Αγορά ενισχυτή+ηχείων<450€

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Απάντηση: Αγορά ενισχυτή+ηχείων<450€

Άρα από ότι καταλαβαίνω δεν χρειάζεται να πάω στον AS-500 σωστά;

Η αλήθεια είναι ότι στα χρήματα που τον έχω βρει με δελεάζει και η ιδέα του RS-300 αφού θα έχω και ραδιόφωνο. Στην περίπτωση αυτή όμως θα υστερεί ο ενισχυτής (σε σχέση με το αντίστοιχο μοντέλο AS-300);

Τον Denon όπως έχω ήδη αναφέρει στο αρχικό post τον άκουσα δίπλα με το ραδιοενισχυτή Teac 790 και μου φάνηκε κάπως αδύναμος. Αν και τον βρήκα σε άκρως δελεαστική τιμή δε με έπεισε.

Ο RS300 ειναι αναιμικος ενισχυτης, εχει χειροτερη τροφοδοσια απο τον AS300 και γενικα δεν αξιζει. Και ο ηχος του ειναι υποδεεστερος. Οσον αφορα τον Denon, δεν ειναι αδυναμος απλα εαν τον ακουσεις σε μεγαλο χωρο με τα βατ που εχει θα φανει αδυναμος, για μικρους χωρους ειναι καλος. Το σιγουρο ειναι οτι εχει και καλο ηχο

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Απάντηση: Re: Αγορά ενισχυτή+ηχείων<450€

Kαλυτερα να πας σε αυτον χωρις το ραδιοφωνο
Τα Watt του 300 θα σε καλυψουν μια χαρα

Αληθεια για τη μεγεθος ηχειων βασης συζηταμε?
Για πες διαστασεις για να δουμε που κινουμαστε,
το μονο σιγουρο ειναι να κοιταξεις
οπη reflex να εχει μπροστα

Tyler το pad δεν θα τον γλυτωσει πιστευω απο βουητα κτλ απο συντονισμους σε καποιο βαθμο ναι
αλλα το χωσιμο μεσα σε ραφιερα δεν διορθωνετε,αν και απ οτι λεει ο φιλος ειναι προιδεασμενος
γιατο αποτελεσμα
Δεν ειπα οτι το pad το pad ειναι h λυση, στη συγκεκριμμενη περιπτωση το βαζεις για να κοψει οτι μπορει, ακομα και στο ελαχιστο να συνεισφερει καλα ειναι, και σιγουρα ειναι καλυτερο απο το να ακουμπησει το ηχειο κατευθειαν πανω στη βιβλιοθηκη. Τη λυση την ειπαμε ποια ειναι.

Reaction score
181
Απάντηση: Re: Αγορά ενισχυτή+ηχείων<450€

Kαλυτερα να πας σε αυτον χωρις το ραδιοφωνο
Τα Watt του 300 θα σε καλυψουν μια χαρα

Αληθεια για τη μεγεθος ηχειων βασης συζηταμε?
Για πες διαστασεις για να δουμε που κινουμαστε,
το μονο σιγουρο ειναι να κοιταξεις
οπη reflex να εχει μπροστα

Tyler το pad δεν θα τον γλυτωσει πιστευω απο βουητα κτλ απο συντονισμους σε καποιο βαθμο ναι
αλλα το χωσιμο μεσα σε ραφιερα δεν διορθωνετε,αν και απ οτι λεει ο φιλος ειναι προιδεασμενος
γιατο αποτελεσμα
Το μέγεθος των ηχείων δε με απασχολεί ιδιαίτερα αφού θα πάνε πάνω από τη βιβλιοθήκη και όχι μέσα σε κάποιο ράφι.

Reaction score
181

Ο RS300 ειναι αναιμικος ενισχυτης, εχει χειροτερη τροφοδοσια απο τον AS300 και γενικα δεν αξιζει. Και ο ηχος του ειναι υποδεεστερος. Οσον αφορα τον Denon, δεν ειναι αδυναμος απλα εαν τον ακουσεις σε μεγαλο χωρο με τα βατ που εχει θα φανει αδυναμος, για μικρους χωρους ειναι καλος. Το σιγουρο ειναι οτι εχει και καλο ηχο
Η αλήθεια είναι ότι τον Denon τον άκουσα σε μεγάλο χώρο περίπου 30τ.μ

Reaction score
181

Το σάββατο άκουσα τον AS-300 δίπλα με τον RS-300 με ένα ζευγάρι ηχείων Wharfedale Diamond 10.1. Οι διαφορές τελικά ήταν εμφανείς. Ο ενισχυτής έβγαζε πιο βαθύ ήχο στο μπάσο ενώ και η φωνή ακουγόταν πιο "κρυστάλλινη".
Συγκρίνοντας επίσης τα εν λόγω ηχεία με κάποια πιο οικονομικά της ίδιας εταιρείας αλλά και κάποια Yamaha και Energy αντιλήφθηκα ότι θα πρέπει να ξεχειλώσω μάλλον κι εκεί τον αρχικό προϋπολογισμό αφού οι διαφορές στο άκουσμα ήταν πολύ μεγάλες από το πρώτο άκουσμα. Ίσως θα πρέπει να κοιτάξω προς μεταχειρισμένα μεριά...

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Το σάββατο άκουσα τον AS-300 δίπλα με τον RS-300 με ένα ζευγάρι ηχείων Wharfedale Diamond 10.1. Οι διαφορές τελικά ήταν εμφανείς. Ο ενισχυτής έβγαζε πιο βαθύ ήχο στο μπάσο ενώ και η φωνή ακουγόταν πιο "κρυστάλλινη".
Συγκρίνοντας επίσης τα εν λόγω ηχεία με κάποια πιο οικονομικά της ίδιας εταιρείας αλλά και κάποια Yamaha και Energy αντιλήφθηκα ότι θα πρέπει να ξεχειλώσω μάλλον κι εκεί τον αρχικό προϋπολογισμό αφού οι διαφορές στο άκουσμα ήταν πολύ μεγάλες από το πρώτο άκουσμα. Ίσως θα πρέπει να κοιτάξω προς μεταχειρισμένα μεριά...
δεν χρειαζεται "ξεχειλωσεις" τον προυπολογισμο σου για ηχεια. Μπορεις να παρεις σοβαρα ηχεια, ανωτερα αυτων που ανεφερες, στην ιδια τιμη. Το πρωτο ειναι το Dali Zensor 1 και επισης το Q-acoustics 2020. Θα τα βρεις και τα 2 demo προς ακροαση στις Ωδες.

A

amoustakas

Guest

Κάπου πουλάνε τα dali concept 6 μεταχειρισμένα δύο άτομα στα 230 EUR. Πάρτα με κλειστά μάτια. Τα συνιστώ από κάθε άποψη.

Reaction score
181

δεν χρειαζεται "ξεχειλωσεις" τον προυπολογισμο σου για ηχεια. Μπορεις να παρεις σοβαρα ηχεια, ανωτερα αυτων που ανεφερες, στην ιδια τιμη. Το πρωτο ειναι το Dali Zensor 1 και επισης το Q-acoustics 2020. Θα τα βρεις και τα 2 demo προς ακροαση στις Ωδες.
Ευχαριστώ για τη συμβουλή.

Reaction score
181

Κάπου πουλάνε τα dali concept 6 μεταχειρισμένα δύο άτομα στα 230 EUR. Πάρτα με κλειστά μάτια. Τα συνιστώ από κάθε άποψη.
Λόγω μη διαθεσιμότητας χώρου ψάχνω για ηχεία ραφιού.

Reaction score
181

Ποιά η γνώμη σας για τον Denon PMA-710AE;

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

σε σχεση με ποιον και σε ποια τιμη?

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

O Denon ειναι λιγο πιο σκληρος στις υψηλες συχνοτητες, παιζει σουπερ χωρις το loudness πατημενο. Ισως ειναι ενα κλικ καλυτερος απο το yamaha αλλα το τελικο αποτελεσμα εξαρταται απο το ματσαρισμα ποιου ενισχυτη με ποια ηχεια

Reaction score
181

O Denon ειναι λιγο πιο σκληρος στις υψηλες συχνοτητες, παιζει σουπερ χωρις το loudness πατημενο. Ισως ειναι ενα κλικ καλυτερος απο το yamaha αλλα το τελικο αποτελεσμα εξαρταται απο το ματσαρισμα ποιου ενισχυτη με ποια ηχεια
Τα ηχεία θα τα επιλέξω αφού καταλήξω πρώτα στον ενισχυτή και τον έχω στα χέρια μου ώστε να μπορώ να τα ακούσω πριν καταλήξω.
Σε σύγκριση με τον A-S500 (ανεξαρτήτως τιμής) που μάλλον είναι και πιο κοντά στα "κυβικά" του, ο Denon τι διαφορές έχει;

Reaction score
29.790

Χωρίς να τους εχω ακούσει , η αλήθεια είναι οτι ο yamaha είναι κατά περίπου 1,5 db πιο δυνατός.
Οπως και να το κάνουμε άλλο 50 και άλλο 85 watts ανα κανάλι.
Εγω θα σου έλεγα προσπαθησε να τους ακούσεις και τους δυο ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΗΧΕΙΑ αν είναι δυνατόν.
Αλλιώς άκρη δεν θα βγάλεις.Είναι μικρές οι ισχείς τους για να μπορούμε να μιλάμε για άνεση οδήγησης.

Reaction score
29.790

Τα ηχεία θα τα επιλέξω αφού καταλήξω πρώτα στον ενισχυτή και τον έχω στα χέρια μου ώστε να μπορώ να τα ακούσω πριν καταλήξω.
Σε σύγκριση με τον A-S500 (ανεξαρτήτως τιμής) που μάλλον είναι και πιο κοντά στα "κυβικά" του, ο Denon τι διαφορές έχει;
Εδω είσαι λάθος φίλε. !!!!!!!!!
Πρώτα διαλέγουμε ηχεία , που είναι και ο πλέον σοβαρός κρίκος της αλυσίδας , και μετά διαλέγουμε ενισχυτή που μπορεί να οδηγήσει τα ηχεία που έχουμε διαλέξει. Αφού σιγουρέψουμε αυτό τότε μιλάμε για ενισχυτές με διαφορές μεταξύ τους. Οχι πριν απο τα ηχεία.

A

amoustakas

Guest

Θεωρητικά ναι. Πρακτικά παίρνεις τον ενισχυτή σου παραμάσχαλα και ακούς 50 ηχεία αμα γουστάρεις. Αν πάρεις ηχεία τι κάνεις;

ΥΓ Ρε φίλος έδινε ο άλλος με 200 ΕΥΡΩ audiolab 8000 made in england τώρα τι κάθεσαι και ασχολείσαι με ενισχυτές της σειράς! Βρες κανένα μεταχειρισμένο κατα τη γνώμη μου.

Reaction score
181

Εδω είσαι λάθος φίλε. !!!!!!!!!
Πρώτα διαλέγουμε ηχεία , που είναι και ο πλέον σοβαρός κρίκος της αλυσίδας , και μετά διαλέγουμε ενισχυτή που μπορεί να οδηγήσει τα ηχεία που έχουμε διαλέξει. Αφού σιγουρέψουμε αυτό τότε μιλάμε για ενισχυτές με διαφορές μεταξύ τους. Οχι πριν απο τα ηχεία.
Ναι αλλά πως θα διαλέξω ηχεία; Πάλι με κάποιον συγκεκριμένο ενισχυτή δε θα τα ακούσω; Και μετά με βάση τη σχέση ποιότητας ακούσματος-τιμής να επιλέξω το πακέτο που θα με ικανοποιεί; Ποιά επομένως η διαφορά να επιλέξω πρώτα ενισχυτή και με βάση αυτόν να κάνω το καλύτερο ματσάρισμα σε ηχεία;

Συγχωρέστε μου την άγνοια αλλά είναι η πρώτη φορά που μπαίνω σε αυτή τη διαδικασία.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.208
Members
38.539
Νεότερο μέλος
jabe