Επισκευή βινυλίου?

ryk

Reaction score
925
[Το βάζω εδώ γιατί ταιριάζει περισσότερο (νομίζω).]

Κατά την πρόσφατη μετακόμιση (ή κατά την "τακτοποίηση") συνέβη κάποιο ατύχημα (?) και ράγισε ένα 45αρι (από τα αγαπημένα μου Wicked game-Chris Isaak), δηλ. σχίστηκε το βυνίλιο χωρίς να φύγει κομμάτι ακτινικά από κέντρο, με πλάτος όσο η ωφέλιμη επιφάνεια του 45αριου.
Η πλάκα είναι ότι δεν το πήρα χαμπάρι, έως ότου μπήκε στο πλατώ με αποτέλεσμα ένα περιοδικό ανεξήγητο τσαφ. Όταν το καλοκοίταξα το δισκάκι κατάλαβα.
Πως στο δι@ολο έγινε......

Τεσπά, υπάρχει περίπτωση να επισκευάζεται αυτό?

Το μόνο που βρήκα στο internet ήταν για στραβούς δίσκους (έχω τουλάχιστον έναν και θα πειραματιστώ, άσχετο).
:619:

Reaction score
2.248
Απάντηση: Επισκευή βινυλίου?

Μην το βάζεις γιατί θα κάνεις ζημιά και στην κεφαλή

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.704

Δεν επισκευάζεται, αλλ' εφ' όσον δεν λείπει κομμάτι, τα δύο μέρη της ρωγμής θα εφάπτονται μεταξύ τους με αρκετή δύναμη, οπότε μπορείς να τα ευθυγραμμίσεις με τα χέρια, να έλθουν στο ίδιο επίπεδο και να μείνουν εκεί σφηνωμένα, οπότε θα μπορείς να παίζεις το δίσκο χωρίς πρόβλημα, εκτός του ελαφρού τσακ που θα ακούγεται.

ryk

Reaction score
925

Σκεφτόμουν κάτι σε ξυλόκολλα (έχω δει που καθαρίζουν βινύλια έτσι), ίσα-ίσα να κρατά τα 2 κομμάτια στην ίδια ευθεία, μιλάμε για απειροελάχιστη ποσότητα.
Η Βενζινόκολλα θα τον "φάει" μάλλον....

Όπως και να΄χει, ξαναπαρήγγειλα τον δίσκο...

Ευχαριστώ παιδιά!:444:

Reaction score
2.248

Η ρωγμή σε ένα micro groove δίσκο φαίνεται σαν grand canyon για την ακίδα.

Αυτό που έγραψε ο zizik είναι για φωνογραφικούς 78rpm που παίζουν με καρφιά και δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με τα micro groove δισκάκια μας.

Reaction score
2.248

Δεν επισκευάζεται, αλλ' εφ' όσον δεν λείπει κομμάτι, τα δύο μέρη της ρωγμής θα εφάπτονται μεταξύ τους με αρκετή δύναμη, οπότε μπορείς να τα ευθυγραμμίσεις με τα χέρια, να έλθουν στο ίδιο επίπεδο και να μείνουν εκεί σφηνωμένα, οπότε θα μπορείς να παίζεις το δίσκο χωρίς πρόβλημα, εκτός του ελαφρού τσακ που θα ακούγεται.
Με VTA 20 και tipped ακίδα σε στέλεχος αλουμινίου δεν θα προλάβει να ακούσει πολλά τσακ :116:

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.532
Members
38.710
Νεότερο μέλος
stavros.vatistas