Αγορά ενισχυτή+ηχείων<450€

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Απάντηση: Αγορά ενισχυτή+ηχείων<450€

καντο με τον τροπο σου φιλε μου, οπως σε βολευει εσενα. Οσον αφορα τον Αγγλικο 8000, ηταν ψοφιμι απο οδηγηση out of the box τοτε, τωρα και μετα απο τοσα χρονια που θα χει "πεσει" κιολας... Εχει προχωρησει το hifi και εχει γινει πιο προσιτο. Ο Denon που ανεφερε ο φιλος ειναι καλυτερος απ τον παλιο Λαμπη.

A

amoustakas

Guest

Παντελή εμένα μου είπαν ότι οι κινέζοι τον έβγαζαν φωτογραφίες γιατί είχαν πάθει πλάκα πως κουνούσε από τα πιο δύσκολα ηχεία. Κάνω λάθος το μοντέλο μήπως;

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Παντελή εμένα μου είπαν ότι οι κινέζοι τον έβγαζαν φωτογραφίες γιατί είχαν πάθει πλάκα πως κουνούσε από τα πιο δύσκολα ηχεία. Κάνω λάθος το μοντέλο μήπως;
σιγουρα κανεις λαθος το μοντελο γιατι ο συγκεριμμενος εσβηνε με το παραμικρο. Τοτε πολλοι τον πουλουσανε πακετακι με τα CDM1 της B&W και ο ενισχυτης με το volume στις 10.30, 11.00 η ωρα, εσβηνε απο το ρελε προστασιας συνεχως. Αμα δεν το δεις δεν το πιστευεις. Τον εχω δοκιμασει σπιτι μου και ημουν κατοχος του 8000S του IAG του 2009 μοντελου που ηταν βελτιωμενος σε ηχο και αλλο τυλιγμα στο μετασχ/τη, αλλα και παλι απο οδηγηση γιοκ, ηθελε ηχειο που να μην πεφτει χαμηλα σε αντισταση, προτιμοτερα βασης και ευαισθητο. Οι Κινεζοι τον εβγαζαν φωτο γιατι απλα το 2006 αγορασαν την εταιρια μαζι με πολλες αλλες κλασσικες Βρεττανικες οπως Mission, Wharfedale, Quad, Castle κλπ. :145:

Reaction score
181

Τους άκουσα χθες και τους δύο με ηχεία Dali Concept 1. Στο Yamaha (A-S300) μπορούσα να ακούσω πιο καθαρά τα όργανα άλλα ο ήχος του ακουγόταν πιο "ξερός", πιο "σκληρός". O Denon (710AE) έβγαζε μεγαλύτερη ζεστασιά.

Δεν ξέρω κατά πόσο αυτές οι διαφορές επηρεάζονταν από τη διαφορά στα Watt ή τα συγκεκριμένα ηχεία.

Ποια η γνώμη σας για τον εξής:
http://www.skroutz.gr/s/318581/Harman-Kardon-HK-980.html

Επίσης αυτός εδώ θα άξιζε τον κόπο;:
http://www.skroutz.gr/s/2011006/Pioneer-A-30.html

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Τους άκουσα χθες και τους δύο με ηχεία Dali Concept 1. Στο Yamaha (A-S300) μπορούσα να ακούσω πιο καθαρά τα όργανα άλλα ο ήχος του ακουγόταν πιο "ξερός", πιο "σκληρός". O Denon (710AE) έβγαζε μεγαλύτερη ζεστασιά.

Δεν ξέρω κατά πόσο αυτές οι διαφορές επηρεάζονταν από τη διαφορά στα Watt ή τα συγκεκριμένα ηχεία.

Ποια η γνώμη σας για τον εξής:
http://www.skroutz.gr/s/318581/Harman-Kardon-HK-980.html

Επίσης αυτός εδώ θα άξιζε τον κόπο;:
http://www.skroutz.gr/s/2011006/Pioneer-A-30.html
τα concept ευθυνονται γιαυτο, απο μουσικοτητα γιοκ..

Για τον 980 τα χω ξαναπει στην αρχη του νηματος. Μια κλαση πανω απο ολα αυτα.

Reaction score
658

μια και βλεπω αρκετο ψαξιμο:

infinity primus 150
ευκολο στην τοποθετηση και την οδηγηση.
σε μεγαλες εντασεις σκληραινει, αλλαζει λιγο
η τονικοτητα.

για metal μονο jbl..

επισης ροκ, metal τα victa 300/301..

----

ενισχυτη as300 κι αν μπορεις τον 500.

----

το new rock ποιο ειναι; ενα συγκροτημα;..

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436

Αν μπορείς να φτάσεις τον 980 μην κοιτάξεις τίποτα άλλο μέχρι αυτό το οικονομικό όριο.

Reaction score
3
Re: Απάντηση: Αγορά ενισχυτή+ηχείων<450€

http://www.salonav.com/arch/2010/11/052-7raz.htm

Στο παραπανω link εχει δοκιμη διαφορων ενισχυτων,μεταξυ αυτων και τον ΥΑΜΑΗΑ ΑS 700,o οποιος λογικα ειναι καλυτερος απο τους as 300-500,κανε μια συγκριση (στις μετρησεις)με τον TANGENT .

Ισως γλυτωσεις πολλα χρηματα που μπορεις να τα διαθεσεις στα ηχεια,(ή στα σουβλακια:102:)

ΥΓ. εγω τον αγορασα 169 ευρω απο το media markt στο περιστερι.

Reaction score
3

http://avmentor.gr/reviews/dali_zensor_1_0.htm

http://www.stereophile.com/content/wharfedale-diamond-101-loudspeaker-measurements

Στα παραπανω link εχει τεστ τα dali zensor 1 και τα warfedale diamond 10.1

Πιστευω οτι η υπεροχη των warfedale ειναι ξεκαθαρη.

Τα heco victa 301 οντως φαινονται πολυ καλα ηχεια http://www.audio.de/testbericht/im-test-kompaktboxen-heco-victa-301-1151783,925.html

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

στα δικα μου αυτια το Zensor ειναι ενα μουσικο ηχειο, γλυκο με καθαρες μεσαιες, το 10.1 ειναι στεγνο στις μεσαιες, οχι γλυκοηχο και στις υψηλες υπολειπεται εμφανως, σαν ηχεια ειναι πιο κοντα στα victa και οχι τα Dali. Τι μικρο της Dali με εντυπωσιασε και αλλαξε τη γνωμη μου για την εταιρια μιας και ειχα ακουσει 2-3 μοντελα της σερι που με απογοητευσαν. Το 10.1 το χω ακουσει 2 φορες, αρκετα ομοιο με το 9.1 με το οποιο εζησα 3 χρονια.

Reaction score
3

Ειναι φυσικο να σε εντυπωσιασε το dali,απο τις μετρησεις φαινεται ποσο τονισμενα ακρα εχει και ειδικα τις υψηλες συχνοτητες!

Πιστευω ομως οτι αν θα ζησεις με αυτα με τον καιρο θα σε κουρασουν.

Αντιθετα τα heco και τα warfedale θα τα εκτιμησεις με τον καιρο.

Παντως απο τις μετρησεις δεν φαινεται να λειπουν υψηλες απο τα warfedale.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

φιλε μου, δεν αποτυπωνουν τα παντα οι μετρησεις ή τουλαχιστον αυτες οι μετρησεις. Οι μετρησεις πχ δεν λεν ενα ενα ηχειο ειναι γλυκοηχο ή οχι. Το Dali με εντυπωσιασε οχι για την εκταση των υψηλων του που λες αλλα για την ποιοτητα, τη διαφανεια και την καθαροτητα στις υψηλες που εχουν ενα ωραιο roll off και κρατανε το ηχειο απο το να γινει επιθετικο, σε σχεση με το Wharfedale που δεν εχει αυτη την ποιοτητα υψηλα και ακουγεται ευκολα στεγνο κ σκληρο. Η συνολικη εντυπωση απο το Dali ειναι οτι προκειται για ενα γλυκοηχο ηχειο που τεινει προς το μαλακο, και ειναι σαφως πιο ξεκουραστο απο το Wharf. Εχει χαρακτηριστικα που δινουν την εντυπωση οτι ειναι ηχειο των 300+. Η σειρα Zensor γενικα ειναι ηχεια ξεκουραστα για να ζησεις μαζι τους, το χω διαπιστωσει απο φιλο που εδω και 3 μηνες ακουει με τα 7αρια.

Περα απο τις μετρησεις παιζει ρολο η συνολικη υλοποιηση ενος μηχανηματος, και με αφορμη τη συγκριση που τεθηκε αναμεσα σε A-S700 και tangent, ας μην βγαινουν τοσο ευκολα συμπερασματα μιας και η υλοποιηση του yamaha ειναι σε αλλη κλαση και ειναι ευλογο λογω διαφορας της τιμης του.

Το δικο μου resume προς ολους τους φιλους που ερευνουν προς αγορα. Μην αγοραζουν εαν δεν ακουσουν πρωτα. Ας μην αγοραζουν απο τα specs και απο τα review γιατι το σπορ ειναι ψυχοακουστικο, και αφετερου γιατι ολοι μας εχουμε φαει φολα αγοραζοντας κατι που εχει σπρωχτει απο το μαρκετινγκ και τα περιοδικα με διθυραμβους, και οταν ηρθε στην κατοχη μας αποδειχτηκε οτι ηταν υπερεκτιμημενο. Ενα χαρ/κο παραδειγμα το Wharfedale 9.1 που τα ειχα για 3 χρονια στο γραφειο μου και ειχα τη δυνατοτητα να τα εκτιμησω ή οχι.

καλες ακροασεις και καλο ψαξιμο :444::437:

Reaction score
3

Απο οτι βλεπω τα heco εχουν 70 ευρω φθηνοτερα οποτε πιστευω οτι ειναι καλυτερη επιλογη.

Περισσευουν χρηματα και για ενα sub που πιστευω οτι χρειαζεται για ενα μεγαλο δωματιο με τοσο μικρα ηχεια.

Reaction score
3

Αν κοιταξεις καλυτερα θα δεις οτι τα dali δεν εχουν roll off στις υψηλες ,το αντιθετο τις εχουν παρα πολυ τονισμενες.

Δεν ξερω πως μετραει το warfedale 9.1 και δεν μπορω να εχω αποψη.

Θα διαφωνησω μαζι σου για τις μετρησεις και τις ακροασεις.
Αν ολα σε ενα συστημα μετρανε καλα τοτε αυτο θα ακουγεται και καλα.

Ενα μηχανημα που μετραει καλα δεν χρειαζεται το marketing για να πουληθει.

Reaction score
658

ειχα τα 10.1
ειχα τα victa 300

κι αλλα ηχεια της κατηγοριας.

τα zensor 1 ειναι μια πολυ καλη επιλογη,
αλλα λιγο αλμυρη, (λφτ ΔΕΝ υπαρχουν!!!),
διαβασα ολα τα review παντου βγαινουν ΟΚ
Φυσικα παντου ισχυει η φυσικη,
5ιντσο σε 7 λιτρα..
αν και περιμενω τα zensor 3!!!...

τα 10.1 - kelvar woofer -
αν δεν εχεις πολυ καλα ενισχυτικα, ξεχνατα...
αν εχεις αξιζουν και το τελευταιο ευρω..

προσωπικα παρελαβα και ξεκιναω το στρωσιμο των
TSi 100
τα επελεξα στην χαμηλη κατηγορια,
αλλα δεν ακουω metal...
εντυπωσεις εδω ή σε άλλο θέμα μετά το στρώσιμο..

να σημειωθει οτι τα zensor
ειναι και πολυ ευκολοδηγητα..

αν υπαρχει πιεση χρηματων,
καλη επιλογη το primus 150..

καλο γενικα ειναι να ακουσεις,
ΑΛΛΑ με ενισχυτικα, αναλογα με τα δικα σου..

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά ενισχυτή+ηχείων<450€

Αν κοιταξεις καλυτερα θα δεις οτι τα dali δεν εχουν roll off στις υψηλες ,το αντιθετο τις εχουν παρα πολυ τονισμενες.

Δεν ξερω πως μετραει το warfedale 9.1 και δεν μπορω να εχω αποψη.

Θα διαφωνησω μαζι σου για τις μετρησεις και τις ακροασεις.
Αν ολα σε ενα συστημα μετρανε καλα τοτε αυτο θα ακουγεται και καλα.

Ενα μηχανημα που μετραει καλα δεν χρειαζεται το marketing για να πουληθει.
φιλε μου, ακου πρωτα τα ηχεια που αναφεραμε, να εχεις ιδιαν αποψη και μετα να συζητησουμε επι ιδιας βασης. Το DALI ειναι εκτενες υψηλα και αυτο λενε οι μετρησεις, δεν ειπα οτι ειναι μουντο. Ειπα οτι οι υψηλες του ειναι εξευγενισμενες και θυμιζουν ηχειο αλλης κατηγοριας, κ αυτο δεν φαινεται στις μετρησεις. Δες και την αποψη ενος τριτου που προσφατα ακουσε το 7 εδω http://www.avclub.gr/forum/showthre...λογοκριτής-της-ταπεινής-κατηγορίας-(-)/page10 στο ποστ #100. Ενα μηχανημα που μετραει καλα πρεπει να το ακουσεις κι ολας. Για παραδειγμα εαν παρεις την καμπυλη αποκρισης ενος Klipsch θα δεις οτι στις υψηλες ειναι εκτενες, η καμπυλη ομως αποκρισης δεν σε προιδεαζει για τον ηχο, ιδιοσυγκρασια της κορνας και το πως αυτη ακουγεται. Αυτο ειναι κατι που πρεπει να το ακουσεις για να το διαπιστωσεις. Με αυτο που λες εννοεις οτι αν εχει καλες μετρησεις δεν χρειαζεται και ακροαση. Εδω διαφωνουμε, ειδικα οταν προκειται για ηχεια. Ενα μηχανημα ή ηχειο που δεν ακουγεται καλα χρειαζεται και το μαρκετινγκ για να πουληθει :619:

Reaction score
3
Συμφωνω οτι πρεπει να ακουσουμε ενα ηχειο,ΑΛΛΑ αν δεν εχουμε οσο περισσοτερες μετρησεις για ενα ηχειο τοτε δεν μπορουμε να καταλαβουμε τι ειναι αυτο που ακουσαμε.

Θα προσπαθησω να εξηγησω τι εννοω.

Εκτος απο την αποκριση συχνοτητων ενος ηχειου στον αξονα,παρα πολυ σημαντικο ρολο παιζει και η αποκριση συχνοτητων εκτος αξονα.Αυτη επηρεαζει καθοριστικα το ποια θα ειναι η αποκριση ενος ηχειου σε ενα δωματιο.

Η αρμονικη παραμορφωση επισης επηρεαζει την συνολικη εντυπωση μας για την τονικη ισορροπια ενος ηχειου.Αν δεν την ξερουμε δεν μπορουμε να ειμαστε σιγουροι οτι αυτο που ακουμε π.χ ειναι λιγο ''τσιμπημενα '' πριμα ή ειναι παραμορφωση, η οποια σε λιγο καιρο θα αρχησει να μας κουραζει.

Ειναι και αλλες πολες μετρησεις που μας λενε διαφορα για το πως θα ακουγεται ενα ηχειο,και οσες περισσοτερες εχουμε ,τοσο ποιο ολοκληρωμενη αποψη θα εχουμε για το τι ειναι αυτο που ακουσαμε.

Με λιγα λογια αυτο που προσπαθω να πω ειναι οτι αν καποιος ακουσει ενα ηχειο χωρις να εχει μελετησει τις μετρησεις θα "ακουσει" αλλα πραγματα απο οτι αν πρωτα ξερει τις μετρησεις και τι να περιμενει.

Απο τις τελικες ακροασεις θα φανει αν κατι που δεν μετραει καλα εχει τοσο μεγαλο αντικτυπο στο τελικο αποτελεσμα.:102:

Reaction score
3
Για το klipsh θα δωσω ενα παραδειγμα.

Στο λινκ http://www.audio.de/testbericht/im-test-klipsch-rf-62-ii-1180325,925.html αν και εχει μονο μια μετρηση ,μπορουμε να καταλαβουμε δυο πραγματα.

Α. οι συχνοτητες που παιζει η κορνα ειναι κατα 5 db αυξημενες σε ενταση
Β. Δεν εχουν προσθεσει κυκλωμα Baffle Step Compensation με αποτελεσμα οι συχνωτητες απο 500hz εως τα 1000hz ειναι τονισμενες κατα 4db περιπου.

Αυτα φυσικα και ακουγονται,αν δεν ξερεις απο πριν αυτο το χαρακτηριστικο ,οταν τα ακουσεις νομιζεις οτι αυτο οφειλεται σε καποια ιδιοσυγκρασια της κορνας.

Αν ομως επεμβεις στο crossover ,πιστεψε με ,κανεις δεν θα καταλαβει οτι ακουει ηχειο με κορνα.

Αυτος ομως ειναι και ενας απο τους λογους που η klipsh δεν φτιαχνει σωστοτερο ,σε αυτη την κατηγορια τιμης crossover,γιατι η πελατες της θελουν να ακουγεται η κορνα.

Δυστυχως ειχα αγορασει και εγω klipsh rf3 μονο με ακροαση και με τον καιρο με κουρασανε με αποταλεσμα ΔΥΣΤΥΧΩΣ να τα πουλησω χωρις να ξερω τι ειναι αυτο που με ενοχλουσε!

Με τις γνωσεις που εχω σημερα θα τα εφτιαχνα πολυ ευκολα και θα εκμεταλευομουνα τα πολλα προτερηματα που εχουν αυτα τα ηχεια.

Δεν θελω να το παιξω εξυπνος.
Οποιος θελει σημερα μπορει πολυ ευκολα να εχει προσβαση σε αυτες τις γνωσεις.
Πιστεψτε με ειναι πολυ απλα πραγματα ,ολοι μπορουν να τα καταλαβουν,και θα σας βοηθησουν παρα πολυ.:102:

Reaction score
3
Φιλε μου tyler durden ειλικρινα αυτα τα λεω πολυ φιλικα ,αν τα λεγαμε απο κοντα θα το καταλαβενες σιγουρα.

Οντως πρεπει να τα ακουσω απο κοντα για να εχω ολοκληρωμενη αποψη,αλλα πρεπει και εσυ να αποκτησεις καποιες βασικες "επιστημονικες" γνωσεις, αλλιως δεν θα ξεκιναμε απο την ιδια βαση,και δεν θα φτανουμε στα ιδια συμπερασματα.

Συγνωμη απο ολους αν κουρασα!

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.176
Members
38.541
Νεότερο μέλος
jabe