας έχει να προτείνει κάτι καλύτερο σε ποιότητα (ώστε να αλλάξω εγώ τον δικό μου και ο Lakis51 τον δικό του) ;;;;;;
Ο δικος μου ειναι αυτος:
http://www.satplus.gr/DiSEqC-8/1/EMP-Centauri-DiSEqC-8x1-S8.html
και η αληθεια ειναι οτι λογω κινητου πιατου (δευτερου) ψιλοαδιαφορησα! Τωρα, για αλλαγες, απο...Φθινοπωρο!

Reaction score
114

Για μενα ολοι οι διακοπτες ειναι σχεδον το ιδιο.
Κυριως η φθορα τους προερχεται απο τις βροχες.
Παρε εναν με ~6€

Reaction score
19

εγω εχω ενα EMP-Centauri DiSEqC 16x1 με προστατευτικη θηκη εδω και δυο χρονια και εχω κανενα προβλημα προς το παρον

Reaction score
68
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Spiderbox 9000HD - 7000HD.

Spaun εννοείς που είναι ό,τι ποιοτικότερο κυκλοφορεί. Επομένως δεν είναι θέμα διακόπτη.

Reaction score
32
Αλλαγές σε 2 transponder στον Hotbird 13.0 ανατολικά ...

Πρόσφατα (26/5/2012) εγιναν "εργασίες αναβάθμησης" σε κάποιους transponders του Hotbird 13 Ανατολικά, και τώρα δεν ειναι δυνατή η λήψη ορισμένων καναλιών που ήταν σε αυτούς τους συγκεκριμένους transponders.

Εχω τον Spiderbox 9000Hd, με το πιο πρόσφατο λογισμικό.

Τα ακόλουθα αλλαξαν στον δορυφόρο Hotbird 13 Ανατολικά:
1. 10930GHZ Horizontal 3/4 απο 27500 σε 29900
2. 11938GHZ Horizontal 3/4 απο 27500 σε 29900

Προσπάθησα να κάνω "satellite scan" (δηλαδή όλο τον συγκεκριμένο δορυφόρο) αλλά πάλι δεν βρίσκει σήμα για τα ανανεωμένα κανάλια.
Προσπάθησα να πάω στον συγκεκριμένο δορυφόρο και να αλλάξω τα στοιχεία στους 2 συγκεκριμένους transponder, αλλά δεν μου επέτρεπε να κάνω αλλαγές και μετά να σκανάρει μόνο τους 2 transponder των οποίων ορισμένα στοιχεία άλλαξαν ....

Ποιος ειναι ο σωστός τρόπος για να προσθέσω τις αλλαγές και να ξαναβρώ τα "χαμένα" κανάλια που μέχρι προ ολίγου τα έβρισκα και τα έβλεπα μια χαρά ;;;;;;;

Κάθε βοήθεια ειναι πολύ ευπρόσδεκτη και ευχαριστώ εκ των προτέρων ......

Reaction score
0
Απάντηση: Αλλαγές σε 2 transponder στον Hotbird 13.0 ανατολικά ...

απαντησα στο αλλο forum

Reaction score
32
Re: Απάντηση: Αλλαγές σε 2 transponder στον Hotbird 13.0 ανατολικά ...

απαντησα στο αλλο forum
Γιάννη ευχαριστώ πολύ, αλλά αν μπορείς βάλε ένα λινκ για να το βρώ ευκολα και να μην παιδεύομαι ..... (μια και συνεχίζω να ειμαι αρχάριος !!!!!).

Αν βέβαια υπάρχει πρόβλημα να αναφερόμαστε σε "αλλα φορουμ" τοτε θα παρακαλούσα ενα απλό ΠΜ με το λινκ.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Αλλαγές σε 2 transponder στον Hotbird 13.0 ανατολικά ...

διεγραψε τα καναλια που δεν εχουν σημα
πατα χειρωκινητη ανιχνευση -πρασινα κουμπι -προσθηκη Τp -10930-29900-ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ-dvb-s qpsk
μονο αυτη τη συνοτητα
εκκινηση ανιχνευσης θα σου ζητηση αποθηκευση πατα οκ

το ιδιο και με την 11938

alsat forum

Reaction score
0

και εγώ προσπαθώντας να κάνω αυτή την αλλαγή δεν ξέρω τι έγινε και δεν πιάνω ούτε ένα κανάλι μου γράφει χωρίς σήμα σε ολα πλεον...έκανα επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων κάνω σκαν και πάλι δεν βρίσκει κανένα κανάλι...πιο είναι το τελευταίο firmware για τον 9000 να κάνω μια προσπάθεια?

Reaction score
114

Μεσα στο μενου κοιταξε η επιλογη LNB TYPE να ειναι στο UNIVERSAL .
Δεν ξερω αν εχεις μοτερ ,και εχει χασει τωρα τις θεσεις και γι' αυτο δεν εχεις σημα .
Θα πρεπει να αποθηκευσεις τις θεσεις ξανα η' να βαλεις παλι τη λιστα καναλιων σου.
Τωρα στο μενου στην χειροκινητη ανιχνευση,πηγαινε στις συχνοτητες που εχουν αλλαξει και πατησε το κιτρινο κουμπι για να τις σβησεις.Με το exit μετα ,κανεις και save .
Ξαναμπες παλι στο ιδιο μενου, και τωρα με το πρασινο κουμπι προσθετεις συχνοτητα και σκαναρεις.

Reaction score
0

οχι δεν έχω μοτερ.έχω 2 lnb astra,hot.το θέμα είναι οτι κάνω scan και δεν βρίσκει κανένα κανάλι ενω σήμα μου δείχνει κανονικά οτι παίρνει...έκανα factory reset και ξανά τα ιδια...το έχω στο universal

Reaction score
114

Στο Μenu-DiseqC Switch πρεπει να επιλεξεις ποιον δορυφορο εχεις σε ποια θεση του διακοπτη.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.130
Members
38.536
Νεότερο μέλος
George Markop