Είναι απαραίτητος ο προενισχυτής ?Η όχι

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.823
Απάντηση: Είναι απαραίτητος ο προενισχυτής ?Η όχι

Τελικα και το ξυγκακι......εχει την χαρη του και την ομορφια του........ειτε στο φαγητο ,ειτε στην προενισχυση!!!!!!

Και μενα μου αρεσει βεβαιως βεβαιως........και στο φαγητο και στην προενισχυση!!!!!!!!!!:142:

D

Deleted member 23222

Guest

Τελικα και το ξυγκακι......εχει την χαρη του και την ομορφια του........ειτε στο φαγητο ,ειτε στην προενισχυση!!!!!!

Και μενα μου αρεσει βεβαιως βεβαιως........και στο φαγητο και στην προενισχυση!!!!!!!!!!:142:
Για λάμπα σε βλέπω....
Ίκτερο έκανες αγόρι μου??

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.461

...
Εγώ βλέπω ότι και οι κλασσικοί αλλά και οι "αναθεωρητές-νεωτεριστές", περιγράφουν σαφέστατα έναν ικανό προ στην αλυσίδα.
...
Επομένως απομένει να προσδιορίσουμε τα κριτήρια ικανότητας ενός προ, και για να το κάνουμε αυτό, πρέπει να προσδιορίσουμε τη χρησιμότητα που παρέχει, ποιες δουλειές πρέπει να κάνει.

Ποιες είναι αυτές; Και, για να αποσαφηνίσουμε το ερώτημα, [βουλευτο-δημοσιογραφίσκος] δηλαδή να το ξεκαθαρίσουμε [/βουλευτο-δημοσιογραφίσκος], ας τις ομαδοποιήσουμε σε δύο ενότητες, τις αντικειμενικές και τις υποκειμενικές. Ποιες είναι;

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Εσενα σ'αρεσει το "ξυγκακι", εμενα λιγο "σιροπακι", του Βασιλη λιγο "λουστρο", ολοι τη θελουμε την προενισχυση μας κατα βαθος κι ας το παιζουμε πιουριστες :119:

D

Deleted member 23222

Guest

Επομένως απομένει να προσδιορίσουμε τα κριτήρια ικανότητας ενός προ, και για να το κάνουμε αυτό, πρέπει να προσδιορίσουμε τη χρησιμότητα που παρέχει, ποιες δουλειές πρέπει να κάνει.

Ποιες είναι αυτές; Και, για να αποσαφηνίσουμε το ερώτημα, [βουλευτο-δημοσιογραφίσκος] δηλαδή να το ξεκαθαρίσουμε [/βουλευτο-δημοσιογραφίσκος], ας τις ομαδοποιήσουμε σε δύο ενότητες, τις αντικειμενικές και τις υποκειμενικές. Ποιες είναι;
Για μένα αντικειμενική βασική αρχή είναι το...μπαινάκης-βγαινάκης....εκεί εστιάζω.
Μετρήσεις δηλαδή και η αντικειμενική τους αξιολόγηση.

Το μόνο τώρα υποκειμενικό που δέχομαι είναι η...φατσούλα!!

Τα πάσης φύσεως λιπαρά τα φοβάμαι για λόγους υγείας!!!

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Είναι απαραίτητος ο προενισχυτής ?Η όχι

Αλλά τι συζητάμε τελικά?
Εγώ βλέπω ότι και οι κλασσικοί αλλά και οι "αναθεωρητές-νεωτεριστές", περιγράφουν σαφέστατα έναν ικανό προ στην αλυσίδα.
Δεν βλέπω τελικά διαφωνία επί της ουσίας.
Θα σου πώ ποιό είναι το πρόβλημα...

Υπάρχει κόσμος που βλέπει τον πρό ως ένα black box που υπάρχει στο ράφι. Του φαίνεται ας πούμε αδιανόητο να δεί σαν πρό το benchmark. Το benchmark του φαίνεται κάρτα ήχου, dac και δέν ξέρω τί.
Εκεί είναι το πρόβλημα.
Ο πρό είναι μια ενισχυτική βαθμίδα που μπορείς να τη δώσεις στο σύστημα με διαφόρους τρόπους. Ένας απο αυτούς είναι και να βάλεις ένα μεγάλο μαύρο κουτί. Ένας άλλος είναι να βάλεις ας πούμε ψηφιακό βόλιουμ και να πετάξεις το dac απευθείας στον ενισχυτή. Αν η έξοδος του dac καλύπτει τα specs οδήγησης ενός ενισχυτή τότε το στάδιο εξόδου του dac είναι αυτό που λέμε "προ".
Αν δέν τα καλύπτει - σύνηθες - τότε δέν μπορεί να οδηγήσει έναν ενισχυτή. Όμως αυτό ισχύει και στο "μαύρο κουτί" που ο λαός ονομάζει πρό. Είναι το ίδιο και το αυτό.

Τα dac αυτά έγιναν της μόδας γιατί πολύ απλά πλέον έχει τεθεί το ερώτημα αν τελικά χρειαζόμαστε τον πρό. Ο πρό πρακτικά αναλώνεται σε δύο σημεία.

_Το βόλιουμ
_Επιλογέας εισόδου

Είναι φανερό οτι ένα weiss 202 δέν καλύπτει την δεύτερη επιλογή. Δέν καλύπτει τον κλασικό χρήστη που θέλει να ακούσει πικάπ, cd και ράδιο.Ίσως και τηλεόραση.
Όμως ας πούμε το grace που πήρε ο Μάνος καλύπτει τις παραπάνω επιλογές. Αυτό το κάνει παραδοσιακό "πρό".
Και μπορεί φυσικά να συγκριθεί μέσα απο ένα σέτ μετρήσεων με οποινδήποτε πρό.

Reaction score
8.905

Εσενα σ'αρεσει το "ξυγκακι", εμενα λιγο "σιροπακι", του Βασιλη λιγο "λουστρο", ολοι τη θελουμε την προενισχυση μας κατα βαθος κι ας το παιζουμε πιουριστες :119:
Ναι συμφωνώ εάν νιώθεις ότι σου λείπει αυτό το κάτι.

κι ας το παιζουμε πιουριστες :119:
Ο Βλάσης το παίζει πουρίστας...:410:

Reaction score
30.202

Και highendάς, και φουσκωτός- ενίοτε, και κωλαράκιας-πάντα, και krellιάρης-πάντα, και και και .......

D

Deleted member 23222

Guest
Απάντηση: Re: Απάντηση: Είναι απαραίτητος ο προενισχυτής ?Η όχι

.........
Όμως ας πούμε το grace που πήρε ο Μάνος καλύπτει τις παραπάνω επιλογές. Αυτό το κάνει παραδοσιακό "πρό".
Και μπορεί φυσικά να συγκριθεί μέσα απο ένα σέτ μετρήσεων με οποινδήποτε πρό.
Συμφωνώ απολύτως...
Και τώρα έρχεται το επόμενο ερώτημα που μου προκύπτει πηγαία.

Ποιός λοιπόν προ ( ως configuration) είναι "καλύτερος"??
Ο κλασσικός που βλέπουμε και "γνωρίζουμε" τις τελευταίες δεκαετίες,όταν του καρφώνεις ότι καλούδι βγάζει πλέον η τεχνολογία (του audio τουλάχιστον,που συνήθως έπεται της τεχνολογικής αιχμής), ή τo Grace για παράδειγμα, του εξαίσιου χιουμορίστα Manos 58?

ΥΓ. "Καλύτερος" για μένα είναι αυτός που συνολικά μπορεί μεταξύ άλλων, να ακολουθεί την τεχνολογία(ακόμα και να την απορρίπτει) με σχετικά φθηνές προσθήκες όταν "απαιτείται..."

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.845

Μυαλωμένος πότε θα το παίξει είναι το μέγα ερωτηματικό :422:

Reaction score
1.788

Ως πιουριστας θα σας πω οτι δεν χρειαζεται προ!!! εξαρταται ομως παντα απο πολλους παραγωντες!!!!

Αλλα και η χρηση ενος ενεργου προ με λιγο κερδος, αλλα με χαμηλοτερη αντισταση εξοδου απο του dac που εχουμε, με συνδιασμο ενος κυκλωματος με πολυ υψηλη διαγωγημοτητα δινει τρελη ατακα και παλμο !!!!!!!

Reaction score
62
"Ξύγκι", "ζάχαρη", "αλάτι" και λοιπά...καρυκεύματα.
ΟΚ, γουστάρουμε ή δε γουστάρουμε την "επίγευση" υπάρχουν equalizer, κάρτες, SW και λοιπά, για όλα τα γούστα δηλ. πολλές "επιλογές".
Γιατί ένας προενισχυτής λοιπόν, γιατί μια μόνο "επιλογή"?
Τα βρίσκεις όλα εκεί και προπάντων για πάντα? :126:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.845

..................τις αντικειμενικές και τις υποκειμενικές. Ποιες είναι;
Να πω ?
Αντικειμενικό ,εξ ορισμού, είναι οτι μετριέται και επιβεβαιώνεται με πείραμα .
Θέλουμε λοιπόν ένα μηχανάκιον το οποίο να μπορεί να οδηγήσει ενα τελικό "ικανά ".Να έχει δηλαδη εκείνα τα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά που απαιτούνται ώστε να τον διεγείρει και να αποδώσει τα μέγιστα .

Υποκειμενικά,εξ ορισμού,οφείλει να διεγείρει πρωτίστως τον ιδιοκτήτη του τελικού.
Με τα αλουμίνια του,τα pF του, τα KVA του,την αντίσταση ανόδου όταν του "χώσουν" το σωστό καλώδιο από πίσω,την υπενθύμιση της δισκοπάθειας στον ιδιοκτήτη και την ανάγκη αντικραδασμικών .

Και οι 2 κατηγορίες θα παίξουν μουσική.
Το ποιά θα παίξει "τον νταλκά της ψυχής" είναι θέμα ιδιοσυγκρασίας του ακροατή .

Reaction score
1.788

Να πω ?
Αντικειμενικό ,εξ ορισμού, είναι οτι μετριέται και επιβεβαιώνεται με πείραμα .
Θέλουμε λοιπόν ένα μηχανάκιον το οποίο να μπορεί να οδηγήσει ενα τελικό "ικανά ".Να έχει δηλαδη εκείνα τα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά που απαιτούνται ώστε να τον διεγείρει και να αποδώσει τα μέγιστα .

Υποκειμενικά,εξ ορισμού,οφείλει να διεγείρει πρωτίστως τον ιδιοκτήτη του τελικού.
Με τα αλουμίνια του,τα pF του, τα KVA του,την αντίσταση ανόδου όταν του "χώσουν" το σωστό καλώδιο από πίσω,την υπενθύμιση της δισκοπάθειας στον ιδιοκτήτη και την ανάγκη αντικραδασμικών .

Και οι 2 κατηγορίες θα παίξουν μουσική.
Το ποιά θα παίξει "τον νταλκά της ψυχής" είναι θέμα ιδιοσυγκρασίας του ακροατή .
Μανο κανε μια δοκιμη αγορακι μου πανω στον τελικο σου με τον προ του ιδιου κατασκευαστη του τελικου σου μαζι με το dac που εχεις!!! και ελα να μου πεις!!!

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Είναι απαραίτητος ο προενισχυτής ?Η όχι

Μανο κανε μια δοκιμη αγορακι μου πανω στον τελικο σου με τον προ του ιδιου κατασκευαστη του τελικου σου μαζι με το dac που εχεις!!! και ελα να μου πεις!!!
Αν παίξει καλύτερα ο πρό θα είναι καλύτερος απο το dac. Θα έχει καλύτερα specs και θα μετράει καλύτερα...

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.845

Το έχω κάνει και προχώρησα όπως ξέρεις .
Χαρακτηρίζω το σύστημα μου μετρημένο(οχι από metric αλλά από το "παν μέτρον άριστον"),ισορροπημένο και μέτριο .
Μου δίνει όμως στιγμές μουσικής απόλαυσης .
Και το ότι το αναλογικό κομμάτι του δια μέσω του Grace ως προ αρέσει πολύ μου επιβεβαιώνει το σωστό της επιλογής μου.
Επίσης το bitrate 128K όταν με συνεπάρει η μουσική δεν μου είναι ακουστό .
Τυχερός η κουφός ???????
Αποφασίστε .

D

Deleted member 23222

Guest

Πάντα ο κουφός είναι τυχερός.
Εγώ να δεις...

Reaction score
8.905

....το αναλογικό κομμάτι του δια μέσω του Grace ως προ αρέσει πολύ....
Αυτό ειδικά που το βάζεις... παραρέσει σε σημείο που έχεις “πρόβλημα”! :105:

Μείνε όπως έχεις.... δεν σου λείπει τίποτα... και οι εποχές είναι δύσκολες!:116:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.814
Members
38.616