Αγορά ενισχυτή+ηχείων<450€

Reaction score
181
[FONT=&quot]Ως νεοεισερχόμενο μέλος στο forum θα ήθελα καταρχήν να απευθύνω θερμό χαιρετισμό σε όλα τα μέλη !

Μετά από πολλά χρόνια ακρόασης μουσικής μέσω ηχοσυστημάτων τύπου mini/midi hifi, θα ήθελα να περάσω σε ένα αναβαθμισμένο ηχοσύστημα. Η ιδέα είναι να αγοραστεί αρχικά ένα σετ δικάναλου ενισχυτή (αν βρεθεί αξιόλογος ραδιοενισχυτής στην κατηγορία τιμής που ψάχνω είναι ευπρόσδεκτη επιλογή) σε συνδυασμό με ηχεία βιβλιοθήκης, τα οποία θα πλαισιωθούν σε πρώτη φάση από ένα οικονομικό CD/DVD player και αργότερα από ένα πικ-απ.

Δυστυχώς το budget μου για το σετ ενισχυτής-ηχεία περιορίζεται στα 450€. Να διευκρινήσω ότι δε θα με ενδιέφερε η αγορά μεταχειρισμένων αφού δε θα ήθελα να στερηθώ το συναίσθημα του να βγάζω από το κουτί το ολοκαινουριό μου μηχάνημα...(νομίζω οι περισσότεροι το έχετε βιώσει).

Το σύστημα προορίζεται για δωμάτιο μέχρι 25 τ.μ ενώ πρέπει να αναφέρω ότι με ενδιαφέρει πρωτίστως η ακρόαση μουσικής (new rock, metal) και όχι ταινιών.

Μετά από έρευνα στο διαδίκτυο και επίσκεψη σε κάποια γνωστά καταστήματα που είχε ως αποτέλεσμα αντί να γίνουν πιο ξεκάθαρες οι επιλογές μου, να μου προκληθεί μεγαλύτερη σύγχηση, πήρα την απόφαση να απευθυνθώ για βοήθεια και συμβουλές στα μέλη του forum.

Γνωρίζω ότι με το δεδομένο budget δε μπορώ να απαιτήσω πολλά, ψάχνω όμως τον ιδανικότερο (αξιοπρεπέστερο αν θέλετε) συνδυασμό ενισχυτή-ηχείων από άποψη ποιότητας-τιμής και αξιοπιστίας.

Για να μη μακρυγορώ, από την έρευνα που έχω κάνει έχω βρει τα εξής μοντέλα ενισχυτών (κατηγορία τιμής περί τα 200-250€):[/FONT]

1. [FONT=&quot]Onkyo A-9155[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
  2. [FONT=&quot]Denon PMA-510AE[/FONT][FONT=&quot] (τον άκουσα σε συνδυασμό με τα ηχεία Jbl studio 130 και σε αντιπαράθεση με ένα ραδιοενισχυτή Teac AG-790E και μου φάνηκε υποδυέστερος)[/FONT]
  3. [FONT=&quot]Pioneer A-209R[/FONT][FONT=&quot] (ή Α-307R) (αν και είδα ότι η Pioneer έβγαλε μόλις σε κυκλοφορία τα νέα μοντέλα δικάναλων -> Α-20-Κ)[/FONT]
  4. [FONT=&quot]Yamaha AX-397[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
  5. [FONT=&quot]Yamaha R-S300 [/FONT][FONT=&quot](ραδιοενισχυτής)[/FONT]
[FONT=&quot]Τους 1, 3, 4 και 5 δεν τους έχω ακούσει σε κάποιο κατάστημα. Επίσης να αναφέρω ότι σε γνωστό κατάστημα μου πρότειναν τα ηχεία της Indiana Line HC 206 (ως ένα οικονομικό μοντέλο στα 200€) τα οποία όμως όπως μου είπαν δεν είχαν δείγμα για να τα ακούσω.[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Θα ήθελα να ρωτήσω καταρχήν αν κάποιος έχει εμπειρία από τα προαναφερθέντα μοντέλα ενισχυτών (και σε συνδυασμό με ποια ηχεία) ή γενικά ποιο συνδυασμό θα μου προτείνατε (ανεξάρτητα από τα προαναφερθέντα μοντέλα ηχείων).[/FONT]

Auditory

Επαγγελματίας
Reaction score
714
Απάντηση: Αγορά ενισχυτή+ηχείων<450€

Προ τριμηνου είχε δοκιμαστεί εδώ ένα σετάκι σαν αυτό που ζητάς :126:

Reaction score
7.119

στα χρηματα που θελεις να δωσεις και για το χωρο αυτο δεν θα βρεις κατι αξιολογο καινουργιο.Ψαξε στα μεταχειρισμενα,κυκλοφορουν κατι av-receiver στις αγγελιες ....λουκουμακια και θα εχεις και dac και ραδιοφωνο. Oσο για ηχεια.....κυκλοφορουν και ντουλαπιτσες με 200 ευρω αλλα μην περιμενεις ηχο ποιοτητας.

Reaction score
181

Ευχαριστώ ! Αρκετά ενδιαφέρον site...

Reaction score
181

στα χρηματα που θελεις να δωσεις και για το χωρο αυτο δεν θα βρεις κατι αξιολογο καινουργιο.Ψαξε στα μεταχειρισμενα,κυκλοφορουν κατι av-receiver στις αγγελιες ....λουκουμακια και θα εχεις και dac και ραδιοφωνο. Oσο για ηχεια.....κυκλοφορουν και ντουλαπιτσες με 200 ευρω αλλα μην περιμενεις ηχο ποιοτητας.
Περίμενα λογικά τα καινούρια μηχανήματα να είναι καλύτερα και πιο βελτιωμένα από τους προκατόχους τους...Δυστυχώς λόγω έλλειψης εμπειρίας, θα δυσκολευόμουν να εντοπίσω στα μεταχειρισμένα τα...λουκουμάκια ! Σε αυτό το θέμα είμαι και λίγο ξεροκέφαλος. Θέλω αν πληρώσω κάτι το οποίο το είχα άχτι τουλάχιστον να έχω τη χαρά να σκίσω το περιτύλιγμα.
Εξάλλου από το midi hifi που είχα δεν περιμένω να περάσω ξαφνικά στον τέλειο ήχο. Δεν ευνοεί ιδιαίτερα προς το παρόν και ο χώρος άλλωστε για κάτι τέτοιο. Ψάχνω απλά για κάτι "αξιοπρεπές" για ακροάσεις...

Reaction score
7.119

δεν μπορω να γινω πιο συγκεκριμενος για ευνοητους λογους,αλλα μιλαμε για συσκευες 2-4 ετων το πολυ.Σαν δικαναλοι θα εχουν πιο μεγαλη ισχυ απο αυτα που σκεφτεσαι να αγορασεις καινουργια,ενω εχουν και τις αλλες ευκολιες οπως σου ειπα. Ειναι μεγαλος ο χωρος και θελεις και σχετικα δυνατο ενισχυτη και μεγαλα σε ογκο ηχεια.Αν ηθελες απλα κατι για ενα μικρο χωρο με μικρα ηχεια ραφιου τοτε θα ηταν πιο ευκολα τα πραγματα.Νομιζω οτι κυνηγας το....αδυνατο αν επιμενεις για κανουργια.

Reaction score
12

Reaction score
181
Απάντηση: Re: Αγορά ενισχυτή+ηχείων<450€

Σιγουρα δε θα καλυψουν το χωρο σου αλλα
checkαρε:http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=10&prID=1992
και αυτα http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=9&prID=855
Για δαπεδου αν δεν ανεβαινει το budget μπορεις να πας σε τυπου cav/koda κτλ κτλ
αλλιως σε κατι μεταχειρισμενο αναγαστηκα
Τον συγκεκριμένο ενισχυτή τον είχα στα υπόψιν (μου αρέσει αρκετά και σχεδιαστικά), γιατί όμως δε θα μπορεί να καλύψει το χώρο μου; Για ένα δωμάτιο δηλαδή 20 τ.μ περίπου απαιτείται μεγαλύτερος ενισχυτής; Σε ποια κατηγορία ισχύος θα πρέπει να κοιτάξω; Επίσης, χωρίς να τον έχω ακούσει, έχω έναν ενδοιασμό αν θα μπορεί να υποστηρίξει καλά χαμηλές συχνότητες χωρίς τη χρήση subwoofer...

Reaction score
181

δεν μπορω να γινω πιο συγκεκριμενος για ευνοητους λογους,αλλα μιλαμε για συσκευες 2-4 ετων το πολυ.Σαν δικαναλοι θα εχουν πιο μεγαλη ισχυ απο αυτα που σκεφτεσαι να αγορασεις καινουργια,ενω εχουν και τις αλλες ευκολιες οπως σου ειπα. Ειναι μεγαλος ο χωρος και θελεις και σχετικα δυνατο ενισχυτη και μεγαλα σε ογκο ηχεια.Αν ηθελες απλα κατι για ενα μικρο χωρο με μικρα ηχεια ραφιου τοτε θα ηταν πιο ευκολα τα πραγματα.Νομιζω οτι κυνηγας το....αδυνατο αν επιμενεις για κανουργια.
Νόμιζα ότι αναφέρεσαι σε συσκευές μεταχειρισμένες μεγαλύτερης ηλικίας...Πάσο τότε...
Όταν λες μικρός χώρος αναφέρεσαι σε ένα δωμάτιο 10-15 τ.μ; Και στην περίπτωση αυτή ποιά θα ήταν η καλύτερη τεχνο-οικονομική λύση;

Reaction score
7.119

το θεμα χωρος ηχειο εχει να κανει με το χαμηλο,αλλα υπαρχουν πολλοι που προτιμουν μικρα ηχεια ακομα και σε σχετικα μεγαλους χωρους,κανοντας υποχωρησεις στην εκταση του χαμηλου αλλα κερδιζοντας σε αλλα. Μην ξεχνας οτι οι περισσοτεροι δεν μενουν μονοι τους και δινουν μαχη για να βαλουν στη σωστη θεση ακομα και ενα μικρο ηχειο βασης.....σκεψου τι γινεται με τα μεγαλα. Τα 15 τετραγωνικα ειναι νομιζω το οριο που ενα δωματιο παυει να ειναι μικρο,αρα σωστα το εθεσες. Προσωπικα προτιμω ενα ηχειο βασης με καλο ηχο σε ενα μεγαλυτερο χωρο παρα ενα δαπεδου λιγοτερο ποιοτικο στον ιδιο χωρο (εννοειται στα ιδια χρηματα τα ηχεια).

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

...και επειδη καθε ηχειο βασης για να παιξει σωστα πρεπει να τοποθετηθει επανω σε βαση η οποια θα σου κοστισει τουλαχιστον ενα 50ρικο, καλυτερα θα ηταν να τεντωσεις λιγο τον προυπολογισμο σου και να πας μια και καλη σε αυτο http://www.skroutz.gr/s/348184/Q-Acoustics-1030i.html?keyphrase=q-acoustics+1030i που ειναι πολυ καλο ηχειο και πιο σωστο για το χωρο

Reaction score
12
Re: Απάντηση: Αγορά ενισχυτή+ηχείων<450€

...και επειδη καθε ηχειο βασης για να παιξει σωστα πρεπει να τοποθετηθει επανω σε βαση η οποια θα σου κοστισει τουλαχιστον ενα 50ρικο, καλυτερα θα ηταν να τεντωσεις λιγο τον προυπολογισμο σου και να πας μια και καλη σε αυτο http://www.skroutz.gr/s/348184/Q-Acoustics-1030i.html?keyphrase=q-acoustics+1030i που ειναι πολυ καλο ηχειο και πιο σωστο για το χωρο
H αληθεια ειναι οτι αυτη ειναι πιο ολοκληρομενη λυση σε αυτα τα χρηματα
+1 λοιπον για τα Q αφου ουτος η αλλος δεν ξεπερνας και κατα μεγαλο ποσο το αρχικο Budget
δεδομενου δε και του πιο ολοκληρομενου συνολου αξιζει.

Οσο για τα heco επειδη τα ειχα ακουσει κ αυτα μαζι με τα C3 που προτεινα ανωτερο μου φανηκαν
στεγνα

Reaction score
181
Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά ενισχυτή+ηχείων<450€

H αληθεια ειναι οτι αυτη ειναι πιο ολοκληρομενη λυση σε αυτα τα χρηματα
+1 λοιπον για τα Q αφου ουτος η αλλος δεν ξεπερνας και κατα μεγαλο ποσο το αρχικο Budget
δεδομενου δε και του πιο ολοκληρομενου συνολου αξιζει.

Οσο για τα heco επειδη τα ειχα ακουσει κ αυτα μαζι με τα C3 που προτεινα ανωτερο μου φανηκαν
στεγνα
Δυστυχώς λόγω χώρου δε μπορώ να πάω σε ηχεία δαπέδου.

Μου έχουν δημιουργηθεί όμως οι εξής απορίες:
1. Τελικά για ένα χώρο 15-20 τ.μ σε ποιά κατηγορία ισχύος ενισχυτή θα πρέπει να εστιάσω; Για παράδειγμα ο AS-300 (2x60 Watt RMS) είναι επαρκής για το χώρο αυτό; Ή θα πρέπει να πάω σε κάτι μεγαλύτερο (αν δεν υπάρχει και μεγάλη διαφορά τιμής); Ή τελικά μεγαλύτερο ρόλο στην απόδοση του ήχου παίζουν τα ηχεία;
2. Ένας ραδιοενισχυτής υστερεί ως προς τον αντίστοιχό του ενισχυτή; Δηλαδή ο RS-300 δεν θα ανταποκρίνεται τόσο καλά όσο ο AS-300 (εκτός της δεδομένης μικρής διαφοράς ισχύος);

Βλέπω ότι οι περισσότερες απόψεις κλίνουν προς Yamaha. Διατηρώ όμως κάποιες επιφυλάξεις αν θα είναι αρκετά "μπασάτος" δεδομένης και της μουσικής που ακούω...Αλήθεια έχει κανείς κάποιο από τα μοντέλα της σειράς; Θα ήθελα να ακούσω μια άποψη.

Νομίζω τελικά ότι θα προσανατολιστώ σε Yamaha ή Marantz (μεταχειρισμένο ή καινούριο σε ευκαιρία).

Σήμερα έτυχε να μιλήσει και ένας φίλος με γνωστό του από Ιταλία και του είπε για τα ηχεία Indiana Line που τα έχει ακούσει ότι τα συστήνει ανεπιφύλακτα. Αλήθεια έχει κανείς εμπειρία από τα ηχεία αυτά;

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Εχεις καποιο συγκεκριμμενο λογο που διατηρεις επιφυλαξη οτι ο Yamaha ειναι λιγοτερο μπασσατος ή δεν ειναι τοσο μπασσατος οσο οι αλλοι στην κατηγορια? Δεν υπαρχει λογος, ισα ισα ειναι απο τους λιγους ενισχυτες σε αυτη την τιμη που μπορουν να οδηγησουν καπως καλα ενα ηχειο. Οι Marantz δεν εχουν το drive των yamaha, ειναι λιγο "αψυχοι" ειδικα οι εισαγωγικοι. Δεν γινεται να μην εχεις χωρο για να τοποθετησεις δαπεδου, ετσι κι αλλιως ενας ηχειο μασης πανω στην βαση του καταλαμβανει την ιδια θεση με ενα δαπεδου. Εκτος αν σκεφτεσαι να βαλεις τα βασης πανω σε κανα ραφι βιβλιοθηκης ή συνθετου κλπ..

Reaction score
12
Re: Απάντηση: Αγορά ενισχυτή+ηχείων<450€

...ετσι κι αλλιως ενας ηχειο βασης πανω στην βαση του καταλαμβανει την ιδια θεση με ενα δαπεδου. Εκτος αν σκεφτεσαι να βαλεις τα βασης πανω σε κανα ραφι βιβλιοθηκης ή συνθετου κλπ..
Πες μας λιγο για αυτο για να δουμε τελικα αν βγαινει το ιδιο το Q με καποιο βασης μαζι με βαση..
Αν και κατα τη γνωμη μου αν ειναι να πας σε βασης χρειαζεσαι οπωσδηποτε και βασουλα
α και btw..τα συγκεκριμενα Q δεν ειναι μεγαλα

Μια φωτο του χωρου θα μας ελυνε τα χερια

Reaction score
181

Εχεις καποιο συγκεκριμμενο λογο που διατηρεις επιφυλαξη οτι ο Yamaha ειναι λιγοτερο μπασσατος ή δεν ειναι τοσο μπασσατος οσο οι αλλοι στην κατηγορια? Δεν υπαρχει λογος, ισα ισα ειναι απο τους λιγους ενισχυτες σε αυτη την τιμη που μπορουν να οδηγησουν καπως καλα ενα ηχειο. Οι Marantz δεν εχουν το drive των yamaha, ειναι λιγο "αψυχοι" ειδικα οι εισαγωγικοι. Δεν γινεται να μην εχεις χωρο για να τοποθετησεις δαπεδου, ετσι κι αλλιως ενας ηχειο μασης πανω στην βαση του καταλαμβανει την ιδια θεση με ενα δαπεδου. Εκτος αν σκεφτεσαι να βαλεις τα βασης πανω σε κανα ραφι βιβλιοθηκης ή συνθετου κλπ..
Ακριβώς αυτό θα κάνω γιατί δεν έχω άλλη επιλογή. Τα ηχεία θα τοποθετηθούν πάνω σε μια βιβλιοθήκη ώστε...να δημιουργηθεί ένα τεράστιο ηχείο ! Αστειεύομαι...

Το ηχοσύστημα προορίζεται προς το παρόν για ένα δωμάτιο 16 τ.μ περίπου στο οποίο δεν περισσεύει χώρος για ηχεία δαπέδου. Για αυτό και ψάχνω κάτι οικονομικό αλλά αξιοπρεπές και επαρκές για το χώρο αφού δε μπορώ να πετύχω εκ των πραγμάτων τις "ιδανικές" συνθήκες ακρόασης, επομένως πιστεύω δεν αξίζει να τα χώσω για κάτι το οποίο δε θα μπορεί να αναδειχθεί. Διόρθωσέ με σε παρακαλώ αν σκέφτομαι λάθος.

Για αυτό και θέλω τη γνώμη κάποιου σχετικά με το σε ποιά κατηγορία ισχύος θα πρέπει να κινηθώ. Για παράδειγμα τα μικρότερα μοντέλα της κατηγορίας όπως ο marantz pm-5004 (40-55 Watt) ή ο yamaha as-300 (60-95 Watt) θεωρούνται μικροί ή επαρκείς για το χώρο;

Για τους yamaha δεν έχω συγκεκριμένο λόγο που το λέω, μόνο από κάποιες συζητήσεις που έχω δει σε ξένα φόρουμ. Τι εννοείς όταν λες οι marantz οι εισαγωγικοί;

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Να προτιμησεις τον Yamaha, ειναι περισσοτερο επαρκης σε οδηγηση, σε τεστ του ΗΧΟΥ μετρηθηκε πανω απο τα 60 βατ της ονομαστικης του ισχυος. Κατα τη γνωμη μου ειναι καλυτερος ενισχυτης συνολικα απο τον 5004. Εισαγωγικος ενισχυτης οταν λεμε, εννουμε οτι ειναι το πρωτο και φθηνοτερο μοντελο της εταιριας. Στα εισαγωγικα μοντελα η Yamaha ειναι value for money και ειναι και αξιοπιστοι. Εναν 392 που ειχα απο το 1999 τον εδωσα σε φιλο ο οποιος τον λειτουργει περιπου 3 ωρες τη μερα με ενα ζευγαρι wharfedale , και δεν ειχε ποτε το παραμικρο προβλημα. Σε εισαγωγικα μοντελα αν θες να κοιταξεις και κατι αλλο, καλος ειναι ο Denon PMA-510AE.
Επανω στη βιβλιοθηκη θα εχεις συντονισμους απο το ξυλο και βουητο, ενας τροπος να τα μονωσεις καπως μεχρι να πας σε αλλο χωρο και σε βασεις δαπεδου ειναι αυτα http://www.skroutz.gr/c/570/speaker_accessories.html?keyphrase=isolation+pad που θα τα βαλεις κατω απο τα ηχεια

Reaction score
181

Να προτιμησεις τον Yamaha, ειναι περισσοτερο επαρκης σε οδηγηση, σε τεστ του ΗΧΟΥ μετρηθηκε πανω απο τα 60 βατ της ονομαστικης του ισχυος. Κατα τη γνωμη μου ειναι καλυτερος ενισχυτης συνολικα απο τον 5004. Εισαγωγικος ενισχυτης οταν λεμε, εννουμε οτι ειναι το πρωτο και φθηνοτερο μοντελο της εταιριας. Στα εισαγωγικα μοντελα η Yamaha ειναι value for money και ειναι και αξιοπιστοι. Εναν 392 που ειχα απο το 1999 τον εδωσα σε φιλο ο οποιος τον λειτουργει περιπου 3 ωρες τη μερα με ενα ζευγαρι wharfedale , και δεν ειχε ποτε το παραμικρο προβλημα. Σε εισαγωγικα μοντελα αν θες να κοιταξεις και κατι αλλο, καλος ειναι ο Denon PMA-510AE.
Επανω στη βιβλιοθηκη θα εχεις συντονισμους απο το ξυλο και βουητο, ενας τροπος να τα μονωσεις καπως μεχρι να πας σε αλλο χωρο και σε βασεις δαπεδου ειναι αυτα http://www.skroutz.gr/c/570/speaker_accessories.html?keyphrase=isolation+pad που θα τα βαλεις κατω απο τα ηχεια
Άρα από ότι καταλαβαίνω δεν χρειάζεται να πάω στον AS-500 σωστά;

Η αλήθεια είναι ότι στα χρήματα που τον έχω βρει με δελεάζει και η ιδέα του RS-300 αφού θα έχω και ραδιόφωνο. Στην περίπτωση αυτή όμως θα υστερεί ο ενισχυτής (σε σχέση με το αντίστοιχο μοντέλο AS-300);

Τον Denon όπως έχω ήδη αναφέρει στο αρχικό post τον άκουσα δίπλα με το ραδιοενισχυτή Teac 790 και μου φάνηκε κάπως αδύναμος. Αν και τον βρήκα σε άκρως δελεαστική τιμή δε με έπεισε.

Reaction score
12
Kαλυτερα να πας σε αυτον χωρις το ραδιοφωνο
Τα Watt του 300 θα σε καλυψουν μια χαρα

Αληθεια για τη μεγεθος ηχειων βασης συζηταμε?
Για πες διαστασεις για να δουμε που κινουμαστε,
το μονο σιγουρο ειναι να κοιταξεις
οπη reflex να εχει μπροστα

Tyler το pad δεν θα τον γλυτωσει πιστευω απο βουητα κτλ απο συντονισμους σε καποιο βαθμο ναι
αλλα το χωσιμο μεσα σε ραφιερα δεν διορθωνετε,αν και απ οτι λεει ο φιλος ειναι προιδεασμενος
γιατο αποτελεσμα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.188
Members
38.541
Νεότερο μέλος
jabe