Κατασκευη Home Cinema στο υπογειο(playroom)

Reaction score
0
υπογειο.jpg
Καλησπερα σε ολη την κοινοτητα!καταρχην θελω να σας ευχαριστησω ολους για τις συμβουλες που δινετε ολοι εδω σε καθε προβλημα.Εχω διαβασει πολλα θεματα και εχω μαθει αρκετα.Χρειαζομαι τις συμβουλες σας για την κατασκευη ενος μικρου home cinema στο σπιτι μου.ο χωρος ειναι οπως τον βλεπετε στην εικονα.ο χωρος που θα γινει το cinema θα ειναι εκει που εχω τις διαστασεις.με διακεκομμενο κοκκινο βρισκεται ενα δοκαρι στο ταβανι.θα ηθελα τις συμβουλες σας για την σωστη δημιουργια του.Το υπογειο ειναι στα πλακακια(δηλαδη μπορω να κανω πολλες τροποποιησεις αν χρειαστει).θα ηθελα να μου πειτε καταρχην τι οθονη χρειαζομαι για αυτο το χορο(μονιμη στον τοιχο), τι projektora(και σε τι αποσταση απο τον τοιχο),και το ηχοσυστημα(το οποιο ειμαι τυχερος γιατι εχω την δυνατοτητα να κατασκευασω ενα μιας και ασχολειται με αυτα ο αδερφος μου και θα μειωθει το κοστος).οσο για χρηματα που διαθετω, στο περιπου ειμαι διαθετημενος να δωσω μεχρι 1500 οθονη και projektor.Περιμενω την βοηθεια σας και τις γνωσεισ ολων σας!:107:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
103.166
Απάντηση: Κατασκευη Home Cinema στο υπογειο(playroom)

Πριν σου προτείνω, έχω κάποιες διευκρινιστικές ερωτήσεις.

Η οθόνη θα μπει στην πλευρά των 3 μέτρων (φαντάζομαι πως ναι)?
Η πλευρά με την διακεκομμένη γραμμή είναι ανοιχτή (φαντάζομαι πως ναι)?
Τα ηχεία θα μπουν αριστερά-δεξιά από την οθόνη (φαντάζομαι πως ναι)?
Τα ηχεία πρέπει οπωσδήποτε να περιοριστούν στον χώρο 4Χ3?

Reaction score
0

Καλημερα φιλε μου.ναι η οθονη θα ειναι στον τοιχο με τα 3 μετρα,και ναι ειναι ανοιχτος ο χορος στο δοκαρι.ολος ο χορος ειναι ενιαιος.τα ηχεια οπου πιστευετε οτι πρεπει να μπουν θα τα βαλω.αν ειναι απαραιτητο να μπουν ποιο πισω τα ηχεια δεν υπαρχει προβλημα.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
103.166

Ας τα πάμε με τη σειρά:

Τα μπροστινά ηχεία θα πρέπει αναγκαστικά να μπουν αριστερά και δεξιά από την οθόνη, περιορίζοντας το ωφέλιμο πλάτος της στα περίπου 2,50 μέτρα, δηλαδή 110" σε διαγώνιο.

Μια πρόταση σταθερής οθόνης σε αυτό το πλάτος είναι η Lumene Movie Palace Premium 240C
Με τα περίπου 900€ που απομένουν μια πολύ καλή επιλογή προβολέα είναι ο BenQ W1070 που αναμένεται από μέρα σε μέρα στην Ελλάδα.

Αυτό που με προβληματίζει είναι η επιλογή και τοποθέτηση των περιφερειακών ηχείων, καθώς από τη μια πλευρά υπάρχει τοίχος, ενώ από την άλλη όχι.

Πάντως το μεγάλο βήμα, και αυτό που πολλοί ζηλεύουν εσύ το έχεις: dedicated χώρο. :126:

Reaction score
0

δεν περιμενα τοσο ακριβη οθονη,μπορεις να μου πεις τι χαρακτηριστικα θελουμε να εχει η οθονη και ο projector.ο σηγκεκριμενος που μου εδειξες μου αρεσε παρα πολυ.Σαν μαρκα η benq ειναι αξιολογη?σε τι αποσταση πιστευεις οτι μπορει να μπει ο projector?στο δοκαρι θα ειναι καλα η ειναι αρκετα κοντα?

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
103.166

δεν περιμενα τοσο ακριβη οθονη,μπορεις να μου πεις τι χαρακτηριστικα θελουμε να εχει η οθονη και ο projector.ο σηγκεκριμενος που μου εδειξες μου αρεσε παρα πολυ.Σαν μαρκα η benq ειναι αξιολογη?
Η Lumene είναι μια αξιόλογη οθόνη. Δεν ξέρω αν θα μπορούσες να βρεις κάτι φθηνότερο σε σταθερή οθόνη. Όσο για την BenQ, άλλοι πίνουν νερό στο όνομά της, και άλλοι δεν τη θεωρούν ιδιαίτερα αξιόλογη. Τα βασικά της συν: τα πολύ καλά οπτικά και οι όχι ακριβές λάμπες. Όσο για τον W1070 δεν νομίζω να υπάρχει προβολέας με αυτά τα χρήματα που να τον πλησιάζει σε επιδόσεις.

σε τι αποσταση πιστευεις οτι μπορει να μπει ο projector?
Για 110" από 2,8 έως 3,7 μέτρα.

στο δοκαρι θα ειναι καλα η ειναι αρκετα κοντα?
Με μπέρδεψες. Το δοκάρι δεν είναι κάθετο στον τοίχο των 3 μέτρων όπου θα μπει η οθόνη? Ο προβολέας θα πρέπει να μπει απέναντι από τον τοίχο της οθόνης, είτε σε βάση εδάφους είτε σε βάση οροφής.

Reaction score
384

Βάλε περιφερειακα ηχεια in ceiling αφου δεν εχεις πλαινο τοιχο τουλαχιστον.

Reaction score
0

Με μπέρδεψες. Το δοκάρι δεν είναι κάθετο στον τοίχο των 3 μέτρων όπου θα μπει η οθόνη? Ο προβολέας θα πρέπει να μπει απέναντι από τον τοίχο της οθόνης, είτε σε βάση εδάφους είτε σε βάση οροφής.[/QUOTE]

το δοκαρι ειναι στο ταβανι.εκει που τελειωνει ο τοιχος των 3 μετρων μεχρι την απεναντι τοιχο τον μεγαλο στο ταβανι εχει ενα δοκαρι.μπορω σε αυτη την αποσταση να τον τοποθετησω?δλδ 3 μετρα απο την οθονη.πιστευεις οτι θα μπορουσα να παω σε μη σταθερη οθονη για ποιο οικονομικο?(αν και θα την εχω μονιμα ανοιχτη)

Reaction score
0

το προβλημα με τα ηχεια ειναι για τον πισω τοιχο?απο την μερια του bar που γραφω?
μπορω να βαλω μπροστα το woofer και τα 2 ηχεια και για souround ηχο in ceiling?(μπα ε? :)

Reaction score
0

πιστευετε οτι θα υπαρχει προβ΄λημα να τα βαλω στο τελος του δωματιου?δηλαδη εκει που λεω bar?σε εκεινον τον τοιχο.δεν θα καλυπτουν τον χωρο?γιατι αν σκευτεις οτι σε μια προβολη ειναι πολλα ατομα,μπορει να φτανει και οι θεσεις στα 5 μετρα απο την οθονη.τι λετε?

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
103.166

το προβλημα με τα ηχεια ειναι για τον πισω τοιχο?απο την μερια του bar που γραφω?
μπορω να βαλω μπροστα το woofer και τα 2 ηχεια και για souround ηχο in ceiling?(μπα ε? :)
Λοιπόν, είναι σίγουρο ότι μπερδευτήκαμε...:114:

Ξαναδές το σχεδιάγραμμά σου: υπάρχει ένας τοίχος 7 μέτρων επάνω, ένας 4 μέτρων αριστερά και ένας 3 μέτρων στη μέση (οριζόντια). Από αυτά που έγραψες τελευταία, καταλαβαίνω ότι η οθόνη θα μπει τελικά στον αριστερό τοίχο των 4 μέτρων.

Αν όντως είναι έτσι έχεις την ευχέρεια (μια και ο προβολέας μπορεί) να βάλεις μεγαλύτερη οθόνη, τη Lumene Movie Palace Premium 300C.

Στην περίπτωση αυτή, η απόσταση φακού-οθόνης μπορεί να είναι από 3,4 έως 4,5 μέτρα.

Τέλος για τα ηχεία: τα 2 left-right μπορούν να μπουν εκατέρωθεν της οθόνης, με το κεντρικό και το sub κάτω από αυτήν. Τα surround μπορούν να είναι in ceiling.

Reaction score
0

sorry παιδια ειχα γραψει κατι λαθος στην αρχη.δες το νεο σχεδιαγραμμα.στην κοκκινη γραμμη θα ειναι η οθονη, απο κατω τα 2 ηχεια και το sub, και απεναντι απο την οθονη κατω απο το δοκαρι ο projectoras.σε αυτο το σχεδιο(που ειναι το σωστο) τι θα βαλω τελικα απο ολα αυτα που ειπαμε! υπογειο.jpg

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
103.166

Λοιπόοοοοοον...

έχεις τη μεγάλη ευκαιρία λόγω χώρου να έχεις μια πραγματικά μεγάλη οθόνη. Και όταν λέμε μεγάλη, εννοούμε 136"!!! Δίνεις λοιπόν περί τα 800€ και ευχαριστιέσαι το μέγεθος της εικόνας από τη δεύτερη οθόνη που σου πρότεινα. Και ακόμα 920€ περίπου για τον BenQ W1070. To μόνο πρόβλημα σ' αυτή την περίπτωση είναι ότι ο προβολέας θα πρέπει να τοποθετηθεί με βάση οροφής λίγο πίσω από το δοκάρι και σε απόσταση, όπως σου είπα, από 3,4 έως 4,5 μέτρα από την οθόνη. Μικρό το κακό, και δεν νομίζω ότι υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα με αυτό.

Τα ηχεία τώρα. Μπροστά θα πρέπει να υπολογίζεις 4: αριστερό, κεντρικό, δεξί και subwoofer. Πίσω 2 έως 4. Αν θέλεις σύστημα 5.1 θέλεις 2, τα surround. Προσωπικά θα διάλεγα δίπολα, και θα τα τοποθετούσα στους πλαϊνούς τοίχους. Αν πάλι θέλεις σύστημα 7.1 (ο χώρος σου όχι απλά το σηκώνει, αλλά το ζητάει) θα τοποθετούσα ακόμα 2, τα surround back, στον πίσω τοίχο, με τα υπόλοιπα όπως στα έχω περιγράψει.

To .1 στα 5.1 και 7.1 είναι το subwoofer.

Πρέπει πάντως να ξέρεις ότι μπαίνεις σε βαθιά νερά. Ο χώρος είναι αρκετά μεγάλος, οπότε θα χρειαστείς τόσο ένα καλό ενισχυτή AV, όσο και...μεγαλούτσικα ηχεία. Αυτά όμως σιγά σιγά. Ξεκίνησε με την εικόνα και τα βρίσκουμε στην πορεία.

Reaction score
0

Σε ευχαριστω πολυ για ολη αυτη τη βοηθεια!πραγματικα μεσα σε μια μερα με φωτισες!θελω μια τελευταια χαρη,για να ολοκληρωσω το σχεδιο και να αρχιζω την εργασια.μπορεις να μου προτινεις εσυ για το χωρο μου 7.1 συστημα και ενισχυτες και οτι αλλο μπορει να χρειαστω για να ειναι τελειωμενο το cinema ωστε να ειμαι ετοιμος!παρε το χρονο σου :) και παλι σε υχαριστω πολυ!

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
103.166

Θα σου πρότεινα για την αναζήτηση ενισχυτή και ηχείων, αφού ορίσεις τα διαθέσιμα χρήματα, να ανοίξεις από ένα θέμα στις αντίστοιχες κατηγορίες λίγο πιο πάνω. Σίγουρα θα βρεθούν αρκετά μέλη που θα μπορέσουν να σε βοηθήσουν περισσότερο.

Καλό θα είναι και εκεί να βάλεις το τελευταίο σχέδιο του χώρου που έβαλες κι εδώ.

Reaction score
15.548

ωραιος χωρος ......

αφου εχεις την δυνατοτητα σταθερης οθονης προτεινω οθονη 235:1(το μεγεθος εχει να κανει με την αποσταση που θα καθεσαι για να βλεπεις)

ηχητικα να πας σε 7.1 με 2 διπολα για τους πλαινους τοιχους.

και χρειαζεσαι 2sub 12αρια σιγουρα.

σε τι αποσταση θα καθεσαι απο την οθονη ?

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
103.166

ωραιος χωρος ......

αφου εχεις την δυνατοτητα σταθερης οθονης προτεινω οθονη 235:1(το μεγεθος εχει να κανει με την αποσταση που θα καθεσαι για να βλεπεις)
Κώστα, κοίτα τα χρήματα που θέλει να διαθέσει ο φίλος. Γνώμη μου να εκμεταλευτεί το μέγεθος μιας μεγάλης οθόνης, αφού έχει τα περιθώρια σ' αυτό τον χώρο να μεταβάλει την απόσταση θέασης κατά βούληση.

Θα συμφωνούσα με την επιλογή 235:1, αλλά πόσο στοιχίζει μια 235:1 με 3 μέτρα πλάτος?

Reaction score
15.548

και γιατι με βαζεις να ψαξω βρε .....:116:.....γραψε,διαθετη 1500 ευρω...

να παρει τον epson 9100 με 2000ε(ας βαλει μια δυο δοσεις παραπανω)και να κανει ενα τελαρο μαυρο 10 ποντων στον τοιχο σε καδρο 235:1

το βαψιμο μεσα το βλεπουμε...

.......και μετα που θα εχει λεφτα παιρνει και μια οθονη....

ας μας πει την αποσταση που θα βλεπει για να του πω τι μεγεθος να κανει ωστε να βλεπει ευχαριστα και χωρις κουραση...

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
103.166

και γιατι με βαζεις να ψαξω βρε .....:116:.....γραψε,διαθετη 1500 ευρω... να παρει τον epson 9100 με 2000ε(ας βαλει μια δυο δοσεις παραπανω)και να κανει ενα τελαρο μαυρο 10 ποντων στον τοιχο σε καδρο 235:1 το βαψιμο μεσα το βλεπουμε... .......και μετα που θα εχει λεφτα παιρνει και μια οθονη.... ας μας πει την αποσταση που θα βλεπει για να του πω τι μεγεθος να κανει ωστε να βλεπει ευχαριστα και χωρις κουραση...
:409:
...θα μπει τώρα κι ο Ζίζικ να μας πει πόσο ωραία έπαιζε ο Χ55 στην πόρτα της κουζίνας πίσω από τη Stewart...:135:
αλλά ας μην χαλάσω το νήμα του φίλου.

Reaction score
15.548

ας παρει εναν προβολεα ωστε να εχει αξιοπρεπη εικονα και ας κανει προβολη σε τοιχο για αρχη ...

αν κανει αυτα που θα του πω θα ειναι μια χαρα...

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.296
Members
38.538
Νεότερο μέλος
intergrale