Αρμονιο

Reaction score
4.774
Καλησπέρα!
Θέλω να πάρω τον μικρό ένα αρμόνιο να ξεκινήσει τα βασικά μετά από επιλογή του, αφού σε μια ημερίδα στο σχολείο τον ξεχώρισαν και μου ήρθε συσταση να ασχοληθεί οπουδήποτε με μουσική.
Τι προτείνεται για τελείως αρχάριο 11 χρόνων; μτχ η καινούργιο;
Μην δώσω αρκετά χρήματα σε κάτι που πιθανόν να μην συνεχίσει.
Στο vendora έχει πολλά μτχ έως 150ε, αξίζουν λέτε;

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.357
Yamaha PSR-E353, για πολύ πάνω από αρχάριο.

Πρακτικά του κουτιού. Το είχα κάνει δώρο στην ανιψιά μου, που ασχολήθηκε... για ένα τρίμηνο... >:(
Το επέστρεψε "για να μην πιάνει χώρο" , και από τότε στο κουτί
120 γιούρια και δώρο ένα πεντάλ

Αν σε ενδιαφέρει, στείλε με πι-εμ διεύθυνση ι-μέλι, να σου στείλω άφθονο υλικό

gid

Reaction score
10.261
Τι να δω δεν ξέρω.
Στις αγγελίες αναφέρομαι γενικά. Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο να σου προτείνω.

Για όργανο πιστεύω θα ήταν καλύτερη επιλογή το πιάνο με το αχανές και υπέροχο ρεπερτόριο που προσφέρει, αλλά βέβαια αν το παιδί προτιμά ξεκάθαρα αρμόνιο, αυτό πρέπει να πάρει.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.754
Έχω αλλάξει κατά καιρούς διάφορα αρμόνια.
Τα ΥΑΜΑΗΑ είναι πολύ αξιόλογα. Είχα 3 διαφορετικά μοντέλα.
Τώρα έχω ένα CASIO με 6,5 οκτάβες, δυναμικά πλήκτρα και με πολύ καλό ήχο πιάνου.
Αν δεν πάρεις το πιο πάνω ΥΑΜΑΗΑ του φίλου Τoulou, θα έλεγα να προτιμήσεις κάποιο με 6 οκτάβες.
Το αρμόνιο είναι πολύ προτιμότερο από ένα πιάνο, διότι εκτός από τον όγκο και το βάρος που έχει το όποιο πιάνο, τα αρμόνια έχουν πολλούς ήχους, ρυθμούς και διάφορα εφέ.
Το δικό μου έχει και συγκλονιστικό ήχο εκκλησιαστικού οργάνου.
Όταν το συνδέω στο σύστημα που έχω, είναι απόλαυση.
Παίζω και κομμάτια από την Toccata & Fugue του αγαπημένου μου J. S. Bach
Χρόνια εκπαιδεύομαι να τα παίξω.
Όπως και νάχει είναι πολύ καλό πράγμα να ασχοληθεί από τώρα με την μουσική, καθώς είναι ένα ευγενές άθλημα.

gid

Reaction score
10.261
Το αρμόνιο είναι πολύ προτιμότερο από ένα πιάνο, διότι εκτός από τον όγκο και το βάρος που έχει το όποιο πιάνο
Ένα stage piano ή ένα midi master keyboard piano δεν έχει το παραμικρό θέμα βάρους ή όγκου... και είναι και πολύ οικονομικά.

Το σημαντικό είναι τι είναι αυτό που απηχεί στο παιδί.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.754
Ένα stage piano ή ένα midi master keyboard piano δεν έχει το παραμικρό θέμα βάρους ή όγκου... και είναι και πολύ οικονομικά.

Το σημαντικό είναι τι είναι αυτό που απηχεί στο παιδί.
A! Εννοείς ηλεκτρικό πιάνο. Σωστά!
Νόμιζα εννοούσες ένα όρθιο πιάνο, κανονικό, ξύλινο.
Mπορεί να μάθει με ένα τέτοιο stage και μετά να πάει σε ένα απλό και διακριτικό Grand πιάνο.

piano.jpg

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.245
Δεν υπάρχει πιάνο (ηλεκτρικό η μη, καινούργιο ή μεταχειρισμένο) με 120€! Οπότε παίρνεις το αρμόνιο του toulou (ή αντίστοιχο μεταχειρισμένο) και κάνεις τη δουλειά σου.

Επίσης, μην μπλέκουμε κάποια πράγματα. Το αν θα πάρει αρμόνιο, δεν σημαίνει πως θα πάει να κάνει μάθημα αρμόνιο. Μπορεί κάλλιστα να κάνει μάθημα πιάνο και απλά στο σπίτι που θα κάθεται μια στο τόσο να ταλαιπωρήσει ένα κλαβιέ, θα έχει το αρμόνιο.

Μετά τον πρώτο χρόνο, όπου θα έχει σε μεγάλο βαθμό ξεκαθαρίσει αν θα συνεχίσει ή όχι, πας και παίρνεις ένα καλό ηλεκτρικό (καινούργιο ή μη) και πουλάς ξανά το αρμόνιο. Άντε να χάσεις 50-60€ από αυτή την ιστορία, που θα σε προφυλάξουν όμως από το να χάσεις δυνητικά εκατοντάδες.

Έτσι το έκανα κι εγώ με την κόρη μου και σας εγγυώμαι ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα "θα μάθει λάθος" κλπ. Είναι πολύ μικρή η ηλικία (η δικιά μου ήταν αρκετά μικρότερη βέβαια) και το διάστημα και η επαφή πολύ μικρά, για να υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα. Τώρα όποιος είναι χαϊεντάς ακόμα και σ'αυτό θέλει να "επιδιώξει την τελειότητα", ας πάει να πάρει ένα grand piano για να ξεκινήσει το παιδί, δεν θα τον σταματήσω εγώ.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.128
Members
38.534
Νεότερο μέλος
Drizzt