Ο παππούς είναι αλλού......

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844
Απάντηση: Ο παππούς είναι αλλού......

Γυρεύοντας πας να τα ακούσεις κι εσύ.......
Αυτό ξέρει να κάνει...αυτό παινεύει .
You can't teach an old dog new tricks ....και πάει λέγοντας .

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Ο παππούς είναι αλλού......

Γυρεύοντας πας να τα ακούσεις κι εσύ.......
Αυτό ξέρει να κάνει...αυτό παινεύει .
You can't teach an old dog new tricks ....και πάει λέγοντας .
εγω?
εγω εχω pass δικο μου.
τα "όψιμα φιλαρακια" του εδω κανουν "κωλοτουμπες"...

D

deleted user 10898

Guest

εγω?
εγω εχω pass δικο μου.
αλλα αφου εχεις ορεξη...

Q: Is Class D competitive with linear designs in sound quality, and if not, will ever be?
BOB Carver: For over twenty five years I have waited for Class D amplifiers to come of age.
...
I have not given up yet!

D

deleted user 10898

Guest

Q: Is Class D competitive with linear designs in sound quality, and if not, will ever be?
John Curl: Class D has improved considerably over the last ten years.
...
For me, I will stick mostly to analog, but in future, we will run out of quality audio parts and some version of Class D will be necessary!!!
(mpoyaxaaaa...)

D

deleted user 10898

Guest

Vladimir Lamm: No, it is not.
(και μετα λεει ενα καρο μ@λ@κιες)...

D

deleted user 10898

Guest

Fumio Ohashi: No! Class D can't really be considered for super-high-end performance in its present stage of development, although it can be fine for mid-market products.

D

deleted user 10898

Guest

Jurgen Reis:
........
Most Class D sound sterile. It's tricky to figure out what to do to compensate for that.

D

deleted user 10898

Guest

και φυσικα...
Jeff Roland: I consider Class D to be higly competitive in the present, and to offer an evolutionary pathway of audio design... ανατριχιασα, δεν περιγραφω αλλοοο...

Y

Yiannis_B

Guest

Ωχ, άρχισαν τα όργανα που λέει και ο Μάρκου……

Οι μόνοι απολαυστικοί τύποι είναι αυτοί που συμφωνούν μαζί μας? ...σε όλα?

Και μου αρέσουν οι παππούδες που έχουν κάψει το μυαλό τους από αυτά που καπνίζουν…. :107:

Ο Papa και αρκετοί άλλοι που σχεδιάζουν και κατασκευάζουν μηχανήματα γενικά, ανήκει σε μία πολύ ιδιαίτερη κατηγορία ανθρώπων, αυτών που μπορούν και να μπουρδολογούν και να τους ακούς χαμογελαστά, γιατί όταν δεν πέρδονται μπροστά στο κοινό, στρώνουν τον κ@λ@ τους και κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα.... σε αντίθεση με την δικιά μας αερολογία του κερ@τ@.....:116:

…και έχει και χιούμορ ο άτιμος……..

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.907

ο παππούς είναι μια ΜΕΓΑΛΗ φυσιογνωμία στο χώρο, έχει προσφέρει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ στην audio DIY παγκόσμια "κοινότητα" (προσφέρει ασταμάτητα για ένα απίστευτα μεγάλο χρονικό διάστημα) και χαίρει της εκτίμησης ΟΛΩΝ.

επειδή ΑΚΡΙΒΩΣ τα παραπάνω είναι ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ, έχει την ΤΥΧΗ ο παππούς να λέει ελεύθερα ό,τι θέλει, να έχει άπειρο χιούμορ και να μη τον ενδιαφέρει ΤΙΠΟΤΑ. Ότι είχε να αποδείξει, το απέδειξε, πλέον χαίρεται τους καρπούς της ιστορίας του, κι όντως, έχει γράψει ιστορία ο άτιμος! Άρα, δε τον νοιάζει πλέον να πει οτιδήποτε, όσο ακραίο και να είναι. Εξ'ου και τα σχόλιά του για τα λαμπάτα ενισχυτικά, ή τα class D, ή και για οτιδήποτε άλλο, τα οποία διαβάζουμε και τα αντιμετωπίζουμε με απόλυτη συμπάθεια, με ένα καλοσυνάτο χαμόγελο, όπως ακριβώς του αξίζει.

Οι σχεδιαστικές του επιλογές και υλοποιήσεις, χαίρουν της εκτίμησης ΟΛΩΝ, ακόμα και αυτών που διαφωνούν με αυτές, καθώς σε καμιά περίπτωση δεν είναι "πατάτες", κι ούτε πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες (όπως πολλοί άλλοι) - το αντίθετο μάλιστα, παλεύει με συνέπεια όσα υποστηρίζει εδώ και μια αρμαθιά δεκαετίες!

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, σε καθαρά τεχνικό επίπεδο, μπορεί ο παππούς να είναι απλά ένας "χαριτωμένος παππούς" σε σχέση πχ με τον μπρούνο, αλλά ο μπρούνο έχει ακόμα να φάει πολύ "ψωμί" για να κερδίσει την εκτίμηση που έχει κερδίσει με το σπαθί του και με τον ιδρώτα του ο παππούς!

τα σύκα σύκα, και η σκάφη ....

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.907
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ο παππούς είναι αλλού......

Jurgen Reis:
........
Most Class D sound sterile. It's tricky to figure out what to do to compensate for that.
το τι λέει ο κάθε χατζηπαπαρίδης για τα "Class D", είναι σαφώς χαριτωμενιά, η οποία πλέον έχει ξεπεράσει τα όρια της αρχικής γραφικότητας αλλά και της γελοιότητας.

και μόνο το "τσουβάλισμα" όλων των υλοποιήσεων (ανεξαιρέτως) σε ένα χαρακτηρισμό του τύπου "Class D", είναι σαφώς γελοιότερο του γελοίου, όπως και τα αντίστοιχα του τύπου "οι λαμπάτοι είναι σούπερ" ή "οι τρανζιστοράτοι σε τάξη ΑΒ είναι οι καλύτεροι ενισχυτές του κόσμου", λες και δεν έχει λαμπάτους του πέους και τραζιστοράτους της κλειτορίδος...

σε απόλυτα τεχνικό επίπεδο, για να αναφέρω μόνο ένα όνομα και να μη πλατειάζω, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, κανείς δε τα "βάζει" με τον μπρούνο, κι αυτό είναι γεγονός αναμφισβήτητο. Όποιος δε το έχει καταλάβει ακόμα, κοιμάται βαθιά ή ζει σε άλλο σύμπαν.

σε μη τεχνικό επίπεδο, όπου ο "ρυθμός", οι "χροιές" και οι χιλιάδες μπουρδολογίες και "μεταξωτές κορδέλες" παν κι έρχονται, οι υπερκοστολογήσεις τρέχουν σε αγώνα δρόμου για το ποια θα ξεπεράσει την προηγούμενη (σε βαθμό κακουργήματος και βάλε) και το ΤΑΣ αρχίζει να μετράει το πόσο σηκώνεται κάγκελο η τρίχα ποιου (λες και έχω ανάγκη να μάθω για τις σηκωμάρες του κάθε χατζηπαπάρα πριν ακούσω Pink Floyd), η ιστορία αλλάζει. Σε αυτό το επίπεδο, όπου οι λέξεις "τριενίσχυση" και "DSP διόρθωση χώρου" απαγορεύονται δια ροπάλου, ο ένας πουλάει μούρη με πούρα, κρασιά και κάβες, ο άλλος με λάμπες του πρώτου παγκοσμίου πολέμου κρυογεννημένες και κατουρημένες από 50-χρονες παρθένες και ο άλλος με ψαροκασέλες τύπου ρεντέκο και βγάλε, ενώ ταυτόχρονα θεωρείται λογικό να έχεις 20 καβλώδια στο στέρεο, από τα οποία το καθένα κοστίζει όσο ένα ακριβό ΙΧ. Σε αυτό το επίπεδο λοιπόν, αυτό που μετράει περισσότερο είναι πόσο σου αρέσει το χούφτωμα, σε ποιο βαθμό γουστάρεις βρε αδερφέ μου να σου πχιάνουν με τα δυό χέρια τον κώλο και να σε "σμπρώχνουν" και άλλα παρόμοια βίτσχια πλούσιων αστοιχείωτων, από τα οποία να μου επιτρέψετε να απέχω επιδεικτικά.

ελπίζω να σε κάλυψα vet...:138:

D

deleted user 10898

Guest
φυσικα με καλυψες, αυτην την απαντηση ηξερα οτι θα δωσεις.
Για αυτο παραθεσα την αποψη οχι την δικη μου, αλλα των ποιο γνωστων κατασκευαστων της αγορας.
Το οτι για καποιους ειναι "χατζηπαπαριδηδες" φυσικα εγω δεν μπορω να το κρινω...

Reaction score
209
Συμφωνω με τον Costas και να προσθεσω οτι σημασια δεν εχει να εχεις αποψη γενικως (οπως εχουμε ολοι εδω στο eladistan ειδικοι και μη) σημαντικοτερο ειναι αυτος που εχει την αποψη και μεσω ποιας διαδικασιας εχει καταληξει σε αυτη. Και ο λογος ειναι οχι οτι οι ειδικοι εχουν παντα σωστη αποψη αλλα οτι ακομα και λαθος να ειναι, ειναι λαθος για ποιο πολυπλοκους λογους απο οτι μπορουμε να φανταστουμε εμεις οι κοινοι θνητοι.

ps αυτες οι 50-χρονες παρθένες λες να κανουν δουλεια?

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009
Απάντηση: αλλού ο (πα)Pass και αλλού τα...(π)ράσα του

...ή πώς θα έπρεπε να είναι τα manual, και ποιοι θα έπρεπε να τα γράφουν....
από το εγχειρίδιο χρήσης του Aleph 5....
".....The amplifier does not require any maintenance. While the design is conservative, this is a hard running amplifier, as single ended Class A operation is the least efficient operating mode.
In fifteen years the electrolytic power supply capacitors will get old.
Depending on usage, you will begin to have semiconductor and other failures between 10 and 50 years after date of manufacture.Later, the sun will cool to a white dwarf, and after that the universe will experience heat death.. "...
To χρήσιμο συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι δεκαέξι(16) και πλέον έτη μετά από μιά τέτοια γλαφυρή δήλωση,έχει έλθει το πλήρωμα του χρόνου γιά να λήξουν οι αλλαγές κατόχων των μεταχειρισμένων Pass Aleph (αυθεντικών και αντιγράφων) υπό oικονομικούς όρους τεφαρικίων ολκής...:612:

Ο καθένας μπορεί να είναι γλαφυρός στο βαθμό που κρίνει ότι προωθεί την εικόνα και τους αντικειμενικούς του σκοπούς-των πωλήσεων συμπεριλαμβανομένων.
Ο Ισαάκ Νεύτων π.χ. παραλλήλιζε με γλαφυρό γιά την εποχή του τρόπο την κίνηση των ουρανίων σωμάτων με τις εκτοξευόμενες μπάλες κανονιών και τα πίπτοντα μήλα.Ο Einstein επεξέτεινε τη Νευτώνεια Μηχανική περιγράφοντας με ιδιαίτερο γιά τη δική του εποχή τρόπο διάφορα παράδοξα επακόλουθα της Σχετικότητας.Οι μεταγενέστεροι υιοθέτησαν τη δική τους γλαφυρή εκφορά λόγου και πάει...λέγοντας.
vet said:
Η κύρια διαφορά όμως που διακρίνει τους πατριάρχες και τους οπαδούς της υψηλής πιστότητας,έγκειται στο ότι οι δεύτεροι συνηθίζουν να πηγαίνουν τα τσιτάτα των πρώτων...κλαίγοντας.:126:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.907
Απάντηση: Re: Ο παππούς είναι αλλού......

Για αυτο παραθεσα την αποψη οχι την δικη μου, αλλα των ποιο γνωστων κατασκευαστων της αγορας.
Το οτι για καποιους ειναι "χατζηπαπαριδηδες" φυσικα εγω δεν μπορω να το κρινω...
όχι βέβαια.
φυσικά μπορείς να με κρίνεις για όσα λέω.
και έτσι πάει το "ποίημα", όλοι κρινόμαστε για όσα λέμε.
προσωπικά, ξέρεις πως αντέχω το διάλογο με επιχειρήματα, κι έχω μπόλικα για να στηρίξω τα όσα λέω.
μόνο που σε παρόμοιες συζητήσεις, τα επιχειρήματα της "άλλης άποψης" συγκεντρώνονται στο "έτσι μου αρέσει ο ήχος" ή στο "το άκουσα και παίζει έτσι", και μάλιστα αυτό το "το άκουσα" στοχοποιεί άλλες φορές το ηχείο, άλλες φορές το ενισχυτικό, άλλες φορές τον προ, άλλες φορές το κάποιο καλώδιο, κι άλλες φορές την τάση του δικτύου, (εν ολίγοις ο καθένας ακούει επιλεκτικά ότι κομμάτι από το στέρεο γουστάρει, λες κι όλα τα άλλα είναι "εκτός θέματος", κι αυτό με μια βεβαιότητα απίστευτη και συνήθως σε ένα χώρο για μπάτσες) οπότε, ως λογικό ον, δεν δέχομαι πλέον τέτοιου είδους επιχειρήματα....

όμως, θεωρώ πως αν είχες λίγη παραπάνω "κριτική σκέψη", θα μπορούσες και συ να κρίνεις τους παραπάνω ως "χατζηπαπάρες" και βάλε. απλά έχεις κάποια "κενά", κυρίως λόγω της μικρής σου εμπειρίας με το DIY.

D

deleted user 10898

Guest
ναι υπαρχει και η αντιθετη ομως αποψη...
οτι καποιοι εδω επειδη εχουν ασχοληθει απο αρκετα εως πολύ με το DIY κρινουν καταξιωμενους κατασκευαστες αποδεκτους παγκοσμίως για την δουλεια τους (και οχι για τις παπαρολογιες τους) και μαλιστα με ειρωνικα σχόλια.
Τα .... σχολια.. δικα σας...

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: αλλού ο (πα)Pass και αλλού τα...(π)ράσα του

Η κύρια διαφορά όμως που διακρίνει τους πατριάρχες και τους οπαδούς της υψηλής πιστότητας,έγκειται στο ότι οι δεύτεροι συνηθίζουν να πηγαίνουν τα τσιτάτα των πρώτων...κλαίγοντας.:126:
αοριστολογιες και γενικευσεις....

Y

Yiannis_B

Guest

....
" Audiophiles have voted on the various designs with their pocketbooks, and products go down in history as classics or are forgotten. The used market speaks eloquently: Marantz 9's command a high price, while Dyna 120's are largely unwanted."
....

από το ίδιο manual....:107:

Y

Yiannis_B

Guest

....α! και ποιοί και πόσοι έχουν ασχοληθεί εδώ μέσα σοβαρά με το DΙΥ? Eκτός αν εννοούμε να παίρνουμε παγάκια και να τα βάζουμε σε κουτάκια, ή να υλοποιούμε κυκλώματα άλλων -ιστορικών- σχεδιαστών....

...έχει τρέξει κανένας δικές του σχεδιάσεις σε προγράμμματα εξομοίωσης, έχει τρέξει προγράμματα σχεδιασμού πλακετών, έχει κάνει μελέτη για τις ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές πάνω στις πλακέτες....τι είναι τελικά το DΙΥ?

...και ας το αφήσουμε αυτό, είναι εύκολο να απαντήσει κανείς ότι υπάρχουν διαβαθμίσεις....και ας πάμε σε κάτι λίγο διαφορετικό....

...ποιά κυκλώματα προτιμούν οι DIYers? Μα προφανώς είτε εύκολα κυκλώματα με επαρκή σχέδια, είτε ενσωμάτωση έτοιμων λύσεων σε πιο πολύπλοκες κατασκευές....

....γιατί λατρεύουν τα Class D? Προφανώς για τον ήχο τους....αλλά και για την ευκολία να τους βρουν έτοιμους και οικονομικά προσιτούς στο εμπόριο....

...αυτό δεν παράγει και γι' αυτούς ένα είδος -ανεπιθύμητης - πόλωσης ?

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009
Απάντηση: Re: Απάντηση: αλλού ο (πα)Pass και αλλού τα...(π)ράσα του

αοριστολογιες και γενικευσεις....
Welcome to the...team.:126:
...
γελατε ε?
μα αυτον δεν χαρακτηριζει "παππου που εχει καψει το μυαλο του απο αυτα που καπνιζει" το προτυπο σας στο απο εκει σκληροπυρηνικο φορουμ?
αλλα μια και το εφερε η κουβεντα και ειστε "μαζι του" να δουμε τι λεει για τους class D.
...
μπουαχααααχααα, καλα κρασια παιδια των 10$....
αν θετε μουσικουλα καλα ειναι να μην μετρατε μονο, ακουτε και λιγακι... (Ν.Πασσσσσσσ)
...
(και μετα λεει ενα καρο μ@λ@κιες)...
Q:...
Jurgen Reis:
........
ναι υπαρχει και η αντιθετη ομως αποψη...
οτι καποιοι εδω επειδη εχουν ασχοληθει απο αρκετα εως πολύ με το DIY κρινουν καταξιωμενους κατασκευαστες αποδεκτους παγκοσμίως για την δουλεια τους (και οχι για τις παπαρολογιες τους) και μαλιστα με ειρωνικα σχόλια.
Τα .... σχολια.. δικα σας...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.126
Members
38.533
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON