Στις 23 Οκτωβρίου θα παρουσιαστούν νέες συσκευές

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
99.044

Σήμερα η Apple έστειλε προσκλήσεις για το event που ετοιμάζει στις 23 Οκτωβρίου στο California Theatre του San Jose. Αν και δεν έχει αποκαλύψει περί τίνος πρόκειται, όλα δείχνουν ότι θα γίνει επισήμως η παρουσίαση του iPad mini. Οι άλλες παρουσιάσεις που περιμένουμε είναι το 13ιντσο MacBookPro με Retina Display, τα αναβαθμισμένα iMacs και το ολοκαίνουργιο Mac mini.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Απάντηση: Στις 23 Οκτωβρίου θα παρουσιαστούν νέες συσκευές

7,9 ίντσες 1024x768, έλα βρε Apple σοβαρέψου..... :405:

329$ Wi-Fi και 459$ Cellular, εδώ θέλει ντομάτα :618:

παρουσίασε και iPad 4 με επεξεργαστή τον Α6Χ, χαρά που θα κάνουν όσοι αγόρασαν το ipad 3:137:

Reaction score
1.458

Ηταν ένα από τα πλέον χορταστικά event των τελευταίων χρόνων της Apple!

Eπιγραμματικά:

Apple Launches iPad Mini, new iPad and new Macs

Apple Introduces New 7.9-inch iPad Mini Starting at $329

Apple Announces 4th Generation iPad with Lightning Connector

Thinner iMac Models - Retina 13" MacBook Pro - New Mac Mini

Reaction score
7.146

δηλαδη ποσο καιρο εμεινε στην κυκλοφορια το 3? 6 μηνες περιπου? αυτο ειναι απατη

Reaction score
298

Για μένα είναι πολύ σημαντική και η επιλογή που έκανε με το iMac. Όταν ανακοίνωσε το Macbook Retina, έκανε κάποιες σωστές επιλογές και κάποιες λάθος κατα τη γνώμη μου. Τ'οτι αφαίρεσε το dvd-drive ήταν σωστό. Οι άλλες επιλογές με τη ram και τον σκληρό δίσκο ( που πλέον είναι κολλημένα κομμάτια επάνω στη μητρική ) καθιστούν το retina αυτόματα εκτός ενδιαφέροντος για πολλούς χρήστες που τους νοιάζει η δυνατότητα μελλοντικών αναβαθμίσεων στο hardware. Ακριβώς τον ίδιο δρόμο διάλεξε και με το νέο iMAc. Δηλαδή έφτιαξαν το πιο "κλειστό" σε αναβάθμιση desktop μηχάνημα της αγοράς. Και ο λόγος;;
Δε νομίζω οτι το έκαναν για να γλυτώσουν τα 5mm-1cm πάχους που θα τους κόστιζε η χρήση συμβατικών ram - hdd. Πιστεύω πως το έκαναν για να χαράξουν συγκεκριμένο δρόμο στο πώς πιστεύουν οτι πρέπει να είναι ο οικιακός υπολογιστής, μια συσκευή στην οποία δε θα βάζει χέρι ποτέ ο χρήστης και όταν θα ρθει η ώρα της αναβάθμισης να πρέπει ν'αλλαχθεί ολόκληρη.

Sorry Apple, bye bye!

Για σταθερό είχα περάσει απο πολλές επιλογές και -επειδή ο MacPro είναι εντελώς εκτός budget- είχα καταλήξει στο δύσκολο δίλλημα ανάμεσα σε iMac και desktop-PC ( hackintosh ή και με windows). Η Apple έκανε την επιλογή μου πιο εύκολη..

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
99.044

* iPad Mini

Βάρος: 308-312 gr
Πάχος: 7,2 mm
Οθόνη: 1024 x 768 IPS LCD, 7,9 inches
Επεξεργαστής: A5
Μνήμη RAM: 512MB
Χωρητικότητα: 16, 32, 64 MB
Διάρκεια μπαταρίας: 10 ώρες
-----------------------

* iPad 4

Βάρος: 652-662 gr
Πάχος: 9,4 mm
Οθόνη: 2,048 × 1,536 IPS LCD 9.7 inches
Επεξεργαστής: A6X
Χωρητικότητα: 16, 32, 64 MB
Διάρκεια μπαταρίας: 10 ώρες
-----------------------

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
99.044

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
99.044

δηλαδη ποσο καιρο εμεινε στην κυκλοφορια το 3? 6 μηνες περιπου? αυτο ειναι απατη
8 μήνες μέχρι τον Νοέμβριο που θα κυκλοφορήσει το 4.
Είναι από τις ελάχιστες φορές που η Apple αλλάζει μοντέλο πριν κλείσει περίπου ένας χρόνος. Ένας λόγος είναι πως ήθελε να περάσει και στα tablets στο Lightning connector μετά το iPhone 5 τον προηγούμενο μήνα. Υπάρχει μία πληθώρα περιφερειακών που θα αναβαθμιστούν στη νέα σύνδεση και κάποτε έπρεπε να αφήσουμε στο παρελθόν το 30πινο dock connector.
Ταυτόχρονα, με τον επεξεργαστή A6X το iPad θα γίνει ακόμα πιο γρήγορο και ανταγωνιστικό για το 2013.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Η Apple και η Google φοβήθηκαν πολύ την Microsoft και τα προϊόντα με Windows 8 και επέλεξαν να παρουσιάσουν τα δικά τους νέα προϊόντα σε πολύ κοντινό διάστημα με την επίσημη παρουσίαση της Microsoft...

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
99.044

Πάντως το Microsoft Surface δεν με έπεισε. Είναι το μόνο tablet που ζαχάρωνα αν ποτέ άλλαζα πλατφόρμα. Στα 2-3 reviews που διάβασα συμπέρανα πως πρόκειται για ένα tablet πολλά υποσχόμενο, με αρκετές ελλείψεις προς το παρόν.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
99.044

Πιστεύω πως το έκαναν για να χαράξουν συγκεκριμένο δρόμο στο πώς πιστεύουν οτι πρέπει να είναι ο οικιακός υπολογιστής, μια συσκευή στην οποία δε θα βάζει χέρι ποτέ ο χρήστης και όταν θα ρθει η ώρα της αναβάθμισης να πρέπει ν'αλλαχθεί ολόκληρη.
Αυτή ήταν πάντα η λογική της Apple. Απλά όσο περνάει ο καιρός το επισημοποιεί περισσότερο. Εγώ τη δέχομαι γιατί έχω ξεχωρίσει στο μυαλό μου τα πράγματα. Αν θες να σκαλίζεις παίρνεις PC. Αν θες υπολογιστή plug and play παίρνεις Apple.

Ένα laptop έχει μέσο χρόνο ωφέλιμης ζωής γύρω στα 3 χρόνια. Αν από την αρχή το έχεις στήσει "στα μέτρα σου", δεν βρίσκω τον λόγο να χρειαστείς αναβάθμιση πριν το αλλάξεις. Για παράδειγμα, το MacBook Pro μπορείς να το διαμορφώσεις πριν την αγορά. Για ακόμα μεγαλύτερη ποικιλία επιλογών υπάρχει αυτό το plan της Apple.

Ούτως ή άλλως, οι υπολογιστές τείνουν να αποκτήσουν ημερομηνία λήξης που κυμαίνεται από τα 2-3 χρόνια για τους πιο απαιτητικούς, μέχρι τα 4-5 για τους μέσους χρήστες. Όσο και να προσπαθήσεις αλλάζοντας μεμονωμένα parts, αργά ή γρήγορα θα εμφανιστεί κάποιο bottleneck χωρίς δυνατότητα λύσης μέσω αναβάθμισης.

Reaction score
298

Με το ρυθμό που πέφτουν οι τιμές των ssd θα μπορούσε κάποιος να πάρει τώρα iMac με 128άρη και στα 3 χρόνια με €100 να βάλει έναν 512 που τώρα είναι απλησίαστος οικονομικά. Μακροπρόθεσμα θα έβγαινε σαφώς πιο οικονομικό το σύνολο. Το ίδιο και με τις ram σε κάποιο βαθμό. Βλέποντας την αντίστοιχη πρόταση της HP στους all-in-one υπολογιστές δεν βρίσκω το όφελος για τον καταναλωτή με την πρόταση της Apple. Δηλαδή πραγματικά ποιος ειχε προβλημα με το πάχος του προηγούμενου iMac? Ο χώρος αυτός ήδη καταναλώνεται στον οριζόντιο άξονα ( και με το παραπάνω ) με τη βάση του. Επομένως, θα μπορούσαν πολύ εύκολα να προσφέρουν έναν all-in-one με τρομερές δυνατότητες επέκτασης απο τον οικιακό χρήστη χωρίς την παραμικρή δυσκολία και διατηρώντας το ίδιο συνολικά προφίλ του συστήματος.

Reaction score
1.458

Το νέο iMac πρέπει να είναι κουκλί!
Πάντως εγώ από τις νέες σειρές έχω αρχίσει και σκέπτομαι σοβαρά το mac mini με την προοπτική να γίνει ο κύριως media player του σπιτιού!

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
99.044

Το νέο iMac πρέπει να είναι κουκλί!
Πάντως εγώ από τις νέες σειρές έχω αρχίσει και σκέπτομαι σοβαρά το mac mini με την προοπτική να γίνει ο κύριως media player του σπιτιού!
Κι εγώ σκέφτομαι το Mac Mini προς αντικατάσταση του MacBook Pro που δεν βγαίνει ποτέ από το σπίτι.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
99.044

...δεν βρίσκω το όφελος για τον καταναλωτή με την πρόταση της Apple. Δηλαδή πραγματικά ποιος ειχε προβλημα με το πάχος του προηγούμενου iMac? Ο χώρος αυτός ήδη καταναλώνεται στον οριζόντιο άξονα ( και με το παραπάνω ) με τη βάση του. Επομένως, θα μπορούσαν πολύ εύκολα να προσφέρουν έναν all-in-one με τρομερές δυνατότητες επέκτασης απο τον οικιακό χρήστη χωρίς την παραμικρή δυσκολία και διατηρώντας το ίδιο συνολικά προφίλ του συστήματος.
Το όφελος του καταναλωτή πρέπει να ζυγίζεται με το όφελος της Apple. Δεν σου πουλάει συσκευές για μια ζωή. Θέλει να αλλάζεις όσο πιο συχνά γίνεται, αν είναι δυνατόν σε κάθε αλλαγή μοντέλου. Από τη στιγμή που έχει τέτοιες πωλήσεις, δεν την ενδιαφέρει αν κάποιοι παραπονιούνται. Αυτή είναι η λογική που θέλουν να ακολουθήσουν όλοι οι κατασκευαστές, απλά η Apple λόγω επιτυχίας καταφέρνει και την εφαρμόζει "ωμά".

Reaction score
1.458

Κι εγώ σκέφτομαι το Mac Mini προς αντικατάσταση του MacBook Pro που δεν βγαίνει ποτέ από το σπίτι.
Και το δικό μου MacBook Pro κατοικίδιο είναι!:105:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
108.679

Βλέπω είστε φιλόζωοι!

Εμβόλια τους κάνετε βρε; :414:

Reaction score
1.458