Yamaha RX-V773.... ζητειται αντιπαλος........

Reaction score
152
Εχοντας προσφατα πουλησει τον εναν απο τους δυο μου Yamaha RX-V467 (ο αλλος δε παει πουθενα),ειμαι στην αναζητηση νεου ραδιοενισχυτη,εδω και ενα μηνα.

Βασικη προΰποθεση, η υπαρξη δευτερης εξοδου για σαμπγουφερ.
Η δευτερη εξοδος hdmi δεν ειναι απαραιτητη αλλα και ουτε αποριπτεα.
Τα μπιχλμπιδια που φορανε ολοι και ειναι συμβατα με την apple μου ειναι παγερα αδιαφορα.

Το ματι μου κλειδωσε κατ'ευθεαν στον Yamaha RX-V773 , καθως ποτε δεν ειχα προβληματα και τους θεωρω αξιοπιστους,ο ηχος τους μου αρεσει,εχει οσα ζηταω και με το παραπανω, και τον βρισκω στα 550ε-570ε απο Ελληνικα μαγαζια......

Ψαχνοντας στο διαδικτυο, βρηκα και αλλες προτασεις...
Για παραδειγμα, ο νεος Pioneer vsx-922 που ερχεται με 360ε απο το Αγγλικο Αμαζον.
Εχει δυο εξοδους για σαμπγουφερ,καλα χαρακτηριστικα για την χαμηλη τιμη του (100ε χαμηλοτερη απο εδω),αλλα σε ενα συγκριτικο που ειδα απο το avland.co.uk ηρθε τριτος και καταΐδρωμενος με τη ρετσινιά του πιο φτηνιαρικου....
Αντιστοιχος Pioneer,στα λεφτα του 773 ειναι ο VSX-1122-K,τοσο απο εδω οσο και απο Γερμανια/Αγγλια.....

Ο Onkyo TX-NR-616 που πρωτευσε,ερχεται με 460ε απο Γερμανια,εχει και τη σφραγιδα ΤΗΧ,κατι που ειναι θετικο,γιατι θα συνεργαζεται αρμονικά με το σαμπγουφερ που εχω ,ενω αν θελω αν παω λιιιιγο πιο πανω,υπαρχει ο 717 στο ιδο χρηματικο επιπεδο με αυτο του 773.....
ελα ομως που εχω διαβασει τα χειροτερα απο Ελληνες χρηστες για τους Ονκυο,και δε τους βλεπω με πολυ καλο ματι.......

Η χρηση του νεου μου ενισχυτη θα ειναι αρχικα στο "καλο μου συστημα" σαν 7.1 αλλα αργοτερα θα καταληξει στο υπνοδωματιο σε χρηση 5.2 με τα Mirage Uni-Theater & i-6C, and A.T.-642e/Clark Tactile transducer......

Τελικα,ο 773 εχει αντιπαλο στα 500-600ε ή και χαμηλοτερα;
Ποιος ειναι αυτος;

melina

Cargo 200
Reaction score
45.318
Τι να σου πω φίλε μου, με έβγαλες από τον κόπο να γράψω αυτό το ποστ!!!
Ακριβώς τα ίδια...μόνο στείλε μου ένα Pm σε παρακαλώ σε ποια μαγαζιά τον βρίσκεις στην τιμή που λες γιατί δεν έχω προλάβει να κάνω γύρα και το χαμηλότερο που βλέπω από skroutz είναι περίπου 620.
Πάντως ο vsx-1122 υπολείπεται σε μία έξοδο hdmi, μία είσοδο phono, pre-out εξόδους όλων των καναλιών και στη δυνατότητα για upscaling και passthrough video μέχρι 4Κ (για να μην ψαχνόμαστε να τον πουλήσουμε σε λίγα χρόνια).
Με τους Onkyo από πρώτη ματιά φαίνεται πιο κοντά σε features με το hamaha, θα κατεβάσω manual για να δω τι γίνεται.
Πάντως ένα θέμα είναι και η κάλυψη της εγγύησης στις αγορές από έξω.

Reaction score
152
Απάντηση: Yamaha RX-V773.... ζητειται αντιπαλος........

Βασιλη, ο 773 παιζει στα 540e στο apothema.gr αν με μια απλη εγγραφη γινεις μελος και κλικαρεις στην "τιμη μετρητοις".
αλλα και στα αλλα μαγαζια πριν λιγο καιρο τοσο επαιζε... αν τους πεις για μετρητα,στο 500ρικο δε νομιζω να αρνηθουν.....

για onkyo/pioneer ψαξε τιμες στα idealo.de & idealo.co.uk

melina

Cargo 200
Reaction score
45.318
Αν δείχνει σε κάτι να υπερτερεί ο onkyo είναι μια ψηφιακή είσοδο παραπάνω, λίγα παραπάνω watts και στη συχνότητα δειγματοληψίας στα flac που πάει μέχρι 192 ενώ ο yamaha λέει 96...βέβαια κάτι γράφει εκεί στο manual ότι δεν παίζει remotely flac ο Onkyo που δεν το πολυκαταλαβαίνω.
Εχεις μιλήσει με εδώ αντιπροσωπεία για onkyo αν καλύπτουν την εγγύηση σε περίπτωση που αγοραστεί από έξω;

melina

Cargo 200
Reaction score
45.318
Re: Απάντηση: Yamaha RX-V773.... ζητειται αντιπαλος........

ο ονκυο στα 647 τελική τιμή με μεταφορικά από το amazon.de (από το idealo.de και μετά στο λινκ για αμαζον)
τον 773 δυστυχώς δεν το στέλνει το αμαζον ελλάδα

Reaction score
152

oχι,δεν εχω μιλησει ελληνικη ονκυο....

δε βλεπω το λογο να φερεις τον 773 απ'εξω οταν εδω βγαινει τουλαχιστον στα ιδια ή και λιγοτερα χρηματα....
ασε που αν η διαφορα του με οποιον αλλον ειναι 5-20ε,θα τον προτιμισω με κλειστα ματια....
στα 80-100ε, το συζηταω....

το θεμα για μενα, ειναι αν υπαρχει αξιολογη αντιπροταση κατω των 500ε και σ'αυτο παιζει μονοτερμα μονο ο ονκυο 616.....

melina

Cargo 200
Reaction score
45.318
Ιισως μπαίνει στη συζήτηση και ο denon 2113...χάνει λίγο σε αριθμό εισόδων και δεν έχει pre-outs αλλά λίγο η χαμηλότερη τιμή του και λίγο το audyssey MultEQ XT για το οποίο διαβάζω καλά λόγια να τον καθιστούν αξιόλογο αντίπαλο, τι λες;
Από amazon.de στα 470 περίπου τελική τιμή....κάπου εκεί θα βγαίνει ίσως μετρητοίς και στα εδώ μαγαζιά.

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.874

Παντως παιδια για μενα τουλαχιστον θα επερνα καποιον που να εχει pre outs!

melina

Cargo 200
Reaction score
45.318
Με την παραδοχή ότι πάνω κάτω 100W στο κανάλι τα έχεις με αυτούς που συζητάμε, τελικά τι είναι πιο σημαντιικό για ένα avr τα pre-outs ή τα mutli channel inputs;

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.589
100W στο κανάλι δεν έχεις με κανέναν απ' αυτούς. Τα pre-outs είναι σημαντικότερα βέβαια.-

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Απάντηση: Re: Yamaha RX-V773.... ζητειται αντιπαλος........

Με την παραδοχή ότι πάνω κάτω 100W στο κανάλι τα έχεις με αυτούς που συζητάμε, τελικά τι είναι πιο σημαντιικό για ένα avr τα pre-outs ή τα mutli channel inputs;
Oύτε κατά διάνοια.
Το 1913 φτάνει στα 70watt ενώ ο 3312 τα 82.
Ο yamaha 1010 πάει με το ζόρι στα 55 watt,ενώ ακόμα και ο Onkyo 1006 είναι στα 86 watt.

Ακόμα χειρότερη όμως είναι η παροχή τους σε ρεύμα καθότι να δείτε όλοι οι παραπάνω κυμαίνονται σε μαξιμουμ 50% επιπλεόν παροχή ισχύος από τα 8 στα 4 Ohm και μάλιστα σε μέτρηση 2 καναλιών.

melina

Cargo 200
Reaction score
45.318
Τα 100W που έγραψα εννούσα σε δικάναλο πρόγραμμα και σύμφωνα με αυτά που δίνουν στα specs οι ενισχυτές που έχω αναφέρει γιατί έχω τσεκάρει τα user manuals (από 95 ως 110).

Πάντως αυτή τη στιγμή που έχω ένα αρχαίο Pioneer με ονομαστική ισχύ 5χ80, είμαι υπεραρκετός σε ισχύ καθώς στις συνήθεις παρακολουθήσεις ταινιών δεν πάει ούτε στο 75% το ρυθμιστικό έντασης, κάπου στο -55 ως -65 παίζει, και σε καμμία περίπτωση δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα παρακολουθούσα ταινία στο -30 ας πούμε. Οπότε από watt και ρεύματα για τις δικές μου ανάγκες μάλλον δεν θα έχω θέμα, και στη χειρότερη εκεί είναι που έχεις και τα Pre-outs και βάζεις και κανένα τελικό για έξτρα παροχή ισχύος.
Τα multi in τα σκεφτόμουν ως μελλοντική αντιστάθμιση αν προκύψουν νέα φορματς ήχου, όπως σήμερα για παράδειγμα αν κάποιος έχει αυτή τη δυνατότητα μπορεί να πάρει πολυκάναλο σήμα σε κωδικοποίηση HD από ένα Player (π.χ. oppo) και να παίξει και ας μην έχει ο ενισχυτής αποκωδικοποίηση HD...οπότε πρακτικά δεν καίγεται για αναβάθμιση άμεσα.

Το θέμα είναι ότι τα multi in στην περιπτωση της yamaha θέλουν ακόμη 200 ευρώ και να πάει κανείς στη σειρά aventage στον Α820 για να τα έχει...

Reaction score
152

χαμενα λεφτα....
αφου το ξερουμε καλα οτι σε 1-2 χρονακια ολο κατι νεο θα βγει και οσοι εχουν φαγουρα στην τσεπη,θα ακολουθησουν..

τελικα μονο ο ονκυο 717 μπορει να σταθει απεναντι στον 773;

Reaction score
29.566

Εγω να ρωτήσω τι τις θέλεις τις δυο εξόδους sub? Αφού είναι γεφυρωμένες συνήθως απο μέσα.
Δεν αναφέρομαι σε αυτούς που λένε sub1 sub2 , αλλά σ"αυτούς που έχουν διπλή έξοδο.

Reaction score
152

Εγω,αναφέρομαι σε αυτούς που λένε sub1 sub2....

η μια θα ειναι για το sub, το κανονικο, και η αλλη για το clark synthesis tactile transducer.

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
Re: Απάντηση: Yamaha RX-V773.... ζητειται αντιπαλος........

Εγω,αναφέρομαι σε αυτούς που λένε sub1 sub2....

η μια θα ειναι για το sub, το κανονικο, και η αλλη για το clark synthesis tactile transducer.
να ξερεις οτι καποιοι ενισχυτες απο τις φθηνες σειρες παρολο που γραφουν sub1 και sub2 το μονο που κανουν ειναι να χωριζουν το σημα εσωτερικα με y-splitter , δεν ρυθμιζουν delay και tone ξεχωριστα.
ψαξτο λιγο καλυτερα.

Reaction score
152
Απάντηση: Re: Απάντηση: Yamaha RX-V773.... ζητειται αντιπαλος........

να ξερεις οτι καποιοι ενισχυτες απο τις φθηνες σειρες παρολο που γραφουν sub1 και sub2 το μονο που κανουν ειναι να χωριζουν το σημα εσωτερικα με y-splitter , δεν ρυθμιζουν delay και tone ξεχωριστα.
ψαξτο λιγο καλυτερα.
δηλαδη, σε αυτο ειδικα το κομματι, και μιας και μιλαμε για Yamaha,θα ηταν προτιμοτερος καποιος της παραπανω σειρας Aνentage, εστω και περασμενης εσοδειας, 810,1010,2010,3010?

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Yamaha RX-V773.... ζητειται αντιπαλος........

δηλαδη, σε αυτο ειδικα το κομματι, και μιας και μιλαμε για Yamaha,θα ηταν προτιμοτερος καποιος της παραπανω σειρας Aνentage, εστω και περασμενης εσοδειας, 810,1010,2010,3010?
πες μου μεταξυ τι εισαι ωστε να το ψαξω καλυτερα.

Reaction score
152

πρωτη επιλoγη ειναι ο 773 και λογω κοστους (560ε)....
μετα στα 700ε παιζουν μπαλα ο 820 αλλα και ο Pioneer 2021 και μαλιστα Ελληνικο...
στα 800ε βρισκω τον 1010 ως απερχομενο μοντελο απο Αγγλια.
εκει παιζει και ο ονκυο 818 αλλα δεν εχω τοσο εμπιστοσυνη στην εταιρια,και ειδικα για τοσα λεφτα και πανω....

στο χιλιαρικο παιζει ο 2010 και στα 1250ε το τερας 3010,αμφοτεροι με Αγγλικο διαβατηριο...
και ο Denon 3113 στα 1000-1100 ειναι...

ξεφυγαμε.....

melina

Cargo 200
Reaction score
45.318
τους marantz τους σκέφτεσαι καθόλου; και αν όχι για ποιο λόγο;
τον 5007 τον βρίσκω στα 630 και τον 6007 στα 800, φρέσκα μοντέλα και τα δύο.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.517
Νεότερο μέλος
Mpermplis