VTF και πως να καταστρέψετε τα βινύλια

Reaction score
2.248
Απάντηση: VTF και πως να καταστρέψετε τα βινύλια

Πάντα όμως είχα την απορία για την σύνθεση του βινυλίου στα audiophile δισκάκια. Εάν πράγματι υπάρχει διαφορά τότε για εμένα δικαιολογούν την τιμή τους.

Τώρα στην πρακτική μεριά του πράγματος και με το υπάρχον αναλογικό μας σύστημα μπορούμε να επέμβουμε στην αδράνεια και την μείωση της κινούμενης μάζας εντός ορίων ιδιοσυχνότητας κεφαλής/βραχίονα

Για τα υπόλοιπα δεν θα ήθελα να μιλήσω γιατί θα μαλώσω με τον Βασίλη και θα μιλάμε για ακουστικές εντυπώσεις.... :roflmao:
Τα είπε o Steven και ας τα ακούσουν οι ενδιαφερόμενοι.......

Reaction score
8.905

Για τα υπόλοιπα δεν θα ήθελα να μιλήσω γιατί θα μαλώσω με τον Βασίλη και θα μιλάμε για ακουστικές εντυπώσεις.... :roflmao:
:tongue: Εάν άκουγες τον Βασίλη... θα είχες γλυτώσει χρόνο, χρήμα κλπ. Από ότι μαθαίνω κάτι νέες σωστές κινήσεις κάνεις :whistling:

Άντε και άσε τα δικά μας παραέξω και συνέχισε τα γραφόμενα. :cool:

ryk

Reaction score
925

....
Οσο για τα test records, να πληροφορησω οτι δεν ειναι βινυλιο με την συνθεση που γνωριζουμε.
Μάλιστα!

Το θέμα είναι τι εφαρμόζουμε και πως τσεκάρουμε ότι το εφαρμόζουμε σωστά?
Μιλάω βέβαια για κάποιο μετρήσιμο μέγεθος!

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Βρογχίτιδα έχει και θα τον ακροαστείς ;

Reaction score
2.248

:tongue: Εάν άκουγες τον Βασίλη... θα είχες γλυτώσει χρόνο, χρήμα κλπ. Από ότι μαθαίνω κάτι νέες σωστές κινήσεις κάνεις :whistling:

Άντε και άσε τα δικά μας παραέξω και συνέχισε τα γραφόμενα. :cool:
Μπορώ να πω respect στην Jico που ΔΕΝ βγάζει SAS για όλες τις κεφαλές, αλλά δεν μπορώ να μην αναφέρω ότι για όλες τις υπόλοιπες που βγάζει, το 1.25 gr VTF και mm cantilever είναι standard.
Το είπα !!!!!! :vinsent:

Reaction score
8.905

Μπορώ να πω respect στην Jico που ΔΕΝ βγάζει SAS για όλες τις κεφαλές, αλλά δεν μπορώ να μην αναφέρω ότι για όλες τις υπόλοιπες που βγάζει, το 1.25 gr VTF και mm cantilever είναι standard.
Είσαι λάθος... σωστά μεν βγάζει σε επιλεγμένες κεφαλές και ΟΧΙ σε όλες... σε προδιαγραφές που μπορεί να δουλέψουν (διαχειριστεί) σωστά... και δεν χρησιμοποιεί τις ίδιες αναρτήσεις - στέλεχος... Το είπα!!! :vinsent:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Αν υποψιαστώ ότι το cantilever της Ζ1 είναι λάθος θα πουλήσω όλα τα flac μου

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

...και δεν χρησιμοποιεί τις ίδιες αναρτήσεις.
Δηλαδή άλλοτε χρησιμοποιεί Koni,άλλοτε Kayaba,και άλλοτε Bilstein η Monroe .:rolleyes:

Reaction score
2.248

Μάλιστα!

Το θέμα είναι τι εφαρμόζουμε και πως τσεκάρουμε ότι το εφαρμόζουμε σωστά?
Μιλάω βέβαια για κάποιο μετρήσιμο μέγεθος!
Αυτά που τσεκάρει ένα test record είναι συγκεκριμένα πράγματα (που τα είπαμε πριν) και η μεταβολή τους δεν είναι σε σχέση με την σύνθεση του υλικού του.

Reaction score
2.248

Είσαι λάθος... σωστά μεν βγάζει σε επιλεγμένες κεφαλές και ΟΧΙ σε όλες... σε προδιαγραφές που μπορεί να δουλέψουν (διαχειριστεί) σωστά... και δεν χρησιμοποιεί τις ίδιες αναρτήσεις - στέλεχος... Το είπα!!! :vinsent:
Είπα respect για τις επιλεγμένες κεφαλές....
Εχω ακούσει (μπορεί να έκανα λάθος που άκουσα και το μετάφερα εδώ χωρίς να ελέγξω) ότι το μήκος στελέχους είναι πάντα το ίδιο. Αλήθεια το Metm πόσο είναι? :vinsent:
Και μεταξύ μας δηλαδή πως καταφέρνουν να διατηρούν την ίδια VTF με αλλαγή μήκους στελέχους και ανάρτησης ???
Δις :smg:

Reaction score
8.905

Εγώ δεν μίλησα μόνο για SAS, υπάρχουν και Shibata, Elliptical κλπ. από Jico.
Όπως είπες, σε SAS φτιάχνει σε επιλεγμένες κεφαλές (κοινώς με παρεμφερή τεχνικά χαρακτηριστικά κλπ.) .... και κάποιες από αυτές μου που βλέπεις είναι κλώνοι αυτών (ίδιες γεννήτριες), μπορώ να σου τις δείξω τι εννοώ.
Σε πολλές δεν φτιάχνει SAS οπως πχ σε μεγάλες σειρές της Technics... ακόμα και σε μεγάλες σειρές JVC/Victor (επίσης) δεν βάζει SAS... κατασκευάζει Shibata & Elliptical για αυτές η καθόλου.

Ανακεφαλαίωση λοιπόν σε συγκεκριμένες και κλώνους αυτών!

Προβοκάτορα... εάν σε δω με SAS θα σε βουίξω κακομοίρη μου! :roflmao:

Reaction score
2.248

Γιωργο, εξαιρετικη η θεωρητικη προσεγγιση των πραγματων, μπραβο !!!
Πραγματι επεξηγηθηκαν εννοιες που για πολλους ηταν αγνωστες.
Κώστα σε ευχαριστώ που έκανες αυτήν την επισήμανση η οποία εμένα, όχι εσκεμμένα, μου διέφυγε.
Ο Stevenenson (και άλλοι πολλοί) μιλούν ΠΑΝΤΑ θεωρητικά. Δεν τον ενδιαφέρουν οι κατασκευαστές. (Δεν θα ακούσετε ποτέ αναφορά σε κατασκευαστή) και δεν τον ενδιαφέρει η ήδη υπάρχουσα (της εποχής του) τεχνολογία. Επίσης δεν θα ακούσετε ποτέ σχόλιο περί ακρόασης και τις λέξεις "ίσως, μάλλον, μπορεί". Αυτό που γνωρίζει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ είναι το αυλάκι και οι μελέτες του απευθύνονται περισσότερο πρός τους κατασκευαστές για υλοποίηση παρά πρός τους χρήστες.

The phonograph cartridge stylus trajectory in a lateral-cut record groove is reviewed with respect to first-order effects of groove wall elastic deformation. The relative output of the stylus is determined in part by the resonance between the dynamic stylus mass and the record compliance. The loss function which produces the G loss controls the response of fundamental frequency only; while the distortion response at harmonic frequencies is theoretically stated to be governed by the scanning-loss function.
AES 1963 "High-Frequency Stylus-Groove Relationships in Phonograph Cartridge Transducers"

To πόσοι κατασκευαστές με την σημερινή τεχνολογία μπορούν να "πλησιάσουν" είναι ένα θέμα για άλλη συζήτηση.

Reaction score
571

Για τους φίλους του βυνιλίου
- Να είσαστε βέβαιοι ότι εάν έχετε ακίδα νέας σχεδίασης και εφαρμοστεί μικρότερο βάρος ανάγνωσης από αυτό που λέει ο κατασκευαστής τότε θα καταστρέψετε το αυλάκι του δίσκου.
Αν υποψιαστώ ότι το cantilever της Ζ1 είναι λάθος θα πουλήσω όλα τα flac μου
Επειδή το θέμα διακόπηκε κάπως απότομα αφήνοντας ερωτηματικά, τουλάχιστον σε εμένα και χωρίς να θέλω να δημιουργήσω αντιπαραθέσεις, υπάρχει λοιπόν περίπτωση καταστροφής των δίσκων από τη χρήση της κεφαλής Ζ-1S με βελόνα JICO SAS λόγω του πολύ μικρού βάρους ανάγνωσης (1,25 γρ);
Η ερώτησή μου γίνεται διότι στη μία πλευρά ενός δίσκου διαπίστωσα πολύ θόρυβο που δεν άκουγα με την προηγούμενη κεφαλή μου, ενώ σε κάποιους άλλους λίγο ταλαιπωρημένους μου έδωσε την εντύπωση ότι εκθέτει περισσότερο τις ατέλειές τους. Θεώρησα ότι αυτά οφείλονταν στον υπερ-αναλυτικό χαρακτήρα της SAS.

Reaction score
8.905

Όταν έχεις σετάρει οποιαδήποτε κεφαλή "λάθος" δημιουργεί προβλήματα... Και όχι επειδή έχει μικρο βάρος ανάγνωσης!

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017

Oυσιαστικα αυτο που λενε ειναι 1.0-1.5 γρ.
Αυτο το ευρος θα μπορουσε καποιος να πει οτι για ΜΜ κεφαλες ειναι σχεδον "κανονας".
Υπαρχουν διαφορες ενδοτικοτητας μεταξυ τους ομως.
Αν κοιταξει καποιος για SAS για την SHURE V15 III θα βρει δυο στον καταλογο της jico, VN35 & VN35E που ενω φαινονται οι ιδιες,εν τουτοις εχουν διαφορετικη αναρτηση (η 35Ε εχει λιγοτερο damping και ακουγεται ετσι) αλλα ταιριαζουν και οι δυο και παιζουν με 1.0-1.5γρ.
Επειδη δοκιμασα και τις δυο,η 35Ε ακουγεται καλυτερα(σε μενα) με μολις 1.0γρ ενω η 35 ακουγεται καλυτερα με 1.2γρ.

Αν ολες οι βελονες SAS ηταν οι ιδιες σε ολα , ειδικα γι'αυτη την περιπτωση και ενδεχομενως και αλλες δεν θα εκαναν δυο διαφορετικες με διαφορετικο κωδικο, αλλα μια και θα την συνεστηναν για ολες τις V15 III (για την ακριβεια υπηρχαν 4 διαφορετικες V15 III)

Reaction score
571

Αν ολες οι βελονες SAS ηταν οι ιδιες σε ολα , ειδικα γι'αυτη την περιπτωση και ενδεχομενως και αλλες δεν θα εκαναν δυο διαφορετικες με διαφορετικο κωδικο, αλλα μια και θα την συνεστηναν για ολες τις V15 III (για την ακριβεια υπηρχαν 4 διαφορετικες V15 III)
Προφανώς, το ίδιο θα ισχύει και για τη JVC Ζ-1, για την οποία βγάζει 3 SAS βελόνες, αντίστοιχες με το μοντέλο της κεφαλής: Ζ-1Ε, Ζ-1ΕΒ και Ζ-1S.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017

Προφανώς, το ίδιο θα ισχύει και για τη JVC Ζ-1, για την οποία βγάζει 3 SAS βελόνες, αντίστοιχες με το μοντέλο της κεφαλής: Ζ-1Ε, Ζ-1ΕΒ και Ζ-1S.
Δεν γνωριζω διοτι δεν τις δοκιμασα.

Reaction score
8.905

Κάτσε να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα γιατί πιστεύω ότι αιωρούνται...*
Όσον αφορά την JVC, καταρχήν η κεφαλή (& γεννήτρια) είναι μια και ολόιδιες σε JVC Z1 – S – E – EB και η SAS είναι η ίδια βελόνα και η ανάρτηση (επίσης) στις αντίστοιχες SAS DT-Z1 – S – E – EB, αυτό είναι επιβεβαιωμένο! Το ίδιο ισχύει και στους κλώνους αυτών, ο λόγος που χρησιμοποιεί τα διαφορετικά χρώματα (στις SAS και όχι ένα) είναι ώστε να είναι κοντότερα (αισθητικά) στις αυθεντικές σειρές (και στις ονομασίες τους) και για το απλό λογο... να μην μπερδεύεται ο καταναλωτής!

Σε παλαιότερη κουβέντα που είχα με Jico θα σας πω ότι η Shure (είμαι κάτοχος αυτών) V15 type 3 που έχει και αντίστοιχες SAS βελόνες, δηλαδή την VN35 και την VN35HE, επειδή ισχύει το ήδη (άνωθεν) σχόλιο, είναι ολόιδιες οι SAS βελόνες, και ο λόγος που το κάνει, είναι για να μην μπερδεύεται ο καταναλωτής, δηλαδη για τον απλό λόγο ότι κάποιοι κάτοχοι των Shure... όταν κυκλοφόρησε η πρώτη έκδοση είχε την ονομασία (και στο κέλυφος-κεφαλή) και έγραφε V15 TYPE III και η αρχική βελόνα που φορούσε ήταν η απλή (Elliptical, VN35) ελλειπτική, η Shure όμως για αυτές τις κεφαλές (αργότερα) έβγαλε αναβάθμιση και μπορούσες στο υπάρχων κεφάλι να χρησιμοποιήσεις την HE (Hyper-Elliptical, VN35HE) και ετσι κυκλοφόρησε και κάποια σετ (κεφάλια-βελόνες) που έγραφαν επάνω V15 TYPE III ΗΕ, λοιπόν & είναι απλά τα πράγματα, για να μην μπερδεύεται ο καταναλωτής και μείνει με την απορία, άσε που οι περισσότεροι δεν έχουν γνώση και αγοράζουν με το ταυτόσημο μοντέλο που διαθέτουν... γιαυτό πωλούνται στην Jico και με διαφορετική ονομασία - κωδικό! Εδώ στην Jico οι SAS VN35 & VN35ΗΕ!

*Ξέρω και καταλαβαίνω ότι ενοχλεί πολλούς αυτή η συνταγή και η αναβάθμιση της παλιάς μας κεφαλής με SAS (χμμμ λίγα τα λεφτά για τον ήχο που παίρνουμε)... και επειδη δεν ανακυκλώνουμε τα χρήματα μας με τις νέες Υπέρογκες σε Τιμή κεφαλές που κυκλοφορούν σήμερα!

Kαι δυστυχώς αρκετά τα παπαγαλάκια “αυτών”
που σπέρνουν αμφιβολίες & κινδυνολογίες... Ο νοών νοείτω!

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.887
Members
38.515
Νεότερο μέλος
Alebut